BIORUŽA, eshop s kozmetikou z ružového údolia

Milé žienky,

opäť a stále testujem rôzne typy kozmetík najmä tých bio, o ktorých som predtým ani netušila, že existujú. Úžasné na nich je to, že neobsahujú takmer žiadnu chémiu, sú často z recyklovateľného materiálu, a čo je dôležité, vôbec netestujú na zvieratách. I ja som proti testovaniu na zvieratách. Existuje testovanie na ľuďoch, na dobrovoľníkoch. Prekvapujúce je, že množstvo obrovských kozmetických gigantov, ktoré produkujú tie najluxusnejšie a najatraktívnejšie značky, stále testujú a stále používajú kopec látok, ktoré teda ľudskému organizmu neprospievajú. Nie som žiadna bio eko žienka. Som žena, ktorá prepadne nádhernému a skvostnému produktu rovnako ako vy. Ale už v mojej kúpeľni nájdete viac značiek, ktoré spĺňajú normy zdraviu bezpečných látok. Vďaka môjmu blogu som spoznala neuveriteľné množstvo nových kozmetík, ktoré sa často predávajú len v e-shopoch, pretože by to v parfumériách nemalo zmysel. Obrovské more reklamy si môžu dovoliť len giganty. Nie malé a šikovné firmičky. V každom prípade vám dnes niečo napíšem o troch nových testovaných produktoch, ktoré sú zo stránky BIORUŽA, eshopu s kozmetikou, ktorá ponúka najmä kozmetiku, ktorá využíva ružový olej exportovaný do celého sveta práve z oblasti „ružového údolia“.

ČO SOM SI VYBRALA Z ESHOPU BIORUŽA?

Keď som sa prvý krát stretla s týmto eshopom, mala som pocit, že celá kozmetika, ktorú ponúkajú je z ruží. Po čase som zistila, že ich portfólio je minimálne dvakrát silnejšie, a kozmetiky, ktoré tam nájdete sú vážne z veľkej časti organického pôvodu. Vybrala som si ikonickú Organickú ružovú vodu z Alteya cosmetics a Organické protivráskové očné sérum z Wooden spoon kozmetiky .  V poslednom čase som sa častejšie  stretla s kozmetikou z ruží, a možno i to ovplyvnilo moje rozhodnutie vybrať si ružovú vodu.  Zároveň informácia, ktorá ma fascinuje je, že táto RUŽOVÁ VODA obsahuje naozaj len parou destilovanú ružovú vodu a žiadne pridané stabilizátory.

Rýchle info: Dnes 19.11. začína akcia 20% na celý sortiment a v piatok 23.11, bude Black Friday 30% aj na Bioruža eshope + doprava zadarmo v oboch akciách !

viac o ružovej vode nižšie…:)

Bioruža, eshop s kozmetikou z ružového údolia

 

PREČO JE RUŽOVÁ VODA DOBRÁ?
Ak je ružová voda čo najčistejšia, resp. organického pôvodu (pestovanie v oblasti bez hnojív a znečistenia), a bez použitia prídavných ustaľovačov, má množstvo blahodárnych účinkov. Alteya cosmetics je bulharská kozmetika, ktorá využíva organické ingrediencie a ruže pestované v Ružovom údolí.
  • na fotografii vidíte, že si ju aplikujem po makeupe ako osvieženie makeupu i prirodzená fixácia
  • ružová voda je dokonalou súčasťou starostlivosti o citlivú suchú, ale i problematickú pleť
  • ukľudňuje, zvlhčuje, harmonizuje, a detoxikuje pleť
  • má anti-age účinok, a okrem bežnej starostlivosti ráno a večer, si ju viete kľudne zbaliť so sebou do práce a kedykoľvek ju použiť
  • má dobrý rozprašovač bez fŕkania
  • ja som v čase písania článku nachladnutá, tak ju mám po ruke a skľudňujem precitlivelú kožu z neustáleho kýchania 🙂

Okrem iného, tým, že je vlastne 100% organického pôvodu, je akoby jedlá. Ak je ruža naozaj kvalitná, používa sa ako zlepšovač chutí. I ja mám doma ružové lístky, ktoré sa môžu napríklad pridať do čaju alebo zmrzliny. 

Ešte jedna zaujímavosť.:) môj manžel videl, ako používam túto ružovú vodu. A spýtal sa ma, či by sme takéto niečo nevedeli vyrobiť i my doma, keďže som nasadila kopec ruží. Obávam sa, že na 1 ml ružovej vody by mi to vôbec nestačilo, ale našla som takúto zaujímavosť. Zber sa deje okolo 4 hodiny rannej do 10 hodiny maximálne. A musela by som odsťahovať garáž a hlavnú cestu, aby som dosiahla akú takú čistotu prostredia. Ak by ste niekto vedeli, koľko lupeňov potrebujem na 100ml, dajte mi vedieť.

Ja ju mám v objeme 125ml a cenu má len okolo 8,- a to je tiež dôkaz, že kvalitná vec nemusí byť nutne finančne náročná.

Bioruža, eshop s kozmetikou z ružového údolia

(fotené na toaletnom stolíku cez favi.sk)

Som naozaj zvedavá, či ste už niekedy mali ružovú vodu.  Ale takú naozajstnú a čo najčistejšiu. Toto je moja druhá a nemôžem jej nič vytknúť. Certifikáty nájdete naspodku stránky s ružovou vodou. Je samozrejmosťou, že je vegánska, a nie je testovaná na zvieratách.

OČNÉ OKOLIE je pre mňa veľmi dôležitá oblasť tváre a takmer nikdy nezabudnem použiť očné sérum alebo očný krém!

Ďalší produkt, ktorý som sa rozhodla vyskúšať je z kozmetiky Wooden Spoon opäť z eshopu Bioruža.

SUPER SEEDS ANTI-AGING EYE SERUM

čiže protivráskové očné sérum v sklenenej fľaštičke s rovno skleneným roll-onom ma zaujalo kvôli úplne čistému zloženiu len zmesi olejov a tiež kvôli jednoduchej a hygienickej aplikácii. Vybrala som si typ na normálnu až suchú pokožku, čo síce nie je úplne môj typ pleti, ale povedala som si, že očné okolie je väčšinou suché. A pár vrások sa tiež nájde.

Toto očné sérum používam už niekoľko týždňov ráno i večer miesto bežného krému okolo očí. Oceňujem rýchlu a praktickú aplikáciu, a poznám žienky, ktoré mimoriadne dbajú na hygienický prístup. Tu je to skvele vymyslené roll-onom, aj keď aj ten sa dotkne pokožky. Mne to osobne neprekáža, ROLL-ON je dokonalá forma aplikácie.

Môj osobný tip! 

Ak trpíte na opuchnuté očné okolie, dajte len na chvíľku toto sérum do chladničky. Určite ho nedávajte na celú noc, nie som si istá akoby na to reagovali vzácne a čisté oleje vo vnútri flakónu. Aplikujte na očné okolie práve vo vychladenom stave.

Určite treba rátať s tým, že textúra je jednoducho olej. To znamená, že chvíľu budete tento olej okolo očí cítiť a vnímať. Ja som sa vyskúšala líčiť aj napriek ešte nevstrebanému produktu a bolo to úplne v pohode. Dokonca, ja odporúčam, začať sa líčiť akonáhle na pleť nanesiete pleťové prípravky, pokiaľ na letáku neradia inak. Pleť by mala byť tesne pred nanesením makeupu dobre hydratovaná a nemá pôsobiť sucho či dehydrovane.

Bioruža, eshop s kozmetikou z ružového údolia

Celkový počet olejov je 18. Ide o extrakty zo semien a kvetov. Mňa zaujal napriklad olej z kvetu maku, goji či figy. Je ich tam spústa a čo lovím v pamäti, nemala som ešte nič takto bohaté na oleje.

Môžem ho používať ak mám alergiu na esenciálne oleje?

Ružovú vodu by som doporučila každej pleti, bez ohľadu na alergie, pretože čistý ružový obsah je práve výborný pri citlivej pokožke. Čo sa týka protivráskového očného séra, jeho obsah môže byť dráždivý pri pleti, ktorá si je istá neznášaním esenciálnych olejov, hoci i tu je otázne, o ktoré ide. Pretože podľa obsahu usudzujem, že ide oleje zväčša z rôznych lesných plodov, tekvice,… atď.

Kuk sem na komplet ingrediencie.

Flakónik pôsobí luxusne a je sklenený, čo ho posúva na vyšší level. Obsah olejov ho vlastne predurčuje na lepší a kvalitnejší obal. Niektoré kozmetiky zabalia produkt radšej do plastu, aby ušetrili  na obalovej technike, pritom obsah môže byť skvelý. Očné sérum plné vzácnych olejov má cenu 24,99 za 15ml flakónik a domnievam sa, že mi vydrží dlhšie ako tri mesiace. Navyše pri troche fantázie by som ho napríklad použila aj na okolie pier:)

Pre mňa je tiež dôležité,aby ma nedráždila vôňa, čo je pri jednom i druhom prípravku úplne v poriadku.

Mám tu ešte takúto vzorku telového masla, a chcem sa podeliť o dojem z neho. Keďže pri písaní tohto článku, ma chytila nádcha, mám už značne popraskanú pokožku pod nosom. Je to opäť mastné a ukľudňujúce zloženie (kakaové, kokosové, makadamiové maslo…), ktoré dokonca vonia ako kakao. Takže si ho s radosťou aplikujem na suché miesta. Inak je určeny i na strie, ekzém a celkovo suchšiu pokožku.

 

Aký dojem máte z tejto kozmetiky? Ja som nikdy predtým nebola na bulharskú kozmetiku, aj keď postupom času zisťujem, že u nás i v okolitých štátoch sú samé kozmetické skvosty, navyše s veľmi bezpečným zložením. A je až iritujúce, že mnohé obrovské selektívne značky, ani zďaleka nespĺňajú tieto parametre. Ale je to ťažké porovnávať, ide akoby o dve rôzne skupiny. Navyše tým gigantom sa niekedy ťažko odoláva.

Medzi nami je už veľa Sloveniek, ktoré si potrpia na bezpečnosť kozmetiky pre seba i svojich blízkych. Dúfam, že vám táto recenzia pomohla objaviť niečo nové, zaujímavé a možno i pribudla túžba niečo vyskúšať.

Ak je to tak, tak by som vás rada upozornila na akciu 20%, ktorá začína dnešným dňom a akciu Black Friday, ktorá sa týka i eshopu Bioruža, pretože budú mať na všetok sortiment 30% zľavu a taktiež poštovné zadarmo.

Chystám pre vás súťaž v blízkej budúcnosti o pár produktov z tohto eshopu, tak sledujte moje sociálne siete Instagram a Facebook Fanpage.

Dajte vedieť, či vás zaujali tieto produkty. Či ste už snáď i niečo mali z bulharskej kozmetiky?

Krásny deň:)

 

 

 

 

 

 

Zdielajte s kamarátkou

Comments

  1. Ruzova voda je moja velka laska. Vyskusala som uz aspon 30 roznych, bulharske, francuzske , marocke, egyptske aj jednu omansku specialitku. Treba si vyberat kozmeticku kvalitu ( lebo je aj potravinarska, na vyrobu cukroviniek, ale my sme rozmaznane baby, chceme viac 🙂 ). S oznacenim bio, koser, halal. Hydrolaty s certifikatmi, vtedy je vacsia istota, ze ide naozaj o ruzovu vodu, produkt destilacie, nie nejaky mix. Ruzova voda je zakladna kozmeticka surovina a pancuje sa o 106. V tomto pripade, podla mojej skusenosti, naozaj plati cim viac bio a organicke, tym je vo vode vacsi podiel zvyskoveho oleja. Ak niekomu vadi vyrazna vona vod z ruze damascenskej, nech vyskusa vodu z bielych ruzi ( rose alba ), je jemnejsia. Za mna ruzova voda rozhodne ano. Vsetkymi desiatimi. A pokial ide o bulharsku kozmetiku…. kde inde by mala byt kvalitna ruzova kozmetika, ak nie tam ,kde sa vyprodukuje najviac ruzi na svete. Mam rada Alteyu, Ikarova, dokonca aj moja oblubena francuzska destilerka Florihana distribuuje bulharsku ruzovu vodu excelentnej kvality a nerobi vlastnu. Ked jogut, tak grecky, ked bryndza tak liptovska a ak ruzova voda, urcite bulharska 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk