TRVÁCNE A VODEODOLNÉ MAKEUPY

Ahojte krásky,

posledný článok o bol testovaní prírodnej kozmetiky AnneMarie Börlind a dnes sa povenujem už dlho pripravovanej téme o trvácnych a vodeodolných makeupoch. Trvácne makeupy sú stále témou č. 1 a stále sa ma pýtate i na krytie pigmentácií v lete. Téma trvácnych makeupov s vysokým krytím je riešením nielen na leto, ale aj na všetky neestetické veci, ktoré nás trápia. V tomto článku sa povenujem nielen tipom na naozaj dobré a funkčné makeupy, ale aj spôsobou ako sa nalíčiť tak, aby makeup držal a kryl aj v tomto horúcom počasí.

Tipy na trvácne a vodeodolné makeupy

Táto téma je veľmi široká a ja sa pokúsim neurobiť článok veľmi dlhý. Ale ako som spomínala v mojom článku „Prečo som začala blogovať a kto je bloger“ (doporučujem si ho prečítať, je krásny:), tak nedokážem dôležité veci vysvetliť jednou vetou. Nič by vám to totiž nedalo.

AKO DOCIELIŤ TRVÁCNY MAKEUP AJ V LETE?
  • používať vodeodolný alebo trvácny makeup
  • použiť bázu pod makeup , ktorá makeup na pleti zosilní a má i ďalšie efekty (matujúca, rozjasňujúca, vypĺňajúca vrásky)
  • vždy makeup zafixovať púdrom (každá pleť môže používať púder – dôležité je vybrať správny typ)
  • použiť fixačný sprej na makeup
  • ako techniku nanášania si zvoliť štetec na makeup – aj toto je spôsob ako docieliť trvácny makeup
POĎME SA SPOLU POZRIEŤ NA TRVÁCNE A VODEODOLNÉ MAKEUPY

Makeup od Shiseida z ich slnečnej rady s názvom UV PROTECTIVE LIQUID FOUNDATION SPF 30, poznám a používam už roky. Je to jeden z najlepších makeupov, čo poznám. Využívam ho na seba i na líčenie mojich neviest. Jeho vlastnosti sú nielen trvácne, ale bez použitia krému i vodeodolné.  Oproti Double wearu od Estée Lauder má ľahšiu akoby tekutú textúru, no napriek tomu  skvele kryje. A jeho najdôležitejšia vlastnosť je, že na akejkoľvek pleti vyzerá úžasne. Sympatické je i to, že ponúkajú najmä odtiene do žlta. Väčšina z nás má totiž žltý podtón, aj keď si myslím, že mnohé z vás to doteraz nevedeli  Nehľadajte ho na makeupovom stojane, ale v opaľovacej línii. Pretože je vyrobený na leto s vysokou ochranou pred slnkom. Je to malinké 30ml balenie v dobrom plastovom obale na cesty a navyše má v krabičke i jednu menšiu plastovú krabičku, ktorá ukrýva veľmi príjemnú a kvalitnú hubku na makeup. (Sú to už roky, ale ja tento makeup stále zbožňujem.)

AK NA LETO POTREBUJEŠ MAKEUP S VYSOKÝM FAKTOROM, VŠETKO CHCEŠ ZAKRYŤ A LÁKA ŤA VOJSŤ DO MORA, VYSKÚŠAJ SHISEIDO SUN PROTECTION MAKEUP

 

Tipy na trvácne a vodeodolné makeupy

Ďalší tip na mega silný vodeodolný a trvácny makeup je bezpochyby DOUBLE WEAR STAY-IN-PLACE MAKEUP od Estée Lauder. Písala som o ňom nedávno a aj o jeho mladšej sestre DW Nude. Preto ak chcete vedieť viac o asi najviac populárnom makeupe, čítajte NA TOMTO LINKU.

Trvácne a vodeodolné makeupy Double wear Estee Lauder

V lete sa mi úplne hrozne mastí pleť a nič na nej nedrží, čo s tým môžem urobiť?

Ak z nejakého dôvodu makeup a púder nestačí na to, aby zostala pleť matná, môžete využiť bázu pod makeup. V tomto prípade, pôjde o zmatňujúcu bázu. Na fotografii vidíte bázu od COLLISTARU s názvom SMOOTHING FILLER. Okrem toho, že vyhladzuje pleť,  tak i zmatňuje. Je to také 2v1. Collistar má kopec funkčných a nie cenovo náročných produktov, nájdete vo FAnn parfumériách.

Naneste si ju na T-zónu, prípadne na miesta, kde sú rozšírené póry. Pod ňu normálne použite krém, na ktorý ste zvyknuté.

Môj osobný tip!

Takýto typ bázy viete dokonca použiť aj ako bázu pod očné tiene. V minulosti, nebol u nás taký pestrý výber a tak som využívala bázy pod makeup takýmto spôsobom. Tiene držali bez problémov aj 10 hodín.

tipy na trvácny a vodeodolný makeup, collistar báza

Ak ste už použili bázu pod makeup a napriek tomu je problém mastenia stále viditeľný, vyskúšajte ďalšie riešenie.

Skúsili ste už niekedy ZMATŇUJÚCI FIXAČNÝ SPREJ?
Väčšina fixačných sprejov na makeup vám spraví trvácny a niekedy aj vodeodolný makeup!

Trvácny a vodeodolný makeup

CATRICE je kozmetika za pár eur, ktorú nájdete v DM-kách. A ja ju zbožňujem, pretože majú kopec fakt dobrých a funkčných vecí ANTI-SHINE FIXING SPRAY je práve ten typ fixačného spreja, ktorý je na zmatnenie. Veľkou výhodou tohto Catrice spreja je jeho praktické balenie. Je zabalený v plaste, s pumpičkou a zmestí sa do kozmetickej taštičky a na cesty.

Ako sa používajú FIXAČNÉ SPREJE NA MAKEUP?

Keď si spravíme celý makeup vrátane líčenia očí a pier, úplne na záver sa prestriekame takýmto sprejom. Nerobte to úplne zblízka, ale z bezpečnej vzdialenosti:). Fixačný sprej nechajte doma, jeho aplikácia by vám mala stačiť 1 krát do dňa pri rannej líčiacej rutine.

Na ďalšej fotografii je bude URBAN DECAY ALL NIGHTER, o ktorom som sa už zmieňovala na blogu. All nighter na fotografii je menšie kabelkové balenie a v predajniach nájdete väčšie na domáce použitie. Podľa mňa vám však stačí jednodenné použitie. UD produkty nájdete konečne aj u nás, a to v Douglas parfumérii v Auparku alebo Eurovei.

Tipy na trvácne a vodeodolné makeupy

JE ROZDIEL V TECHNIKE NANÁŠANIA MAKEUPU A NÁSLEDNE V JEHO TRVÁCNOSTI?

Sú také druhy makeupov, ktoré nepotrebujú na nanášanie makeupu štetec a aj tak držia. To je napríklad Double Wear od EL. Avšak väčšine makeupov to pomôže zvýšiť kryciu schopnosť a vám uľahčí nanášanie, aj keď to možno na prvý pohľad tak nevyzerá. Garantujem, že po 3 dňoch to zvládnete bez problémov.

Štetec je skvelou pomôckou práve preto, že doslova skopíruje vašu pleť a vytvorí na koži čosi ako celistvú sieť makeupu. A práve preto, je táto technika najodolnejšia a aj mimoriadne krycia. 

Štetec na makeup nie je vhodná technika pre takú pleť,ktorá je akoby zhrubnutá alebo zrnitá. V takomto prípade makeup vyzerá hrubo a nepekne).

Rôznym technikám nanášania makeupu sa povenujem zase zvlášť v niektorom článku, aj keď som na starom blogu o tejto problematike písala. Avšak verím, že dokážem momentálne napísať ešte zrozumiteľnejší a ešte dokonalejší článok, prípadne možno i natočiť video.

Btw, keď sme pri videách, natočila som prvý letný tutoriál, ktorý bude čoskoro na mojom YOUTUBE ELIMAKEUPARTISTBLOG kanáli.

Nechcem veľa investovať do makeupu, existuje aj niečo cenovo prístupnejšie?

Tipy na trvácne a vodeodolné makeupy1

24H MADE TO STAY MAKEUP od CATRICE

Dokonalý výber trvácneho funkčného a lacného makeupu. Rada sa zmieňujem o tom, že Catrice mám rada. Majú veľa fajn veci, dnes sú tu ešte tri produkty, preto si prosím prečítajte všetko. Na výber máte 4 odtiene, ktoré sú celkom fajn, a keby náhodou aj neboli, Catrice má momentálne v ponuke aj svetlý a veľmi tmavý miešací makeup.

Tento makeup považujem za naozaj veľmi krycí makeup, na mojej pleti bol trošku viac vidieť, ale domnievam sa, že na pleti, ktorá je trochu mladšia odo mňa by bol super. 🙂

Ak neviete čo to je „miešací“ makeup, tak je to emulzia, ktorú vmiešate do svojho obľúbeného makeupu. Dosiahnete tak buď jeho zosvetlenie, alebo jeho stmavenie. Výsledný odtieň si však dobre skontrolujte, lebo niekedy sa váš, napríklad žltý podtón makeupu môže zmeniť na ružovší a to už nie je dobré.

Ak chceš byť neustále informovaná o novinkách z kozmetiky Catrice, sleduj ich FACEBOOKOVSKÚ STRÁNKU.

Každý makeup je potrebné fixovať púdrom ↓ ↓ ↓

CATRICE
PRIME AND FINE MATTIFYING POWDER WATERPROOF

Púder, ktorý je vodeodolný nie je takou samozrejmosťou. Aplikovať ho môžete štetcom (tento spôsobo doporučujem ja) alebo ak nepoužijete makeup, tak hubkou na celú pleť.  Je to púder so strednou krycou schopnosťou. Určite stojí za zváženie.

Radšej si zaobstarajte zasúvací malý štetec do kabelky, ako si každé dve hodiny prepudrovať tvár. 

PAESE ARTIST LONG COVER POWDER

PAESE púdri som sa už niekoľkokrát zmieňovala. Tento púdrik tak isto ako Catrice obsahuje zrkadlo i hubku na nanášanie. Preto ho mám tento rok v kufri ako púder pre nevesty, ktoré si ho u mňa vedia objednať. Fotografom sa veľmi ťažko retušuje lesknúca pleť. Okrem toho obsahuje argánový olej a vitamín E.

POTREBUJEM ZAKRYŤ PIGMENTÁCIE,FĽAKY PO AKNÉ A VYRÁŽKY. PORAĎ MI VHODNÚ KAMUFLÁŽ.

V tomto článku sa zmienim len o jednej toho času už odskúšanej, ale stále novej kamufláži od Paese kozmetiky. Krémová kamufláž LONG COVER CAMOUFLAGE . Ide o vodeodolný produkt, preto je skvelý úplne pre každého, kto trpí napríklad pigmentáciami alebo je to i možnosť ako zakryť či vyrovnať vitiligo. Obsahuje prírodné vosky z palmových listov a z stoniek mexickej trávy.

TTipy na trvácne a vodeodolné makeupy

Čím je najlepšie nanášať kamuflážové produkty?

Prsty môžu zanechávať na textúre korektoru či kamufláže stopy odtlačkov. Preto doporučujem použiť štetec alebo hubku. Na malé plochy existujú menšie plošné štetce určené na korektory,  ale nie je problém použiť ani niečo väčšie. Dnes viete kúpiť hubky tzv „Beauty blendre“, ktoré majú zašpicatený vrch, a tým to ide tiež príjemne. Btw. rozdiel medzi korektorom a kamuflážou je ten, že kamufláž na rozdiel od korektoru zakryje úplne všetko. Pigmentácie, tetováže, i jazvy. Korektor môže mať rôzne krytie, a zakryje najmä menej náročné veci, samozrejme závisí od jeho kvality. Článok venovaný krytiu pigmentácii nájdete na NA TOMTO LINKU.

Na fotke je aj MAXIMUM COVER od Estée Lauder. Väčšie balenie kamufláže, ktorá sa používa dokonca aj ako makeup, alebo podľa chuti len lokálne.  Už som o ňom písala  TU.  Tento článok bol písaný už veľmi dávno ešte na starom blogu, tak ho prosím z hľadiska fotiek a tak trochu i obsahu, berte s rezervou:)

Trvácnych a vodeodolných makeupov je už na trhu mnoho, toto bol len taký „výcuc“ mojich obľúbených. Dúfam, že vám článok pomohol sa zorientovať, a ak čosi, tak píšte do komentov.

Zároveň ďakujem za hlasy do súťaže Bloger roka 2018. Postúpila som do finálovej 10, tak koncom júna uvidíme, ako to dopadne. Držte palce.

Majte krásny letný deň 🙂

Zdielajte s kamarátkou

Comments

  1. Tak toto je pre mňa veľmi prínosný článok. Zaujal ma hneď prvý produkt od Sheseido, pretože práve teraz v lete mám pocit, že na mne máločo drží po celý deň. Celkom by som uvítala, keby si (opäť) napísala spomínaný článok na tému nanášania make-upov, rada sa čo-to priučím od skúsenejších 🙂

    • Ahoj, tak sa teším, že padol vhod. Ja rozmýšľam, že téma nanášania makeupu bude možno spravená do yout. tutoriálu, ešte neviem. Viac času by to chcelo. Ale spravím určite. No a čo sa týka Shiseida, určite mi napíš čo hovoríš. Inak existuje z tejto rady i púder v modrom balení je myslím ešte stále, a je to jeden vynikajúci vodeodolný púder.

  2. ano ano urobte prosim ten youtube portal 🙂 ja idem dost casto pri svojej volbe kozmetiky podla vas a ten make up som vymyslela teraz spolu s vami a notinom a je senzacny 🙂

    • Chvíľu som premýšľala, pretože youtube kanál už dávno existuje a je na ňom kopec nahratých lajfiek z instagramu aj pár videí, Volá sa rovnako ako tento blog, tak budem rada, keď tam zájdete:) a k tomu makeupu, to sa náramne teším. Ak máte okolo seba kamošky, ktoré radi čítajú takýto typ blogu, budem vďačná za zdieľanie. Pekný večer

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk