Ako nasadiť clip in vlasy a prečo si ich zadovážiť

Ahojte krásky, ako sa vám páčil posledný článok s inštruktážnym videom? Pomohlo vám video?  Trošku vám spestrím moju makeupovo-kozmetickú zmes článkov. Veľmi rada vás prevediem jednoduchým návodom ako si zaobstarať nové vlasy. Už som raz v živote mala nové vlasy, a cítila som sa ako hviezda. K žene totiž patria vlasy alebo lepšie povedané celá hriva vlasov. Jediné riešenie vidím v možnosti príčeskov, alebo lepšie povedané v clip-in vlasoch. A ja som tu od toho, aby som vám ukázala, ako nasadiť clip-in vlasy.

Ako nasadiť clip-in vlasy a kde som ich našla?

Clip-in vlasy na mne samej, objem vlasov

Happyhairshop  je eshop, kde som našla svoje nové vlasy:)) Jasne, že neexistuje zázračná vodička, s ktorou porastú a zhustnú za mesiac. Často sa stáva, že niekam idete, a kaderníčka vám povie túto vetu: „ale moja, na tento účes nemáš vlasy“. Buď sú krátke alebo sú dlhé, no riedke. Aj mne sa dosť často stáva, že mi nevesta donesie fotku vysnívaného svadobného účesu. Takmer vždy je na fotke blondýna, s dlhými zvlnenými vlasmi, ktoré sú nejaké zopnuté. A potom musím budúcej neveste povedať, že aj keď spravím maximum pre objem, to, čo ona vidí na fotke je jedno až dve balenia príčeskov. Je to jednoducho tak. Na svojej svadbe som mala tiež pripnuté Clip-in vlasy, ale boli dlhé až po pás a mala som v nich čelenku. Veľmi efektné. Lebo vlasov nie je nikdy dosť.

Ako pomôcka vám v eshope pomôže virtuálne zrkadlo, kde si nahráte svoju fotku a skúšate. Táto pomôcka vám pomôže pohnúť sa z miesta.  Na výber sú klasické clip-in vlasy a séria DELUXE.

Clip-in vlasy Deluxe

Čo sú Clip-in vlasy DELUXE ?

Každá žena túži mať hustejšie vlasy. Clip-in vlasy Deluxe (môj výber) sú kvalitné ľudské vlasy, ktoré majú dvojnásobnú hustotu. Povedané ešte presnejšie, sú 2x prešité. Je to ten kvalitnejší set (preto názov DELUXE), ale do poriadnych „príčeskov“ sa oplatí investovať. Je to na niekoľko rokov, pokiaľ ich plánujete využívať častejšie alebo rovno každý deň.  Moje Clip-in vlasy sú vyrobené vo Veľkej Británii a sú to 100% ľudské vlasy Remy. Na Happyhairshope ich nájdete ako „Tmavohnedé Deluxe vlasy 35cm dlhé„. Ja mám momentálne vlasy cca po lopatky (viď foto).

Clip-in vlasy Deluxe Tmavohnedá 35cm

Celkovo je v balení 8 radov vlasov a spravidla sa dávajú na tieto miesta:

  • najdlhší prameň (20cm) má 4 klipy – dáva sa najširšiu časť hlavy/temena
  • dva pramene (15cm) sú s 3 klipmi – dávajú sa zospodu po oddelených prameňoch , kým prídeme k najširšej časti hlavy
  • dva pramene (10 cm) sú s 2 klipmi – dávajú sa nad najširšiu časť, pretože hlava sa zužuje (ja niekedy popridávam takéto jeden nad druhý, len musia byť dobre nasadené, aby držali)
  • jeden prameň (7,5cm) s dvoma klipmi- tieto klipy sa používajú spravidla na časť bokov z jednej i druhej strany
  • dva najkrajtšie (5 cm) – určené spravidla na úzke časti pri spánkovej časti sú s 1 klipom.

Jednoducho povedané, je tam množstvo prameňov, s ktorými si spravíte obrovskú hrivu. A aj keď sa vám teraz zdá, že je ich tam až priveľa, čítajte ďalej a určite vám to už bude jasnejšie. Ako nasadiť clip-in vlasy je teraz otázka, ktorá vyzerá náročne, ale verte mi…treba to len skúsiť a na taký tretí krát to pôjde ľahko. To je ako s makeupom a technikou štetca:) Na tretí pokus, je výsledok dokonalý.

Clip-in vlasy Deluxe dvojité tkanie a hrebeň

Moje Clip-in vlasy sú určené na zhustenie, pretože sú približne rovnako dlhé ako moje vlastné vlasy. Ak by ste chceli vlasy predĺžiť, potrebujete dlhší typ Clip-in vlasov.

„Moja mamina hovorí, že som ako dieťa mala husté vlasy. Neviem čo sa udialo, možno to bolo prehnaným farbením na čierno. Mala som to obdobie, ktoré sme prežili asi všetky. Skúšate všetky farby až skončíte na svojej prirodzenej. Je možné, že agresívna farba vlasom pomohla k tomu, aby boli slabšie a jemnejšie.“

Krajšie a hustejšie vlasy som mala v dospelosti len počas tehotenstva. Odrazu mi prestali padať. Keď som porodila, takmer vôbec ich nebolo nutné umývať. Ani len nemastneli. Potom prišlo to obdobie, kedy začali strašne padať, a hneď na to, milión drobných vláskov akoby v novom rade na hrane čela s vlasmi. Nedalo sa to upratať. A potom som zase otehotnela a mala som skvelé vlasy. A znovu sa všetko zopakovalo. No, a teraz má tá mladšia rok a pol, a všetko sa vrátilo do pôvodných koľají pred tehotenstvami. Vlasy si musím umývať minimálne každý tretí deň, a keď si spravím cop, je z toho len taký „tenulinký Jánošíkov culíčik“. Proste bieda, čo vám poviem.

Elimakeupartistblog článok o clip-in vlasoch

Je ťažké nosiť cuzie vlasy?

Nepolemizujte nad tým, kde sa tie vlasy vzali alebo lepšie povedané, komu ich odstrihli. Vlasy sa získavajú normálnym spôsobom. Žienka, ktorá potrebuje peniaze, ich predá a oni sa spracujú a našijú na také špeciálne tenšie pásy. Odkedy sledujem jednu hairstylistku, ktorá si sama hocikedy pripne vlasy, nepovažujem to už za náročné. A vidieť sa s dlhými a hustými vlasmi v zrkadle….garantujem, že na pôvod vlasov myslieť nebudete a váš muž tiež nie:))

CLIP-IN VLASY A ČO POTREBUJETE K ICH NASADENIU
Ako nasadiť clip-in vlasy čo najjednoduchšie?

Doporučujem kvalitné Clip-in vlasy.. Radšej siahnite po drahšej verzii. Býva dôkladnejšie prešitá. K rozdeleniu jednotlivých prameňov potrebujete buď vlastné prsty alebo hrebeň s tenučkou rúčkou. Bude sa vám skvele oddeľovať. Zároveň môžete pramene zľahka natupírovať. V niektorých videách to vôbec nerobia. Jednoducho len oddelia pramene a nasadia čo najbližšie ku pokožke. Určite záleží od kvality vlasov, ale moje sú rovné a šmykľavé. Budete potrebovať štipec na vlasy, aby ste ich mohli zopnúť. Zrkadlo sa tiež zíde, aby ste sa videli v zrkadle zozadu a takto si pomohli práve druhým zrkadlom.

Keď nasadzujem clip-in vlasy ja niekomu druhému, takmer vždy natupírujem vlasy čo najbližšie k pokožke, a zľahka zalakujem. Urobím tak preto, aby clip-in vlasy pevne držali akoby na nejakej „základni“.

clip-in vlasy Deluxe

V podstate nemusíte jednotlivé pásy vlasov nasadzovať po oddelených prameňoch. Niektoré môžete spojiť, tak, že ich na koncoch zopnete klipmi. Videla som to vo videu. Keďže mne to veľmi nešlo, nasadila som najprv jednu trojklipovú časť a hneď nad ňu druhú trojklipovú časť.  Ak sa rozhodnete predsa len oddeliť vlasy na hlave, začnite spodnou líniou a pripnite prvý rad vlasov s 3 klipmi. Medzi najdlhšiu časť a prvú spodnú nasadenú, sa zmestí ešte jedna s troma klipmi. Tá najdlhšia časť ide na najširšiu časť hlavy/temena. Tie dva pramene s 2 klipmi, ktoré majú dĺžku asi 10 cm, môžete nasadiť nad najširšiu časť alebo po bokoch. Prípadne by som ich zopla dokopy a naozaj upevnila nad najširšiu časť, aby som dostala čo najväčší objem na miesto, kde vlasy bežne tupírujeme.

Pozor však na to, že vám musí zostať dosť vlasov na prekrytie. Ostatné kratšie idú už do bokov, ale sú baby (aj ja občas), ktoré ich nepoužívame. Dajú sa napríklad využiť na obtočenie copu, ale je nutné dobre zakamuflovať klip.

Čo sa stane, ak tam všetko nenasadím?

Každá máme iný tvar hlavy. Ja mám napríklad užší spodok hlavy, preto trojklipovka nemôže ísť úplne naspodok, ale trochu vyššie. Avšak tým pádom, nemám dosť priestoru na ďalšiu trojklipovku, a preto ju napríklad umiestňujem tesne nad tú prvú. Ale neznamená to, že to máš robiť rovnako. Niekomu budú stačiť napríklad len štvorklipovka a jedna trojklipovka. Keď tieto dva klipy chytíte do ruky, zistíte, že to nie je tak málo vlasov. A pravdupovediac, vždy lepšie ako nič.

Ak vám nepôjde oddeliť vlasy, pretože ich napríklad nemáte husté a jednoducho to oddeliť nejde tak, že by zostala línia voľná na rad klipov, umiestnite jeden rad nad druhý. Bude to celé držať na tej prvej natupírovanej časti. 

Clip-in vlasy Deluxe tmavohnedé 35cm

Ak máte vlnité vlasy, a pravidelne si ich žehlíte, nezabudnite si vlasy prežehliť ešte pred nasadením clip-in vlasov. Použite ochranný spray pred teplom. Ak máte vlnité vlasy, a chcete mať aj clip-in vlasy zvlnené, je vhodnejšie clip-in vlasy navlniť kulmou ešte pred nasadzovaním. Toto sú informácie, ktoré som sa naučila v podstate v praxi, pretože som to istý čas robila úplne opačne, čo sťaželo proces vlasového stajlingu.

AKO SA STARAŤ O CLIP-IN VLASY?

Ako nasadiť clip-in vlasy už máme za sebou. Ideme k tej časti o dobrej starostlivosti. Platí jednoduché pravidlo, aby ste ich čo najmenej umývali a tým pádom, aj čo najmenej kulmovali, či lakovali atď. Tieto vlasy nie sú úplne ako naše vlastné. Nemajú vnútorné vyživovanie. Môžu sa kulmovať, žehliť, ako pravé vlasy. Len to netreba vyslovene „preháňať“. Teda, ak si ich prajete používať dlhšiu dobu. Ak ste si vlasy navlnili a boli už použité, (ostali v dobrom stave), radšej ich dobre uschovajte, a zbytočne neumývajte. Snažte sa vlasy šetriť. Používajte na clip-in vlasy také vlasové prípravky, ako by ste používali na vaše vlastné. To znamená, nech sú kvalitné.

V inštrukciách, ktoré sú na balení najdete aj informáciu, aby ste ich nechali voľne vysušiť. Na refrešnutie medzi jednotlivými umývaniami môžete použiť suchý šampón. Je tam ešte jedna informácia, že nie je nutné použiť spray na ochranu vlasov, no možno by som sa ešte poradila s kaderníkom.

Na záver by som rada dodala, že samotný eshop má jednu veľmi dobrú službu pre zákazníkov. Ak vám vlasy farebne nesedia (musia zostať zopnuté tou zlatou stužkou, ktorú vidíte, keď balenie otvoríte), vymenia vám ich. Mne však veľmi dobre poradili len cez emailovú komunikáciu. A ak máte chuť na príčeskový cop alebo napríklad ofinu, tiež ich nájdete v eshope Happyhairshop.

Clip-in vlasy Deluxe tmavohnedé 35cm

Tak čo, trúfate si zahustiť či predĺžiť vlasy? Clip-in vlasy sú jednoznačne dobrá investícia.  Nemusíte narýchlo zháňať príčesky, ak si prajete účes, na ktorý vám ich kaderníčka jednoznačne doporučuje. Ak vám robí určitý typ nejakého výčesu, môže sa použiť len časť klipov, ani nie všetky. No a vy si to skúste pár krát samé. Rozpustené a bez kulmovania budú vyzerať efektne. Koniec koncov vy samé môžete používať len jeden či dva rady vlasov a ostatné si necháte na vážnejšie účely.

Tento článok je plný mojich fotiek v clip-in vlasoch, no bez toho nešlo:) Ak sa vám tento článok páčil, a pomôže niekomu z vašich kamarátiek, zazdieľajte ho. Vážim si váš čas, ktorý trávite čítaním mojich beauty článkov a ďakujem.

 

 

Zdielajte s kamarátkou

Comments

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk