BIORUŽA.SK ESHOP S RUŽOVOU KOZMETIKOU

Krásny deň všetkým, zo začiatku by som rada napísala, že vám všetkým, čo čítate tento blog, ďakujem. Za to, že tu trávite dosť času, že sa vraciate k nedočítaným článkom, že sem chodia stále nové a nové čitateľky. Vidím a viem, že mnohé tipy oceňujete a využívate. Čítam všetky správy, najmä tie na Instagrame a Facebooku a napĺňa ma to naozaj šťastím. Poradenstvá, ktoré som ohľade kozmetiky robila v minulosti sa preniesli do písanej formy. Dnes opäť s niečím novým. Eshop Bioruža.sk už poznáte. O Bioruži resp. o kozmetike z ružového údolia v Bulharsku som už písala článok pred pár mesiacmi. Dnes tu mám nový test. Telový, voňavý, a exotický zároveň. O eshop Bioruža.sk mám opäť záujem, pretože je tam najväčší výber čistých kozmetických produktov z ruží a exotické značky, o ktorých ste možno ešte nepočuli.

Bioruža.sk eshop s ružovou kozmetikou nový test, Altheya cosmetics, massage oil

Prečo BIORUŽA.SK eshop?

Eshop Bioruža.sk  si ma našiel možno pred rokom. Stránka tohto eshopu ma na prvý pohľad nezaujala, no ako to už býva, je nutné nahliadnuť pod pokrývku. To, čo totiž vyzerá niekedy atraktívne, je v kvalite a zložení chudobné. A naopak, to, čo pôsobí chudobné, môže byť čistý kozmetický klenot. Som presvedčená, že je tomu tak i tu. Bioruža.sk je jednoznačne plná kozmetických a prírodných pokladov.

Mimochodom, vedeli ste, že Bulharsko má najväčší export ružového oleja do celého sveta? A že práve bulharská kozmetika patrí medzi top produkty s obsahom čistého ružového oleja? Alebo, že kvalitná ružová pleťová voda, vôbec nemusí obsahovať stabilizátory, pretože jej vlastnosti na to bohate postačia? Tieto informácie som nemala, až kým som neobjavila tento eshop. A pre mňa ako beauty blogerku, sú takéto informácie cenné.

Testovala som tentokrát jeden telový masážny olej a jeden špeciálny, trošku exotický produkt. V poslednom čase som totiž testovala rôzne typy kozmetík, a na každú treba nejaký čas, preto som už nechcela nič miešať. Myslím si, že budú pre vás zaujímavé, pretože ten prvý sa môže používať aj ako klasický telový olej a ten druhý si zoberiete na dovolenku.:)

bioruza.sk eshop s ružovou vodou althea cosmetics rejuvenating&massage oil

BIORUŽA.SK Eshop s ružovou kozmetikou
Alteya® Organics REJUVENATING MASSAGE & BODY OIL

Hľadala som nejakú alternatívu k telovému mlieku a našla som tento masážny telový olej  z Altheya cosmetics. Pred časom som od nich mala ružovú vodu v sprayi a bola to jedna z tých najlepších kvetových vôd, aké som kedy mala. Jej kvalita spočívala najmä v tom, že obsahovala len parou destilovanú ružovú vodu. Vlastniť kvalitný ružový olej je kategória „must have“. Jeho antiagingové účinky sú známe už stáročia. Tento typ masážneho oleja však neobsahuje len olej z ruží. Ale oleje organického pôvodu, o ktorých sa hneď rozpíšem.

Organické verzus prírodné. Poznáte rozdiel?

Ak je niečo organické, znamená to, že to rastie a vyvíja sa v čistom prostredí, bez zásahu hnojív či znečisťovania prostredia. Presne tak, ako ruže z ružového údolia, ktoré sa využívajú v kozmetických značkách v Bulharsku. Nie sú známe, aspoň nie u nás. Ale sú krásne, čisté a ušľachtilé. Nedávno som videla dokument, v ktorom moderátorka zavítala do obchodu plného rozmanitej bulharskej kozmetiky. Už som sa vedela orientovať a pochopiť tú krásu. Ja, viem, že sú aj iné, atraktívne značky. Nakoniec je skvelé mať možnosť výberu. O pleť sa však staráme niekoľko desaťročí, tak prečo neskúšať a neskúsiť niečo nové a možno i menej známe.

Prírodná kozmetika môže byť v podstate akákoľvek kozmetika, ktorá obsahuje aspoň jednu ingredienciu prírodného charakteru. To znamená, že je nie je potvrdené certifikátom napríklad čistota prostredia. Ale to opäť neznamená, že by bola nekvalitná.

Bioruža.sk eshop s ružovou kozmetikou Massage and body oil

Ešte jedna zaujímavosť k ružiam !!! Koment, ktorý teraz zverejním som dostala od jednej z vás, od čitateľky, ktorá má krásny prehľad a zbiera užitočné informácie, o ktorým bežne nevieme.

„Ružová voda je moja veľká láska. Vyskúšala som už aspoň 30 rôznych: bulharské, francúzske, marocké, egyptské a jednu omanskú špecialitku. Treba si vyberať kozmetickú kvalitu (lebo je i potravinárska na výrobu cukroviniek). S označením bio, kóšer, halal. Hydroláty s certifikátmi. Vtedy je väčšia istota, že ide naozaj o ružovú vodu, produkt destilácie a nie nejaký mix. Ružová voda je základná kozmetická surovina a pančuje sa o stošesť. V tomto prípade, a podľa mojej skúsenosti, naozaj platí, čím viac bio a organické, tým je vo vode vyšší podiel zvyškového oleja. Ak niekomu vadí výrazná voda z ruže damascénskej, nech vyskúša vodu z bielych ruží. (Rose alba) Je jemnejšia…

…a pokiaľ ide o bulharskú kozmetiku….kde inde by mala byť kvalitná ružová kozmetika, ak nie tam, kde sa vyprodukuje najviac ruží na svete. Mám rada Alteyu, Ikarova, dokonca i moja obľúbená francúzska destilérka Florihana distribuuje bulharskú ružovú vodu excelentnej kvality a nerobí vlastnú. Keď jogurt, tak grécky, keď bryndza tak liptovská a ak ružová voda či olej, tak z Bulharska“:) Zuzana

Bioruža.sk eshop s ružovou kozmetikou

A teraz sa vrátim naspäť k môjmu novému telovému oleju z eshopu Bioruža.sk. Popri deťoch nestíham cvičiť. Teda, stihla by som, keby som nepísala tento blog. A nevenovala sa Instagramu. Silno premýšľam, kam zadeliť cvičenie. Ale.. práve preto, že necvičím, som neskutočne „skrátená“ a všetko ma bolí vrátane chrbáta a krížov. Masérku mám na zozname, ale zatiaľ  som sa k nej nedostala.

Niekedy preto poprosím svojho manžela, aby mi vymasíroval chrbát práve týmto olejom. Nádherne kĺže po pokožke, jeho vôňa je prirodzená, ale nie je prenikavá. No spomínam si, že v minulosti boli pre mňa ruže krásne vizuálne, ale vôňa parfému bola pre mňa nepoužiteľná.  Že by to bolo skôr použitou syntetikou a nie pravosťou ingrediencií?

Chcela som sa zmieniť aké druhy olejov ešte obsahuje, pretože v tomto prípade to nie sú len ruže. Bio levanduľový olej ukľudňuje a regeneruje. Ylang Ylang dostáva kožu do rovnováhy. Bio makadamiový je veľmi výživný a výborný na suchú, popraskanú pokožku. Organický výťažok z harmančeka má anti-age účinok. Ďalšími olejmi sú olej z marhuľových jadier, jojóbový olej a olej z nechtíka. 

Nemusíte ho používať len na masáž. Aj hocikedy po sprche. Má praktické balenie s pumpičkou a obsah tak akurát. Rejuvenating massage & body oil od Alteya cosmetics je veľmi lahodnou záležitosťou nielen na doma. Keď raz pôjdem ku masérke, vezmem ho rozhodne so sebou.:)

Vedeli ste, že kvalitný ružový olej má dosť terapeutických vlastností? Je to afrodiziakum a obľúbená ingrediencia v parfémoch, najmä v spojitosti s ylang ylangom, gerianiom, kamilkou, neroli i santalovým drevom. Taktiež má antidepresívne účinky, pôsobí antisepticky a antispazmovo. Preto sa používa na masáže. 

Bioruža-sk eshop s ružovou kozmetikou Monoi Tahiti oil Ikarov

A TERAZ ŠTIPKU EXOTIKY či inšpirácia čo vziať na dovolenku
Našla som na eshope Bioruža.sk toto….MONOI TAHITI OLEJ  IKAROV

Jednu vec, čo asi riešime každá z nás, je zobrať si na dovolenku čo najmenej vecí, alebo sa čo najlepšie zbaliť so všetkými našimi „xy“ kozmetickými nevyhnutnosťami. Na Bioruza.sk som našla ešte jednu zaujímavú vecičku v plastovej dóziče. Zo značky Ikarov nebola jediná. Vybrala som si ju z pomedzi čistého kokosového, bambuckého a kakového oleja. Monoi tahiti olej pôsobí na mňa atraktívne z viacerých hľadísk. Ten nadpis sľubuje čosi naozaj tropického. Teraz už viem že obsahuje kvet Gardénie, ktorý nechajú vykysnúť v kokosovom oleji. Neviem, či je to chemicky ten správny popis, ale tak nejako to tam zreje.:) Samotná Gardénia má viac užitočných vlastností ako je upokojenie kože a tiež protizápalový účinok.

Bioruža.sk eshop s ružovou kozmetikou Monoi tahiti oil Ikarov

Dokonca ho vraj Polynézanky používajú na ošetrenie kože svojich bábätiek. Doporučujem ho vtierať do končekov vlasov, alebo natrieť na celú pokožku tela. Zanecháva totiž jemný „tropický“ lesk na koži, a nemusím zdôrazňovať ako vizuálne príjemné to môže byť na opálenej koži. Ja som ho skúšala zatiaľ len na svojej neopálenej olivovej pokožke, preto si na dôkladné natretie musím počkať na stred leta.

Upozorňujem, že vôňa Monoit Tahiti oleja je pomerne výrazná. Aj keď je obsahom Gardénia a kokosový olej, je to doplnené o parfemáciu. Je to exotický typ vône, dosť sexy, keď je vonku viac než 30 stupňov. Ale má to v tom slnečnom teple naozaj niečo do seba. Mám niečo podobné a intenzívne z Guerlainu.  Omamná kvetinová letná vôňa. Monoi Tahiti tuhý olej má 60ml minibalenie na dovolenku, avšak v ponuke je 500ml olej na poriadne domáce užívanie.

Bioruža.sk eshop s ružovou kozmetikou

TIP na DOVOLENKU!

Keď tento tuhý olej Monoi tahiti rozpustíte, môžete ho votrieť do celých vlasov ako masku, alebo si ho len tak necháte vo vlasoch a vlasy upravíte. Tento look je skôr vhodný k moru, kde si len tak hocijakovo vlasy zauzlíte a vložíte do nich kvietok. S opálenou pokožkou, bude vyzerať všetko skvele. Vlasy i pokožka je takto chránená voči slanej vode a slnku. Samozrejme na pokožku tela je nutné používať opaľovaciu kozmetiku s UV filtrami a SPF-kom.

Ikarov je ďalšia z bulharských značiek, ktorú nájdete na eshope Bioruža.sk. Doporučujem si pozrieť celú túto značku s ich širokým výberom telových olejov a vlasových vôd.

Budem veľmi rada, ak sa v komentoch podelíte o svoje skúsenosti. Či ste niečo z Bioruže už mali, alebo ste skúšali niečo úplne iné ako ja.

 

 

Zdielajte s kamarátkou

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk