Čistiace peny – porovnávame!

Neustále sa stretávam s otázkou, ako správne čistiť pleť, a napriek tomu, že si myslím, že to už musia všetky baby vedieť, nie je to úplne tak. A preto, opäť a odznovu v bodoch, ako čistiť, aby bola pleť dokonale čistá. Pokúsim sa stručne vysvetliť, aj keď prepáčte mi, to sa niekedy veľmi ťažko píše len v bodoch:)
  1. Používame dvojfázové odličovače alebo micelárne vody, ktoré odlíčia oči aj celú tvár.
  2. Ja viem, že niektoré z vás používajú micelárky a len tie, no nie je to úplne správne. Veľmi citlivá pleť môže byť výnimkou, ale tu už treba pouvažovať o tom čo vôbec je vhodné používať.
  3. Samotnú pleť čistíme pomocou peny, gélu, čistiaceho krému podľa stavu vašej pleti. Niekedy sme lenivejšie, a potrebujeme penu, ktorá i odlíči bez štípania očí. Aj taká tu bude spomínaná.
  4. Čistenie pomocou pien a gélov…. je dôležité, pretože sa oplachujete vodou, a dôkladne sa vyčistia i póry. Penu kľudne použite niekoľkokrát po sebe až do pocita úplneho odlíčenia.
  5. Až potom použijete tonizačnú vodu, alebo v niektorých kozmetikách tzv „zmäkčovač“, „softener“ či už na tampón alebo vtieraním do pleti.
  6. Ako posledný krok pristupujete už k séru alebo krému, podľa stavu a typu vašej pleti. Nezabúdajme na očný krém!
Kým prejdem k jednotlivým penám, mám pre vás jedno vtipné videjko. Testovala som plastovú pomôcku na čistenie štetcov, a potom som zistila,že ide o účelový plastový disk na masáž alebo peeling pleti. Po odskúšaní oboch spôsobov, môžem odporúčať na oba spôsoby. Je to fajn vecička, ktorú som objavila v Dm-ke.

 

Ja som si dovolila pre vás vyskúšať niekoľko čistiacich produktov, ktoré vám tu teraz predstavím. Sú to opäť rôzne kozmetiky, aby ste mali možnosť širšieho výberu.

 

 

Balea (DM drogérie) Reininungs Mousse – čistiaca pena s extraktom z kašmíru
Táto čistiaca pena sľubuje hodvábny pocit po umytí tváre. Obsahuje extrakt z kašmíru a provitamín B5. Vyskúšala som ju niekoľko krát po sebe a fakt je, že nevysúša. Má čistú neutrálnu vôňu. Okrem iného čo je príjemné prekvapenie, neštípe v očiach a odlíči i jemnejší typ očného makeupu. Nie je vyslovene na nej spomínané pre akú pleť je vhodná, ale povedala by som, že na všetky typy pleti okrem mastnejšej alebo aknóznej. Môžem len doporučiť. 100ml balenie, dermatologicky testovaný produkt  a ako vždy Balea DM skvelá cena.
alverde – Beauty and Fruity 3v1 čistiaca pena 150ml
Táto čistiaca pena je určená pre ekologicky zmýšľajúcich ľudí, ktorí dávajú prednosť najmä veľmi prírodnej kozmetike bez použitia farbív a konzervačných látok. Neobsahuje ani zložky získavané z ropy a kozmetika je celkovo vegánska. Sľubuje odlíčenie celej tváre, vodeodolný makeup na tvári a očný makeup. Nie je to úplne pravda. Tvár odličuje slušne, očný makeup len málo. V očiach trošku štípe. Maskara zostáva rozmazaná okolo očí. Je určená pre normálnu a zmiešanú pleť a obsahuje bio-limetkový extrakt. jablkovú vodu a kopec prírodných ingrediencií. Nemá úplne dokonalú vôňu ako možno iné výrazne parfémované prípravky, ale vonia jemne po ovocí, tak prirodzene. Kozmetika Alverde je na trhu 25 rokov a nájdu sa v nej skvelé veci. Celkovo by som ju doporučila najmä mladej pleti.
Dermacol Hyaluron wash cream Jemný čistiaci krém na odlíčenie tváre i očí s Aloe Vera 100ml
Tento čistiaci krém by som zaradila najmä pre pleť, ktorá je jemnejšia, citlivejšia, suchšia a tiež sa veľmi nelíči. Tento čistiaci krém nevie úplne dokonale odlíčiť ťažší typ makeupu, skôr je vhodný pre tie ženy, ktoré používajú len  jemnejšie typy makeupov a BB krémy. Povedané ľudovo, pre tie dámy, ktoré tomu makeupu veľmi neublížia.   To isté sa týka i odličovania očí. V každom prípade, v očiach neštípe. Pleť je po ňom príjemná a nevysušená.  Neobsahuje totiž mydlo, ani alkohol, parabény ani silkóny. Už som kozmetiku Dermacol v článkoch na blogu spomínala, a musím povedať, že ju veľmi rada testujem. Neustále ma totiž prekvapuje, že sa v nej dajú nájsť, veľmi silno konkurenčné produkty proti iným zahraničným kozmetikám alebo možno i cenovo absolútne rozdielnym. Je to československá značka  a to si zaslúži našu pozornosť.

Ak máte skúsenosť s podobnými čistiacimi záležitosťami, budem rada, ak sa podelíte o skúsenosti.

 

Zdielajte s kamarátkou

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk