SVADOBNÉ ÚČESY S JOICO KOZMETIKOU

Ahojte krásky,

dnes sa netradične povenujem vlasom a pár vlasovým prípravkom. Niežeby som bola fundovaný kaderník, ale už roky robím účesy, a to najmä svadobné. Pýtate sa ma, akú kozmetiku najčastejšie používam pri kreovaní svadobných účesov. Nepýtajte sa ma prosím na farby alebo strih.  Aj keď som sa pokúsila dorobiť si kadernícke vzdelanie, čo sa nakoniec i podarilo, bola som prešťastná, že na skúškach som si vybrala práve svadobný účes. Verte mi, nikdy by mi nenapadlo, že budem mať takéto šťastie:).

Svadobné úpravy, a obzvlášť účesy alebo makeup mi je proste súdený, a ja svoju prácu milujem. Strih a farbu prenechám odborníkom, ktorí tejto alchýmii rozumejú viac ako ja. Avšak, ak budete chcieť poradiť miesto či osôbku, ktorá vie v tomto umení chodiť, kľudne píšte. Rada poradím skúsenejších. Ja si teda ponechávam svadobné účesy a idem sa povenovať niekoľkým kozmetikám, s ktorými najčastejšie pracujem.

Svdobné účesy s Joico kozmetikou

 

Je dôležité použiť na svadobné účesy kvalitnú stylingovú kozmetiku?

Je to veľmi podobné ako v dekoratívnej kozmetike. Je kozmetika lacná a funkčná a kozmetika drahšia, ktorá má čosi naviac. Bavíme sa o textúre, pôžitku, a často i výsledku. Avšak nepopieram, že i lacná vlasovka môže byť skvelá. Vec prístupu, práce, praxe…sú kaderníci, ktorí do ruky nevezmú na prácu nič z bežnej drogérie.

Kedysi dávno som začínala práve s klasickou drogériovou kozmetikou. Ale potom, čo mi jeden účes doslova na svadbe spadol (je tomu tak cca 8 rokov), ju už nepoužívam. Svadobné účesy musia držať aspoň 24 hodín a prežiť priveľa vonkajších vplyvov. Je jasné, že snehové vločky neprežije žiaden účes, aj také som zažila. Svadobné fotenie na zámku za padania snehových vločiek v januári je možno top romantický zážitok, ale dôsledok katastrofálny. Preto, ak sa budete niekedy ešte vydávať, skúste taký pokojnejší mesiac. Mohlo by mi to byť jedno, veď je to o vás a o vašom nádhernom svadobnom zážitku. Avšak priznám sa, nie je. Keď sa niekto spýta: „a ktože ťa to česal, veď to máš celé nejaké mokré a padnuté?“, takáto reklama by ma skutočne mrzela. 🙂

O svadbách by som mohla písať hodiny. Aj táto téma na blog už istú dobu rezonuje v mojich myšlienkach. Ale času je málo, a tak aspoň takto okrajovo.

Kvalitná stylingová kozmetika zanechá na vlasoch svoju stopu. Ja osobne používam len pár známych značiek.
JOICO A L´OREAL

POZNÁŠ JOICO KOZMETIKU?

Už dlhší čas sa s ňou pracuje i na Slovensku a patrí k špičke vlasovky, ktorú tu máme. Môžete si prečítať i tento môj starší článok, kde píšem o objeme a suchom šampóne. Pred pár dňami som mala taký milý zážitok na jednej naozaj krásnej svadbe v Modre. Mamina nevesty mi povedala, keď zbadala nové produkty od Joica, že kdesi na Instagrame zahliadla fotku objemového krému (spomínaný článok na blogu). Objednala si ho i niekoľko ďalších produktov. To isté vraj hneď po nej urobila i jej dcéra. Napriek tomu, že prešiel pomerne dlhý čas od uverejnenia fotografie a napísania článku, si táto recenzia našla novú užívateľku. Čiže JOICO je veľmi kvalitná vlasová kozmetika s veľmi širokým portfóliom produktov, ktoré nájdete vo viacerých salónoch alebo i TU.

L´oreal nepotrebuje zvlášť predstavovať, pretože značka zahŕňa okrem dekoratívnej a pleťovej kozmetiky i vlasovú radu. Z L´orealu používam najmä mega silné INFINIUM laky na vlasy, ktoré to dajú aj na 24 hodín. Majú rôzne stupne spevnenia, a vydržia veľmi dlho. Ak potrebujete len ľahké a nezlepené spevnenie, nájdete aj tento typ laku. V podstate ho netreba ani dávať priveľa, inak vlasy pôsobia ako „helma“.

POĎME SA POZRIEŤ NA 2 NOVÉ JOICO PRODUKTY, KTORÉ SOM ZAČALA VYUŽÍVAŤ PRI SVADOBNÝCH ÚČESOCH

Svadobné účesy s JOICO kozmetikou

BEACH SHAKE
TEXTURIZING FINISHER

Tento produkt som dostala k vyskúšaniu ešte začiatkom leta. Stále je k dispozícii na WEBE JOICA. Obsahuje kokosový a slnečnicový olej, jeho vôňa je naozaj cítiť kokosom. VYZDVIHUJE textúru vlnitých vlasov. Nielen u prírodných vlnitých vlasov, ale samozrejme ak si  vlnky vytvoríte pomocou žehličky či kulmy. Aplikujte ho vždy do zvlnených a suchých vlasov a „vmačkajte“, alebo prstami zvýraznite textúru vlny.

Môj osobný pocit pri práci s týmto produktom je, že to nepreháňajte s jeho množstvom, pretože sa vlas stane mastným. Celý sprej má 245ml čo je dosť veľa, a vydrží vám dlhšiu dobu.

Som presvedčená, že SUCHÝ TYP VLASU si príde s týmto produktom na svoje a doslova „popije“ olejovú substanciu.

Svadobné účesy s Joico kozmetikou

AKÉ SVADOBNÉ ÚČESY SÚ TRENDOVÉ?

Obdivujem a snažím sa vytvárať ľahké vzdušné a „rozviate“ romantické účesy. Možno by som spomenula jednu šikovnicu, ktorú sledujem najmä na Instagrame, ale nájdete ju aj inde. Jej meno je @UlyanaAster , a z toho čo viem, je to Ruska žijúca v Austrálii. Mimoriadne šikovná a podnikavá, nedávno začala aj so svadobnými šatami. Pred rokom som si dopriala jej ročný tutoriálový online kurz na jej webovej stránke. Tie účesy pôsobia veľmi jednoducho a zväčša sú robené na zvlnených vlasoch.

Veľmi často mi nevesty nosia rovnaké fotografie svadobných účesov. Väčšina z nich sú modelky alebo nevesty s melírmi, ombré a podobnými technikami. Tie účesy sú zväčša robené zo zvlnených vlasov a vynikanú VŽDY NAJVIAC na akoby „viacfarebných vlasoch“. Aj tmavovláskam sa vždy dá niečo vymyslieť. Ale spravidla hladké drdoly vyniknú zase viac na tmavých vlasoch.

ACH OBJEM, MAŤ TAK VIAC VLASOV

Či je to vplyvom doby, životného štýlu, stravovania, naše vlasy už nie sú to, čo mali ženy v minulosti. Z času na čas mám na úpravu žienku, ktorá má vlasov akurát alebo dokonca mimoriadne veľa, ale je to skôr zriedkavo. JOICO má opäť novinku ako zvýšiť aspoň OPTICKY OBJEM vlasov.

Svadobné účesy s Joicom

BODY SHAKE 
TEXTURIZING FINISHER PLUSH VOLUME FOR FINE TO MEDIUM HAIR

Vonia typicky Joikovsky. To znamená, že každý, komu robím vlasy povie: „vonia to krásne“. Ide o objemový prípravok s vyživujúcim účinkom (peptidový komplex-zlúčenina aminokyselín-hydratácia), ktorý sa používa na sucho a jeho veľkou výhodou je, že nie je po ňom ani stopy. Stáva sa, že po podobných produktoch je vidno na tmavších vlasoch biely povlak, čo vyzerá ako šedivý vlas. Minimálne môže pôsobiť matne  a nezdravo.

Zároveň si ho môžete aplikovať pred tvorbou účesu do korienkov vlasov a vlasy tvarujete. Alebo aj natupírujte, sponkujete a celý účes je s pomocou BODY SHAKU i pevnejší.

LAKY OD JOICA

Vyhovujú mi najmä preto, lebo absolútne nelepia. Spolu s Infinium lakmi od L´orealu sú pre mňa už dlho jediné, ktoré používam.

Pozrite si ALBUM NEVIEST,ktorý mám v hornej lište na blogu, sú tam fotografie účesov alebo makeupu. Možno načerpáte inšpiráciu na svoj veľký deň.

OBJEMOVÝ PÚDER OD BALEI

Do ilustračnej fotky som zahrnula všetky prípravky, ktoré mám v mojom vlasovom pracovnom ruksaku. Tieto objemové púdre majú veľmi nevšednú textúru, ktorá mne osobne nie je vôbec príjemná na prsty, ale efekt spevnenia a zmatnenia vlasu je DOKONALÝ.

Použitie: na suchý vlas, a ku korienkom. Vlas nadvihne, spevní a zmatní nádych mastenia. Rada ho používam napríklad pri kratších vlasoch s ofinou, kde ho aplikujem ku korienkom, akoby „rozšúcham“, zľahka prečešem a tvarujem účes. Balea často mení produkty. Tento môj bola taká mangovo-kokosová limitka, ale je možné  nájsť už pod iným dizajnom.

Je ideálny, ak si tupírujete vlasy do copu, aby ste si ich spredu nadvihli.

Na fotke tiež môžete vidieť posledný z mojich používaných produktov, ideálny vtedy, ako si často FÚKATE alebo ŽEHLÍTE vlasy.

STRUCTURE FOUNDATION HAIR PREP AND PRIMER

Niekto má pocit, že ochranné termo prípravky nie sú vôbec nutné. Avšak videli ste už ženu, ktorá si žehlí vlasy s dennou pravidelnosťou? Poväčšinou ich majú vyslovene suché a lámavé. Tam pomôže len vlasy prestať žehliť a hĺbkovú rekonštrukciu.

Ale ak používate takýto termo sprej + príprava na styling, nemusíte sa obávať škaredého výsledku. Vlasy jednoducho prestriekajte a urobte, čo je treba.

Svadobné účesy s Joico kozmetikou

NO A EŠTE NIEČO NA ZÁVER

Ja osobne nie som veľmi na tzv. Teezre. Aj keď jeden vlastním a slúži mi celkom dobre na rozčesávanie. No jeho veľkosť a tvar mi vždy doslova vyletí z ruky a s rachotom padne na kachličky. Viete si predstaviť, čo to môže spôsobiť, keď mi spia dievčatá. Vlasy si totiž zvyknem umývať, keď spia. Teezer som používala najmä vtedy, keď som bola lenivá použiť kondicionér na rozčesávanie. Priznám sa, že to bolo často.

Posledné tri umývania už testujem novú radu vlasových prípravkov na umývanie z Yves Rocher kozmetiky, a rozčesávajú sa konečne ľahučko aj s kefou.

Toto je vynikajúca a kvalitná kefa zo značky Marlies Moller. Šampón z tejto značky som už odskúšala, čas na jeho recenziu ešte len príde, keď odskúšam ešte pár nových vlasových prípravkov.  Je to taká kefová klasika. Často sa ma niekto pýta, akú kefu používam, najmä keď som mala dlhšie vlasy. (konečne mám dolu 20 cm).

Kefa má drevenú rúčku a vankúšik, v ktorom sú štetiny z diviaka a nylonu sú vložené do mäkkého prírodného kaučuku.

Marlies Moller patrí k luxusnejšej nemeckej vlasovej kozmetike, portfólio je pomerne široké a nájdete ju vo FAnkách prípadne i na ich WEBE.

Svadobné účesy s Joico kozmetikou

 

Na záver snáď toľko. Dúfam, že raz príde čas, a budem písať i osobnejšie články. Z času na čas ma napadne nejaká téma, ale pokiaľ si ju nezaznačím, aj zabudnem. Vlastne odkedy mám dve deti, strašne rýchlo zabúdam.

Téma svadieb i neviest je mi veľmi blízka. Roky som takmer každý piatok a sobotu mala česť skrášľovať nevestu a jej rodinu. Prežívam s nimi ich jedinečný deň, často je to všetko tak rýchle, že nejaké instastorisky a podobné veci idú bokom.

Ak máte nejaké otázky, čo by ste sa radi opýtali, kľudne tak urobte. Možno ste sa vždy chceli opýtať aj na nejaké osobnejšie veci ohľade práce vizážistov či hairstylistov. Budem čakať v komentoch:)

Užite si ešte slnečný koniec leta:)

 

 

Zdielajte s kamarátkou

Comments

  1. Eli super článok 👌🏼Ja som vždy bola zaťažená na svoje vlasy,či už som mala krátke mikádo,dlhé vlasy a či nadpojené.Takže v kúpelke sa mi poličky ohýbali pod váhou rôznych prípravkov.Nuž a istotne to poznáš,že príchodom našich lások na svet sa vela zmení,takisto aj môj čas pre mňa a moje beauty obsesie sa rapídne okresal.Dosť ma to mrzí,no nemyslím si,že tak skoro to dokážem zmeniť.Preto sú tvoje články a beauty rady pre mňa vždy balzamom na dušu a istou formou relaxu aj. Aj napriek tomu,že aktuálne mám čas tak max na bb krém,riasenku a vysoký drdol,verím,že príde ten deň keď tvoje rady a triky zužitkujem 😊 Btw momentálne by sa mi šikla rada na nejaký šikovný svadobný účes,nakoľko idem začiatkom októbra na svadbu do zahraničia a nebude tam k dispozícii kaderníčka (nie je to tam zvykom tak ako u nás…omg).Ďakujem a si šikula 💋 Mandy

    • Zuzi, ty si tak pekná baba, že podla mňa aj bez všetkého a naholo:)) pozri urob si len pár vln kulmou, pokecáme o tom vo štvrtok. Je to na dlhšie ako napísať koment. A dakujem za pochvalu.Cením si to:)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk