SLOVENSKÁ PRÍRODNÁ KOZMETIKA a moje odporúčania

Krásny deň žienky, už veľmi dlho plánujem tento článok. Slovenská prírodná kozmetika nie je na zahodenie. Verte mi. V tomto článku nájdete len také tipy na produkty, s ktorými mám osobnú skúsenosť, a ktoré môžem s kľudným svedomím odporúčať ďalej. Pretože tento blog je o skúšaní na vlastnej koži.

MOJE ODPORÚČANIA NA PRÍRODNÚ KOZMETIKU

Naša slovenská kozmetika má niečo do seba. Slovenská prírodná kozmetika je v mnohých značkách jednoduchá, ale precízna. Malá manufaktúra o jednom a možno pár ľuďoch dokáže vytvoriť príjemné veci za pár Eur. Len pre ekonomické info. Nájdu sa tu i spoločnosti, ktoré vytvárajú vlastné ingrediencie a majú vlastný patentovaný systém jediný na svete.

slovenská prírodná kozmetikaDovolím si takto hneď na začiatok spomenúť AVE NATURA. Slovenská spoločnosť z Čadce. Som nadšená ich produktami. Ako jediní na svete totiž majú vo svojom pleťovom sére kozie kolostrum. Hovoria mu biologické zlato. Pretože kozie kolostrum je unikátne v tom, že obsahuje ako jediné na svete zložky, ktoré majú na starosti tzv. faktor epidermálneho rastu. To znamená hrúbka a kvalita kože. Takýto produkt nenájdete nikde inde na svete. Je len u nás. Volá sa NIAGARA, a je to sérum na pleť pre vekové kategórie približne od 25 roku života. Má komplexný prínos pre pleť na tvár, dekolt, krk i okolie očí. slovenská prírodná kozmetika

 

Je veľmi pravdepodobné, že na tomto blogu ešte uvidíte podrobnejšiu recenziu na tento unikátny pleťový produkt.

 

Na produkty AVE NATURA môžete použiť môj kód ELISKA10 na NIAGARA sérum uplatnite ELISKALETO na špeciálnu akciu

Zo slovenskej značky Ave Natura mám zaujímavé doplnky výživy, o tom však inokedy. Skúšame Cuddle, detské mydlo. Je to taká jemná pena, a pre moju Hanku je dôležité, aby nesušila pokožku. Zatiaľ sme ju použili len pár krát, ale musím povedať, že je to extra jemné. I do intímnych partií. Je pre akýkoľvek vek dieťaťa, takže i pre bábätko.

slovenská prírodná kozmetika

 

Ja mám dospelácku sprchovú penu s názvom VELVET. Veľmi príjemná bylinková vôňa a opäť bez pocitu suchej napnutej kože. Rada by som ešte dodala, že Ave Natura má vlastný patent na extrakciu toho najhodnotnejšieho z rastlín. Toto je na tejto značke jedinečné. Preto si AVE NATURA zaslúži našu pozornosť. Jednoznačne.

ŠTASTNÁ VČELA – SLOVENSKÁ PRÍRODNÁ KOZMETIKA 

Najsympatickejšia kozmetika spod Tatier. Je to už možno aj dva roky, keď som dostala na vyskúšanie ich produkty. Písala som o nich aj tu. Ovládam i pozadie, a viem, kto stojí za touto včeličkovou značkou. Ak vás tieto informácie zaujímajú, tak nazrite sem „o nás„.

slovenská prírodná kozmetika

Takmer všetko, čo som vyskúšala, si ma získalo. Jednoduché a príjemné zloženie, sympatický obal a vône silíc, ovocia, medu, ktoré ja môžem. Ich fľaštičky sú väčšinou z tmavého skla a voňajú ako zo starovekej lekárne. Napríklad Beliansky elixir. Volajú to tekuté zlato. Bylinný balzam na pleť s receptúrou z oleja z divej šípky a raw medu. Produkt, ktorý bol v roku 2018 ocenený. Je tam toho viac, čo stojí za zmienku a je mi to mooc sympatické.

Šťastná včela má viac produktov, ktoré sa oplatí preštudovať. Pleťové séra ako Hyalu-B sérum s extraktom z rias alebo Olejové sérum z lesných plodov. Ja tieto fľaštičky poznám, ich vôňa mi je povedomá a textúra ma baví. 

slovenská prírodná kozmetikaKeď otváram kelímky zo Šťastnej včely, tak ma opantáva taká surovosť, ktorá z tých prípravkoch ide. Myslené v tom najpozitívnejšom slova zmysle. Perníkový scrub s raw medom vonia ako zima. Mala som aj ich druhú verziu medovo-cukrový scrub s lesným ovocím. Voňajú krásne. Púšťam sa do testovania šľahaných balzamov. Toto  Reparačné pleťové tonikum vonia tak osviežujúco. Prírodný zdroj kyseliny salycilovej je vŕba a vo vnútri je ešte extrakt z uhorky a borievková voda.  Po prvom použití olejčeka na moju vysušenú kožičku okolo nechtov, žasnem. Je to preč. Toľko ku Šťastnej včele. 

INIFINITY BEAUTY – UTERÁKY, ČELENKY, ODLIČOVACIE PRATEĽNÉ TAMPÓNY

Je koniec nakupovaniu bežných odličovacích tampónov. Je oveľa jednoduchšie a ekonomickejšie používať prateľné tampóniky. INFINITYBEAUTY je kozmetický salón v Galante. Šijú si vlastné uteráčiky, čelenky i odličovacie tampóny. Ak máte salón, nájdete na ich stránke i pareá. Od Infinity beauty je to prvá čelenka, ktorá mi drží na hlave a vyzerá efektne aj na fotkách. slovenská prírodná kozmetika

Je veľmi podstatné mať svoj vlastný malý uteráčik. Ten je potrebné často meniť. Kvôli hygiene. Všetky spomínané produkty si viete vybrať v štyroch farbách. Salón Infinity beauty vedie mamina s dcérou a práve mamina šije všetky tieto produkty, ktoré sú dostupné na ich eshope. Sú zo 100% bavlny a na odličovacie tampóniky je i vrecko na pranie. 

Do tejto kategórie zaraďujem aj produkty žienky, ktorá píše svoj blog o rosacei. Je to len pár mesiacov a na svete sú jej extra jemné odličovacie uteráčiky a bavlnená prateľná maska, ktorú môžete namáčať do ukľudňujúcich roztokov. Jej produkty nájdete pod značkou BY ANINA. Kedže citlivá pleť je veľmi náročná, myslela i na obliečky na vankúše. 

inšpirácie na vianočné darčeky pre dámy a pánov                   BIOFY – slovenská prírodná kozmetika

Z tejto kozmetiky som skúsila najmä vlasovú radu. Na moje prekvapenie môžem povedať, že mám z nej len pozitívne dojmy. Nemajú veľa produktov, myslím, že na všetko idú precíznejšie. Na vznik dobrého produktu treba čas. BIOFY sa snaží vo svojich produktoch používať prírodné zložky v súlade s ekologickým hospodárstvom. Produkty sú balené v recyklovateľných materiáloch, aby sa predišlo zbytočným plastom. Samozrejme sú cruelty free a Biofy podporuje útulky pre zvieratá.

Čo som teda vyskúšala z Biofy?

Veľmi príjemný dojem na mňa urobil Šampón proti vypadávaniu vlasov s výťažkom z čiernych ríbezlí. Šampón obsahuje povrchové látky prírodného pôvodu, ktoré nevysušujú pokožku hlavy. Ingrediencie si viete pozrieť po kliknutí na link. Minuli sme ho ako prvý, pretože som ním umývala aj vlasy mojím babám. Tonikum na rast vlasov s rozmarýnom doporučujem aj pre mužov. Má dosť veľa benefitov a vďaka príjemnej vôni si ho úplne kľudne môžu vtierať do vlasov i páni. Zloženie napomáha rastu vlasov pomocou prečistenej pokožky. Zabraňuje tvorbe lupín, hydratuje a ukľudňuje svrbenie.

Kondicionér na rast a silu s kofeínom a keratínom využívame asi najmenej. Je to len čistá pohodlnosť. Celkovo je dobre vedieť, že tu máme kvalitnú slovenskú vlasovú značku.  Ak by ste si porovnali niektoré „vyhajpované“ vlasové vecičky z drogérie, boli by ste asi nemilo prekvapené ich obsahom. 

ENVY THERAPY

Slovenská dermo-kozmetika, o ktorej je tiež na tomto blogu už veľa počuť. Je pravda, že som aj ich poradca a nájdete ma v chatovacej bublinke na webe Envy Therapy. Všeobecne povedané ide o produkty, ktoré dopĺňajú služby ponúkané na Envy klinikách po celom Slovensku. Envy kliniky ponúkajú rôzne druhy zákrokov, ale v Bratislave a Košiciach nájdete aj kozmetický salón. Vo viacerých ich produktoch nájdete veľkú časť prírodných zložiek a niekoľko patentovaných komplexov. Cena odzrkadľuje vždy to, čo sa v produkte nachádza. Envy Therapy má pre mňa niekoľko naozaj fungujúcich veci. Neponúka zážitok, ale výsledok. Preto ju zaraďujeme do kategórie dermo-kozmetiky. 

slovenská prírodná kozmetika

TWO COSMETICS

Táto kozmetika patrí nesporne k tým, ktoré treba spoznať. Ja som sa stretla s dvojicou Martiny a Mareka ešte na Urban trhoch v Bratislave. Je to už viac ako 3 roky (už dávno som ich chcela spomenúť). Na ich stránkach som sa dočítala, že jej hovoria moderná alchymistka. Páči sa mi to pomenovanie. Marek, je myslím, jej partner a spoločne tvoria TWO COSMETICS. Vyskúšala som ich tuhé mydlá na vlasy a považujem ich za skvelé. Niektoré produkty viete nájsť aj v drogériách DM, ale tiež aj v predajniach Kraj, Kaufland, viacerých prírodných obchodíkov a dokonca i v Tatrách. Všetko si nájdete po kliknutí na link vyššie.

slovenská prírodná kozmetika
zdroj:www.cerstvi.sme.sk

Veľmi sa mi pozdávajú ich pleťové séra. HA6 HYDRATION BOOSTER SERUM obsahuje 6 rôznych typov kyseliny hyaluronovej a tri fermentované živé kultúry. Takéto zložky robia každej pleti veľmi dobre, lebo upravujú kožný mikrobióm. To vedie k zdravej pokožke. Doporučujem si pozrieť aj sekciu MASKY. Títo mladí ľudia sú veľmi šikovní a odkedy sme sa stretli, urobili neuveriteľný posun vpred.

 

Na Slovensku je veľmi slušný výber prírodnej kozmetiky. Nevyskúšala som všetky, ale pamätám, že som mala niečo zo Soaphoria. Bolo to sprchové želé a maslo. Bolo to veľmi fajn. Niektoré blogerky sú spokojné so značkou KVITOK. V drogérii ma vždy upútava Botanica Slavica. Vždy chodím okolo, ňúram čo by som, ale pri mojich zásobách…..

Musím jednoznačne spomenúť značku FRAELA. Sú to rúže, ktoré sa tešia záujmu Sloveniek. Okrem iného majú aj tri farby rozjasňovačov. Ja stále nemám ani jeden z týchto rúžov. Potrebujem ich vidieť naživo a tak si vybrať. Príde čas:).  Poznáte značku Mylo? Tiež vyzerá dosť zaujímavo. Je to už dosť dávno, čo som skúsila Dulcia. Majú dobrú zinkovú mastičku na zapareniny a tiež kofeínový očný krém. Ďalšie: Balance, Ťuli a Ťuli (Malacky), Natural Factory (telová kozmetika), atď.

Do komentárov mi napíšte, či ste už niekedy skúsili niečo zo spomínanej slovenskej prírodnej kozmetiky. Ak máte tip na niečo super, dajte mi vedieť.

Krásny deň

 

Zdielajte s kamarátkou

Comments

  1. Z produktov z článku som teda ešte nič nevyskúšala, ale vďaka Eliška za tipy, určite vyskúšam. o niektorých značkách som už počula (Ave Natura, Šťastná včela), iné sú pre mňa úplná novinka. Ja zo slovenských firiem mám skúsenosti s Mylo, Ponio, Dulcia natural, Kvitok a Modrá púpava ;-). Vrele ich všetky takisto odporúčam

  2. Ďakujem za krásny článok a mnoho skvelých tipov. Osobne mám skúsenosti zatiaľ len s Dulciou, tá konečne vyriešila moje problémy s citlivou pleťou. Odporúčam najmä ich čistiaci gél Mydlové orechy – predtým som si odlíčila pleť micelárkou, opláchla vodou a bolo. Ani mi nenapadlo čistiť ďalej. Na tento gélik sa vyslovene teším, po aplikácii mám pocit, akoby sa moja pleť po celom dni konečne nadýchla.

  3. Výborný článok. Určite niečo nové vyskúšam. Ja milujem značku Soaphoria a ich sprchovacie peny, krémy a detskú kozmetiku. Odporúčam aj Botanica Slavica 😍 a ich elixír šťastnej pleti, vitamínový krem na tvár, peeling s kolagénom… Dalej som mala aj odličovací olej od značky Yemna a ten bol perfektný,
    určite chcem z tejto značky vyskúšať aj iné produkty. Slovenske značky majú veru úžasné produkty. 💗

    • Ďakujem pekne. Aj za tipy. Botanica Slavica ma celkom láka musím povedať. Tá Niagara (idem zmeniť kod v článku) je veľmi zaujímavá, to pleťové sérum s kolostrom, teraz majú na neho s mojím kodom špeciálnu akciu s kodom ELISKALETO. Inak je to trochšie drahšie, ale s kodom o dosť lepšie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk