Máš zlý odtieň makeupu? Sprav toto.

Krásny deň dievčatá,

ak hľadáte pokračovanie ku článku o zlom výbere makeupu resp. o nesprávnom odtieni, tak ste tu správne. Makeupová téma je mimoriadne obľúbená. V podstate sa niet čomu čudovať, makeup dokáže divy. A ak je správne zvolený, farebne dokonalý, je to ten najviac skrášľujúci prostriedok čo poznám. V poslednom článku o zlom výbere makeupu ste sa dozvedeli ako makeup vylepšiť, aby bol nositeľný.  Je to skvelý článok o všetkých problémoch, ktoré môžu nastať pri zlej kúpe.

V tomto článku sa dozviete, čo spraviť ak si kúpite zlý odtieň makeupu.

odtiene makeupu

KÚPILI STE SI ZLÝ ODTIEŇ MAKEUPU?

PREČO SI TO MYSLÍTE?

Makeup sa zväčša kupuje v priestoroch, ktoré nemajú dobré denné svetlo. Pochopiteľne to môže skresliť jeho výber. Málokedy sa v parfumériách stretneme s výborným svetlom. Preto je najideálnejšie vybehnúť von (nie na priame slnko) a odtieň skontrolovať. Odtieň makeupu ste si vyskúšali na ruke, no na tvári vyzerá akosi inak. Alebo ste si makeup vyberali podľa odtieňa na krku, a zase vám príde nejaký moc bledý. Odtieň ste si nebodaj vyberali podľa pokožky na zápästí. Na dennom svetle ste zistili, že máte tmavé mapy na tvári, alebo vidno príliš ten rozdiel medzi pokožkou tváre a krku. Toto sú presne tie myšlienky, ktoré vám víria hlavou pri zlom výbere odtieňa.

Predpokladajme, že už makeup doma máte …teraz čo s tým?

Nevyhoďte ho! Vždy sa dá niečo urobiť s odtieňom makeupu. Pohrabte sa v kúpeľni, či tam niečo nenájdete súce na miešanie. Možno makeup, ktorý ste používali v inom období a prestal vás baviť. Možno ich nájdete i viac :))

Okrem makeupov môžete nájsť i nejaký zapatrošený tmavší púder, alebo nejaký highliter. Jednoducho prezrite tucet poličiek, či tam niečo dobré nenájdete. Určite poznáte to príjemné prekvapenie, keď objavíte niečo fakt pekné, na čo ste už zabudli. A pre tie dámy, ktoré do kozmetiky investujú pravidelne naozaj vyššiu sumu, riešením je dokúpiť niečo lacné a funkčné. Ak ste na mojom Instagrame, tak viete, že vo „Výbere“ mám i „Lacné a funkčné“. Tam sú presne storky s takýmito vecami za pár Eur.

odtiene makeupu a zlý odtieň makeupu

Tak poďme na rôzne „nešťastné“ odtieňové situácie…

  • MAKEUP  JE SVETLÝ  (o trošku svetlejší, alebo príliš svetlý)

Ak je makeup len o trošku svetlejší, nie je to výrazná chyba. Dokonca môžete zistiť, že vyzerať málinko jasnejšie (svetlejšie) pôsobí mladistvo. Ak je makeup o trošku svetlejší a prekáža vám to, môžete použiť buď tmavší púder prípadne kontúrovací púder. Kontúrovací púder navyše naozaj využijete, pretože vyzerá veľmi prirodzene, a vy ním nemáte čo pokaziť. Na fotografii je veľmi neutrálny Mary Kay Latte. Predáva sa takto ako refill/náplň, pretože v Mary Kay si kupujete kazetky, do ktorých si vkladáte rôzne veci od tieňov, líčok a kontúrovacieho púdru.

Pre viac otázok, alebo tento kontúrovací púder kontaktujte moju kamarátku Lenku. Kontakt  je vasalenka@gmail.com. Na ňu sa môžete obrátiť čo sa týka značky Mary Kay.

Môžete použiť i bronzový púder, ale doporučujem niečo neutrálne. To znamená, bez výraznej perlete, a skôr príjemného odtieňa. Sú totiž i bronzové púdre tmavšie, oranžovejšie a takýto odtieň by vám mohol uškodiť.

Mary Kay Latte kontúrovací púder

Ja viem, pýtate sa, ako taká farba vyzerá. Viem, že nie je jednoduché vybrať hoci i dobrý odtieň bronzového púdra. Žiaľ cez článok vám v tomto nepomôžem. V podstate na diaľku vybrať bronzový púder ak vás nepoznám, sa veľmi nedá. Dá sa len pokúsiť. Ak počkáte ešte taký rôčik, osobne sa vám povenujem.

Ak je makeup príliš svetlý, je nutné ho zmiešať s tmavším odtieňom. Na tento účel už existujú špeciálne „mixery“. Nemusí sa to volať „Mixer“, ale je to viditeľne tmavý makeup určený na miešanie. Na fotografii môžete vidieť takýto typ z kozmetiky Gosh. Treba s ním pracovať opatrne, zväčša stačí len jedna kvapka a makeup naberie úplne iný odtieň.

Doporučujem si takýto typ „stmavovača“ vyskúšať už v predajni. A to z toho dôvodu, že môže dať vášmu makeupu neželaný odtieň. Napríklad, do ružova. To uvidíte takmer okamžite na svojej pokožke. Naberie výrazne odlišný odtieň od toho vášho. Ja mám odtieň jemne do žlta/zelena, tento typ pokožky voláme „olivový“ odtieň). Keď som urobila takéto zmiešanie so svojím makeupom a naniesla ho na chrbát ruky, po zmiešaní bolo vážne vidieť, že je ružový. Čiže aj v mixeroch môžu byť odtiene hnedé (s ružovým podtónom a teplejšie hnedé odtiene akoby do žlta).

Ak si nemáte chuť kúpiť „mixer“, prelustrujte svoje domáce zásoby a možno nájdete nejaký tmavý makeup z posledného leta. Škoda ho vyhadzovať. Pridáte ho do svojho bledého makeupu a získate svoj príjemný odtieň. Ak ho pridáte viac, získate jemný opálený nádych a neublíži to vašej pokožke. Ale všetko s mierou prosím. Menej je vždy viac.

Ak by bolo leto, môžete tento svoj svetlý makeup zmiešať napríklad s Photography fluid tan. Tento sofistikovaný bronzový fluidík zo značky Niod má aj niečo navyše benefitov ako sú bežné highlitery.

ako napriaviť zlý odtieň makeupu., kontúrovacia paleta Pupa

  • MAKEUP JE TMAVÝ (robí vám mapy, zráža sa, vidíte výrazný rozdiel medzi krkom a tvárou)

Prvou možnosťou je, kúpiť si bledší odtieň a tento si necháte na letnú dovolenku. Ja viem, budú vám v tom stáť peniaze. Alebo sa dohodnite s kamarátkou na nejakej výmene. No, podľa mňa je lepšie si makeup nechať.

Druhou možnosťou je dokúpiť si „BIELY“ (SVETLÝ) mixer. Môžeme ho nazvať i makeupom. Na fotografii vidíte jeden z mojich od značky lightener white od L.A.Girl značky. Opäť netreba to prehnať, ale nádherne si odtieň prispôsobíte.

Treťou možnosťou je dokúpiť si ten istý makeup len svetlý odtieň a prispôsobujete si ho podľa odtieňa opálenia.

  • MAKEUP JE PRÍLIŠ ŽLTÝ

Osobne sa mi toto stalo so značkou Nyx. Väčšinou pre seba hľadám makeupy so žltým podtónom, no tento bol už na mňa príliš žltý. V takomto prípade je nutné do neho primiešať iný bežovejší odtieň alebo ružovú bázu, ktorá má ovšem aj naozaj ružový pigment. Je to už zložitejšia situácia pre laika. Ak by ste sa rozhodli používať takýto odtieň, riskujete, že budete vyzerať nezdravo. Výrazne žltý podtón pristane jedine pokožke, ktorá je prirodzene olivová a tmavá.

  • MAKEUP JE PRÍLIŠ RUŽOVÝ

Takýto makeup je skvelý na primiešavanie do makeupu, s ktorým máte pocit, že nevyzeráte zdravo. Ružová bola vždy o tom, že dodala pleti sviežosť. Nechajte si ho a miešajte ho do iného makeupu. Stačia dve kvapky.

Myslím, že téma „zlý odtieň makeupu“ je vyčerpaná. Teda, dúfam. Každopádne ak vás niečo napadá, napíšte mi to do komentov tu, alebo na sociálnych sieťach. Táto spätná väzba od vás je veľmi dôležitá. Nezabudnite na prečítanie článku od zlom výbere makeupu. Je úzko spätý s týmto článkom.

Krásny deň

Zdielajte s kamarátkou

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk