TRÁPIA VÁS PIGMENTOVÉ ŠKVRNY? AKO A ČÍM ICH ZAKRYŤ

Ahojte krásky,

na mojej facebokovskej stránke som sa pýtala, aké problémy vás trápia.  V tejto časti môjho blogu sa povenujem týmto otázkam a budem len rada, ak zazdieľate medzi kamarátkami, ktoré sa trebárs neradi vyjadrujú na verejnosti, ale sa im jednoducho tieto informácie zídu. Pretože problém „pigmentové škvrny“ je jav priveľmi rozšírený a často diskutovaný. Žiaľ táto téma sa nedá zhrnúť do pár viet, pretože by ste nedostali dôkladné informácie. Tak prepáčte za dlhý príspevok, ale tu sa to „musí“.:) Poďme sa teda povenovať téme „pigmentové škvrny“ a ako a čím ich vieme zakryť.

Pigmentové škvrny a ich odstránenie natrvalo je problém, a tomuto sa venovať nechcem. Ale pýtali ste sa na krytie, ako ich kryť najmä v lete, a čím, aby to držalo a nestekalo. No nie je to len záležitosť leta, aj v zime vedia byť pekne viditeľné.

Pár užitočných rád ku pigmentáciám
  • nepoužívajte svetlejší makeup, tým tie škvrny nezakryjete
  • nepoužívajte príliš tmavý makeup, najmä nie taký tmavý ako sú samotné pigmentové škvrny, pretože ten rozdiel bude veľmi viditeľný
  • držte sa svojho farebného tónu, to znamená, ak ste olivová/do žlta/, používajte tóny so žltým odtieňom, ak ste ružová používajte ružový podtón
Môžu vám pomôcť farebné bázy pod makeup?
  • podľa môjho názoru nie je nutné používať farebné bázy, pretože si nie som istá či ako laici to budete vedieť nanášať
  • radšej doporučujem dobrú kamufláž-extra krycí špeciálny korektor, makeup ..prípadne zmiešať makeup a kamufláž dokopy
  • NEBOJTE SA MIEŠAŤ FARBY, NIE JE TO ŽIADNA VEDA, TREBA TO LEN VYSKÚŠAŤ
  • to, ako sa vám podarí pigm.fľaky zakryť, záleží aj od textúry alebo hustoty kamufláže či makeupu, niekedy má korektor hrubšiu textúru a môže ho byť viac vidieť
  • ak máte len makeup, jeho kryciu schopnosť zvýšite pomocou štetca alebo hubky
  • zvýšenie krycej schopnosti sa vám podarí aj keď ho necháte na vzduchu zoxidovať, to je taký malý trik:)
  • aby vám celkovo makeup či kamufláž držala, pretože máte napríklad mastnejšiu pleť, potrebujete ešte fixatér na makeup,v lete ideál z  Urban Decay All nighter alebo z tých cenovo prístupnejších CATRICE.

 

Trápia vás pigmentácie? Ako a s čím riešiť

 Na fotkách uvidíte moju vlastnú hyperpigentáciu na líci a jej krytie po jednotlivých kamuflážach. Ešte by som dodala, že fotky sú robené pri rôznom svetle, ale snažila som sa ukázať čo najhodnovernejšie jednotlivé krytia.
Estée Lauder Double wear maximum cover je top produkt. Zaplatíte okolo 40,- Eur, ale prebolí to.:) Vydrží však naozaj veľmi dlho.
Kto nechce investovať toľko do kozmetiky, pre toho sú ďalšie produkty ukázané nižšie.
Hľadáš niečo cenovo prijateľnejšie?
Lacná varianta od Dermacolu Make up Cover namiesto Estée Lauder. Trošku hrubšia texúra, ale rovnako dobré krytie. Rozdiel cítite v jemnosti produktu, v tom je tajomstvo aj cena. Inak pre zaujímavosť je tento makeup mimoriadne populárny v arabských krajinách a cenovo niekde oveľa vyššie ako u nás.
Trápia vás pigmentácie? Ako a s čím zakryť
Na fotke sú mini kamufláže Make up cover od Dermacolu, ktoré sa predávali v špeciálnom balení. V každom prípade je týchto makeupov k dispozícií 12 a vy si ich viete rôzne kombinovať, keďže v tomto prípade ide o cenu 9,90,- Eur. Nájdete ich TU alebo v špecializovanej predajni v Auparku. Dermacol plánuje otvoriť ďalšie predajne s plným sortimentom.
Sú ženy, ktoré  používajú tento makeup na celú pleť, no skôr ho doporučujem lokálne. Zase Estée Lauder mám vyskúšaný na celú pleť, a je to úplne v poriadku, príde mi to prirodzené, čiže opäť rozdielom je štruktúra.
Skôr korektor ako kamufláž, SECRET COVER CREAM CONCEALER matte finish. Balenie korektoru je luxusné. Korektor je hustejšej textúry, dá sa používať i na kruhy pod očami, i na spomínané pigmentácie. Toto je odtieň  01 Warm Beige. Odtieň mi príde skôr broskyňovej farby. Spolu s makeupom si viete pozakrývať, čo potrebujete. Ide skôr o taký multifunkčnejší typ korektoru, ktorý nanášate prstami, štetcom alebo hubkou. Je pevný, matný a vhodnejší možno skôr pre zmiešanú pleť. Milani je americká značka, cenovo dostupná a nájdete ju TU-korektor. Nemám ho tu na fotke, ale z tejto značky mimoriadne schvaľujem makeup MILANI CONCEAL + PERFECT. Výborne kryje a vlastne už obsahuje korektor.
Trápia vás pigmentácie? Ako a s čím zakryť
MILANI RETOUCH + ERASE je strašne chutný malý korektorík, ktorý má navrchu veľmi populárnu malilinkú hubku, cez ktorú vychádza makeup. Už keď som ho prvý krát videla, veľmi ma upútalo balenie, bol mi veľmi sympatický a chcela som túto vecičku vyskúšať. Ale celkovo by ho som nezaradzovala medzi korektory resp. kamufláže, úplne vhodné na krytie pigmentácií. Nemá vysokú kryciu schopnosť, je to skôr typ veľmi príjemného ľahkého korektoru na kruhy pod očami s jemným liftingovým účinkom. Textúra je hodvábna a zľahka matná. Pigmentové škvrny s pokožkou skôr jemne zlial dokopy, čo je tiež určitý veľmi prirodzený typ krytia, ak by si niekto prial takéto riešenie.  Hubka na konci produktu je len miesto, z ktorého vychádza substancia. Naniesť sa pomocou tohto aplikátoru dá, ale rozpracovť ho musíte prstami alebo štetcom.
Na obrázku je odtieň 01 Fair, čo je nasvetlejší odtieň a nájdete tento produkt TU- Milani. Celkovo je na výber 6 odtieňov a stojí 9,86,-Eur.
Trápia vás pigmentácie? Ako a s čím zakryť
PRO.CONCEAL HD.HIGH-DEFINITION  OD L.A.
L.A. Girl som už spomínala niekde vo svojich blogoch. Má veľmi šikovný štetcový aplikátor a aj konzistencia je krémová. Ľahko sa s ním manipuluje. Všeobecne kryje veľmi dobre, a pre vizážistu je to dokonalý produkt na „všeho krytie“. Je nutné ho vyskúšať. Má absolútne dokonalú cenu okolo 4,- Eur, čo nikoho nezabolí, a tak je možnosť si objednať i viac odtieňov a vzájomne miešať. Napríklad na výrazné kruhy pod očami alebo kontúrovanie je top. Pri tých pigmentáciach je nutné ho zapracovať, čo si vyžaduje trošku šikovnosti, ale nie je ťažké sa to naučiť. Na výber je 13 odtieňov a nájdete ho TU-korektor.
No a posledným zo skúšaných produktov a musím povedať, že ten najnevhodnejší je tiež od značky L.A.Girl COLORS COVER UP! Je to klasická vysúvacia tyčinka, ktorá vyzerá ako bežný korektor pre tínedžerky. Tá textúra je strašne jemná, dosť neviditeľná, ťažko sa nanáša. Vlastne poskytuje len akýsi veľmi decentný film na pleti, ktorý prakticky nerobí nič. Tento produkt za mňa určite nie, a obávam sa, že pre nikoho. Pripomína také tie lacné a nefunkčné prípravky, ktoré sa vyskytujú v značkách pre veľmi mladých ľudí. Akoby „toto je môj prvý korektor“. Ale nič nerobí, čiže, asi ani ako prvý korektor. Ja som ho darovala mojej 17 ročnej susedke, ktorá potrebovala korektor a je z neho nadšená. Ako som povedala, pre tíneďžerov je akurát.
Pred časom som sa na mojej fb fanpage pýtala, čo by vás zaujímalo. Práve toto bola jedna z otázok, hoci išlo najmä o letné obdobie a trvácnosť makeupu. Trvácnosť makeupu či korektorov v prípade ako sú pigmentácie je nutná i v zimnom období, už i kvôli sneženiu napríklad. Tie najtrvácnejšie typy sú produkty od Estée Lauder Double wear rada alebo napríklad Shiseido Sun protection makeup (vodeodolný makeup s spf30), ten tu nebol ešte spomínaný. Veľmi rada ho používam napríklad na nevesty pri líčení. Druhým riešením a to platí pre akýkoľvek makeup je používanie fixačných sprejov ako v lete,tak i v zime. A v neposlednom rade správna technika. S makeupmi a korektormi nešetríme, ale zase omietka tiež nie je „in“. /To si len niektoré myslia, vzhľadom na instagram bohatý na videá s kontúrovaním:)/ Nie všetko čo je na webe, je i správne, ale toto sa týka vlastne všetkého. Nielen tejto brandže.
Iné vhodné krycie makeupy?
 Shiseido Sun protection makeup, Shiseido stick foundation, MAC Studio fix, Dermacol 24 hodinový makeup, spomínaný Milani makeup, Bronx Colors waterproof foundation, Double wear makeup od Estée Lauder, Armani Power fabric, Artdeco kamufláž, Max Factor Pan stick, Paese Long cover camouflage..
Ku koncu snáď len toľko, že sa vám snáď tento môj hyperpigmentačný príspevok páčil. Ak áno, hoďte do komentu a ak nie, tak to urobte aj tak, posunie ma to opäť ďalej. A ak sa vám príspevok páčil a našli ste ste ho na facebooku, prosím lajknite alebo zdieľajte ho.
 
Majte sa krásne:)

 

Zdielajte s kamarátkou

Comments

    • to naozaj? totiž pochybujem, že vôbec niečo je tohoto schopné mimo azijskej kozmetiky s obsahom takej chémie, že by sa nám hlava zatočila. kedysi to tak bolo, neviem či aj dnes. Ale teda skvelé, ak pomohlo, až neuveriteľné.

    • Dobrý deň,nasla som Vás komentár ohľadom moringoveho oleja na pigmentove skvrny,chcem sa opýtať,či je naozaj taký účinný? DAKUJEM

      • Zdravím Anna, tento článok je už veľmi starý. A o pigmentáciach viem odvtedy niečo viac. Pochybujem, že moringový olej môže pomôcť. Dokážem si predstaviť zjednotenie, zjasnenie, ale to je všetko. Kde ste prosím našli ten koment? Nepamatam si, že by som také niečo povedala. ĎAkujem.

  1. Ešte mám jednu otázku ohľadom krycieho make up Estee Lauder,aký variant ste použila na Vasej názornej fotke prip.aky by ste mi odporucila ak som svetlo hnedy typ ?dakujem

    • žiaľ v tomto neporadím. Jednak je to veľmi starý článok, a doporučujem naozaj zájsť do tej parfumérie a pozrieť sa na ne zblízka. Pretože odvtedy sa mohlo veľa zmeniť. A pravdepodobne pribudli dalšie odtiene.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk