Sada štetcov na líčenie je vaše must have

Krásny deň žienky, téma „Sada štetcov na líčenie“ je konečne tu. Už niekoľkokrát ste ma žiadali o článok alebo video, na tému, sada štetcov na líčenie. Ja sama vlastním štetce rôznych značiek, pretože si vyberám z tých, čo mi fungujú. Jednoducho, čo mi vyhovuje i na profesionálne líčenie. Mať dobré štetce je polovica úspechu kvalitne vyzerajúceho makeupu. Verím, že táto základná sada štetcov na líčenie je to, čo potrebujete. Úplne chápem, že nechcete mať rôzne značky, ale niečo čo má i taštičku, a vyzerá vizuálne dokonale.

Základná sada štetcov na líčenie je to, čo potrebujete..

Líčeniu sa venujem viac ako 20 rokov. Vlastniť dobré štetce je pre mňa niečo také, ako keď kuchár má svoj nôž alebo kaderník svoje nožnice. Keď mi štetec padne dobre do ruky, práca sa stane pôžitkom. Vy nepotrebujete  30 štetcov. Potrebujete len pár takých, s ktorými makeup bude vyzerať precíznejšie a vypracovanejšie. Ja vám teraz ukážem ako na to, a najmä s čím.

sada štetcov na líčenie notino

AKÉ ŠTETCE POTREBUJEŠ?

Základná sada štetcov na líčenie je alfa a omega ľahkého a dobrého líčenia. Dá sa povedať, že existuje pár základných, ktoré by sme mali mať všetky. Nie je dôležité, že je to v tomto prípade cestovná sada štetcov. Dôležité je, že som konečne našla niečo, čo uspokojí základné potreby k líčeniu a k vytvoreniu kvalitného makeupu. Táto sada štetcov na líčenie značky NOTINO (áno, nezdá sa vám to, už majú pár svojich produktov a pod svojou značkou), má štetiny zo syntetického materiálu. Dnes je to úplne normálne, aj keď v minulosti sa dávalo prednosť prírodným štetinám. Avšak, objavili sa alergie a podráždenie, tak sa firmy vrátili k syntetike, ale… oveľa príjemnejšej kvality.

Sada štetcov na licenie Notino Glamour collection travel brush set with pouch

Pridala som podľa potreby a vášho záujmu dva až štyri štetce. Avšak nie je úplne nutné ich mať. Pôjdeme pekne od začiatku.

Všetky štetce majú rúčku tak akurát. Samotná taštička je na zips a má rozmer cca 18 x 12cm. Zmestili sa do nej aj tie doporučené ostatné štetce, ktoré ešte uvidíte. Zmestí sa do nej aj prípadná hubka na makeup a nejaké drobnosti. Čo musím oceniť, je výber farby. Ja neodolám púdrovo-ružovej farbe na dizajne kozmetiky, a už vôbec nie na rukoväti štetcov a priloženej taštičke. Táto základná sada štetcov na líčenie Notino bola pre mňa príjemným prekvapením. A na stránke NOTINO som objavila ešte cestovný kabuki štetec. Vyzerá tak krásne, že ho v budúcnosti do tejto sady doplním. Tento malinký cestovný štetec je vhodný aj do kabelky. Napríklad kvôli púdru, ktorý  vás učím používať so štetcom, pretože je to tak lepšie.

 štetec na makeup Notino

Štetec na makeup – vytvorí pevnú a dlhotrvajúcu sieť makeupu. Každý jeden makeup s ním vydrží dlhšie a získa vyššiu kryciu schopnosť. Je to úplne klasický plochý typ štetca.

Základná sada štetcov na líčenie musí obsahovať aj „štetec na púder“.

V tejto cestovnej a zároveň úplne domácej sade máte jeden jediný štetec na púder. Jeho veľkosť je univerzálna. Znamená to, že ho viete použiť ako štetec na klasický púder, štetec na bronzer, ale aj ako štetec na líčka. Áno, máte pravdu, môže sa vám tento púder zašpiniť vzájomne použitými líčidlami.

štetec na púder Notino

Čo môžete spraviť, aby sa dal štetec na púder používať na všetky tieto líčidlá? (púder, líčka, bronzer)

Z pravidla, a môjho osobného používania jedného štetca…ak používate tieto líčidla rozumne (to znamená, netriete púder, bronzer či líčka), a oklepete zvyšok o ruku, takéto multifunkčné používanie je ok. Avšak výrazné nanášanie týchto líčidiel môže samozrejme štetec zafarbiť tak, že sa už nedá použiť na viac líčidiel. Záleží to tiež od výraznosti vášho makeupu. Niekto používa len decentný makeup (a tam sa viac pigmentov naozaj stratí) a niekto dramatické a rôzno-farebné líčenie.

štetec na púder pohľad na štetiny

Ak teda potrebujete ešte jeden štetec, doporučujem doplniť do sady Dermacol štetec na púder. Z celej sady Dermacol štetcov, ktoré som našla, sa mi páčilo len pár. Tento je jeden z nich, a zmestí sa krásne do taštičky. Doporučujem ho používať na púder, a Notino štetec na prípadný bronzer alebo líčka. Ak by ste si však dokúpili vyššie spomínaný cestovný kabuki štetec, úplne vám tieto dva Notino štetce postačia.

Dermacol štetec na púder D55 a štetec na očné tiene

Základná sada štetcov na líčenie musí obsahovať štetce na tiene.

Budú mi stačiť dva štetce na tiene?

Výborná otázka. Áno, budú. Pri predstave jedného pohodového a príjemného líčenia ženou, ktorá nie je profesionál, ale potrebuje rýchly a kvalitne vyzerajúci makeup.  Základný štetec na tieň (nanášanie väčšej plochy viečka, viď foto pod textom) hodnotím veľmi pozitívne, a to z toho dôvodu, že jeho štetiny majú univerzálnu dĺžku a hustotu. Nanesiete si ním základný svetlejší tieň, ale i výrazný tieň na celé viečko. Jedinú vec, ktorú musíte pri viacerých farbách urobiť, je zľahka štetec utrieť do chrbáta ruky, alebo do servítky. Druhý štetec (viď foto), je plochý a s kratšími štetinami. Slúži na nanášanie tieňa pod spodné riasy v tenšej línii. Alebo na nanesenie tmavšieho tieňa akoby očnej linky.

Ak meníte často rôzne odtiene očných tieňov, môžete do sady doplniť vyššie odfotený Dermacol štetec na očné tiene č. D74.

 štetec na očné tiene Notino

 štetec na očné tiene

Štetec na linku alebo obočie

Väčšina z nás si líči obočie. Ak na to používate kompaktnú farbu, tak potrebujete štetec, ktorý nie vždy, je priloženou súčasťou balenia. Skosený štetec, ktorý vidíte na fotke je použiteľný opäť multifunkčne. Dá sa ním vykreslovať obočie, ale primárne je určený na linky. A to s v kombinácii s krémovou alebo gélovou linkou. Prípadne je tu ešte možnosť použitia navlhko s kompaktnou farbou na obočie. Jednu úžasnú som nedávno objavila, a dokonca vám ju ukážem, v niektorom z dalších článkov.

štetec na obočie a linku

Ešte by som potrebovala nejaký menší štetec na rozjasňovač čiže highliter….

Myslela som na túto možnosť, preto som vybrala na ukážku jeden zo značky Bronx Colors. Ide najmä o to, aby bol užší, pretože sa potrebuje trafiť len do tých miest, na ktoré chceme použiť rozjasňovač. Na fotke je jedna z možností, ako by mal tento štetec vyzerať. Makeup Revolution štetec na kontúry a lícenku  pôsobí multifunkčne a tým, že je trošku skosený, sa krásne prispôsobí tvári.

Ten druhý dlhý a oválny na fotke je taktiež len určitou možnosťou ako doplniť štetce na očné tiene, ale toto je už voľba pre fajnšmekrov. K základnému a dobre vyzerajúcemu makeupu ho nie je úplne nutné mať.

 bronx colors štetce

ČISTENIE ŠTETCOV

Predpokladám, že táto otázka by skôr či neskôr padla, a preto bude skvelé túto tému málinko rozobrať. Je potrebné štetce čistiť z viacerých dôvodov. Jeden z prvých a najdôležitejších je hygiena. V štetcoch sa usadzujú pigmenty, a teda nie všetky produkty sú suchého charakteru. V spojitosti s mazom z našej pokožky a napríklad pri problematickej pleti, by sme si mohli takto roznášať zápalový proces aj na iné miesta. Tak či tak je hygiena štetcov dôležitá. Druhý dôvod sú farby, čiže pigmenty na štetcoch, a my si chceme spraviť pekné líčenie bez šmúh. Ja som používala roky da Vinci cleansing & care. Je to čistiace mydlo na štetce v malej kovovej dózičke. Ide i o to, že tieto mydlá majú väčšinou trošku iné zloženie ako klasické a napríklad nevysušujú štetiny, alebo ich dokonca dokážu regenerovať. Týka sa to viac prírodných štetcov, ale ide aj o to, aby sme zabránili lámaniu a znehodnocovaniu rúčok.

Blíži sa záver tohto článku a ja sa preto pýtam, je  sada štetcov na líčenie Notino pre vás riešením? Som presvedčená, že aj keď je sada nazvaná cestovnou, má mnoho výhod a postačí pre žienku, ktorá sa potrebuje čo najjednoduchšie orientovať v štetcoch. Vôbec sa neobávajte, že vám tieto štetce stačiť nebudú. Z mojej praxe domácich škôl líčenia viem, že čím menej štetcov máte, tým je to pre vás lepšie:).

Krásny deň žienky

 

Zdielajte s kamarátkou

Comments

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk