Môže mať prírodná kozmetika krásnu dekoračku? Je to fakt či mýtus?

Ahojte žienky, pamätáte si moje články na tému prírodnej kozmetiky Annemarie Börlind? V minulom roku som sa zamilovala do tejto značky. Publikovala som poučné články či už na tému bezpečného opaľovania s opaľovacími prírodnými prípravkami, alebo tému „môj pleťový doping“.  Ak ma niečo nadchne, dám do toho celé srdce a tak je to i s touto kozmetikou. Roky som pôsobila pre „selektívne“ značky. Znamená to, že som používala len tzv. selektívnu (luxusnú) kozmetiku. Akosi som sa nezaujímala o typ  „prírodná kozmetika“. Nevzbudzovala vo mne tú správnu časť kozmetickej dôvery. A už vôbec nikdy by som nepovedala, že sa mi bude niekedy páčiť jej dekoratívna línia. Len vďaka blogu som ju objavila ako aj množstvo ďalších úplne nekonvenčných prípravkov.

prírodná kozmetika Annemarie Börlind makeup

Môže mať prírodná kozmetika krásnu dekoratívnu líniu?
Je rozdiel medzi pigmentom v prírodnej a v konvenčnej kozmetike?

Takto som rozmýšľala v minulosti. Prírodná kozmetika a jej makeupová línia nebola pre mňa atraktívna, pretože som si z nejakého neznámeho dôvodu myslela, že je nepoužiteľná. Že nie je možné, aby fungovala. Alebo že makeup nemôže byť dosť krycí atď. Teraz, keď sa nad tým zamyslím, je to tak smiešne. Pretože z mnohých hľadísk sú tieto veci funkčnejšie ako tie luxusné. Objavila som krásne odtiene. Výnimočné, šťavnaté a mladistvé. Som konzervatívna a domnievam sa, že väčšina z vás dáva prednosť prirodzenému makeupu. Nositeľnému a každodennému. Potrebujete pár dokonale ladiacich vecí so všetkým čo nosíte a v čom sa cítite prirodzene a atraktívne.

prírodná kozmetika Annemarie Börlind anti-age makeup, powder

Základné fakty o prírodnej kozmetike Annemarie Börlind 

Neobsahuje: parabény, silikóny, parafíny, PEG, SLS, SLES, ropné deriváty, konzervačné látky…

Všetky produkty obsahujú čistú termálnu vodu získanú z prameňa v Čiernom lese/Schwarzwalde z hĺbky 165m, bohatú na minerály ako draslík,magnézium, kalcium a zinok. A najmä, táto voda nie je chemicky ošetrená.

Vybrala som také produkty, aby som vás inšpirovala a posmelila k líčeniu. Či už sa líčite menej alebo viac. Ja som si túto dekoratívnu kozmetiku zamilovala z viacerých dôvodov. Obsahuje oveľa menej chémie ako konvenčná kozmetika. Vedeli ste napríklad, že väčšina bežných rúžov obsahuje lepok? Alebo farbivo živočíšneho pôvodu karmín? K tomu sa však ešte dostanem...

Ako bonus k tomuto článku som pre vás vymyslela youtubové video, aby ste vedeli, ako sa so spomínanými produktami nalíčiť. Čítajte ďalej a zachvíľu si pozriete video…:)

Eliška Pichoňská s modelkou

PRÍRODNÁ KOZMETIKA MAKEUPY ANTI-AGING

Ak hľadáte makeup s plnou krycou schopnosťou, a navyše nezvýrazňujúci vrásky, tak ho skúste. Odtieň,ktorý vidíte na fotke je Hazel W 30 a je vhodný na jemne opálenú pleť. Na výber je zo 7 odtieňov. Chvályhodné je, že si viete objednať i vzorky v eshope, čo vám výrazne môže pomôcť s výberom.

Prírodná kozmetika Annemarie Börlind nepovažuje za vhodné používať podkladové bázy. Je to z toho dôvodu, že prírodná kozmetika má prirodzené zloženie oproti podkladovým bázam, veľakrát so syntetickým zložením. Veľká časť krémov Annemarie Börlind je vhodná aj ako podklad pod makeup.

Púder na suchú pleť hľadám už poriadne dlho. Podľa popisu práškový púder s kyselinou hyalurónovou hydratuje a tvári sa ako „minerálny“ typ púdra. Obsahuje botanickú kyselinu hyalurónovú.  Z hľadiska neviditeľnosti ho hodnotím mimoriadne pozitívne. Pretože, naozaj neznášam viditeľný púder na pleti. Vo videu bude dôkaz. Do 25 rokov to veľmi neriešite, ale garantujem vám, že potom si to začnete všímať. Môj odtieň uvidíte na fotke a je to NATURAL 03. Na prvý pohľad pôsobí tmavšie, ale v skutočnosti je svetlejší.

ukážka odtieňa protivráskového makeupu a hydratačného púdru

Veľmi som bola zvedavá na korektor s aplikátorom. Ja mám odtieň Beige 04, čo je približne rovnako farebný odtieň ako makeup s názvom Hazel. Skúsila som ho na očné okolie, aj keď je určený na všetky nedokonalosti pleti. Okolo očí sa mi neusádzal vo vráskach, ale išla by som i do svetlejšieho tónu. V prípade, že by som ho používala len na očné okolie. Takto by som dosiahla krytie i čiastočné rozjasnenie.

K trom základným podkladovým produktom som vybrala krásnu farbičku na líca. Keď som do nich prvý krát vošla prstom, čakalo ma akoby hodvábne prekvapenie. Tá lícenka je krásna a má taký pekný odlesk. Akurát používajte ku nej štetec na líca. Ten, čo je priložený nanesie priveľa farby, čo je kontraproduktívne. Ale do kabelky a v rámci balenia je to ok.

Komu pristanú tieto líčka ?

Blondýnke i brunetke. Svetlejšej i tmavšej pleti. Pri svetlejšej pleti je nutné pracovať opatrne (štetec oklepať), a na opálenej šetriť nemusíte.

Prešla som 4 produkty a môžem len potvrdiť, že prírodná kozmetika môže mať nádhernú dekoračku. Problém slabého pigmentu je úplne neopodstatnený.

líčka Annemarie Borlind coral 22

Líčenie očí – prírodná kozmetika Annemarie Börlind má v ponuke len mono tiene.

Ako sa ja cítim pri používaní takého prírodného a výživného makeupu? Komfortne, plne a zakryto:).  Nemám potrebu používať bázu. Pri očných tieňoch som si však nevedela predstaviť, že očnú bázu nevyužijem.

Ešte pred natočením youtubového videa som si na jednu z lajfiek na Instagrame urobila také dymové smokey eyes s tým najtmavším tieňom Mocha. (viď fotka). Mocha tieň na viečku držal do večera takmer úplne bez uloženého tieňa v záhybe viečok. Aj to nebolo takmer vidieť a bolo to len na kúsku. Som prekvapená a potešená, že môžem povedať všetkým, že DRŽIA. Ešte jedna maličkosť, ale dôležitá. Mala som makeup a púder na viečku. Nikdy nejdem s tieňom na viečko „na holo“.

Očné tiene Annemarie Borlind swatches

Na pokožke mojej ruky vidíte tri neutrálne hnedé odtiene. Najsvetlejší je BEIGE 40, a používam ho väčšinou na presvetlenie partie pod obočím alebo vnútorné kútiky. V prípade núdze, si ho viem predstaviť ako highliter na lícne kosti. Druhý, základný tieň je NUDE 47, čo je niečo ako oriešková farba s nádychom do ružova. Najtmavší tieň je MOCHA 45, čo úplne vystihuje jeho farbu. Všetky tiene z prírodnej kozmetiky Annemarie Börlind sú robené ako monotiene s aplikátorom.

NECH SA PÁČI, VYCHUTNAJTE SI MAKEUPOVÝ TUTORIÁL S PRÍRODNOU KOZMETIKOU ANNEMARIE BÖRLIND

AKÉMU TYPU ŽIEN PRISTANÚ TAKÉTO TIENE?

Všetky tieto farby vie používať každá z vás. Sú neutrálne, pôsobia mäkko a viete ich rôzne kombinovať. Pre jemnejšie líčenie použijete napríklad Nude odtieň s Beige a len štipku, Mochy alebo vôbec. Pre výrazné líčenie Mochu aplikovať na celé viečko prípadne i pod spodné riasy. Odtieň Beige pod obočie, aby sa tiene vzájomne pekne zliali. Doporučujem pozrieť priložené video. Tam som to názorne aplikovala.

Na fotke je veľmi dobre vidieť i farbu očnej ceruzky, ktorú som vybrala. Je to môj najpoužívanejší odtieň, pretože nie je ani hnedá a ani čierna. Je to veľmi tmavá hnedá, ktorá však nepôsobí tak tvrdo ako čierna ceruzka, a preto ju doporučujem rovnako všetkým typom žien. Je pevná, krásne kreslí, a na druhej strane má penový aplikátor na rozotretie. Pre dramatický efekt ju vieme použiť dovnútra oka alebo len nakresliť očnú linku. Volá sa Black Brown.

ceruzka na obočie brown pearl

Túto fotku som si požičala z jedného zo svojich článkov o prírodnej a dekoratívnej kozmetike Annemarie Börlind. Obočie je mojou obľúbenou partiou a tento odtieň, v tejto ceruzke mi vzal dych. Opäť neutrálna farba s názvom „Brown pearl“. Obsahuje trošku perlete, čo na obočí pôsobí krásne. A je to odtieň vhodný pre BLONDÝNKY, BRUNETKY s nie príliš tmavým obočím. Ak ste ma niekedy videli naživo, alebo na fotke, mohli ste vidieť, že  úplne v pohode znášam tento odtieň. Ceruzka má na druhej strane kefku na vyčesanie obočia.

MASKARY, má prírodná kozmetika funkčné maskary?

Annemarie Börlind maskary

V tomto článku vám ukážem dve z nich. S jednou som spokojnejšia, pretože mi robí objemnejšie riasy, no tá druhá je vhodná pre naozaj dlhé riasy, ktoré potrebujú naozaj krásne rozlíšené a oddelené riasy a kde by iná pôsobila hrudkovito či zlepene. MASCARA PRECISION & CARE obsahuje olej z kamélie a bambusový extrakt.

MASKARA BLACK, má klasickú kefku a robí mi výraznejší objem. Nie je to zlepený typ objemu, skôr prirodzenejší. V eshope ju majú ešte v hnedom odtieni.

mascara black Annemarie Börlind

OBJAVILA SOM DOKONALÚ CERUZKU NA PERY 

Keď vyberáte z eshopu a v živote ste produkty nevideli reálne, je to risk alebo zisk. Som nadšená, pretože všetko, čo som si vybrala spĺňa moje očakávania viac, ako som si predstavovala. Ceruzka na pery s názvom NUDE, má telovú farbu. Dá sa používať v kombinácii s balzamom, samostatne alebo i s broskyňovou farbou lesku.  Na perách sa spojí s vašou vlastnou farbou a pôsobí veľmi prirodzene. Dokáže pery i jemne zväčšiť, ak pery orámujete zvonku.

ceruzka na pery Nude Annemarie Börlind

Pýtaš sa, či ju môžeš používať aj ty?

Určite áno. Takáto telová ceruzka na pery sa hodí do makeupovej taštičky. Je dosť neutrálnej farby na to, že by sa dala použiť s akoukoľvek farbou na pery. A to myslím doslova.

Môže mať prírodná kozmetika dostatočne pigmentované rúže či lesky?

Samozrejme, že áno. Dokonca môžu rovnako skvele držať ako tie „neprírodné“. Z bezpečného hľadiska majú rúže od Annemarie Börlind výhodu, že sú bez obsahu LEPKU. Áno, dobre čítate. Lepok je súčasťou mnohých rúžov. Ak ste z tých, čo trpia celiakiou, je toto informácia č. 1.  Treba trošku pátrať, ale dnes sa už tieto zložky zvyknú uvádzať, i keď nie je to pravidlom. A k pigmentu. Ak je rúž klasický, a nie transparentný či s leskom, tak aj prírodná kozmetika môže mať dokonalý a jednoliaty pigment.

Rúž na pery Soft Coral je farba, ktorá bude skvelým doplnkom na leto, a ktorou je i modelka vo videu nalíčená.

rúž Annemarie Börlind coral

Je karmín v rúžoch nebezpečný? (trošku z ingrediencií, ktoré sa ešte stále používajú vo veľkej časti kozmetík)

Karmín alebo kyselina karmínová (Košenila, Cochineal) je červené farbivo, ktoré sa získava z vysušených tiel samičiek hmyzu Dactyloptius Coccus, ktorá parazituje na na kaktusoch v Peru alebo Kanárskych ostrovoch. Toto farbivo vykazuje toxicitu a rakovinotvornosť. Je spojené s hyperaktivitou u detí, alergiami, astmou, sennou nádchou a dokonca anafylaxiou.

Jej potravinárske číslo je E120. Využíva sa často do sladkostí, jogurtov a všade tam, kde zbadáte potravinu s nádychom ružovej či červenej, nahliadnite do jej obsahu.

Prírodná kozmetika Annemarie Börlind netestuje na zvieratách a nepoužíva vo svojich prípravkoch výťažky zo zvierat. Používa len organické prírodné alternatívy. Ako farbivo využíva červenú repu a iné typy prírodných farbív.  Z prírodných zložiek sú to často rastlinné látky ao jojóbový olej, bambucké a kokosové maslo, a zo živočíšnych len včelý vosk do rúžov.

Jednoducho povedané, čo sa nedá zjesť, si nedáš na tvár.

rúž Annemarie Borlind soft coral 22

Vyvraciam dezinformáciu, že by prírodná kozmetika mala nekvalitne vyzerajúci pigment vo svojich prípravkoch.

Keď som prvý krát chytila do ruky lesk od prírodnej kozmetiky Annemarie Bőrlind, neočakávala som nič iné ako priemerný výsledok. Väčšina leskov, ktoré mám, sú zľahka lepivé. Lesk, ktorý už mám dávnejšie a to i napriek bronzovej farbe, ktorú bežne nenosím, sa stal mojím obľúbeným. Tentokrát som si vybrala broskyňovú farbu s názvom PEACH. Na prvý pohľad pôsobí výrazne, no po nanesení na pery je jemne marhuľová. No najmä textúra je skvelá. Žiadna lepivosť, len mäkký pocit na perách. Vôňa je jemne nasladlá, akoby koláčiková. A tak to má byť. Opäť odtieň, ktorý môžem doporučiť každej žene, bez ohľadu na farbu vlasov či pleti.

lesk na pery peach

Kde všade ju môžete Annemarie Börlind nájsť?

Annemarie Börlind nájdete aj na iných miestach ako v eshope. Na ich webe nájdete mapu s predajnými miestami,ktoré sú po celej Slovenskej i Českej republike. Sú to bio obchody i salóny krásy. V Bratislave je to salón Bebe Hair Zuckermandel alebo Bio-Market na Dulovom námestí. V Trenčíne, Naturalia, a v Nitre, Babičkina záhrada. V Martine ju nájdete v lekárni Uvea a v Košiciach v Dermakliniku. Tam si viete produkty pozrieť zblízka, ale ako som už spomínala, na ehope sú k dispozícii i vzorky.

Prírodná kozmetika Annemarie Börlind má príjemný výber dekoratívnej kozmetiky. Produkty, ktoré som vybrala ja, sú nositeľné, a cenovo dostupné. Dokázala som vám, že pigment v prírodnej kozmetke môže byť krásny a niekedy naozaj výraznejší ako v konvenčnej. Kvalita makeupu môže byť špičková.

Budem vďačná za komenty a skúsenosti, s ktorými sa podelíte či už tu na blogu alebo sociálnej sieti. Ak sa vám článok páčil, odporučte ho svojim kamarátkam.

Krásny deň priatelia:)

Zdielajte s kamarátkou

Comments

  1. Ahoj, Eli. Ten sypky puder s kysel. hyal. má aj iný odtieň? Lebo som na stránkach nenašla a na oficiálnej asi práve nemajú vôbec.
    A inak krasne fotky a články radosť čítať🤗👌.

  2. Dobrý deň je to skvelá kozmetika, každý si tam vyberie čo chce. Dekorativku ešte nemám odskúšanu. Tak to musím napraviť. Máte skúsenosti s týmto produktom SUN Slnečná ochrana Samoopaľovací krém?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk