Ako vybrať ideálny makeup pre suchú pleť

Ahojte baby, po poslednom skincare článku také makeupové odľahčenie s obľúbenou témou „ako vybrať ideálny makeup“. Na mojom Instagramovom účte som postupne takto urobila niekoľko postov rozdelených pre rôzne typy pletí. Ale keďže mnoho z vás na Instagrame nie je, a okrem toho tento web je môj a Instagram nie, bude táto téma aj tu. Môžem sa tu ešte viac rozpísať na túto tému, čo verím, že uvítate. Vybrať si ideálny makeup nie je úplne jednoduchá záležitosť a môže aj pekne zatriasť peňaženkou. V tomto článku nájdete aj tipy ako prípadne vylepšiť makeup, ktorý nesadol na 100%, alebo mu čosi chýba k dokonalosti. Tak si užite dnešné čítanie a nebojte sa komentovať.

AKO VYBRAŤ IDEÁLNY MAKEUP dnes, PRE SUCHÚ PLEŤ

Najprv si definujme pojem, čo znamená „SUCHÁ PLEŤ“. V minulosti, keď som ešte pracovala pre rôzne selektívne značky a stretávala sa s vami v parfumériách, bola vždy moja prvá otázka, ako sa cítite so svojou pleťou. Chcela som vedieť vaše pocity, keď sa ráno zobudíte, ako sa pleť správa počas dňa, aký máte momentálne makeup atď. Často ste mi povedali, že máte suchú pleť. A tu vzniká prvá vec, ku ktorej si musíme viac napísať.

Ako vybrať ideálny makeup pre suchú pleť

ROZDIEL MEDZI SUCHOU a DEHYDROVANOU PLEŤOU

SUCHÁ PLEŤ = je to typ pleti,  obsahuje málo lipidov čiže tukov, má neustály pocit pnutia a priam túži po mastnej textúre a bohatom kréme. Cíti sa komfortne až keď nájde výživný mastný krém a makeup. Býva často krehká, jemná, tenká, s nábehom na praskanie cievok. K tomuto stavu sa môže pridružiť stav dehydrovanej pleti, kde okrem chýbajúceho tuku, bude chýbať i voda. Rýchlo sa na nej tvoria vrásky.

DEHYDROVANÁ PLEŤ = je stav pleti, ktorým trpí veľmi veľa žien. Nie je to nič tragické, ale môže to spôsobiť ťažkosti s výberom makeupu, pretože smädná pleť môže byť i pleť mastnejšia a práve smädná pleť sa môže napríklad šúpať.

Suchá pleť znesie vrstvenie produktov. Makeup môže byť pre ňu prínosom, pretože ju chráni pred vonkajšími vplyvmi.

TIP AKO VYBRAŤ IDEÁLNY MAKEUP PRE SUCHÚ PLEŤ 

TIP AKO KUPOVAŤ

Úplne najvhodnejšie je makeup pred kúpou vyskúšať. Suchá pleť veľmi rýchlo pocíti, či sa pod vrstvou makeupu cíti komfortne. Vždy musí byť pred použitím makeupu ošetrená (krém). Ak táto možnosť nie je, nechajte si makeup „odčapovať“ domov, stačí na jedno použitie. Ďalšou možnosťou je pocítiť textúru. Ak nanesiete makeup na chrbát ruky, mal by byť krémový, vláčny bez obsahu púdru, doslova ako krém. Toto sú makeupy na suchú pleť. Môžu byť kompaktné krémové, krémové v pumpičke, tekuté. Nikdy nie forma peny, či púdru.

 

Mám suchú pleť a neznesiem makeup. Existuje možnosť používať niečo iné a mať trošku prekrytú pleť?

Ak neznesieš makeup, pretože máš pocit ťažkej pleti, bude pravdepodobne problém vo výbere makeupu. Riešením by mohol byť nejaký naozaj dobrý krémový alebo intenzívne hydratačný tónovací krém, či BB krém. Púder riešením nie je, a je priam nevhodný. Tónovací krém sa prepudrovať nutne nemusí a môže pleti dodávať aj iné účinné látky a ochranu.

ideálny makeup pre suchú pleť suchá pleť Collistar

Mám makeup, ktorý mi vyhovuje, ale z času na čas mi vyskočia šupinky okolo nosa a makeup mi ich zvýrazňuje.

V každom období sa pleť cíti inak. V lete býva viac v pohode, alebo je vysušená po dovolenke. V zime trpí viac, je precitlivelá, dehydrovaná a reaguje na teplotné zmeny. Ak ti je makeup v tomto období suchší ako zvyčajne, doplň ho o hydratačnú bázu. Na trhu je ich čoraz viac, v poslednom období začali pribúdať vo viacerých značkách. Doporučujem si prečítať tento môj starší článok o hydratačných podkladových bázach. V posledných týždňoch som ešte otestovala hydratačnú bázu z Makeup Revolution a Maybelline, obe sa mi zdajú úplne v poriadku a za dostupný peniaz.

Hydratačná báza pod makeup a pre suchú pleť by mala byť súčasťou makeupovej taštičky. Používa sa takmer vždy na krém pod makeup, ale tie transparentné či gélové, sa dajú využiť aj ako ľahký osviežovač NAVRCH makeupu.

Mám suchú pleť. Môžem používať púder?

Suchá pleť sa s púdrom veľmi nemusí. Ale faktom je, že prepudrovaná pleť lepšie drží s makeupom ako bez. Avšak otázkou je, či to potrebujete. Na suchej pleti totiž makeup celkovo slušne drží, pretože ho nemá čo rozpúšťať. Čiže ak chcete vyzerať sviežo, máte makeup, pri ktorom máte pocit, že drží, je žiadúce a krásne sa trošku lesknúť. Minimálne ak máte nad 30. Avšak ak si prajete makeup prepudrovať, doporučujem sa pozrieť po ľahkých alebo rozjasňujúcich púdroch typu púdrové perly (Meteorites Guerlain, Dermacol ), sypké hodvábne púdre (Collistar Silk effect loose powder) a vždy ich používať so štetcom. Naozaj suchá pleť už nepotrebuje počas dňa prepudrovať.

ideálny makeup pre suchú pleť suchá pleť Collistar silk effect loose powder

Existuje ešte jedna možnosť ako makeup zvláčniť, aj keď ja osobne to nerobím veľmi rada. Makeup sa zmieša s krémom. Získa tak oveľa menšiu kryciu schopnosť a samozrejme vláčnejšiu textúru. Akurát si myslím, že krém má stráviť na pleti osamote nejaký čas, aby sa pleť napila účinných látok a zaobstarala vhodnú ochranu pred ďalšími prípravkami.

Jednu veľmi užitočnú vec však môžete urobiť, aby sa makeup pre vás stal ešte úžasnejším….

Okrem hydratačnej bázy, môžete do neho pridať za dve kvapky oleja. Akého? napríklad Hydra touch od Nyxu je olejová báza, alebo čistý 100% skvalán ideálne olivový (The ordinary, Šťastná včela – zlaté olejové sérum, Gold oil od Makeup Revolution

ideálny makeup pre suchú pleť, suchá pleť, Borjois Healthy mix

Na fotkách sú makeupy, ktoré sa mi osvedčili pri líčení suchej pleti. Moja pleť sa tiež zmenila zo zmiešanej na suchšiu, aj keď domnievam sa, že v lete sa vráti opäť k zmiešanej. Avšak pomaly a isto schnem, preto veľmi rada skúšam práve makeupy na suchú pleť.

Odfotila som vám rôzne druhy. A aby ste mali o nich aspoň malé info, napíšem vám ho sem do článku, nech sa kedykoľvek viete k informáciam vrátiť. Makeupy na zrelú pleť sú osobitnou kapitolou, ale tieto na suchú pleť sú pre ne vhodné.

AKO TEDA VYBRAŤ IDEÁLNY MAKEUP PRE SUCHÚ PLEŤ?

Poznať svoju pleť a vedieť v čom sa cíti komfortne. Ideálny stav je vedieť aká je, či je naozaj suchá, dehydrovaná alebo aj oboje. Vedieť čo chcieť. Ja môžem len doporučiť krémové textúry, či už s bohatým pigmentom, alebo len ľahké hydratačné závoje. Na fotografii sú napríklad dva rôzne typy od kozmetiky Gosh. Gosh foundation drops je ultra ľahký akoby olejový makeup s aplikáciou pomocou pipety, ktorý ja považujem v tejto triede dostupných makeupov za jeden z najlepších. Ak máš chuť na luxusnú verziu, tak choď do Armani Maestro alebo Maestro glow. Druhý makeup od Goshu je Foundation Plus + , cover + conceal, krémová verzia s hutnejšou texútrou.

Ako vybrať ideálny makeup pre suchú pleť Gosh foundation drops plus

Ak potrebuješ niečo trvácne, skús Revlon Colorstay pre suchšiu pleť. Sama som bola prekvapená jeho pohodovou textúrou a splnenými očakávaniami. Ideálny makeup pre suchú pleť môže byť kľudne i MAC face and body. Veľmi špecifická textúra, akoby vodová a veľmi ľahučká.

Na trhu je nespočetné množstvo makeupov a recenzie v časopisoch sú len akýmsi návodom čo skúsiť. Preto daj na svoju intuíciu, hmat a dobre si pozri, čo má makeup napísané v názve. Aj keď to nemusí byť vždy smerodajné, je to jeden z bodov, ako sa pohnúť vo výbere ideálneho makeupu.

Vybrať si ideálny makeup nemusí byť až taká pohroma, keď máš návod. Ja dúfam, že s pomocou týchto riadkov vyberieš ten správny makeup. Nezabudni na to, že letné obdobie znesie tmavší odtieň, alebo môžeš miešať zimný odtieň s letným.:)

 

Zdielajte s kamarátkou

Comments

    • Dobrý deň,najsilnejšiu má síce Revlon, ale medzitým sa objavili nové makeupy, a posledne som robila video na sociálne siete s názvom I conceal od http://www.imageskincare.sk
      Je to salonová kozmetika, to znamená, že sa dá kúpiť len v salone, a majú len tento jeden špecifický makeup. Je totiž pomerne dosť krycí, pekné farby a je mimoriadne hojivý. Vhodný od rosacei cez akné, na rôzne typyp pletí, má bohaté zloženie, na fb i instagrame mám k nemu video. Oplatilo by sa ho pozrieť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk