ORGANICKÁ NÓRSKA KOZMETIKA MARINAMIRACLE

Ahojte žienky,

naposledy som sa vás pokúsila ohúriť luxusnými skvostami z dielne Oscara de la Rentu a Sisley kozmetiky. Zabralo to? Boli ste sa aspoň pozrieť? 🙂 Dajte vedieť, som naozaj zvedavá. Pár z vás mi napísalo do správy, že po živom vysielaní na mojej Fanpage na Facebooku a z blogu, ste si dokonca vôňu Bella Bianca kúpili, a že ste nesmierne spokojné. Veľmi ma teší, že vám moje články pomáhajú. Dnes opäť na tému pleťovej kozmetiky…čo poviete na  „ORGANICKÁ NÓRSKA KOZMETIKA MARINAMIRACLE“? Zaujíma vás téma bio, eko a všetko čo má spoločného menovateľa „žime zdravšie“?

Tak ideme na to…
ORGANICKÁ NÓRSKA KOZMETIKA MARINAMIRACLE – si pre nás zaujímavá?

Nechcem vám písať úplne všetko o tejto kozmetike, mnoho informácií si viete dohľadať aj samé. Snáď tie najdôležitejšie info a moje postrehy z používania. 

Na začiatok si povedzme, čo znamená slovné spojenie „ORGANICKÁ KOZMETIKA“.

Tiež som nemala jasno v tom, aký je rozdiel medzi prírodnou a organickou kozmetikou. Ide o dva príbuzné pojmy s diametrálne odlišným významom.

Prírodná kozmetika – v podstate ak má kozmetický produkt aspoň jednu prírodnú zložku, môže o sebe tvrdiť, že je prírodný, zloženie kozmetiky, ktoré je prírodné nepodlieha žiadnej kontrole

ORGANICKÁ KOZMETIKA – obsahuje viac ako 95% certifikovaných organických zlúčenín. Organické ingrediencie sú pestované v kontrolovaných oblastiach, bez použitia priemyselných hnojív a aj samotné spracovanie musí byť len istým dovoleným spôsobom. Produkty s organickým obsahom musia vlastniť certifikáty kvality.

  • používanie chemických konzervantov je zakázané
  • dovolených je len pár prírodných konzervantov (cukor, soľ, rastl.oleje, kyseliny, esenc.oleje, prír.farbivá, agar-agar…)
  • len povolené technologické procesy (pasterizácia, solenie, kvasenie, rýchle a pomalé sušenie, vákuové spracovanie)
  • povolené obalové materiály (papier, sklo, kov, baliace materiály z biol. neaktívnych látok)
  • suroviny na výrobu organickej kozmetiky sú z čistých semien, bez hnojív, nie GMO
  • burina sa vyplieva ručne ( proste tak ako kedysi, čistota v každom kroku), aj preto môže byť cena organickej kozmetiky vyššia, ale aj nemusí

Je toho oveľa viac, čo by sme mali vedieť o organickej alebo prírodnej kozmetike, ale to by bol článok priveľmi dlhý, preto sa už dostávam k sľúbenej veci „organická nórska kozmetika MarinaMiracle“.

Organická nórska kozmetika MarinaMiracle

Nórska kozmetika  MarinaMiracle je na Slovensku úplne novučičká. Konkrétne E-SHOP funguje len od polky júna. Ale pozrime sa pekne dovnútra, o čom je táto nórska kozmetika. Je zaujímavé, že jej zakladateľkou je len 30 ročná žienka, ktorá sa roky trápila s ekzématickou pokožkou a neskôr i v kombinácii s akné. Táto kombinácia a testovanie rôznych procedúr a kozmetík spôsobilo precitlivelosť a reaktivitu pleti na čokoľvek čo obsahovalo trošku chémie.

Marina (celým menom Marina Elizabeth Engrevik) vytvorila svoj prvý olej na pleť a po ohromných skúsenostiach jej priateľov vznikol aj tento názov „MarinaMiracle“. Ľahko preložiteľné, Marínin zázrak.

Mňa osobne zaujala technológia FERMENTÁCIE, s ktorou som sa ešte nikde nestretla. Je to proces produkcie aktívnych živých probiotík. 

Najpredávanejší a najvoňavejší kozmetický produkt z tejto nórskej kozmetiky je olejový čistič tváre .

ORGANICKÁ NÓRSKA KOZMETIKA MARINAMIRACLE A JEJ PRVÝ FENOMENÁLNY PRODUKT

SWEET&CREAMY OIL CLEANSER

Označuje sa aj ako 100% food-grade. To znamená, že je tak čistý a prírodný, že sa môže zjesť. Potvrdzujem, že som vyskúšala:) Vonia krásne, a to ja vôbec nie som na vôňu kokosu a vanilky. Tá vôňa je nevtieravá, ale cítiť ju ešte i na uteráku. Tak ako vidíte na fotke má olejovo-krémovú textúru a približne tri pumpičky stačia na čistenie celej pleti. Slúži i na odstránenie makeupu, ale na makeup očí doporučujem použiť odličovač zvlášť. Najmä pokiaľ sa líčite sýtejšie.

Organická nórska kozmetika MarinaMiracle

Zaujala ma i informácia o spotrebe tohto produktu. Od otvorenia je nutné ho spotrebovať do 3 mesiacov. Ešte som sa nikdy a nikde nestretla s takouto krátkou dobou spotreby. Viete, čoho je to dôkaz? Predsa tej organickosti. Produkt sa doporučuje minúť približne v tomto čase. Mne sa zdá, že ho mám už dlhšie, a je stále svieži.

Organická nórska kozmetika MarinaMiracle

Obsahuje šípkový, rakytníkový, nechtíkový, kokosový a slnečnicový olej. Fermenty z brokolice a dokonca i z rajčín. Ako konzervant je použitý vitamín E, tzv. Tocopherol, vyrobený zo pšenice.

V čase, keď som sa pozerala na recenzie na zahraničných stránkach, boli na neho neskutočné chvály, ako aj na ďalšie produkty, najmä najznámejší Amarantový olej, ale o tom trošku neskôr.

Použitie: doporučuje sa používať spôsobom, že navlhčíme pleť a následne sa táto substancia premení na olejovo-fluidné mlieko, ktoré rozpustí makeup a nečistoty. Mne dosť vyhovoval druhý spôsob a to naniesť a vmasírovať na suchú pleť, a následne umyť. Mala som pocit, že sa mi lepšie odstraňoval makeup, ale môže to byť len môj subjektívny pocit.

čítajte ďalej, dostaneme sa k ďalším veľmi vysoko oceneným produktom…

ARGÁNOVÉ NOČNÉ SÉRUM S AHA KYSELINAMI

Organická nórska kozmetika MarinaMiracle

Ocenenia: Organic Beauty Awards 2018 (víťaz), Beauty Shortlist Awards 2018 (výber redaktorov)

100% prírodný a z 92% certifikovane organický

Toto klasické Argánové sérumnórskej kozmetiky MarinaMiracle sa používa len 2-3x do týždňa. Nahradzuje nočnú starostlivosť, a má sa postarať o obnovenie pleti, ktorá následne spôsobí rozžiarenie pleti. Kto potrebuje viac hydratovať ako ja, môže pleť predtým navlhčiť, alebo naniesť hydratačný krém, ktorý tu ešte spomeniem.

Ja som na začiatku urobila jeden chybný krok. A to bolo, že som používala olejový čistič len na odlíčenie, ale pleť som následne umývala penou z inej značky. Následne som použila argánový olej.  Cítila som akoby mi zdrsneli líca, čo mi nedávalo zmysel. Všade  olejový produkt a argánový olej vychvaľovali ako niečo geniálne. Následne mi bolo poradené sa umývať ráno i večer LEN týmto olejovým čističom. Už po 2  použitiach som cítila rozdiel. Čiže chyba bola v tom aký mám postup. Málokedy totiž reagujem a skoro som to pripísala argánovému oleju s AHA kyselinami.

DOPORUČUJEM OLEJOVÝ ČISTIČ VYSKÚŠAŤ TAK ČI TAK, ALE AK MÁTE ĎALŠIE PRODUKTY Z MARINAMIRACLE, tak SI HO DOPRAJTE NA 100%, TEN POCIT BUDETE MAŤ OVEĽA LEPŠÍ.

Veľmi pozitívne hodnotím i možnosť objednať si len 5ml balenia olejov. Ak máte obavy z rastliniek použitých v obsahu, (niektorí reagujú na bylinky), využite túto možnosť. Navyše vhodné na cestovanie. Ja som takýmto spôsobom vyskúšala druhý a ešte akoby luxusnejší protivráskový olej a to, AMARANTOVÝ OLEJ S ANTI-AGE ÚČINKOM s 78% certifikovaný obsahom.

Organická nórska kozmetika MarinaMiracle

Majú veľmi zaujímavé balenia. Páči sa mi, že je na tých dózach cítiť sever. Vlastne je to moja prvá severská skúsenosť. A dokonca moja prvá takmer čisto organická nórska kozmetika. Tmavozelená machová farba flaštičiek uchováva hodnotný obsah a na krabičkách sú akoby namaľované rozvetvené stromy. U tohto luxusnejšieho oleja je krabička pretkaná zlatými vetvami. Aj keď patrí do kategórie vyživujúcich a určených pre zrelú pleť, mne veľmi vyhovoval. Pravda ovšem je, že už tiež nemám pleť 20-tničky:)

Je nutné pred použitím všetky oleje pretrepať a votrieť buď na suchú pleť alebo navlhčenú. Môžete a nemusíte použiť krém.

KLADIETE SI OTÁZKU..

JE HYDRATÁCIA PRE MŇA VHODNÁ, AJ KEĎ UŽ POTREBUJEM VIAC AKO LEN HYDRATOVAŤ?

Odpoveď znie: URČITE ÁNO. Či máte 20 alebo 40, je to úplne jedno. V každom veku a v každom období, pri hocijakom stave pleti, potrebujete hydratáciu. Možno v lete pociťuje pleť väčší smäd, a práve preto som skúsila ešte jeden produkt z nórskej kozmetiky MarinaMiracle

ACAI HYDRA CREAM LIGHTWEIGHT FACE CREAM PROBIOTIC ANTI-POLLUTION

Organická nórska kozmetika MarinaMiracle

Hydratačný krém ACAI z nórskej kozmetiky MarinaMiracle je základným hydratačným krémom s veľmi zaujímavým zložením a technológiou fermentácie. Je z 99% prírodný a z 90% organický. Vyskúšala som ho používať samostatne, ale i v kombinácii s olejmi. Jeden i druhý typ mi vyhovoval. Vo vysokých horúčavách som používala len olejový čistič  na umývanie pleti a tento hydratačný krém. Keď bolo chladnejšie tak v kombinácii s olejmi, čo mi spravilo bohatší pocit na pleti.

Môj subjektívny pocit

Dosť často sa mi stáva pri iných kozmetikách, že mi na pleti zostáva lepkavý pocit. V podstate to nie je tak chyba krému skôr nepríjemný pocit, ktorý sa buď stráca alebo zostáva. Veľmi ma potešilo, že v MarinaMiracle a teda konkrétne pri tomto kréme som tento pocit vôbec nemala. Jeden veľmi ľahučký a hydratačný krém. Na leto úplne vyhovujúci, na zimu ho doporučujem skúsiť s olejmi.

Na vôňu som bola upozornená, že môžem krém pociťovať akoby s kyslastým podtónom. Je to práve kvôli fermentácii použitých čučoriedok a malín. Vôbec mi to neprekážalo, skôr som vôňu vnímala ako príjemnú.

VÝSLEDOK: mám zdravú pleť bez pocitu stiahnutia alebo šupiniek. Zároveň sa ráno nezobúdzam s mastným pocitom na pleti, pretože moja pleť je zmiešaná a v lete produkuje viac mazu.

KOMU DOPORUČUJEM SKÚSIŤ NÓRSKU KOZMETIKU MARINAMIRACLE?
  • máte mimoriadne citlivú pleť reagujúcu na množstvo inej kozmetiky alebo obsah chémie, konzervačných látok, parfemácie a podobne
  • uprednostňujete vegánsku kozmetiku, netestovanú na zvieratách v súlade a rešpektom ku prírodným zdrojom
  • dávate prednosť prírodnej a organickej kozmetike, pretože nechcete do tela cez kožu vsúvať nežiadúce ingrediencie
  • ste jednoducho zvedavá, aké to môže byť:)?

Prajem vám príjemné testovanie a nakupovanie. Doprajte si túto organickú severskú skúsenosť a dajte vedieť, ako na to vaša pleť reaguje. Inak, len tak zo zaujímavosti. Za tým, že je táto kozmetika na Slovensku sa postarala tiež jedna mladá žienka, ktorá rovnako trpela precitlivelosťou, ktorá nastala najmä po 2 jej pôrodoch. Všetky ženy, ktoré už majú detičky vedia, že hormóny dokážu spraviť s telom nielen zázraky, ale aj poriadnu neplechu. A táto diskomfortnosť zapríčinená aj hormónmi trvá niekedy krátko a niekedy i celý život. Odrazu sa totiž stane, že tá väčšina voňavej kozmetiky v kúpeľni je už takmer nepoužiteľná, pretože ju vaša pleť doslova „odvrhne“.

Ak ste sa tu milé žienky našli, a chcete svoju poličku v kúpeľni vyhradiť niečomu zdravšiemu, skúšajte a píšte. Veľmi ma zaujíma vaša skúsenosť.

Krásny deň

 

 

Zdroj niektorých informácií:https://www.bielyceder.sk/blog/co-je-to-organicka-kozmetika/

Zdielajte s kamarátkou

Comments

  1. Vypadá zaujímavo táto značka. Tiež o nej počujem prvý krát. Neviem síce, či tú krátku trvanlivosť prírodných a organických produktov mám brať ako nevýhodu, ale pre pleť sú aspoň šetrnejšie a spotrebiteľ je nútený to rýchlo minúť.

    • Vznikla len v roku 2014 a predáva sa zatiaľ len v pár krajinách, a keďže to vlastní tá mladá osôbka, nemyslím,že to bude mať taký marketing ako veľké spoločnosti typu Lóreal. Ale tá krátka trvanlivosť je ok, v podstate krém sa pri dennom a večernom použití minie za 3 mesiace, plus mínus je tam vždy tolerancia. A ďalšia vec presne, pleť dostáva len naozaj prírodné zložky, bez chémie. Nikdy som si nemyslela, že sa to dá, no dá sa to:)

  2. Ahoj,Eliska,ja som vlastne natrafila,asi na tvojom blogu na tuto kozmetiku,ja praveze som zastancom kremov a kozm.ktora sa spotrebuje 3 mesiacov,chcem sa len opytat,je tam cely set vyhodne,ze ci to risknut a kupit,dikesko,za recenziu,velmi pomohla,ja mam mastnejsi typ pleti…

    • Ahoj Lucka, pozrela si si i prvý článok o Marina Miracle? je v článku preklik aj na neho a tam je spomínané podrobne akoby viac o samotnej kozmetike, je tam ten cleanser, acai krém, ktorý ti bude vyhovovať a jeden olej. Pozrela som si práve ten balíček, a kľudne môžeš. Z hľadiska čistenia preferujem LumiSpa (je tu i článok), ale čo sa týka tej masky a olejov tak úplne kľudne. Čo sa týka olejov – v podstate oleje sú fajn, môžu pomôcť pri liečbe akné, hoci nedokážu nahradiť niektoré funkčné veci ako je retinol, atď. Je to výhodný balík, choď do toho a daj mi vedieť.:)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk