Makeup pre zrelú pleť je základ dokonalého líčenia nad 40 rokov

Krásny deň krásky, naväzujem na predchádzajúci článok ako vytvoriť dokonalé líčenie pre zrelú pleť. Je nutné si ho prečítať, aby ste sa opäť prepracovali sem. Čítajte si to stále dokola, aby ste si vedeli vytvoriť také líčenie, s ktorým budete vyzerať spokojne.

Základ dokonalého líčenia nad 40 rokov je výber správneho makeupu.

V tomto prípade je makeup pre zrelú pleť to, čo potrebujete.

Je vôbec rozdiel v tom, aký makeup budeme používať? Čím máte zrelšiu pokožku, tým viac je nutné dbať na výber správneho makeupu. Dôvod je jednoduchý. Na pleti sa tvoria vrásky, je celkovo suchšia a tenšia. Silný nános pôsobí masívne a zostaršuje. Akýkoľvek suchý makeup pleť presušuje ešte viac a je viditeľne nepekný. Tento článok je určený na výber makeupu pre zrelú pleť nad 40 rokov. Čiže aj pre 50tkničky a staršie dámy. Veď líčenie či makeup nie je výsadou mladých žien. Je to druhá tvárička, aj ochrana pred slnkom či rôznymi inými vplyvmi. 

pre zrelú pleť

Môj tip! Ak máte zrelú pleť so sklonom ku masteniu sa /áno, aj zrelá pleť môže byť mastná/tak len doplňte pod takýto makeup, zmatňujúcu bázu. Udržíte pleť matnejšiu, ale aj hydratovanú. 

AKO VYZERÁ MAKEUP PRE ZRELÚ PLEŤ?

Spoločné vlastnosti takéhoto makeupu a tiež vašich pocitov

  • výraznejšia hydratácia
  • vláčny a príjemný pocit
  • zamatový finiš bez pocitu suchosti
  • obsah môže byť bohatší na rôzne patentované technológie a aktívne látky (očakávajte vyššiu cenu!)
  • obsahuje UVA a UVB filter, čím vyšší tým lepšie
  •  nesmie však „poškodiť“ vláčnosť a rozotierateľnosť makeupu
  • môže mať silnejší obsah olejov, takže môže byť mastnejší a krémovejší

Poznám veľa žien, ktoré v určitom veku začnú dávať prednosť tónovacím krémom či BB krémom. Domnievam sa, že je to aj kvôli tomu, že sme jednoducho v určitom veku samé sebou istejšie. Spokojnejšie. Svoje nedostatky už vnímame ako normálnu súčasť života a nehanbíme sa za ne. Je to úplne v poriadku. 

V 20-tke chcete mať na pleti zakryté úplne všetko, pretože si myslíte, že tak to má byť. Že to je dokonalé. V 30-tke ste vďačné za to, že chodíte bez makeupu, pretože Vaša pleť má glow. Viete sa o ňu už postarať. A v 40-tke hľadáte ľahučké makeupy, ktoré vás ochránia a zjednotia. V 50-tke chcete tip na krémový a výživný makeup, ktorý sa vám neusadí do vrások. 

pre zrelú pleť

MAKEUP PRE ZRELÚ PLEŤ – PÁR TIPOV

Napíšem vám sem celý zoznam makeupov, ktoré mám odskúšané pri zrelej pleti. Budú cenovo dostupné i luxusnejšie. 

Jeden z veľmi dostupných a úplná novinka je Collagen hydratačný makeup od značky Dermacol. Patrí do kategórie vláčnych a ľahučkých. Je tam jemná až stredná krycia schopnosť a tento makeup sa správa vcelku príjemne. Som rada, že Dermacol vytvoril nový typ makeupu, a v takejto ľahučkej textúre. Druhý typ makeupu, ktorý má zloženie a zameranie vhodné na zrelú pleť je Dermacol Caviar Long stay. Je to krémovejší a trvácnejší typ makeupu, ktorý nie je síce tak vláčny, ale má svoje benefity. Napríklad i korektor v hornej časti uzáveru. Na mojom blogu som už písala aj o BB cover AGE PERFECT od L´orealu. Spomínam ho len preto, že sa správa skôr ako makeup a nie ako BB-čko a je podľa mňa skvelý. Navyše s vysokým spf50.

Ak majú vaše produkty vyššiu ochranu pred slnkom v makeupe neznamená to, že vám to z hľadiska ochrany postačuje. Len to len jemná nadstavba. Vaša rutina má obsahovať samostatnú ochranu proti slnku. Makeup pre zrelú pleť je teda i patričnou ochranou. Nezabúdajte si ho však dôkladne večer odlíčiť. 

Z takýchto ľahších typov makeupu je napríklad i Rosy touch od Trend it up, alebo Hydro stay od rovnakej značky. Dva prekvapujúco úžasné makeupy z drogérie.

Teraz prebehnem k tomu najluxusnejšiemu makeupu na zrelú pleť, ktorý mám doma. Kaviárový makeup od La Praire je veľká lahôdka. Poznám ho už od čias, keď som mala 25. Skúšala som ho, ale nikdy mi tak nesadol ako dnes. Domnievam sa, že je to práve rozdielnosťou v pleti pred 15 rokmi a dnes. Na tento makeup potrebujete naozaj vyšší budget, no vydrží vám veľmi dlho. Na jeho vrchu sa nachádza dózička s korektorom a pokiaľ  viem, tak celé balenie je elegantne vsadené do podstavcu s malinkým štetcom.

pre zrelú pleť

Jeden z makeupov, ktorý mám doma je Armani Designer lift. Makeup určený zrelšej pokožke, a keď sme pri Armanim, tam jednoducho nie je čo vytknúť. A domnievam sa, že ich všetky beauty produkty sú proste top.

Ďalšie vhodné luxusnejšie typy makeupov sú napríklad Vitalumiére Aqua, Christian Dior Capture Total Super potent serum foundation, Guerlan Parure Gold, Lancome Teint Miracle, Collistar Lifting foundation, Shiseido Synchro skin radiant lifting foundation…

Veľmi častá otázka: „používam makeup pre zrelú pleť, potrebujem aj púder?“

Áno aj nie. Áno vtedy, ak potrebujete makeup fixovať, pretože ho jednoducho potrebujete mať dlhšie ako pár hodín. Áno aj vtedy, aj je vaša pleť zmiešaná a je tam ešte nejaká tvorba mazu a vy sa lesknete. Avšak to znamená používať púdru tak akurát. Nie priveľa, inak budete vyzerať „sucho“. V prípade suchšej pleti, alebo obdobia ako je zima, nevidím dôvod používať púder. Rátajte však s tým, že sa vám bude otláčať napríklad o respirátor. To sa bude vždy aj s púdrom ale o trochu menej. 

Ešte jeden tip! Ak ste so svojím makeupom spokojné, ale zdá sa vám, že v zime to nie je ono, tak do neho pridajte za kvapku pleťového oleja. 

Bol vám nápomocný tento článok? Našli ste v ňom nejakú inšpiráciu? Dovolila som si len ľahké a krátke čítanie s faktami ako si vybrať makeup pre zrelú pleť. 

Krásny deň

 

Zdielajte s kamarátkou

Comments

  1. Eliška, ďakujem pekne za článok 🙂 chcem sa opýtať, aké odtiene dermacol makeup-ov používate? čo som pozerala, tak výber je pomenší… vďaka

  2. Milá Eliška, prečítala som tuším všetky články a videla všetky videá.Nikdy som si nevedela poriadne vybrať make-up,korektor a všetko, čo k tomu patrí.Vaše videa a články mi veľmi pomohli.Pokračujte ďalej vo svojej práci, ktorú robíte úžasné.Ďakujem za vaše cenné rady❤️❤️❤️

  3. Eliška aj ja pozerám vaše videá a čítam články.Vďaka Vašim radám som sa posunula čo sa týka kozmetiky.Už som aj niečo kúpili.Ďakujeme robîte to veľmi dobre

  4. Ahoj Eliško, super článek. Začala jsem Vás sledovat nedávno a jsem nadšená. Chtela jsem se zeptat na make-up Armani je vhodný i na zralou suchou pleť a jaký barevný odstín zvolit pro středoevropskou bleduli? Samozřejmě pokud si to troufnete říci….moc děkuji

  5. Zdravím. Mám 55 rokov, mastnú pleť so sklonom k akné, pigmentové fľaky ale našťastie málo vrások. Mala som problém sa zorientovať v používaní vhodnej kozmetiky, ale vďaka vašim radám a recenziám som našla vhodné produkty, ktoré mi pomáhajú s mojimi problémami. Ďakujem

  6. Vaše články jsou poučné,ale ne vším se muži řídit,je mi 64let,celý život se líčim ,ale poslední dobou nejsem spokojená nějak už to tak dobře nejde,snažím se využít rady odborníků,ale není to ono,chtělo by to fyzicky ukázat,před lety jsem podstoupila operaci víček, líčení šlo fajn nyní už víčka padají,a ač se řídím vašimi radami jak zvětšit pozvednout víčka holt už to není ono,asi budu muset přijat co mám a smířit se že holt starnu,e přesto díky za videa,a taky mám extrémně krátké řasy a na takové řasy prostě řasenka neexistuje,už jsem vyskousela kde co drahé levné,dnes se vyrábějí řasenky aby byly řasy rozcesane jemné,ale takovou řasenku může používat žena s krásnými řasy,každá řasenka na dlouhých řádech je hezká,ale ty krátké prostě nic není,já vím tam kde řasy jsou kratinke tak to není jednoduché,umnele řasy bych si nedala,za prvé to neumím a za druhé se mi to nelíbí ženy to s těmi umělými řasami přehánějí ve většině případů je vůbec nepotřebují myslím ty dlouhořase

    • Dobrý deň pani Alena, fyzicky ukázať a urobiť makeupovú konzultáciu je možné, ja tieto veci naozaj robím. Čo sa týka rias, skúsili ste sérum na riasy? Napríklad ja mám značku M2 BEauté, a riasy z toho skutočne rastú. Čo sa týka maskár, viem, čo myslíte, a skúste z tých dostupných maskaru Dermacol Volume and Lash taká medená, alebo Pupa explosive lashes, a z tých fajnovejších Lancome Grandiose. Inak chystám sa nacvičiť a ukázať ľudom používanie magnetických rias (mám aj jemnučké riasy) je to treba však nacvičiť, aby to išlo.

  7. Dobrý deň prosím vás poradíte mi aký makeup by bol vhodný pre mňa mám 54rokov a nikdy som žiadny makeup nepoužívala a chcela by som skúsiť ďakujem za odpoveď Adamíková

  8. Mila Eliška,priznám sa že som natrafila na Vás náhodou pri hľadaní make upu.Čítam vaše rady a veľmi sa mi páčia a poprosím poradíte mi,hľadám make up pre zrelú suchu pleť .Mala som viac druhov make upov,naposledy od YSL Touche Eclat Le Tein,jeho konzistencia bola dosť riedka.Mám rada make up ktorý mi nesťahuje plet a rozžiari ju,krytie jemne.
    Dakujem za každú radu.

    • Alena, tento článok je trošku starší. Medzitým sa objavili nové makeupy, ktoré mám alebo ktoré skúšam.
      Ak to nemusí byť doslova makeup pretože hľadáte ľahký makeup s jemným krytím, ktorý urobí akýsi glow na pleti, tak pár tipov by sa našlo. Ak to nebude makeup, tak to bude CC alebo BB krém. Tu na mojom blogu je článok s názvom „Najlepší tónovací krém“, povinne prečítať. Ďalej: Madara Skin Equal a taktiž ich CC krém to si môžete pozrieť na http://www.imkorganics.sk momentálne dokonca do konca mesiaca mám kod ELISKA15. Ten prvý článok je o Omoroviczi, a tam už je tiež nastavený dlhodobý kód ELISKA10. POtom môžem odporučiť makeup od Lancome Visionaire, má navrchu korektor, ten veľmi nepoužívam ale makeup je skvelý, Je to viac makeup, stredná krycia schopnosť. Potom mám novšiu vec od poľskej dermokozmetiky Sensum Mare tonovací krém, akurát chystám na zajtra von video, kde ho používam. To si viete pozrieť na http://www.levilove.sk v sekcii Sensum Mare a tam tiež mám dlhodobý kód ELISKA10. Potom je skvelý aj luxusný La praire krémový, výživný stredná až vyššia krycia schopnosť.

      • Veľmi pekne vám dakujem za radu,všetko pozriem a vyberiem si.Určite vás budem sledovať,páčia sa mi vaše videá.
        Ešte otázočku ,ako by ste ohodnotili make up od “sensai-cellular performace”,pýtam sa preto,lebo v obchodoch mi ho veľmi núkajú.
        Ďakujem !

        • Dobrý deň, Alena nemám skúsenosti s týmto makeupom, myslím, že som len o ňom počula. Vypýtajte si vzorku nech máte istotu. A ked nemajú, čo najskôr mať nebudú, tak si nechajte načapovať trošku do kelímka. A doneste si pre istotu svoj keby nemali. Pekný deň

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk