Výživa a imunita idú ruka v ruke alebo zdravie mojich detí

Ahojte žienky moje milé,

dlhšie sa chystám na tento článok. Nie je zo súdka makeupového, ale predsa momentálne srdcu blízka téma, keďže všetci túžime po tom, aby naše deti boli vitálne a zdravé. Výživa a imunita idú ruka v ruke. Verím tomu, že to, čo do svojích detí zasejem do ich troch rokov, im v budúcnosti pomôže žiť plnohodnotnejší a zdravší život.

VÝŽIVA A IMUNITA IDÚ RUKA V RUKE

V tomto článku budú len a len moje osobné názory a tipy na produkty, ktoré používame doma. Som presvedčená o tom, že by sme mali strážiť stravu detí do ich troch rokov, a keď sa dá, tak zodpovedne i ďalej. Sú určité potraviny, ktoré podľa môjho názoru nie sú vhodné pre deti, pretože skôr či neskôr u nich môžu spôsobovať nábeh na rôzne civilizačné ochorenia. Imunita tak ako u detí i dospelých sa tvorí v črevách. Niekde som to vyčítala a verím tomu. Hovorí sa, že pôvodcom každej choroby je nesprávna životospráva, a samozrejme ďalšie faktory, ako psychika, ale to už je opäť iná téma.

výživa a imunita idú ruka v ruke

Dieťa si dokáže vybrať a povedať, že niečo nechce. Nehovorím, že to máme rešpektovať za každú cenu, ale niekedy vedia prečo. Napríklad, moja staršia dcéra odmieta mliečne produkty. Okrem mlieka, ktoré pije večer. Maximálne sme mali závislosť na pribináčikoch, čo sa tiež nepovažuje za veľmi zdravý produkt, ale dajme tomu, že raz za týždeň je to v poriadku.

Mám však podozrenie, že jej mliečne výrobky nerobia úplne dobre. (áno, treba ešte doladiť testy). Tak ako i mne, a môjmu manželovi. Samozrejme, že ich jeme, ale…tiež musíme s mierou. My dospelí oveľa ťažšie rešpektujeme signály svojho organizmu. A radi papáme dobroty. Ja teda určite:)

Avšak vrátim sa k deťom. Niežeby som svojím deťom nedávala sladkosti. Doteraz som nepovažovala za dôležité im ich dávať. Oni ich nepýtali, a ja som im to lízatko nekúpila, len preto, že susedkina dcéra ho drží v ruke a moju mladšiu to mimoriadne láka. Takže všetky dary tohto typu končia v našej špajzi, a pokiaľ je to keksíkoidné či čokoládové, končí to u mňa s kávou. Pretože ja čokoládu milujem.  Je dobrá na nervy, viete? (pri dvoch deťoch po sebe ju potrebujete)

Aj u nás sa nájdu neresti typu tyčinky, alebo biele rožky. Nie som matka typu bio, eko, raw. Skôr všetko s mierou, a keď sladkosti, tak wafle, lievance, koláč alebo ovocie. Tiež mám nedostatky. Chcelo by to viac zeleninových jedál a menej mäsa. Možno viac pomazánok, a menej šunky.

Moja staršia dcéra miluje šunku a vždy chlebík nechá. Pomazánku nezje, ale vyje zeleninu z taniera. Mladšia dcéra úplne opačne. Zje pečivo, a zeleninu takmer žiadnu. (neskôr sa dočítate, ako som poriešila tento „problém“).

výživa a imunita idú ruka v ruke

Pijú len čaj bez cukru, alebo s medom. Radi si dajú džús, a tu určite kupujem kvalitný. Žiadne sladké vodičky. Jednu vec, ktorú som si i ja musela uvedomiť, že ja som tá, ktorá povie „nie“. Mojej staršej dcére sa nepáči, že som čiastočne zrušila pochutiny typu tyčinky, ale keď už vidím akúsi závislosť medzi jedlami….od hladu tie deti neumrú…to je tiež dobré si uvedomiť:). Ešte by som rada doplnila, že často vetráme dom a s deťmi chodím denne von. 

Takže ideme na to..prvá základná vec

VÝŽIVA A IMUNITA IDÚ RUKA V RUKE
Jvi® džús

Jvi® džús nepovažujem za typický džús, ktorý si dáte hocikedy aj väčší pohár. Je to výživový doplnok, ktorý dávam najmä mladšej dcére, ale keďže skvele chutí, má právo i staršia. Koniec koncom by som ho mala piť aj ja. Každý deň dostanú za menší štamperlík. Ráno ho vytiahnem z chladničky, a v poháriku nechám chvíľu otepliť. Je to najmä kvôli tomu, že obsahuje olivový olej, a ten je pri studenej tekutine vidieť. Mne to neprekáža, ale deti sú vypočítavé.

Výživa a imunita idú ruka v ruke

Keď sme s ním začali, prvé dni boli také rozpačité. Potom sa už dožadovali len väčšieho množstva. No viac, je zbytočné. Denná dávka je postačujúca na to, aby sme doplnili chýbajúce výživové zložky, keďže naša malá Hanka odmieta akúkoľvek zeleninu, a keď, tak musí byť zamaskovaná.

Nepovedala som vám, čo je vlastne Jvi® džús?

Výživa a imunita idú ruka v ruke. Kým prejdem k produktom, ktoré majú na starosti posilnenie imunity, chcem,aby moje deti mali dostatok všetkých vitamínov, minerálov a látok, ktoré sú zodpovedné za dobrý chod organizmu. Ak je detské telíčko zdravé, ľahšie odoláva chorobám. Resp. ich ľahšie zdoláva. Do pitného režimu som zaradila i neperlivé Magnéziu.

JVi® džús je 750ml balenie džúsu, ktoré po otvorení uskladníte v chladničke. V balení sú vlastne dve fľaše, čo vám vydrží celkom dlho. Samozrejme záleží od vašej spotreby a počtu členov domácnosti, ktorí ho budú piť. Obsahuje 12 druhov ovocných a zeleninových štiav, plus kustovnicu čínsku (goji) alebo rakytník. Jvi® džús je teda veľmi bohatý na vitamín C, ktorý ovplyvňuje mnoho oblastí v organizme. 

výživa a imunita idú ruka v ruke

Ak ťa zaujíma vitamín C v kozmetike klikni na tento link, jeden z mojich najčítanejších článkov. ↓↓↓

Vitamín C a jeho nepopierateľný účinok v kozmetike 

Pri objednávaní prvej fľaše som bola trochu skeptická, predsa len, tá cena za džús mi prišla dosť veľa. Veď toľko džúsov stojí oveľa menej. Lenže medzitým, som si vypočula pár zaujímavých a podložených informácí o tom, ako sa získava účinná látka z ovocia či zeleniny. Že Nuskin má „molekulárne sitá“ (vraj sú jediní na svete, ktorí majú túto technológiu) a tieto sitá dokážu vytiahnuť napríklad z jablka len tú zložku, ktorá má najväčššiu silu. A len tieto oddelené a najčistejšie zložky idú či už do džúsu, alebo iných výživových výrobkov. 

To nie je všetko…vypočula som si prednášku slovenskej genetičky.  Zaujalo ma, ako hovorí o génoch. Kedysi bola totiž teória, že gény nie sú ovplyvniteľné. Dnes sa vie, že je táto teória mylná. Že gén je ovplyvniteľný a to najmä výživou. A aby som upresnila jej slová z prednášky, bola nadšená tým, kde sa tieto veci vyvíjajú. Pozná totiž svetové mená, ktoré sa venujú tejto problematike.

Nuskin totiž pred nejakým časom kúpil obrovskú spoločnosť v Amerike, ktorá zamestnáva vedcov, ktorí práve skúmajú tzv. „epigenetiku“ a iné veci. A preto tu existujú doplnky výživy, o ktorých je dobré vedieť.

Pre mňa je dôležité zdravie mojich detí. A bodka. 

Po kliknutí na nasledujúci link, sa vám otvorí eshop so zadaným Jvi® džúsom a 20% zľavou. ↓↓↓

vyskúšaj Jvi džús

výživa  a imunita idú ruka v ruke

BABY – D JAMIESON

Keď boli moje dievčatá bábätkami, verila som informácii, ktorá kolovala okolo Vigantolu, čiže chemického vitamínu D. Tak mu hovoria. Hovorilo sa, že spôsobuje koliky. Od začiaku som preto podávala vitamín D z Justu (jeho názov si už nepamätám, ale mala som ho pri oboch deťoch. Jasmínka problémy nemala, a Hanka sa tiež vyhla kolikám.) Potom sme už mali vždy len tento Baby vitamín D z Jamiesonu. 

Výživa a imunita idú ruka v ruke

Prečo je vitamín D dôležitý?

Vitamín D prirodzene získavame zo slnka. Ale zdá sa, že to nie je tak  úplne jednoduché. Ide vlastne o to, že vitamín D získavame najviac v letných mesiacoch. Ide o určitý sklon a dopad lúčov, ktoré sú už v podvečer úplne v inom uhle. Preto je na rovníku úplne najideálnejší dopad a neustály prísun vitamínu D. Lenže, čo my? Máme dostatok tohto vitamínu?

V podstate sa zistilo, že i ochranné krémy zabraňujú absorpcii vitamínu D. Odporúča sa pravidelné chodenie na slnko, a pár minút denne bez ochranného faktoru. Dvojhodinové opaľovanie nespôsobí zásobu vitamínu D. Naopak spálite sa, a to je skutočne najmenej želaný efekt. Vitamín D sa získava pravidelným chodením von na pár minút práve v období leta a žiaľ  v poludňajších hodinách. Táto zásoba sa tvorí časom a nie okamžite. 

výživa a imunita idú ruka v ruke

Vitamín D by mal urobený tak, aby sa dobre vstrebal, v oleji a s označením D3. Potraviny typu ryby alebo taká treščia pečeň obsahuje pekné množstvo vitamínu D. Ale napríklad práve ten olej z pečene vylievame a tam je toho vitamínu najviac. Všeobecne sa, ale hovorí, že toto potravinové množstvo už nestačí. O vitamíne D som našla zaujímavý rozhovor, ale tento článok má byť o výžive a imunite, ktorú sa snažím nastaviť na svojich deťoch, preto naspäť k nášmu rodinnému zdraviu.

Vitamín D je prepotrebný pre kosti, ako prevencia pred rakovinou alebo dokonca respiračnými ochoreniami. Stojí za zváženie, či ho nedoplniť do nášho života a nielen do výživy našich detí. 

Vitamín D Baby z Jamiesonu sa získava z lanolínu, vlny oviec, ktoré sa chovajú v Austrálii a na Novom Zélande. Deti do do 12 rokov by mali denne užívať jednu až dve kvapky. Totiž väčšinou vám povedia, že po 1 roku už dávať nemusíte. Dospelý dve kvapky denne. Prekvapenie, že? Aj pre mňa bolo. Ale treba si určite viac preštudovať koľko tých jednotiek vitamínu D naozaj potrebujeme, pretože detské kvapky majú iný obsah ako tie pre dospelých.

výživa a imunita idú ruka v ruke

IMUNOGLUKÁN P4H SIRUP

Domnievam sa, že medzi mamičkami je veľmi známy tento sirup na podporu imunity. Oceňujem, že nemá chuť a v nápoji ho nie je vidieť. Obsahom je prírodný Imunoglukán, ktorý je získavaný izoláciou z Hlivy ustricovej. Funguje synergicky spolu s vitamínom C. Vzájomne sa tieto zložky dopĺňajú. Dokonca som objavila na jednej stránke i Imunoglukán krém. Určite ho v budúcnosti skúsime, pretože sa odporúča na suchú a atopickú kožu. 

Samozrejme, že deťom neaplikujem všetko naraz. Imunoglukán som zaradila napríklad v období, keď som Jasmínku chystala do škôlky. Čiže akoby očakávané náročné obdobie na stret organizmu s vírusmi.

CEBION KVAPKY – KVAPKY S VITAMÍNOM C

Raz mi niekto povedal, že to musíme mať, tak máme a používame. Nie pravidelne, pretože teraz džúsikujeme. Minimálne je dobrý na cestovanie, kde veľkú fľašu džúsu nenosíme, a tak kvapky raz dva schovám do taštičky s liekmi. Vitamín C vplýva na celkovú imunitu. Ovplyvňuje krvné cievy, podporuje tvorbu kolagénu, zdravšiu psychiku, nervový systém atď.

Cebion kvapky

VÝŽIVA A IMUNITA IDÚ RUKA V RUKE AJ U MŇA

Roky som nebývala chorá. Antibiotiká som nebrala asi 30 rokov, až do času spred pár mesiacov, kedy som chytila zápal hrdla. Ešteže je detská pediatrička blízko aj s jej CRP-ečkom. Nechcelo to odísť a to CRP skočilo na takú hodnotu, že som sa zľakla. Najmä neodchádzalo to, takže ATB sa už zišli. Vedeli ste, že si  CRP viete kúpiť v lekárni na domáce použitie? Mala som z času na čas prechladnutie, drobnú virózu, takmer nikdy teplotu atď. Až do momentu, keď som porodila moje zlatíčka. Tri roky som neprespala celú noc, čo sa každému prejaví na imunite.

Moja výživa by mohla byť o dosť lepšia, keďže sladkosti zrovna k dobrej imunite neprispievajú. Žiaľ vzniká na ne väčšia závislosť ako na šalát. Ale ako ja hovorím, obaľujú nervy:))). Nasledujúce produkty si doprajem  pravidelne alebo z času na čas.

PHARMANEX CORDYMAX Cs-4®

Je to potravinový doplnok z huby nazývanej Cordyceps sinensis. Harmonizuje telo, chráni pečeň a obličky, a dodáva energiu. Samotná huba sa získava veľmi obtiažne, preto je i dosť drahá. V histórii si ju mohli dovoliť len čínski cisári a zámožní ľudia, pretože rástla vysoko v Himalájach. Má celkový dosah na imunitu, alergie, dýchacie problémy, atď. 

vyziva-a-imunita-idú-ruka-v-ruke

Berú sa z nej 2 a 2 tabletky s jedlom pravidelne každý deň a cca po mesiaci by ste už mohli niečo cítiť. Idálne je vydržať tri mesiace a potom bilancovať. Odporúča sa i pre celkovej regenerácii organizmu alebo športovcov.  

Po kliknutí na tento link si môžete kúpiť Cordymax.↓

Cordymax 1 balenie

(ak by ste mali záujem o oba výrobky z  predajných linkov, kontaktujte ma, aby som vám to spojila do jedného linku, nech nemáte dvojité poštovné)

LR COLOSTRUM COMPACT KAPSULY

Colostrum kapsule sa mi prvý krát dostali do rúk pred niekoľkými rokmi. Teda presnejšie najprv Colostrum vo forme tekutej a až potom tieto kapsulky. Trpela som príšernými aftami. Verdikt mojej všeobecnej doktory bol: „to si musíte zvyknúť“. 🙁 

Takýto výrok neočakávate od fundovaného špecialistu. Tak si proste musíte pomáhať sami. Mala som dlhodobé, náročné, a veľmi workoholické obdobie. Pracovala som veľmi veľa a samozrejme s ľuďmi. 8 hodín spánku bola nutnosť a pamätám si, že pri 6 hodinách som bola ako mátoha. Čo by som bola dala za 6 hodín plného a nikým nerušeného spánku dnes.:)))

Ale teda, po mesiaci používania Colostra sa dostavil efekt. Afty zmizli. Na dlhý čas. Po pár rokoch sa sem tam objavil jeden. Dnes je to opäť častejšie, však oslabená imunita. Ale pracujem na vylepšení. 

výživa a imunita idú ruka v ruke

Colostrum je vlastne prvé mliečne mledzivo, toto je samozrejme kravské mledzivo z európskych chovov. Kedže spoločnosť LR je nemecká. 

Všimli ste si na fotkách tú modrú knižku? Dala som ju na fotku, pretože je o výžive a receptoch pre detičky od 3 mesiacov do 3 rokov. Mnohé recepty som skúsila. A dve z nich sú moje.:) Túto knižku dala dokopy Janka Malaga, a obsahuje recepty rôznych blogeriek a influenceriek. Volá sa MAMA Mňam. Záštitu nad receptami podržala Silvia Horecká Plešková. Po kliknutí sa vám otvorí jej IG stránka Terapia jedlom. 

Od narodenia sa držím nejakého režimu, aj keď teraz, keď sú staršie, sa už samozrejme dá aj upustiť. Majú pravidelný stravovací režim a najnovšie som naozaj zredukovala pesničkové a rozprávkové videá. Čo sa týka mňa samej, to je oveľa ťažšie. Spolieham sa na to, že keď pôjdu do škôlky, príde čas na všetko, čo teraz postrádam. 🙂

Tento článoček je už u konca, dúfam, že sa vám páčil rovnako ako ten o vitamíne C. Nezabúdajte to, že toto sú čisto veci, ktoré používame doma. Sú to bežné výživové doplnky dostupné  v lekárňach alebo u distribútorov. Niekedy v budúcnosti príde ešte článok o liečivých mastičkách, ktorými riešime niektoré problémy.

Prajem vám krásny deň a nejaké špéci tipy kľudne do komentov:)

Zdielajte s kamarátkou

Comments

  1. treba si aj pozriet zlozenie odporucanych vyrobkov. imunoglukan obsahuje kys. benzoovu, ktora nie je vhodna pre deti. dalej cebion, ktory odhliadnuc od zlozenia, obsahuje menej ako minimalne mnozstvo vitaminu C. pri prepocte vitaminu C na obsah balenia vychadza draho ako keby bol zo zlata… cize pre dieta tiez ziadny prinos. nehovoriac teda o glycerole.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk