DVE PLEŤOVÉ MASKY, ZA KTORÉ TI PLEŤ POĎAKUJE

Krásny deň žienky,

Akonáhle začne september a deťom skončia prázdniny, končí leto. Jedno z mojich detí odišlo dnes prvý krát do škôlky, a druhé dieťa uspávam v rekordnom čase, takže snáď i na články bude viac času:). Ale prečo práve téma „pleťové masky“? S jeseňou nám všetkým začína jemne schnúť pleť, niekomu viac a niekomu menej. Stáva sa citlivejšou, dehydrovanejšou, a mnohé z vás začínajú cítiť nepríjemný pocit svrbenia, napríklad i z padajúceho lístia. Niekto trpí na seborroickú dermatitídu a tej sa práve v sychravom období začína veľmi dariť. Prejavuje sa červenou a zároveň šupinkatou pleťou. Odlupujúce sa šupinky sú okolo nosa, môžu byť vo vlasoch i v obočí. Môžu nám pomôcť pleťové masky?

Marina Miracle pleťové masky rosheship peeling mask

DOKÁŽU PLEŤOVÉ MASKY NIEČO ZMENIŤ?

Pleťové masky bývajú koncentrovanejšie prípravky, preto sa väčšinou zmývajú. Niekedy sa nechajú pôsobiť na noc a zvyšok sa len odsaje. Doporučuje sa počas pôsobenia relaxovať, čo samozrejme z časového hľadiska nie vždy dokážeme. Každé obdobie má pre pleť svoj význam. Jeseň začína byť pre pokožku zmenou rovnako ako pre náš šatník. Začíname siahať po hutnejších prípravkoch, dokonca i vônu vymieňame za sýtejšiu.

Výhovorka, že si neviete nájsť čas na jednu až dve masky týždenne je naozaj len výhovorkou. Viem to podľa seba. Pretože dnes si dám masku častejšie, napríklad, keď kúpem deti. Využijem hocijaký voľný čas, ktorý sa objaví. Toto som sa naučila pri deťoch. 🙂 

Pleťové masky pracujú s pokožkou rôznym spôsobom. Niektoré ju čistia od zvýšenej mazotvorby, iné rozjasňujú či exfoliujú. Niektoré majú niekoľko benefitov pohromade. Dnes sa zameriam na dve pleťové masky, s ktorými bude vaša pleť fit v zime fit. Bude nevídane hladká, jemná, žiarivá a vyživená. 

A to najdôležitejšie….

Vybrala som pleťové masky z nórskej kozmetiky Marina Miracle. Nórska kozmetika sa mi spája s predstavou ženy so svetlými vlasmi, citlivou a začervenalou pleťou, prirodzene ružového odtieňa a s chladným počasím. Priznávam, v Nórsku som ešte nebola, viac ma ťahá na juh. No, asi pred rokom som písala článok o troch prípravkoch z tejto značky. A doteraz som sa nestretla so zlou recenziou.

Na zoznámenie sa si prosím prečítajte tento článok. Dozviete sa, kto je za vytvorením tejto organickej čistej značky, a tiež filozofiu. Ak ste žienka, ktorá dáva prednosť kozmetike bez „chémie“ alebo má reaktívnu pleť, je tento článok pre vás vhodný a určite vám rozšíri obzory. Snáď vás inšpirujem k vyskúšaniu Marina Miracle.

Marina Miracle pleťové masky roseship peeling mask

KTORÉ SÚ TEDA TIE DVE PLEŤOVÉ MASKY, KTORÉ BY STE MALI ZAČAŤ POUŽÍVAŤ UŽ NA JESEŇ?

Prvý dôležitý bod týkajúci sa pleti je, že každá pleť sa obnovuje počas nejakého obdobia. Keď je mladá, je to približne 28 dní, čím je staršia, tento proces sa spomaľuje a aj to má vplyv na to, ako pokožka vyzerá. Ak pleť pravidelne exfoliujeme – zbavujeme odumretej kože, pomáhame jej vyzerať zdravšie, jasnejšie a mladšie. Dokonca pomáhame pleti zbaviť sa i pigmentácií.

Takto „vypílingovaná“ pleť je pripravená na ďalšie účinné látky, ktoré lepšie preniknú do pokožky.

Ovplyvňuje vás dizajn, vôňa, reklama? Keď som prvý krát písala o značke Marina Miracle, pozerala som sa na ten dizajn, na zelenú smrekovú farbu, ktorá je v obaloch produktov a hovorila som si, že je to typická farba pre sever. Boli mi sympatické, ale mojou šálkou kávy bol trošku iný obal výrobkov. Teraz po používaní týchto dvoch pleťových masiek, mám „vylepšený“ názor. Už pri fotení som sa zaľúbila. Aj preto som si povedala, že tento článok musí vyjsť začiatkom jesene. Pretože sú ako stvorené na teraz, na toto začínajú chladnejšie obdobie.

pílingová maska Marina Miraclena tvári

ROSESHIP PEELING MASK – ÍLOVÁ MASKA S PÍLINGOM A PROBIOTIKAMI

Výborná pílingová maska takmer pre všetky typy pleti, aj keď uvádza sa, že je vhodnejšia pre normálnu, zmiešanú a mastnú. Avšak domnievam sa, že ju krásne znesie i suchšia pleť a ak si aplikujete na to hydratačnú masku, o ktorej budem ešte písať, je to skvelá kombinácia. Masku si jednoducho nanesiete v jemnej vrstve (má ju byť vidieť). Nechávate pôsobiť kľudne i 30 minút, premasírujete, a zmývate. Napriek pílingovému efektu, necítim žiadne pnutie. Obsahuje mnohé antioxidanty, vitamíny zo šípok, rakytníka, nechtíka, ktorý zároveň ukľudňuje. Ale i fermentované brokolicové klíčky a lucernu. (čítaj nižšie o probiotikách v Marina Miracle a fermentácii.

Toto je veľmi zaujímavá ingrediencia, pretože Marina Miracle využíva silu probiotík. Tie majú za pozitívny následok práve rovnováhu pokožky. A oni vyvinuli svoju vlastnú probiotickú kultúru. Každý z nás má na svojej koži svoju vlastnú mikroflóru. Ak sa život tých dobrých baktérií na našej koži poškodí, nastane nerovnováha, ktorá dokáže „rozhodiť“ pleť. Vytvoriť také baktérie, ktoré vsadíte do kozmetiky a oni prežijú, nie je ľahké.

Silno doporučujem nahliadnuť do článku o sile vlastných probiotík, ktoré produkuje značka Marina Miracle. Tieto probiotiká sú využívané takmer vo všetkých produktoch.

Unikátne zloženie našich živých probiotických kmeňov mikroorganizmov poskytuje veľmi výživnú fermentačnú šťavu pre pokožku. Obsahuje vitamíny, enzýmy a kyseliny, ktoré majú antioxidačný účinok. Zároveň používame bylinky, ovocie a zeleninu, aby sme dosiahli presne požadovaný účinok a nutričný obsah produktov v starostlivosti o pleť. (www.marinamiracle.sk)

Celkový výsledok? Jemnulinká, čistá, zdravá pokožka. Podporovať exfoliáciu pokožky je fajn, najmä ak už nemáme 20, ale ani 30.:)

shea hydration mask Marina Miracle pleťové masky

Druhá maska, o ktorej som presvedčená, že ju potrebujete je

SHEA HYDRATION MASK
HYDRATAČNÁ PLEŤOVÁ MASKA PRE VŠETKY TYPY PLETI

Hydratačné pleťové masky by mali byť základom týždennej rutiny. Čím je pokožka citlivejšia a suchšia, tým častejšie a pravidelnejšie. Táto maska je síce určená pre všetky typy pleti, ale je ozaj bohatá a výživná. Je to cítiť na textúre, ktorá je mastnejšia. V chladnom období ju znesie akákoľvek pleť snáď s výnimkou mastnej, problematickej pleti.

Veľmi oceňujem balenie, ktoré je úplne hygienické. Na prvý pohľad vyzerá ako téglik, avšak je to pumpička. Nie je nutné použiť priveľa obsahu z tejto masky. Môžete ju používať samostatne i spolu s predchádzajúcou pílingovou maskou. Sú to dve rozdielne účinné produkty, ktorý každý más svoj význam. Obsahuje fermentovanú šťavu z aloe vera a zelený čaj. Kyselina jablčná tam má tiež svoj penetračný význam, a dodáva prípravku veľmi jemnú jablkovú arómu.

ÚČINKY PLEŤOVEJ MASKY SHEA HYDRATION MASK

zjemňuje, vyhladzuje, dodáva pleti hydratáciu, čím ju splnšuje, upokojuje citlivú a podráždenú pleť, je vhodná i na zrelú pokožku

Marina Miracle skin care oil cleanser pleťové masky

Veľmi dobrá vec, ktorú by som rada spomenula a tiež už bol tento produkt spomínaný v starom článku je Sweet and creamy oil cleanser. Mám ho na hornom obrázku. Má more ocenení, a keď ho skúsite, tak budete vedieť prečo. Celkovo je medzi všetkými odličovacími prípravkami, ktoré mám, veľmi príjemný a voňavý. Dokonca ho môžete i zjesť. Pretože je úplne organický a všetky zložky sú bezpečné. Vôňa je kokosovo-vanilková a bude sa vám páčiť, aj keď nie ste úplne milovníčka sladkých vôní.

Marina Miracle doporučuje tento produkt používať s jej prípravkami pre umocnenie účinku. Tento olejový cleanser odličuje makeup a jemne čistí pokožku. Obsahuje viacero výživných olejov, enzýmy, antioxidanty a vitamíny.  Má more ocenení a je to ich bestseller.

Marina Miracle je organická, vegánska kozmetika, ktorá netestuje na zvieratách. V skratke, založila ju Nórka menom Marina Engervik. Má niečo cez 30 rokov a roky sa trápila problematickou senzitívnou pokožkou. Založila túto zaujímavú značku, a jej produkty získavajú ocenenie za ocenením. Musím spomenúť napríklad jej hydratačný Acai krém, ktorý je ľahký, nelepivý a zaslúži si pozornosť.

Pleťové masky od Marina Miracle sú ideálnym must have produktom na chladné obdobie. Buďte si isté, že vaša pleť bude s nimi viac fit. Ak sa len trochu trápite citlivou pleťou, začínate pociťovať vplyv sychravého počasia, či trpíte spomínanými kožnými problémami na začiatku článku, choďte do toho.

Všímajte si, ako sa vaša pleť v tomto období začína meniť a rešpektujte jej potreby. Prajem vám, aby ste sa cítili dobre a boli zdravé.

 

 

 

 

 

 

 

Zdielajte s kamarátkou

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk