ROZJASŇOVAČ PATRÍ DO KOZMETICKEJ TAŠTIČKY

Ahojte žienky,

trošku sa nám začalo zvianočnievať, plus je taký ako ja hovorím „trblietavý čas“. Tento článok bude plný rozjasňovačov, a holografických líčidiel, pretože je čas vianočných večierkov a už nie je ďaleko ani plesová sezóna. Avšak samozrejme, táto téma nie je len témou zimnou, ale predovšetkým vhodná pre každú ženu bez výnimky. Rozjasňovač patrí do každej kozmetickej taštičky. Neriešte či máte 20, 30 alebo nad 40. Či máte vrásky, póry alebo akné. Pre každú ženu existuje to správne riešienie, pretože našťastie je dnes taký silný výber rozjasňovačov, že si vieme vybrať z textúr, farieb i značiek.

PREČO JE ROZJASŇOVAČ/HIGHLITER TAKÝ POPULÁRNY?

Sme straky. To, čo je lesklé, trblietavé a žiarivé chceme mať. I ja sa často pristihnem pri tom, že sa len kochám a vôbec to na seba nepoužijem. Čo je samozrejme škoda a viete ako sa hovorí, obuvník chodí bosý. Rozjasňovač dokáže dodať tvári a makeupu taký záverečný a vznešený jas. Kedysi by sa povedalo, že to patrí len k večerným príležitostiam, ale dnes sa na makeup dívame slobodnejšie a dovolíme si používať viac farieb i cez deň. A to je dobre. Žena má šancu ukázať svoj temperament a náladu.

Farby nám dávajú sebavedomie a podčiarkujú osobnosť. Rozjasňovač naozaj patrí do rúk každej ženy a do každej kozmetickej taštičky. A ja vám v najbližších riadkoch dám tipy nielen na produkty, ale najmä ako tie rozjasňovače vlastne používať.

Rozjasňovač patrí do každej kozmetickej taštičky

Fotené na mojom krásnom bielom toaletnom stolíku z FAVI.

Kam všade vieme použiť rozjasňovač?

Najčastejšie miesto sú lícne kosti. Miesto, kde ja nanášam rozjasňovač len v decentnej miere je stred tváre (chrbát nosa, stred čela, jamka na hornou perou a brada. Nevestám nanášam tekutý alebo krémový rozjasňovač do dekoltu a na ramená. Rozjasňovač môžete využiť ako očný tieň a naniesť ho buď na celé viečko alebo len pod obočie.

Sexy tip! Tá jamka nad hornou perou alebo po celom vonkajšom okraji, ale naozaj len decentne.

Ženy sa boja inej textúry ako je tá púdrová. Rozjasňovačov totiž máme veľmi veľa druhov nielen farebne, ale i textúrou. Nebojte sa využiť krémový alebo tekutý typ.

Každý jeden rozjasňovač má práve tie svoje vlastné a jedinečné vlastnosti kvôli textúre. 

Skúsim vám priblížiť rôzne druhy rozjasňovačov a ich použitie. Začnem teda tými, ktoré sú najpoužívanejšie a verím, že ich nájdeme v každej kozmetickej taštičke.

Rozjasňovač patrí do každej kozmetickej taštičky

Tento pre mňa farebne veľmi zaujímavý typ od Body shopu mám vo svojom kufri. Keď som ho objavila, porovnávala som si na dennom svetle veľmi podobnú farbu od Bobbi Brown a túto. Vyhral Body shop,nie kvôli cene, ale farba je výraznejšia. Toto je klasický typ púdrového rozjasňovača, ktorý je poskladaný z viacerých farieb. Používa sa jednoducho so štetcom a farby sa plynule zmiešajú. Ale je krásny i ako očný tieň práve kvôli výnimočnej žiarivej ružovo-broskyňovej farbe.

Rozjasňovač patrí do každej kozmetickej kabelky

Tento púdrový rozjasňovač je od kozmetiky MAC. Musela som ho mať, aj keď v skutočnosti ho používam dosť málo. Avšak chcem vám ukázať, že môžu mať i „mramorovanú“ farbu, čo sa plynule nanáša. MAC má skvelý výber púdrových highliterov.

Je rozdiel v kvalite púdrových rozjasňovačov? 

Niektoré púdrové rozjasňovače majú jemnú a niektoré veľmi hrubú štruktúru. Tá hrubá štruktúra je na tvári viac vidieť, pretože nezanecháva príjemnú hladkú vrstvu, alebo akoby zrnitú. A keď si ju nanesiete na kožu, cítite to i pod prstami, prípadne opadáva. Niekedy je farba dokonalá a textúra nevypracovaná. A vtedy je to vážne škoda. Ja si napriek tomu takýto rozjasňovač kúpim, ale po krátkom čase ho prestávam používať.

KRÉMOVÉ ROZJASŇOVAČE NIE SÚ NÁROČNÉ NA POUŽITIE

Mýlim sa, ak poviem, že málokedy siahnete po krémovom type? Resp. ak aj siahnete a zistíte, že je to vlastne krém, radšej to nekúpite, aj keby sa vám neviem ako veľmi páčil? Kľudne napíšte do komentára či sa mýlim. Vlastne budem rada, ak sa mýliť budem. Bude to znamenať len toľko, že slovenské ženy sú už oveľa viac vzdelanejšie aj v tejto oblasti ako boli predtým.

Na fotke je krémový stick „magiX“ z Avonu. Je svetlej farby a výborne vyzerá, keď si ho nanesiete priamo z tyčinky na lícne kosti a len zľahka preklepete. Ak sa niekam chystáme, opäť ho viete použiť rozotretím po dekolte. Je to v podstate neutrálny odtieň. A ak máte výrazný rúž, skúste ho prstom jemne vklepať do stredu pery. Teraz sa to dosť nosí:)

Rozjasňovač patrí do každej kozmetickej taštičky

Nasledujúci rozjasňovač má krásnu a len veľmi jemne vanilkovo-zlatistú farbu. Zaradila som ho medzi krémové, pretože jeho textúra je skôr krémová a na ďalšej fotografii vidíte ako naozaj vyzerá. Je to Yves Rocher Primer base a aj keď som ho nenašla na ich webe, pravdepodobne ešte bude v obchodíkoch.

Ako ho používať (prípadne jemu podobné)?

  • zmiešajte s makeupom
  • použite pod makeup, ale len v prípade, že makeup nie je veľmi krycí, skôr len taký tónovací (aby ho z tváre bolo cítiť)
  • dekolt a ramená
  • farba vhodná úplne pre každú ženu bez výnimky veku a pleti
  • v tenučkej vrstve si ho naniesť na lícne kosti, chrbát nosa, nad hornú peru a do stredu brady, ale pozor na makeup

Rozjasňovač patrí do každej kozmetickej kabelky

Rozjasňovač patrí do každej kozmetickej taštičky

TEKUTÉ ROZJASŇOVAČE SÚ NEODOLATEĽNÉ

Tekutý rozjasňovač má veľmi široké použitie a dá sa aplikovať naozaj rôznym spôsobom, stačí sa nebáť a trošku použiť fantáziu. Tieto na fotke sú z kozmetiky Gosh a sú to veľmi šikovné malinké tekuté záležitosti, ktoré nezaberú veľa miesta a sú skvelé pre začiatočníkov. Zlatý Lumidrops č.014 je vhodný napríklad na leto, alebo do dekoltov. Môžete ho vmiešať do svojho telového mlieka. Lumidrops č. 004 je zlatohnedej farby, a opäť je to buď letná záležitosť alebo i vec tmavšej pleti. A posledný sa volá Lumidrops 002 vanilla a tento sa mi obzvlášť páči, aj keď na fotke pôsobí strieborne. Má veľmi jemný ružovo-strieborný nádych a bude krásne vyzerať na svetlejšej pleti. To ako sa dajú aj tekuté rozjasňovače používať, nájdeš v popise vyššie. Na večernú udalosť by som ich nanášala na telo buď samostatne alebo vmiešala do telového mlieka, ktoré dá pokožke len decentný jas.

Rozjasňovač patrí do každej kozmetickej kabelky

Rozjasňovač patrí do každej kozmetickej taštičky

Tento od Nyx kozmetiky „AWAY WE GLOW“ liquid booster 03, je pre mňa čosi neodolateľné. Dúhová ružová, ktorá vyzerá skvele na veľmi svetlej pleti ako líčka, alebo i na tmavej ako rozjasňovač na lícne kosti. Taktiež ich majú niekoľko a naozaj je veľmi náročné si vybrať, lebo chcete všetky:) Treba s ním zľahka zaexperimentovať, lebo to nie je neutrálny odtieň, ale stojí za to.

Rozjasňovač patrí do každej kozmetickej taštičky

Čo je to holografický makeup?

V posledných mesiacov obchody zaplavili názvy produktov ako „holografický“ lesk, tieň či púder. Ja vnímam väčšinu holografických produktov ako niečo, čo je výrazne viditeľné na špeciálnom akoby diskotékovom svetle a má väčšinou modrastý odtieň. Práve toto modrasté je také „pártyovské“ a skôr by som to použila na mladé baby, ktoré milujú čo najsvietivejší makeup. Aby ste vedeli o čom hovorím, hneď prvá fotka je Prismatic hololighter stick z kozmetiky essence. Ak chcete darček pre svoju tínedžerku, tak toto je jedna z tých populárnych vecičiek.

Rozjasňovač patrí do každej kozmetickej taštičky

Na druhej fotografii je veľmi pekný holografický púder zo značky trend  it up HOLO finish powder 010 . Na párty by som ho použila na celú pleť, ale ešte vhodnejší mi príde na dekolt hoci i na ples. Snažila som sa ho na fotke zachytiť s trblietkami, no podarilo sa mi to len z časti.

Rozjasňovač patrí do každej kozmetickej taštičky

ČO ROBIŤ AK SI PRÍDEŠ ÚPLNE NEMOTORNÁ NA POUŽITIE ROZJASŇOVAČOV?

Medzi vami je dosť žien, ktoré sa jednoducho necítia na akýkoľvek rozjasňovač. Ale predsa, mám dva tipy, ktoré by ste naozaj zvládli. Som o tom presvedčená.

Tento púder som dostala od spoločnosti Yves Rocher, keď som vyhrala Blogera roka za rok 2018 v kategórii Beauty. Hneď mi padol do oka, pre svoju jemnosť. Volá sa Highliter duo farba Universel. Aj keď je zložený z dvoch odtieňov, je medzi nimi minimálny rozdiel. Používa sa jednoducho zmiešaním oboch farieb alebo individuálne. Potrebujete len užší štetec s dlhším vlasom pre ľahké nanesenie. Perfektne sadne akejkoľvek žene bez ohľadu veku, vrások a farby pleti. Je proste dokonalý vo svojej decentnosti. V núdzi poslúži ako očný tieň.

Rozkošné darčeky z Yves Rocher

Nasledujúci typ rozjasňovača by som až tak úplne do kategórie highliteroch nezaradila, určite však pleť rozjasní. Sú to klasické púdre, ktoré sa používajú aj na fixovanie makeupu. Obsahujú jemné trblietky, ktoré sú, ale naozaj veľmi decentné a samotný púder sa správa ako rozjasňujúci typ púdra. Do tejto osobitej kategórie by som zahrnula môj obľúbený PAESE HIGHLITER powder č. 02 Fresh pink. Má jemne ružovú osviežujúcu farbu a decentné trblietky. Opäť som si dovolila ho nenafotiť len z toho dôvodu, že mi nestačí technika, aby som zachytila tie jemné trblietky, ktoré púder obsahuje.

Medzi rozjasňujúce púdre zahŕňam i ikonický púder Meteorites od značky Guerlain, či jeho malú, ale vydarenú napodobeninu od značky Dermacol. Tvoria ho farebné a decentne perleťové perly, ktoré vyzerajú ako malé voňavé cukríky.

Rozjasňovač patrí do každej kozmetickej taštičky

Tieto druhy púdrov sa používajú väčším štetcom na púder a na celú tvár. Opäť i dekolt. Meteorites (na fotogafii jeden z nich) má tak nádhernú čistú vôňu fialiek, že zanechá vo vás nezabudnuteľný dojem. A k baleniu niet čo dodať, to je unikát samo o sebe.

Rozjasňovač patrí do každej kozmetickej taštičky

Môžem rozjasňovač, ak trpím aknóznou pleťou?

Aknózna či problematická pleť nie je vyslovene stavom, kedy sa rozjasňovač používať nemôže. Teraz mám na mysli pleť, ktorá je naozaj posiata zápalmi a nie tváričku, kde sa našli dve vyrážky.:) Najdôležitejší je makeup, naučiť sa ho dobre naniesť tak, aby nepôsobila hrubo a až potom sa môžeme rozhodnúť či vôbec rozjasňovač použiť. Všetko je to individuálne od tváre ku tvári. Volila by som, ale rozjasňovač púdrový a čo najjemnšej textúry.

A ešte na záver stručne povedané: rozdiel medzi rozjasňovačom a rozjasňovačom alias svetelným perom je veľký. Ten prvý obsahuje perleť alebo trblietky a je to skôr dekoratívna záležitosť. Svetelné pero kryje kruhy pod očami a rozsvecuje tmavé miesta na tvári pomocou svetla.

Dúfam, že som zodpovedala otázky,ktoré máte s témou rozjasňovačov spojené. Ak nie, kľudne napíšte koment, a ja veľmi rada odpoviem. Najbližší článok bude opäť o rozjasňovačoch, tentokrát, ale z novej kolekcie Pupa. Aj som premýšľala, či ich sem nezaradím, len to by už bolo tento článok príliš dlhý a príliš plný krásnych fotiek. Rozjasňovač patrí do každej kozmetickej taštičky a na fotografiách máte aspoň tipy na niektoré z nich.

Krásny decembrový deň:)

 

 

 

 

 

 

Zdielajte s kamarátkou

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk