SKINCARE PO 40-tke a GALVANICKÁ „ŽEHLIČKA“

Ahojte žienky, v poslednej lafjke ste mi dali dobrý tip na novú tému. Tento článok mal byť a bude o používaní Galvaniku, ale je to úzko späté s témou „Skincare po 40-tke. Galvanická „žehlička“ je vhodná pre takmer každú vekovú hranicu, preto sa na jej používanie, kľudne vrhnite okolo 25-ťky.  Hranica 40-tky spustí v hlave akýsi alarm „starnutia“ a pocit, že teda prišiel čas dať celej skincare  iný level. Čas totiž beží, a aj keď ste si v 30-tke povedali,  „ja som s týmto ok a stačia mi 3 produkty“, tak verte, že tento prístup už pre vás v 40-tke nebude prípustný a ani chcený. Článok „skincare po 40-tke a galvanická „žehlička“, bude trošku dlhší. Prosím vytrvajte do konca, je možné, že vám pomôže k tomu, ako vyzerať lepšie, zdravšie a krajšie.

Čo všetko zahŕňa SKINCARE PO 40-tke?

Ak by som sem dala anketu, koľké z vás navštevujú kozmetičku alebo estetickú dermatologičku s mesačnou pravidelnosťou, bola by som naozaj zvedavá na výsledok. No obávam, sa že žijeme vo veľmi hektickej dobe a z časti je to vecou lenivosti a z časti zaneprázdnenosti. Domáca skincare starostlivosť by mala byť priorita. Ak je vám to jedno, pevne dúfam, že článok bude pre vás nabudením. Ak vám to jedno nie je, skúste si ho prosím prečítať celý a ja dúfam, že bude rovnako inšpiratívny ako môj posledný článok o 11 najčastejších chybách pri líčení.  

SKINCARE PO 40-tke a GALVANICKÁ "ŽEHLIČKA"

Skincare po 40-tke má v prvom rade zahŕňať veľmi dôkladné čistenie pleti. Slovenky nedbajú na tento fenomén. Japonky, či Kórejky majú z čistiaceho aktu doslova rituál. A vedia prečo. My postojíme v kúpeľni čas prirovnávajúci rýchlosti blesku, oni si sadnú aspoň na polhodinu ku toaletnému stolíku.

(môj poetický článok či zamyslenie sa k toaletnému stolíku nájdeš TU.)

Na hornom obrázku je v podstate moja denná rutina ktorej sa chcem dotknúť len okrajovo. V pár bodoch vám zhrniem, čo všetko by ste mohli používať, aby sa vaša pleť cítila v pohode, a vy mali lepší pocit zo seba samej.

  • Odličovanie – nemám ho na fotke, no zahŕňa dvojfázový odličovač, alebo micelárku (je len na odličovanie, micelárka nie je na umývanie !!! a  ani čistiace obrúsky či obrúsky na umývanie detskej pokožky :))
  • Na čistenie by ste mali používať nejaký jemný druh čistiaceho prípravku (gél, pena) ja používam od Nuskinu 180° face wash s vysokým podielom vitamínu C, ale doporučujem si prečítať článok o LUMISPA, pretože toto je asi to najdokonalejšie čistenie, čo poznám s výsledkom, ktorý prekvapí po prvom použití a napraví aj trochu pokazenú pleť.
  • AHA kyseliny – ja momentálne testujem AHA kyseliny od Nuskinu a keď budem s testovaním hotová, napíšem vám o tom článok. Moja pleť sa stáva jemnejšou. Aha kyseliny riešia prvé vrásky, pokožka začne krajšie dýchať, je to výraznejšia forma ako mechanický píling a veľmi účinná. Pomocou AHA kyselín tónujete pleť, bojujete proti jemným pigmentáciam atď. Jemnejšie formy sú na domáce použitie a je nutná vhodná SPF ochrana. Našla som Vám ešte článok od kolegyne, blogerky a kozmetičky v jednom, ktorý nájdete TU.

SKINCARE PO 40-tke a GALVANICKÁ "ŽEHLIČKA"

Rôzne druhy sér a koncentrátov, ampule – správne sérum, alebo viac podobných prípravkov sa môžu na seba vrstviť. Ak je s tým vaša pleť v pohode, cíti sa komfortne a nie lepivo, je to fajn. Záver tvorí hutná textúra čiže krém alebo olej. Ja momentálne testujem Omoroviczu nové sérum s vitamínom C. V našom veku je veľmi dobré používať antioxidanty (vitamín A, E, C), prípravky s obsahom ceramidov,  kyselinou hyalurónovou atď) Táto téma sa dá veľmi široko rozviesť, no v poslednom čase sa stretávam s fajn produktami proti starnutiu práve v značkách „Šťastná včela“, Makeup Revolution skincare, The Ordinary, Omorovicza a Nuskin. Nuskin špeciálne využíva veľmi špecifické druhy nanotechnológie na získanie cenných účinných látok a ja teda sa púšťam do používania Galvanickej žehličky a ampuliek. K tomu sa dostanem neskôr.

Denný a nočný krém – môže byť i hydratačný, pretože voda je viac než nutnosťou, ale nočný krém by mal byť anti-age charakteru. Je dobré vychádzať i zo svojho stavu pleti. Moja pleť začína schnúť, preto znesie už viac prípravkov. Ale vaša môže byť ešte zmiešaná alebo pórovitá. Pri takejto pleti je fajn kombinovať napríklad sérum na upravenie mazotvorby a stiahnutia pórov či AHA s ľahkým no protivráskovým či liftingovým krémom či fluidom. Nie všetky skincare po 40-tke musia byť mastné a hutné. Komu rýchlejšie ochabuje pleť, je čas siahnuť po prvom lifitngu.

SKINCARE PO 40-tke a GALVANICKÁ "ŽEHLIČKA"

Prístroje, žehličky – u kozmetičky sa stretávate s používaním prístrojov, ktoré sú určené na použitie v salóne a vyžadujú nejaké školenie, resp. si to človek jednoducho nevie urobiť sám.  Ja som si pred niekoľkými rokmi kúpila Galvanickú „žehličku“, pretože po prvom vyskúšaní bol veľmi viditeľný efekt. A okrem toho, som ju začala využívať na prípravu pleti pred líčením. Potom prišlo obdobie lenivosti a vrátila som sa ku nej v čase, kedy som ju opäť mohla odložiť, pretože som čakala Jasmínku.:)

Ešte tú skincare po 40-tke zhrniem. V akej postupnosti sa produkty používajú?

Odličovač, čistiaci produkt, píling, hydratačná a iná pleťová voda,  (ja obľubujem vody v sprayi), sérum, očný krém, denný alebo nočný krém

Ak by ste používali napríklad Galvanický prístroj, tak si odlíčite, očistíte pleť a idete na to. Akonáhle z pleti odstránite zvyšky ampuly, používate ďalšie prípravky ako v predchádzajúcom postupe.

GALVANICKÝ PRÍSTROJ = GALVANICKÁ ŽEHLIČKA

SKINCARE PO 40-tke a GALVANICKÁ "ŽEHLIČKA"

Čo je to Galvanická „žehlička“?

Laicky povedané, je to malá mašinka, ktorá pomocou galvanického prúdu a špeciálnych ampúl pomáha pleť vypínať a dodávať do nej účinné látky, ale HLBŠIE ako sa bežne dostanú. Pretože ako iste vieme, každý jeden krém či sérum, vie vojsť len do vrchnej časti pokožky.

Je to samozrejme oveľa zložitejšie. Ako pracuje, že ampule a prístroj má určité nabitie, že sa obsah ampúl do pleti dostáva pomocou práve tohto nabitia, či už negatívneho alebo pozitívneho. Úprimne ani to neviem dostatočne dobre vysvetliť. Pre mňa je dôležitá len jedna vec a tou je, že mi to FUNGUJE:))

ČO TO PRESNE ROBÍ A PREČO BY SI TO MALA MAŤ?

Galvanický prístroj alebo ľudovo povedané „žehlička“, má 4 rôzne nádstavce. Nádstavec, ktorý používam momentálne ja, je ten najväčší na pleť, drážkovitý, (viď foto), ktorým sa kĺžem po pleti v určitých „vytieracích“ pohyboch.  Nádstavec na vlasovú pokožku je skvelý na prečesávanie vlasov a vpravovanie účinných látok podporujúcich rast vlasov. Telový nádstavec sa používa pre problematické partie typu stehná, brucho, či padnutá pokožka vo vnútornej časti paží. Osobne som efekt ako funguje na strie na prsiach či v podpaží videla. Bolo to, že waw. Samozrejme, toto si vyžaduje disciplinovaný prístup dámy, ktorá používa Galvanickú žehličku. Bodový nádstavec je najmenší a slúži na kontrolované ošetrenie partií ako sú kútiky úst, vrásky pri očiach či v strede čela.

SKINCARE PO 40-tke a GALVANICKÁ "ŽEHLIČKA"

Možno si kladieš otázku, prečo by si to mala mať a či to vlastne naozaj funguje.

Pred viac než 7 rokmi som sa prvý krát stretla s Galvanickou „žehličkou“. Mala som okolo 30 a jedno vtedy populárne žieňa, mi to prišlo ukázať. Sama táto dievčina riešila problém so striami na prsiach, a keďže to s Galvanikom riešila skutočne efektívne, chcela nadchnúť aj ostatné baby. Ja som zostala nadšená, pretože som odrazu mala ľavú stranu tváre vyššie ako tú druhú. To znamená, že mi podvihla spodnú časť tváre. Začala som ju používať i pred líčením svojich klientok, aby mali plnšiu a napnutejšiu pleť, a tie staršie, i podvihnutú.

Potom som zlenivela, tak ako väčšina žien, ktoré si ju kúpili. Prestala som ju používať, a odložila som ju. Tak to proste chodí. Sme lenivé, nie sme často ochotné obetovať samé pre seba 5 minút 2x do týždňa. Totiž presne toľko to trvá. Prešlo pár rokov… a ja som vybrala Galvanickú „žehličku“ opäť z poličky. Prečo? Lebo som musela začať so sebou niečo robiť. Starnutie sa zastaviť nedá. Dá sa len spomaliť. My ženy to máme ťažšie, ak po 30-tke trošku schudnete, nedajbože po 40-tke, je to až priveľmi vidieť. Kontúry akoby spadnú a prehĺbia sa nosoperové vrásočky. Preto budem používať Galvanickú „žehličku“, preto ju potrebujem. Nechcem a nemôžem ešte zasahovať do pleti pomocou injekcií a iných invazívnych zákrokov. A úprimne, nie každá sme takto nastavená. Tak robme preto aspoň to, čo môžeme, a čo má EFEKT.

Vtipné bolo, že v čase kedy som ju vytiahla z tej poličky, tak som ju musela hneď aj prestať používať. V tehotenstve sa jej používanie kvôli galvanickému prúdu neodporúča. Nie sú na to odborné štúdie, ale je to prúd, aj keď jemnulinký. Potom som bola tehotná opäť a teraz prišiel ten čas už NAOZAJ:).

SKINCARE PO 40-tke a GALVANICKÁ "ŽEHLIČKA"

prosím čítajte ďalej, dostávame sa k základným pilierom skincare po 40-tke:)

Samotná starostlivosť a kvalitné produkty sú prepotrebné, ale nie vždy dostačujúce. Napnutú či vyliftovanú pleť s nimi nedosiahneme. Ak vám akoby padá tvár, prehlbuje sa tá nepríjemná nosoperová línia, alebo ľahko padajú očné viečka, tam všade vie pomôcť. Ku používaniu potrebujeme i balenie ampúl s patentovanou technológiou ageLOC.  V balení sú dva typy ampúl v transparentnom a modrom obale.

Predoošetrovací gél (transparentný obal) – obsahuje výťažok z nechtíka, morskú chaluhu a výťažok z vanilky. Negatívne galvanické nabitie rozpúšťa a skvapalňuje kožný maz na povrchu pórov, uvoľňuje pleť, a pripraví ju na použitie toho výraznejšieho antiagingového gélu.

Ošetrovací gél (modrý obal) – zameriava sa na základné zdroje starnutia. Obsahuje Arginín (aminokyselina riešiaca stres) a horčík, ktorý podporuje bunkovú obnovu. Obsahuje jemné zvlhčovadlá (ruža, santalové drevo a jazmín).

Môj osobný pocit!

Keď používam Galvanickú „žehličku“, cítim pleť akoby napnutú, plnú, sviežu a výraznejšie hydratovanú. Pomocou hlavice pleť liftujem a pravidelným používaním zjemňujem moju nosoperovú líniu. Keď som ho v lajfke použila prvý krát akoby „prvé testovanie po rokoch“, použila som príliš málo gélu a tak som hlavicou šúchala akoby naprázdno. Preto bola moja pleť výraznejšie zahriata a prekrvená. Potrebovala oveľa viac gélu, masírovala som ju akoby nasucho.  Prikladám link na záznam z Instagramu,  nahratý na môj Youtube kanál o používaní Galvaniku, kde je pekne vidno, ako sa Galvanická „žehlička“ používa.

https://youtu.be/M9GR_tjlpl4

SKINCARE PO 40-tke a GALVANICKÁ "ŽEHLIČKA"

Ak by ste chceli Galvanik vyskúšať na iné partie tela, stačí si ku nim zakúpiť produkty, ktoré súvisia s ošetrením danej partie. Napríklad vlasové ampule Nutriol® Hair Fitness Treatment /hustota a žiarivosť vlasov/. Tru Face® Line Corrector je na bodové ošetrenie vrások a Body Shaping gel je na tukové vankúšiky či oddetoxikovanie problematických partií. Keby som nevidela na vlastné oči ten efekt v podpaží dámy okolo 50, nenapíšem to sem. Kamarátka tento systém používa na zadok, a vraj je neuveriteľne hladký.

KEDY NIE JE VHODNÉ POUŽÍVAŤ GALVANICKÝ PRÍSTROJ -„ŽEHLIČKU“?

Ako som sa zmieňovala vyššie, Galvanik nepoužívame, keď sme tehotné. Ak máme na tvári zapálené miesta alebo poranenia. Ak trpíte epilepsiou či nosíte kardiostimulátor. Všetky tieto veci treba skonzultovať s lekárom.

AKO SA GALVANICKÁ „ŽEHLIČKA“ POUŽÍVA?

Galvanická „žehlička“ má tzv. intuitívne používanie. Tlačítkom zapínate číslo 1 (to je predošetrovací gél) a keď zapípa je koniec prvej fázy použitia. Umyjete zbytok gélu a aplikujete „ošetrovací gél“. Na umývanie doporučujem malé uteráčiky, alebo ekologické a prateľné bavlnené tampóny (viď. foto) z EKONETKY. Opäť zapnete, ale číslo 2. Ozve sa signál, keď prístroj zaznamená koniec používania. Pri tvári a týchto ampulách vždy používate len prvé dva programy. Tie ďalšie programy sú určené na používanie bodové alebo telové atď. Ruka, ktorá drží prístroj by mala byť navlhčená. Na začiatku vás prístroj upozorní jedným, dvoma, alebo až troma pípnutiami, že už začal, a že sa akoby napojil na pleť. To, koľkokrát zapípa súvisí s hrúbkou a vodivosťou pokožky. Galvanik sa múdro nastaví sám. Na záver si pleť umyjete a nanesiete svoju klasickú starostlivosť. Hlavicu prístroja jednoducho odpojíte a umyjete pod vodou. Jedno balenie ampúl máte približne na mesiac. Jedna ampulka vydrží na 2 krát. Je možné si zakúpiť aj trošku výhodnejšie trojbalenie.

pozri si produktové video o Galvanickej „žehličke“ zblízka

Aký pocit máte z Galvaniku? Je to jednoduché, že? 

AKO JU VIEM ZÍSKAŤ?

TU: LINK NA KÚPU GALVANIKU S JEDNOU SADOU AMPÚL S 10% ZĽAVOU

Stačí kliknúť na tento odkaz a dostaneš sa do obchodu, kde už máš zadaný link na Galvanickú „žehličku“ a jedno balenie ampúl. Ak by si si priala objednať trojbalenie ampúl, stačí mi dať vedieť a ja ti pošlem nový link len pre teba. Ak nežiješ na SK, musím ti vygenerovať iný predajný link. Ak by ti to nešlo, je problém v tvojej banke a skús iný typ prevodu. Alebo ma kontaktuj:)

5 minút dva krát do týždňa je minimum, ktoré môžeš venovať efektívnemu zlepšeniu svojho vzhľadu. Som na konci s článkom Skincare po 40-tke a Galvanická „žehlička“. Pevne dúfam, že som vo vás vzbudila pocit, že to môže byť lepšie, že sa môžete cítiť krajšie, sebavedomejšie, a že sa to jednoducho dá. Pretože všetko sa dá, len to treba chcieť:).

Dajte vedieť do komentov, ako sa vám článok páčil.

Krásny deň

Zdielajte s kamarátkou

Comments

  1. Ahoj Eli, moja galvanická žehlička je už na ceste. Chcem sa ťa opýtať aj na alternatívne séra ku tomuto prístroju. Ak si to už niekde písala ospravedlňujem sa. potešili by ma aj konkrétne produkty ale hlavne čo by nemali mať, ak som si to dobre naštudovala nemali by byť olejové. A hlavne ma zaujíma produkt na rast vlasobv pretože sa mi začali robiť kúty. Ďakujem za všetky odpovede 🙂

    • Mirka žiaľ neviem o žiadnom produkte, ktorý by nahradil tieto séra. Objednávala si cez tento článok? Čo sa týka rastu vlasov, jediné čo môžem doporučiť je Envy Therapy vlasové ampule, ktoré si budeš vpravovať pomocou Mezostampu čiže pečiatky. Dostane sa to hlbšie. Mne sa zdá, že tu mám i článok o tom. Medzi novšími.

    • Ahoj, počas dojčenia môžeš. Musíš k tomu stále tie gely používať, musí ti to pekne kĺzať. Inak jedine vtedy by si mohla mať problém s galva.žehličkou, ak si počas tehotenstva získala nejakú alergiu na kovy. Ale ak používaš a vidíš, že je to ok, tak môžeš. Objednávala si cez článok či?

        • Dobrý deň, ak správne rozumiem, VAša mama má alergiu na kovy a chce používať Galvanik? Stretla som sa s tým u kamarátky. Mala klientku, u ktorej vyšlo, že má alergiu na kovy, hoci boli na to rôzne názory. Za mňa to treba vyskúšať. Ak bude mať reakciu, je to jasné. No nemusí ju mať vôbec. Nemusí mať vôbec alergiu práve na ten kov.

          • Preco ju nemozem pouzit ak mam na pleti jedno ci dve zapalene miesta.. Podkoz. Vred zapaleny.. Co mi moze zehlicka sposobit ak teda ju na tieto miesta pouzijem?

          • môžete ju použiť ak máte drobné zapálené miesta. Tam to bude viac štipkať, lebo je to otvorená ranka. Neurobí Vám nič. Práve naopak, v podstate ten prvý gelík je detoxikačný, ktorý vyťahuje a druhý vpravuje účinné látky.

  2. Dobrý den,
    jaký produkt lze používat s galvanickou žehličkou na krk, podbradek a dekolt?
    Jde mi hlavně o zpevnění.
    Jelikož má žehlička nástavec na vlasy a má vlasová pokožka není nejlepší, ráda bych si zakoupila i nějaký produkt na vlasy.
    Děkuji za informace

    • Dobrý deň, s galvanickou žehličkou sa používajú gely k tomu určené. Vždy sú v balení 4×2, s tým, že jedno balenie využijete na 2x. Jeden gelík je detoxikačný a druhý vpravujúci. Tieto isté gely sa používajú aj na krk, dekolt a podbradok. Žehlička má nádstavec na vlasy, a k tomu je špeciálny produkt na vlasy. Je to už asi ročná novinka. Pani Dara, mohli by ste ma kontaktovať priamo na mail? alebo na Instagrame či messengri na fb? Ide o tom, že skôr Vám tam viem všetko preposlať, i link na kúpu ako sem. Dakujem
      Na Instagram som ako Elimakeupartistblog
      Na fb ma cez messenger kontaktujte na moje meno Eliška Pichonská

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk