Yves Rocher a ich 60 záväzkov

Ahojte, odkedy som dostala piknikový kôš plný dobrôt a kozmetiky s nápisom „60“ od spoločnosti Yves Rocher, a nahliadla do brožúrky, ktorá bola súčasťou balíka, musím jednoducho zdieľať jej obsah. Tá brožúra s nápisom „60 rokov krásy so záväzkom voči prírode“, vo mne vzbudila dojem silnej lojálnosti voči svojim zákazníkom a to je aj jeden z dôvodov, prečo tento článok píšem. Okrem iného tu nájdete na fotkách produkty, ktoré som si od Yves Rocher obľúbila, alebo ktoré sú práve k 60-tke vyrobené. Dúfam, že článok bude pre vás zaujímavý aspoň tak, ako tie o skincare a makeupoch:)

Yves Rocher a 60 záväzkov hand cream

Yves Rocher a prečo 60 záväzkov

TAKTO TO ZAČALO… Pred 60 rokmi v La Gacilla, vo francúzskom Bretónsku si pán menom Yves Rocher povedal, že chce vytvoriť prírodnú a zároveň dostupnú kozmetiku šetrnú k pokožke a rešpektom k prírode. Prešlo 60 rokov, a na tejto idei sa nič nezmenilo. Ľudstvo čoraz viac rozmýšľa ekologicky, a je úžasné, že sú tu spoločnosti, ktoré na to mysleli už pred 60 rokmi. Je dobré, aby ste o kozmetike Yves Rocher vedeli ako premýšľajú a čo sú ich priority. Táto brožúrka, ako som zistila, prišla len ku blogerom a na predajniach ju nenájdete. Čo je podľa mňa škoda, ale na druhej strane si uvedomujem riziko, že by si na ňu človek nenašiel čas a skončila by časom v koši.

Yves Rocher a záväzok č.1

Ponúkať výrobky s prírodným zložením

„Green formulation“, charta, v ktorej sú uvedené prísne požiadavky na zloženie produktov a podiel rastlinných zložiek.

požičiam si výrok jednej klientky z tejto brožúrky: „Už ste niekedy splynuli s prírodou? V tom prípade vám nemusím o svojom pleťovom kréme hovoriť nič ďalšieho.“ Valentine, klientky Yves Rocher Francúzsko už 22 rokov.

Máte niečo vy z tejto značky, že môžete vysloviť takéto slová? šup s tým do komentov

Yves Rocher a záväzok č. 2 – Ľahko biologicky odbúrateľné zloženie 

Keďže má Yves Rocher záväzkov až 60, spomeniem vám takmer všetky, avšak niektorým sa povenujem viac.

yves rocher a 60 záväzkov, rúž, lipstick, červený rúž

Záväzok č.3  – ODĽAHČIŤ naše RÚŽE

Tento záväzok ma zaujal. Yves Rocher používa na výrobu rúžov rastlinné oleje vyrobené vo Francúzsku, bez karmínu živočíšneho pôvodu a bez použitia kovov na výrobu tuby. Tuby vraj nie sú potiahnuté kovom, čo síce dáva dojem luxusu, ale zvyšuje hmotnosť výrobku, ktorý sa prepravuje a teda aj spotrebu CO². Za mňa môžem povedať, že balenie Yves Rocher rúžov je elegantné a ľahučké. Tiež mám medzi nimi obľúbenú farbu.

Záväzok č.4 – UPREDNOSTŇOVAŤ PRÍRODNÉ ZLOŽKY  

1100 z celkového počtu 1400 je prírodného pôvodu a zvyšných 300 je kvôli bezpečnosti produktov

Záväzok č.5 – Významné zníženie množstvva minerálnych olejov a voskov – keďže tieto látky pochádzajú z neobnoviteľných zdrojov, snažia sa ich čo najviac vylučovať zo svojich produktov

Záväzok č. 6 – Silikóny preč. Šampóny už neobsahujú silikóny, pretože sú ťažko biologicky odbúrateľné.

Záväzok č.7 – koniec kvapalných plastov vo výrobkoch kozmetiky Yves Rocher – polyméry využívané v penivých prípravkoch, ktoré znečisťujú prírodu a preto je do roku 2020 cieľ ukončiť používanie tohto elementu,  s tým, že sa hľadajú alternatívne cesty.

Záväzok č.8  Cruelty free – r.1989 definitívne ukončenie testovania produktov z vlastného presvedčenia ešte pred nariadením legislatívy.

Záväzok č.9 – áno rastlinným olejom

yves rocher a 60 záväzkov, hydra vegetal cleansing gel

Záväzok č.10 – Ekokoncepcia všetkých obalov – postupné znižovananie nerecyklovateľných materiálov. 

S týmto bodom je spojených ďalších 6 záväzkov. Už v roku 2006 sa igelitové tašky vymenili za nákupné tašky na viac použití. Yves Rocher takto ušetril 200 ton plastu ročne.

RECYKLOVATEĽNÉ PLASTY – znižujú hmotnosť obalov a koncentrujú výrobky. Ja takto používam ich nové sprchové gély, ktorých stačí použiť menšie množstvo. V tejto chvíli  flakóny obsahujú 87% recyklovateľný plast, čo je úspora 330 ton plastu za rok 2017. Pleťové krémy sú vložené do skleneného obalu. Ekotuby majú o 25% menej plastu než klasické tuby.

Toto je dokonalé ⇒ zrušili príbalové letáky (v konečnom dôsledku vieme, že mnohí z nás to nečítajú) a informácie o produkte sú tlačené na vnútornú stranu krabičiek. Ušetrenie papiera, wow.

Jednotlivé ingrediencie majú pod palcom, pretože si všetko riešia sami a vyhýbajú sa takto subdodávateľom.

yves rocher a 60 záväzkov, Elixir Jeunesse

Záväzok č. 17 – NESĽUBOVAŤ, čo nemôžu dodržať

Kvalitu produktov kontroluje CERCO /centrum pre výskum a vývoj v kozmetológii/, organizácia založená pánom Yves Rocherom v roku 1977 a zastúpená odborníkmi z rôznych odvetví ako je oftalmológia, dermatológia, farmácia atď.

Záväzok č.18 – Yves Rocher sa využíva pri ošetreniach v salónoch  a tam sú odsúhlasené postupy, ktoré sa majú dodržiavať

Záväzok č.19 – každý rok sa vykoná 1000 testov bezpečnosti na ingredienciách

Záväzok č. 20 DBAŤ NA PRÍSNE PRAVIDLÁ OCHRANY RASTLÍN

Existuje „Červený zoznam“ ohrozených druhov rastlín, ktoré sa zásadne nepoužívajú. Žiadne GMO. Uprednostňujú domestikovanie a kultivovanie rastlín pred voľne rastúcimi.

Záväzok č.21,22….27 – Yves Rocher založil tento svoj podnik pred 60 rokmi v La Gacilly. Dokonca v tom piknikovom koši bol aj marhuľový džem s bazalkou (už vychutnávam, osobne milujem skúšať pochutiny z rôznych oblastí). V La Gacille nájdete botanickú záhradu, 250 včelých úľov a útočisko vtákov pod dohľadom Ligy pre ochranu vtáctva. Od roku 1977 sa 55 hektárov polí obrábalo v režime ekologického poľnohospodárstva. Kozmetika Yves Rocher využíva pestovanie vlastných rastlín. Medzi ich hviezdy patrí harmanček pravý a rímsky, nevädza, nechtík, slez a arnika. V skleníkoch, kosmatec kryštálový a kosmatcovník.

yves rocher a 60 záväzkov, Pure light moisturizing foundation

Agroekológia – nechcú vyčerpávať prírodné zdroje, preto skúmajú prírodu tak, aby prirodzene napodobnili jej fungovanie. Snažia sa o dokonalú symbiózu, možno tak ako to bolo kedysi veľmi dávno.

Nikdy som nebola vo Francúzsku a musím povedať, že Paríž ma vôbec neťahá. Ale tieto oblasti ako je Bretónsko či Provensálsko musia byť očarujúce.  Boli ste tam niekto? Ak áno hoďte mi prosím do komentov, ako sa vám tam páčilo alebo či ste tam zažili niečo výnimočné. Ďakujem.

Záväzok č.28,29….36 Yves Rocher a ich 60 záväzkov

Všetko je vyrobené v Bretónsku a konkrétne v okruhu 30 km od La Gacilly. Bojujú za zamestnanosť v Bretónsku, v regióne takto vzniklo okolo 10 000 pracovných možností priamych i nepriamych. Továrne obdržali až tri rôzne certifikáty. Jeden za kvalitu produktov, druhý za bezpečnosť pri práci a tretí za enviromentálny prístup. Získali taktiež ocenenie „Biodiverzita – najlepší prístup k správe výrobného miesta“. 100% elektrickej energie pochádza z obnoviteľných zdrojov. (veterné, vodné a slnečné) s prístupom ušetrenia energie. Peknou myšlienkou mi príde, že si botanické záhrady po celom svete vymieňajú skúsenosti a semená rastlín. Alebo oblasti, odkiaľ sa privážajú ďalšie rastliny, sú kontrolované, aby nedošlo k ich poškodzovaniu. V krajinách, kde sa pestujú rastliny pre potrebu kozmetiky Yves Rocher (Madagaskar, Guatemala, Mexiko), ponúkajú slušnú mzdu.

Niektoré drobné body som sa rozhodla vynechať. Tento článok by bol veľmi dlhý, preto vypichnem naozaj len tie, ktoré mne osobne prídu úchvatné a obdivuhodné.

Yves Rocher a 60 záväzkov, blush

PARFÉMY YVES ROCHER

Ak som niekedy skúsila niektorý z parfémov od tejto značky, viac menej som bola príjemne prekvapená. Mám veľa rada parfémované sprchové gély, ktoré voňajú identicky s originálom ingrediencií, a to mi imponuje.  Najobľúbenejšími kvetmi vôní Yves Rocher je ruža, kosatec alebo fialka. Doporučujem  si pozrieť tento môj starší článok – Yves Rocher a rozkošné darčeky.

Yves Rocher má dokopy okolo 2900 obchodov vo viac než 100 krajinách. Zatiaľ.  Dbajú na dokonalý zákaznícky servis vrátane vašich narodenín. Vo výskumných centrách je cca 150 rôznych odborníkov – profesií ako fytochemici, biológovia, dermatológovia atď. a 5 patentov ročne. Yves Rocher hovorí, že je dôležité zanechať na planéte pozitívnu stopu. Tieto slová si požičiavam, lepšie by som to nenapísala:) Majú ciele, ako je vysadiť toľko stromov, že by dosiahli počet 100 miliónov vysadených stromov v roku 2020. Deje sa to v spolupráci s ďalšími nadáciami v 30 krajinách sveta.  Ďalším cieľom je podporovať ženy, ktoré bojujú za životné prostredie. Chrániť ohrozené druhy. U upozorňovať fotografov, aby svojimi fotografiami zvyšovali povedomie o vzťahu medzi ľudstvom a planétou. 

Yves Rocher a 60 záväzkov ekológia

KEĎ ZAKÚPITE 1 VÝROBOK YVES ROCHER, ZNAMENÁ TO 1 VYSADENÝ STROM. WOW!

Možno zaujímavá info pre fotografov a cestovateľov. Každý rok sa v meste La Gacilla udeje výstava, kde môžete ukázať svoj pohľad na svet. Pravdepodobne nie na všetkých produktov, ale na časti, nájdete etikety pre ženy so zrakovým postihnutím čiže v Braillovom písme. Vo Francúzsku prebiehajú workshopy, kde sa nevidiaca žienka naučí ako sa nalíčiť, alebo starať o seba. Toto je veľmi chvályhodná myšlienka. Jednou z myšlienok, ktorá u nás nie je veľmi populárna je dať možnosť privyrobenia si ženám, ktoré sa stanú  „kozmetickými poradkyňami“ a predávajú Yves Rocher  v niektorých krajinách.

Jednou z posledných myšlienok zo 60 záväzkov Yves Rocher voči prírode je aj ich hotel v srdci bretónskej prírody, dodržiavajúc čo najviac ekologické spôsoby prežitia. Keby niekedy Yves Rocher robil super trip pre blogerky či vizážistky, tlačím sa na zoznam:)) Ale tak za 3 roky, keď budú moje baby väčšie.

Použité materiály, sú drevo, kameň, textílie z bio-tkanín. Využíva sa v maximálnej miere UV žiarenie na vodu, ktorá by inak bola ošetrená chlórom. Kúri sa len drevom (doma to využívame), orientácia stavby je tak, aby dosiahla čo najvyššiu úroveň svetla v priestoroch, atď. A pokrmy? …bylinky, jahody, rajčiny, všetko nazbierané z vlastnej záhrady, a lokálne potraviny.

PREČO TU VLASTNE ZDIEĽAM MYŠLIENKY, KTORÉ SOM VYČÍTALA Z YVES ROCHER BROŽURKY?

Ak je niečo vydarené, kvalitné a krásne sa mi s tým pracuje, veľmi rada to prezdieľam tu na blogu či na ostatných sociálnych sieťach. Yves Rocher patrí medzi príjemné, kvalitné a dostupné kozmetické produkty. Majú svoj štýl, svojich klientov a po prečítaní 60 záväzkov, som nadšená a toto posolstvo mienim šíriť ďalej. Viem, že nie sú jediní. Ale od nich som dostala tieto informácie v piknikovom koši, so skvelou marmeládou, a preto myšlienku posielam ďalej.

Krásny deň a vyskúšajte niečo z tejto kozmetiky:)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdielajte s kamarátkou

Comments

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk