Marina Miracle, nórsky zázrak a môj prvý krém s amarantom

Ahojte žienky moje milé,

mám obrovskú radosť z toho, že sa vám môj posledný článok o vitamíne C tak páčil. I ja sa vďaka takýmto témam niečo naučím, čo je na materskej dovolenke veľmi príjemná skúsenosť. Marina Miracle sa na mojom blogu spomína už tretí krát. Nóri jej hovoria nórsky zázrak. Mimoriadne čistá, jemná a dôkladná. Iná..rozdielny prístup, silný rešpekt k prírode a k ekológii.

MARINA MIRACLE A MOJA SKÚSENOSŤ

Samotná zakladateľka Marina  Engervik trpela roky extrémne citlivou pleťou a tak postupne vytvorila kozmetiku vhodnú pre ženy, ktoré mimoriadne senzitívne reagujú na vonkajšie vplyvy a chemikálie v prostredí či v kozmetike. Sama trpela atopickým ekzémom a akné, ktoré jej spôsobila práve bežná kozmetika.

Marina Miracle amarantový denný krém

pozri môj prvý článok

Jej produkty sú 100% prírodné a využívajú sa jedine ingrediencie, ktoré podliehajú certifikátom EcoCert a Debio. Zbiera ocenenenia jedno za druhým a ide si svojou vzrušujúcou životnou kozmetickou cestou. V Marina Miracle som sa prvý krát stretla s „fermentáciou“. Fermentácia je časovo zložitý proces, pri ktorom vznikajú aktívne a živé probiotiká, ktoré sú následné vložené do krémov v stabilizovanej podobe.

pozri môj druhý článok 

Doporučujem si prečítať oba spomínané články. V prvom pôjde o silný úvod do tejto nórskej kozmetiky a také základné údaje s recenziou na najpredávanejší kokosovo-vanilkový čistič. Druhý článok je o výdatných a naozaj skvelých maskách, ktoré sú nutnosťou v tomto období a verte mi, budú sa vám hodiť.

Marina Miracle amarantový denný krém pre zrelú pleť

Za posledné týždne som používala ich najnovší Amarantový krém  . Krém určený zrelšej pleti, ktorá už potrebuje oveľa viac, než len bežnú ochranu a hydratáciu. Mám rada plnosť krémov, najmä v tomto zimnom období. Pod plnosťou krémov mám na mysli určitú bohatosť, a nielen bežnú hydratáciu. To, čo nám ženám začína chýbať po 35-tke. To, že väčšina z nás nemá dostatočné množstvo vody v pokožke, to je známa vec. Tento nedostatok sa ukazuje veľmi rýchlo práve v okolí očí. To, čo my žienky okolo 40-tky už cítime je značný pokles elasticity a padanie kontúr.

Existujúce vrásky, ktoré sa začínajú lámať, že im už ani len botox nepomôže, to je jav, ktorý je vidieľný. Nedávno mi povedala jedna veľmi šikovná žienka vo svojom dermo odbore, že ak necháte mimickú vrásku dozrieť a nič s ňou nerobíte, „poláme sa“. Samotný botulotoxín už v takomto stave nepomôže. Treba kombinovať hyalurónovú výplň i botox spolu. Ak to bude čítať, tak len dúfam, že som túto jej vetu veľmi neskomolila, ale že je to jednoducho vysvetlené tak, aby ste to pochopili.

Samozrejme, že nie každý holduje injekciám, a je to prirodzené a normálne. Ja sa zatiaľ galvanizujem a nútim do pravidelnosti, pretože len to pomôže. Ovšem, to neznamená, že nemáte nič používať. Opäť sa vraciam ku kvalitným krémom. Denná i večerná rutina má byť zodpovedne prevedená. Ako sa hovorí: „ako sa o pleť staráš dnes, to sa ti vráti o 10 rokov.“

Marina Miracle amaranh day cream

Položme si teda otázku, prečo by ste mohli vyskúšať tento najnovší prírastok od Marina Miracle?
AMARANTOVÝ DENNÝ KRÉM

Prvé čo na Marina Miracle produktoch oceňujem je taká ich inakosť. Neviem či je to severskou filozofiou alebo pre mňa ich nevšedným dizajnom, ale táto nórska kozmetika je iná. Nepodobá sa na nič vyrobené v Amerike, Ázii, či dokonca francúzske. Tieto severské vecičky sú také „simple“ a predsa skvelé.

Marina Miracle a jej najnovší prírastok je absolútne vhodný pre žienky, ktoré holdujú naturálnejšiemu spôsobu života. Resp. sú to žienky, ktoré si potrpia na kvalitu bez okázalosti. Na kvalitný produkt v „zelenom obale“. Na obsah, ktorý nikoho neruší, je vegánsky a z väčšej časti i organický. (organické ingredience majú prísnejšie štandardy ako prírodné ingrediencie).

zložky do denného amarantového krému

AMARANTOVÝ KRÉM je denný krém, pretože obsahuje SPF 3. Je to nízky ochranný faktor, ale vzhľadom na veľmi delikátne zloženie je to zatiaľ maximum, ktoré sa podarilo Marine Engervik do krému vsadiť. Mám informáciu, že už pracuje na vyššom SPF-ku. Môj názor však je, že doplňte akúkoľvek starostlivosť o kvalitné denné SPF a používajte to ochranné spf  ako „ochranný závoj“.

Má ľahšiu až strednú textúru. Moja pleť je zmiešaná, ale v zime suchšia. Táto textúra mi stačí, ale kľudne by som si ho doplnila o amarantové sérum alebo amarantový olej (malý). Ten sa dá dokonca objednať i akoby na skúšku v malinkom 5 ml balení. Amarantové sérum by išlo samozrejme ako prvé a na neho krém. V prípadne amarantového oleja, by som si aplikovala ako prvé krém a na neho pár kvapiek oleja. Ešte mi napadla varianta, vmiešať pár kvapiek do krému. Aj takéto riešenie môže byť schodné pre veľmi suchú pleť.

Marina MIracle amarantový denný krém

Má krásnu a jemnú vôňu. Pripomína rozkvitnutú lúku a citrusovú vôňu grapefruitu. Hydratáciu má na starosti kyselina hyalurónová a probioticky fermentované semená amarantu, malín a ovsa. MSM je veľmi dôležitý minerál, s ktorým som sa už stretla v liečivých produktoch na telo. Obnovuje štruktúru a má na starosti kolagén. 

Nachvíľu sa vrátim k „fermentácii“ alebo k živým probiotikám v kozmetike.

Tak ako sa probiotické kultúry nachádzajú v mliečnych výrobkoch typu jogurt či kefír, tak sa dnes vyskytujú i v kozmetike. Tento pleťový fenomén nie je na svete dlho. Ak máme zdravú pokožku, znamená to i toľko, že sú na nej dobré baktérie. Ak koža nefunguje správne, čiže nie je zdravá (akné, ekzémy), znamená to, že jej mikroflóra je narušená.

amarantový denný krém pre zrelú pleť

Marina Miracle vsadila do viacerých svojich produktov práve takéto živé probiotické kultúry. Technologicky sa ich podarilo stabilizovať tak, aby v  produktoch vydržali živé. Požičiam si pár dobrých viet zo zdroja Marina Miracle.

PROBIOTICKÉ FERMENTAČNÉ DŽÚSY

Aktívna probiotická kultúra slúži ako základ pre rôzne fermentačné šťavy z rastlín, plodov a ovocia. Tak napríklad Sweet creamy oil cleanser  obsahuje fermentačnú šťavu z brokolice a rajčín. (to je ten populárny odličovač, ktorý môžete aj konzumovať:)  V Acai hydratačnom kréme sú fermenty z malín a čučoriedok. A keď sa pozriete na môj článok o tých úžasných maskách, dozviete sa ďalšie veci. Do produktov sa vlastne dáva šťava, ktorá vzniká pre kvasení tých probiotických kultúr.

Marina Miracle amarantový denný krém

Trochu som pátrala a jedna z vecí, ktorá ma zaujala na zakladateľke tejto značky je, využitie produktov na viac účelov. Napríklad spomínaný vanilkovo-kokosový čistič. Ak je vhodný na odlíčenie makeupu, musí byť vhodný i do kúpela jej ročnej dcéry.

Úplne laicky povedané, tieto produkty vyrovnávajú svojím probiotickým obsahom, mikroflóru našej kože. A tá sa stáva zdravšou a vybalansovanou.

Takto funguje nórska Marina Miracle. Odzrkadľuje jej život. Myslieť zdravo, žiť na „zeleno“ a rešpektovať druhých. Posúďte samé a vytvorte si mienku. No nezabudnie mi dať vedieť. Tie komenty pod blogom sú tam práve preto:)

Krásny deň priatelia

Zdielajte s kamarátkou

Comments

  1. Už sa neviem dočkať 🤗 keď ho skusim na vlastnej pokožke.
    Vďaka Tebe Eli som spoznala čaro séra z červenych pomarančov od Annemarie Börlind.Po pravidelnom použivani ráno,aj večer je pleť hebka,zdrava,vyhladená.Keďže ja verim máločomu,jedine kto ma inšpiruje v mojej o chviľu 39tke si jedine TY ❤

    • Ahoj, jeej ďakujem za tieto vrelé slová. To ma teší. Tento krém patrí medzi vyššiu kategóriu, ale je to niečo iné trochu. Vyskúšaj a daj mi vedieť. ok?

  2. Ahoj, ja som skusila a neviem si tuto kozmetiku vynachvalit 🙂 ako clovek s rosaceou som velmi skepticka co sa tyka novych produktov, ale toto je proste zazrak. Dokonca som si dovolila vyskusat aj peeling a hydratacnu masku a teda nic lepsie som este nemala. Musim byt sice s peelingom velmi opatrna, ale tento mi nijako neublizil a som nadsena. Mam uz celu radu produktov tejto kozmetiky a som velmi spokojna 🙂 dakujem za skvely tip, ako vzdy 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk