Makeupy, ktoré zakryjú všetko!!!

Mala som dotaz na špeciálne a veľmi silné krytie problematickej pleti, jaziev alebo tetováže. Občas sa stane, že máte tetovanie z čias minulých a nie je už dvakrát pekné, alebo ideme niekam, a nechcete, aby to bolo vidieť. Istotne nie je jednoduché to zakryť, a ešte i zakryť tak, aby to držalo.

Ďalším problémom je akné. Dnes má problém s pleťou obrovské množstvo žien. Ja napríklad tiež bojujem s alergiami na lepok a miečne výrobky, a každé jedno zhrešenie, nájdem na tom najnevhodnejšom mieste, ktorým je tvár. Čiže skúšam, hľadám a porovnávam ten najlepší a najviac krycí makeup. Ono to už nie je ani tak makeup ako rôzne maximum cover alebo cover krémy či kamufláže.
Posledným zriedkavejším problémom sú jazvy. Pokiaľ sú červenkasté, a v úrovni kože, ide to. Ak sú vyvýšené zhrubnuté, žiaľ, tu sa dá zakryť len farba, respektíve potlačiť.

V poslednom čase testujem najmä dve kozmetické značky. Sú cenovo veľmi odlišné, každá je iná a každá má niečo do seba. Cítim medzi nimi rozdiel, ale kvalitovo sú na úžasnej úrovni obe. Snáď je nutné vybrať si len ten dokonalý odtieň, ktorý budete vedieť vmiešavať do makeupu, alebo použiť samotný na telo či pleť.

Oba sú moje obľúbené, každý trošku z iného dôvodu. Jeden je z kozmetickej značky, ktorá je v podstate československá, a je cenovo veľmi prístupná. Ide o značku Dermacol Make-up Cover. Druhou značkou je Estée Lauder, ktorý je výnimočný farbami a textúrou a meno tohto kamuflážneho makeupu je Maximum Cover.

DERMACOL Studio Barrandov Praque
MAKE-UP COVER

Boli časy, kedy som bola presvedčená, že tento super krycí krém je ťažký, neprispôsobivý a doslova sa „šmýka“ z pleti dolu. Nedávno som mala možnosť s touto kozmetikou líčiť na BMD a ostala som naozaj veľmi príjemné zaskočená a prekvapená. Makeup cover zdokonalil pleť po nanesení makeupu a prekryl naozaj makeupom neprekryteľné záležitosti. Na moje prekvapenie modelky, ktoré boli líčené s touto kozmetikou tvrdili, že mali čo robiť aby makeup odlíčili z pleti. Jednoducho držal a pleť vyzerala skvele i po mnohých hodinách. Okrem iného je vodeodolný, a práve preto ho tiež môžete použiť kdekoľvek vás napadne.  No nedoporučujem ho používať ako klasický makeup na celú pleť. Skôr kombinovať. Či už zmiešať s makeupom, použiť navrch, či prstami alebo hubkou či štetcom, čokoľvek bude fajn.
Zaujímavosti !!!
Tento makeup dnes slávi 50 rokov a jeho receptúra bola vyrobená vo Filmových štúdiách Barrandov a neskôr predaná do Hollywoodu. V arabských krajinách patrí medzi totálny hit, pretože arabské ženy milujú veľmi krycí typ makupu.
Dermacol Make-up Cover obsahuje 50% pigmentov a na výber je 12 odtieňov. V podstate si takmer každý nájde svoj odtieň. Ja s mojou nažltlou farbou pleti, ktorá ešte neprišla do štádia opálenia, potrebujem miešať dva odtiene, aby som sa dostala bližšie ku svojej farba. Zišlo by sa viac žltých odtieňov, keďže tento typ odtieňu pleti je u nás najrozšírenejší. Obsahuje tiež SPF 30 a vyrába sa v 30g balení. Je hypoalergénny. Jeho cena sa pohybuje niekde okolo 8,- Eur.
Ja som si vybrala zatiaľ odtiene č.211 a č 218, miešam ich dohromady, pretože jeden má výbornú olivovú farbu len je tmavší a č. 211 je svetlý do ružova. Nevýhodou je, že je síce z tohto skvelého makeupu veľa odtieňov, ale veľa z nich je práve ružových, alebo úplne tmavých. Na druhej strane tie tmavé odtiene sú skvelé na kontúrovanie. Avšak chýbajú olivové odtiene.
Nevýhoda: na miestach, kde sa nachádzajú vrásky, ich tento makeup zvýrazňuje, doporučujem skutočne lokálne krytie, vyhnúť sa miestam okolo očí.

Estée Lauder Double wear Maximum cover
O tomto makeupe som už hovorila v jednom z predošlých článkov o makeupoch, ktoré sú odolné aj vočí slzám.
 http://www.elimakeupartist.sk/2016_03_01_archive.html
Opäť sa o ňom zmieňujem, pretože dokáže presne to isté ako Dermacol. Jeho výhody sú najmä v tom, že v ponuke u nás sú viac menej veľmi dobré odtiene a jeho konzistencia má v sebe presne niečo také to extra, s čím sa môžete stretnúť u selektívnych kozmetík, čo je v tomto prípade Estée Lauder. Kryje výnimočne, skôr lokálne použitie a je taktiež vodeodolný. Má úplne zamatovú textúru a nevytvára hrubo vyzerajúcu vrstvu. Je to 30ml tuba s SPF 15. Jeho cena sa pohybuje niekde okolo 40,- Eur.
 
 
Povedala by som, že je potrebné vyskúšať oba, lebo oba sú skvelé podobným, ale i trocha rozdielnym spôsobom. Zakryjte ním úplne všetko, akné, fľaky, pigmentácie, jazvy a tetovanie:)
 
 

 

 

Zdielajte s kamarátkou

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk