Kozmetické sladkosti z Nacomi

Ahoj žienky,

pred mnohými mesiacmi som napísala článok o testovaní chutných telových vecičiek z poľskej kozmetiky Nacomi. Nakúpili ste vtedy snáď všetko čo súviselo s ich telovými pílingami , telovými maslami či maskami. Viem, že ste boli priam nadšené z prirodzenej vône v tejto kozmetike. Že vanilka voňala ako tá pravá vanilka, a pomaranč ako čerstvý odtrhnutý pomaranč. Prekvapilo to i mňa, pretože som očakávala syntetickú nepríjemnú vôňu s akou sa často stretnem práve v podobných produktoch. Nie podobných cenovo, ale všeobecne. Je totiž úplne jedno, či je kozmetika za 50,- Eur, alebo za 10,-. Dôležité je zloženie, pocit a výsledok. Dnes som tu opäť s kozmetikou Nacomi a môj článoček sa volá,  „Kozmetické sladkosti z Nacomi“.

(prosím ak máte nejakú zášť alebo predpojatosť voči poľskej kozmetike, tak ju nemajte. Mnoho európskych kozmetík (mimo Francúzov:)  má niekedy lepšie výsledky alebo zloženie ako kopec tých amerických) 

KOZMETICKÉ SLADKOSTI Z NACOMI

Keď si kupujete kozmetiku, očakávate príjemný pocit, možno vôňu a výsledok. Ten sa nemusí dostaviť až tak rýchlo, ale sú veci ako telovka či dekoračka, kde výsledok musí byť okamžite viditeľný a cítiteľný.

Počas písania tohto článku ma navštívila kamarátka s dcérou. A keďže tiež kedysi pôsobila v parfumérii, chýbajú jej tieto voňavé mastičky. Dostala som skvelý nápad, nech otestuje aj ona túto pre ňu neznámu kozmetiku a dá mi vedieť. A ja sa s jej názorom podelím tu v mojom článku, aby ste mali aj pohľad človeka nezainteresovaného a utvorili si takto pravdivú predstavu o mojej ďalšej testovanej kozmetike. 

Ku každému produktu príde teda jej vyjadrenie:)

Kozmetické sladkosti z Nacomi

(fotené na toaletnom stolíku vďaka favi.sk)

Poďme sa pozrieť na prvú testovanú „sladkosť“. Naschvál budem hovoriť o sladkostiach, pretože značka Nacomi vo mne naozaj vyvoláva predstavu bonboniéry. A viem si veľmi dobre predstaviť, že urobíte niekomu radosť čokoládkou a potom takouto malou chutnou drobnosťou z Nacomi napríklad s vôňou pina colady. A to môže byť tiež prvá recenzia, moja i Matina.

FACE SCRUB MOISTURIZING PINA COLADA
Píling na pleť s vôňou Pina colady

Kozmetické sladkosti z Nacomi

Vyvoláva vo vás moja fotografia nejaký pocit? Možno, keď vám poviem čo obsahuje…mentolová farba pílingu mi pripomína nejaký skvelý dovolenkový drink. Zloženie tohto pleťového pílingu je o zrniečkach piesku z ostrova Bora Bora zmiešaného s kúskami kokosu. Kokosový olej premasťuje. Mne tento píling pripomína exotiku, vôňa pina colady taký ten „preveselý večer v hotelovom bare“.:)

Práve som ho čerstvo použila na píling pier. Je to sladké, príjemné, voňajúce, ale pozor, nie konzumovateľné. Zrnká piesku nie sú cukor. Krásne vymasíruje pery a môžete naniesť balzam. Jedna zo zimných „must have“.

Keď som ho použila prvý krát, zdal sa mi priveľmi zrnitý. Druhý krát som tento pocit už nemala. Po jeho použití som sa obávala začervenalej pokožky, ale nestalo sa. Takže výsledok hodnotím vcelku pozitívne.

Maťa: „píling na tvár jedna báseň! Krásne vypílingoval a okamžite rozjasnil pleť.“

Kozmetické sladkosti z Nacomi

NACOMI – TELOVÉ MASLO MAROCKÉ KORENIE

V zime sa zásobujem telovou kozmetikou, ktorá ma vôňou prehrieva. Korenie, perníky, kvalitná vanilka, sladké ovocie, čokoláda, toto sú tie vôňe, ktoré v zime obľubujem, a ktoré ma aspoň pocitovo zahrievajú. Asi to dobre poznáte, všade cítiť vôňu Vianoc, vôňa škorice je absolútne neodolateľná. V tejto dobe používam asi  5 rôznych telových krémov a jedno z nich, toto posledné testujem z Nacomi.

Prečo práve z tejto značky?

Už pred časom som mala telové maslo s vôňou medových waflí.  Sladká vôňa, ktorá mi vôbec neprekážala. Tentokrát som sa rozhodovala medzi vôňou gréckeho leta s olejom z hroznových jadierok a marockým korením. Asi ma viac upútal názov „marocké korenie“. Opäť trochu exotiky. Aj tam sa chcem ísť raz pozrieť.  Ovšem to „grécke“ si nechám na leto.

Nacomi má veľmi dobre urobené vône do telových masiel. Samotné maslá sú kvalitné s obsahom olejov (argánový olej, olej zo sladkých mandlí, bambucké maslo, avokádový, makadamiový…)Kozmetika vlastní certifikát EcoCert ako garanciu bezpečnosti zložiek použitých v kozmetike.

POCIT – pri rozotieraní vidíte taký ten biely krém, ale netrvá dlho, a vstrebe sa. Pre mňa je dôležité, že nemám pocit ťahania ani suchosti. Je to najmä hydratačné telové maslo, pomerne jemné, čiže pokiaľ chcete riešiť veľmi suchú pokožku, tak choďte do iného typu. Možno čistého bambuckého alebo kokosového oleja. Ale môžem sa aj mýliť a treba len vyskúšať.

Toto je vyjadrenie mojej kamarátky Mati: „Telové maslo, super sa rozotiera a má veľmi dobrú konzistenciu.“ (takže ako vidíte, obe máme trošku iný názor na textúru a pocit, ale výsledok je rovnaký.)

(Budem to stále pripomínať, aj poľská kozmetika môže byť kvalitná a zaujímavá).

Kozmetické sladkosti z Nacomi

COLLAGEN CREAM A COLLAGEN GEL OD NACOMI

Zloženie týchto dvoch nových prípravkov na pleť je vcelku zaujímavé. Obsahujú totiž extrakt z medu, morský kolagén a natívny kolagén.

Natívny kolagén som si trochu študovala, pretože mi tento názov nič nehovoril. Dozvedela som sa, že ide o kolagén novej generácie, akýsi izolovaný kolagén ešte v molekulárnej fáze jeho vývoja. Získava sa z kože rýb. Kolagén momentálne hýbe kozmetikou, a všimla som si, že viaceré firmy launchujú kolagénové rady. Otázka však je, kam ten kolagén z krému vlastne ide? 

Nebudeme si klamať, nie som si istá, či sa dostane cez pokožku, tam, kam chceme my. Ja sa už dlhšiu dobu chystám piť taký „kozmetický“ kolagén, ale stále som sa k tomu nedostala. Zatiaľ pijem len taký „kĺbový“ drink, taktiež z kože rýb. Pomoc.. už nech ho dopijem. Nebudeme si nahovárať, nechutí a nevonia zrovna vábne. Používať kolagénový produkt na pleť je skôr vecou pocitu a toho, že to chceme podporiť aj zvonku. A v kútiku duše dúfame, že naša pleť bude vyzerať lepšie a zdravšie.

Kozmetické sladkosti z Nacomi

Pocitovo mi lepšie sedí krém ako gél. Gél by som si vybrala skôr v lete, alebo doporučila naozaj výrazne zmiešanej či mastnej pleti okolo 25 rokov. Naproti tomu kolagénový krém mi je príjemný, nezanecháva lepkavý pocit a všetko sa mi vstrebe do pleti. Občas ho aplikujem dvakrát po sebe, mám potom taký lepší pocit.

Skúšala som urobiť kombináciu, najprv gél a potom krém. Ale už to bolo na pleť priveľa. Vytvorili sa mi nevstrebané šupinky kolagénovej substancie. Takže ak ho skúsite, možno vám bude viac vyhovovať samostatne.

Ťažko ho zaradiť niekde vekovo. Ideálne je používať kolagénové krémy od 25 rokov. Približne vtedy sa začínajú tvoriť vrásky, ktoré úzko súvisia s problematikou kolagénu.

Oceňujem, že zloženie je jednoduché. Dnes už vieme, že účinná kozmetika nemusí stáť majetok, aby fungovala.

Opäť čo na to hovorí Maťa?

„Veľmi príjemná textúra, ktorá sa krásne vstrebáva. Keď som si aplikovala gél a na to krém, vôbec som nemala mastný pocit a hneď si môžem naniesť makeup. Ráno som mala pleť príjemnú na dotyk.“

Budem rada, keď nazriete do môjho staršieho článku  o telovej kozmetike Nacomi a úplne prvom článku čistenie inak.

TELOVÝ CUKROVÝ PÍLING – ĽADOVÁ KÁVA

Bude patriť medzi moje obľúbené?  Čo myslíte?  Nie je to len klasika, ale i podpora boja proti celulitíde.  Ale ako všetky dobre vieme, aby sme sa jej zbavili, potrebujeme vyvinúť väčšiu snahu.

čítaj nižšie…

Kozmetické sladkosti z Nacomi

Na fotke je lepšie vidieť štruktúra telového pílingu. Je hrubý, ale olejový. Ak ho použijete, tak už naozaj nepotrebujete telové mlieko. Pokožka zostáva premastená. Vôňa ľadovej kávy je v celej kúpeľni.

Prvý dojem je naozaj prenádherná vôňa ľadovej kávy, ktorá sa „rozlezie“ po celej kúpeľni. Je ho dosť veľa a tak sa nebojím, že ho rýchlo miniem. Vyhovuje mi jeho štruktúra, hrubé zrnká pomletej kávy Arabica a cukor, ktorý zlepšuje mikrocirkuláciu v pokožke. To olejové, zabezpečuje kokosový a makadamiový olej. Oproti klasickému a trendovému kávovému pílingu nenarobí taký neporiadok.

Čo na to moja kamarátka Maťa? „na telo je výborne drsný, mám po ňom hodvábnu pokožku. Mínus je, že je strašne mastný až nejde zmyť a vaňa ani nehovorím. Ale zase fakt super vypílingoval.“ 🙂

Ako vidíte, na tento produkt máme podobný, ale aj rozdielny názor. Ja som mala vaňu úplne v poriadku a mastný pocit na tele je práve ten pozitívny finiš, ktorý máte mať. 

NACOMI  určite stojí za zmienku. Keď som naposledy písala článok o nej, objednala si moja známa niekoľko telových masiel a sprchových želé. Volala mi, že jej to skonfiškovali dcéry. Voňalo to vraj krásne. Tak toto je poľská kozmetika Nacomi. Idú Vianoce, mrknite sa na ich stránku, či vám nepadne niečo do oka:) a samozrejme nezabudnite sa v komentoch podeliť o svojich dojmoch. Je fajn, keď sa aj iné čitateľky dozvedia niečo nové.

 

 

 

 

Zdielajte s kamarátkou

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk