KORIKA a iné kórejské fajnovosti

Krásny deň dámy, dnes bude reč o kórejských značkách. Ak ste nič nemali zo značky Korika alebo iných kórejských firiem, tak si urobte radosť a skúste hoci len masku. V tých sú vážne experti. Hoci nielen v nich. Kórejské značky sú medzi skincare fanynkami uznávané. Kvôli nadupaným technológiam. Za svoje produkty väčšinou nepýtajú majland a patria k tým, kde je za pár eur veľa muziky.

KORIKA

Nedávno som vyskúšala set masiek od značky Korika. Jedna z tých veľmi známych a cenovo prístupných. Jej sheetové masky (obrúskové), sú vynikajúce. Ak ste ešte nemali, vyskúšajte. Týmto maskám sa hovorí aj SOS masky. Ich použitie je jednoduché. Masku len zľahka vytiahnete z obalu. Dávajte si pozor na to, že vo vnútri je väčšie množsvo séra. Bola by škoda o túto drahocennú tekutinu prísť.

KorikaJa používam masku väčšinou aj niekoľko krát za sebou. Po použití vložím naspäť do obalu a dobre uzatvorím, aby nevyschla.  A keď ju vyhadzujem, tak si ešte obrúskom prejdem cez pokožku rúk a predlaktia. Nečakajte však príliš dlho. Jednak preto, že maska je už otvorená a obsah môže vyprchať, ale aj preto, že čerstvosť produktu je ohraničená jeho jednorázovým používaním. Ovšem táto možnosť viacnásobného využívania tu je. A z ekonomického hľadiska je nepochybne príjemná.

KORIKA SUPERFRUITS SADA PLEŤOVÝCH MASIEK

Môj najnovší úlovok zo značky Korika, je sada siedmych pleťových plátienkových masiek. Dali jej názov Suprefruits. Je to vkusné a príjemné balenie vhodné i ako darček. Vo vnútri krabičky je 7 masiek. Každá je označená dňom v týždni. Samozrejme, že to nemusíte nasledovať. Každá z nich má iný obsah ovocného extraktu a iné zameranie. Po nahliadnutí do zloženia produktu je hneď po vode (tá býva na prvom mieste, lebo je jej najviac), samotný ovocný extrakt. Znamená to, že je ho po vode najviac. V obsahu nájdete taktiež ukľudňujúci pantenol a čo ma príjemne prekvapilo, 7 až 8 rôznych druhov kyseliny hyalurónovej. Kyselina hyalurónová je všeobecný pojem. Existuje už množstvo rôznych typov s rôznym prienikom do pokožky. Závisí to od molekulovej veľkosti a je skvelé, keď sa to v produkte nachádza.

korikaKorika Superfruits obsahuje avokádovú, čučoriedkovú, masku z ovocia acai, masku z goji, granátového jablka a dračieho ovocia. Niektoré sú exotické typy ovocia, ktoré u nás nenájdete. Podľa chuti a potreby môžete siahnuť po hydratačnej, detoxikačnej, antiagingovej, ukľudňujúcej alebo výživnej maske.

COSRX, BENTON, HOLIKA HOLIKA, MISHHA, TONY MOLY, PETIFÉE, IROHA….

Kórea je známa vyspelými technológiami. Majú prvenstvo v používaní SPF-ka. Ochrana pred slnkom je pre nich základ, bez ktorého sa von nejde. Vyvíjajú najúčinnejšie ochrany s dokonalou a ľahkou textúrou. Často sú to práve minerálne spf-ká, ktoré bývajú v krémoch ťažké. Ale Kórejčania to vedia. Využívajú fermentáciu a tento systém získavania aktívnych látok je výnimočný. Ich tónovacie krémy mám v obľube. Napríklad Erborian. Už som o tejto značke na mojom blogu písala. Dokonalé BB a CC-čka, len tie farby by som vylepšila. Rada by som vyskúšala tónovací krém od Mishha. Perfect cushion sú ľahulinké makeupy s vysokou ochranou. Cushionky začali byť populárne práve cez kórejské značky. Dnes už ich má takmer každý veľký brand. Skúsila som cushion od Nivea (bol celkom fajn), no kórejské značky to vychytávajú s textúrami.

KorikaZo značky Cosrx som už mala esenciu so slimačím slizom. Príjemná vecička, veľmi. Kórejky si zakladajú na širokom používaní skincare rutiny. Je to rituál. A preto má každý produkt svoje miesto. Zakladajú si na svojej pestovanej pleti. Inak viete prečo je práve slimačí sliz taký populárny? Rozmýšľali ste niekedy nad tým, prečo sa slimák neporaní, pričom sa plazí po zemi a po všetkom možnom? Sekrét, ktorý vylučuje má neuveriteľné regeneračné schopnosti. Tieto schopnosti dokážu aj na vašej pleti hojiť, regenerovať a posilňovať. Trochu iná otázka sa natíska, ako sa tento sekrét získava. Čítala som, že to dokáže byť aj cruelty free, ale úplne istá si tým nie som.. Musím však povedať, že nie každá značka používa rovnaké ingrediencie.

Laneige

Táto značka ma trošku viac priťahuje ako tie ostatné. Kamarátka mi dala vyskúšať ich bestseller. Nočnú masku na pery. Chutná a príjemná vec, keď trpíte na suché pery. Alebo jednoducho ich chcete aj počas noci vyživiť. Určite ešte niečo od nich vyskúšam. Pre zaujímavosť by som rada povedala, že môj prvý kontakt s kórejskou značkou bol v časoch, keď kórejské značky v Európe vôbec neboli. Dostala som nádherne zabalený krém a sérum od mojej klientky. Ona ho taktiež dostala, ale rovnako ako ja sme netušili, čo je to za krém. Všetko bolo v ich písme. Ja som ho nakoniec darovala mojej mame, ktorá si ho pochvaľovala. Tú krabičku však mám dodnes:).

Na svete je obrovské množstvo kozmetiky. Beauty priemysel, ktorý bude fungovať navždy. Každý kontinent a dokonca i každá krajina vyrába nejakú tú kozmetiku. Slovensko nezaostáva. Chystám pre vás článok o slovenských značkách. Do komentu mi hoďte, či už máte skúsenosť s kórejskou značkou.

prajem vám krásny deň a nezabudnite raz do týždna behať doma v maske, ten čas sa vždy nájde:)

Zdielajte s kamarátkou

Comments

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk