Ako vytvoriť dokonalé líčenie pre zrelú pleť

Krásny deň žienky, často sa ma pýtate jednu otázku. Ako vytvoriť dokonalé líčenie pre zrelú pleť. Rozumiem, že túžite po rovnako krásne vyzerajúcej pleti s makeupom, ako vidíte na obrázkoch. Môžem vám sľúbiť, že v týchto riadkoch nájdete triky ako dosiahnuť čo najlepšie vyzerajúce líčenie pre zrelú pleť.

PREČO SA NEPÁČITE SAMÉ SEBE? 

Vôbec nejdem narážať na pocit, ktorý sa vás možno zmocní pred zrkadlom. Fakt je, že starneme všetci. Avšak stojím si za tým, že starnúť „dôstojne“ (to je taký nový výraz:) sa dá s kozmetikou, makeupom a dokonca i drobnými estetickými zákrokmi. Keď sme pri zákrokoch, je to ako návšteva u zubára. Tiež sa o svoje zúbky staráme, tak prečo nechať to pokožku len tak napospas všetkému, čo na ňu pôsobí. Avšak zmieriť sa s tým, že máme zrelú pleť, chce trochu odvahy. Odkedy hovoríme o zrelej pleti? Poviem vám, že to začína niekde okolo 40tky.

AKO SI VYTVORIŤ DOKONALÉ LÍČENIE PRE ZRELÚ PLEŤ
  1. používajte kvalitný krém na pleť, očný krém a cez deň aj spf-ko (ochrana pred slnkom a tiež starnutím) – krém použite tesnejšie pred líčením sa
  2. predpokladajme, že máte suchšiu a dehydrovanejšiu pleť, lebo tak to jednoducho je, a preto potrebujete Hydra touch. V preklade, budete potrebovať hydratačnú alebo olejovú bázu, a to kvôli tomu, aby ste UDRŽALI VLHKOSŤ V KOŽI,  a teda celý deň sviežo vyzerajúci makeup pre zrelú pleť
  3. na výbere makeupu si dajte záležať – dbajte na to, aby nebol suchý, aby nemal príliš matný finiš, aby bol vláčny
  4. používajte rozjasňujúce korektory (kruhy pod očami, tienisté miesta na tvári, ide o svetlo, na blogu už mám k tomu článok)
  5. používajte minimum púdru, pri veľmi suchej pleti dokonca vôbec púder mať nemusíte
  6. púder používajte so štetcom v jemnulinkej vrstve
  7. používajte líčka – líčka v broskyňovej, ružovej, či jemnej tehlovej farbe spravia potrebné zdravíčko pre sviežo pôsobiaci vzhľad, používajte krémové líčka (áno chápem – rúško krémovému prekáža)
  8. ak nemáte obočie, tak si ho nakreslite, ak si nie ste isté kreslením, nechajte si poradiť dobrú tatérku na obočko
  9. pod očné tiene používajte podkladovú bázu – zabránite tým ukladaniu tieňov do záhybov
  10. vyberajte si „NEPROBLEMATICKÉ“ odtiene očných tieňov (hnedé, vanilkové, béžové, zlatisté)
  11. poviem to takto: žiadna farba nie je tabu, ale musíte ju vedieť efektívne používať, a tam je to UMENIE, preto píšem o neutrálnych farbách
  12. s čiernymi ceruzkami opatrne! radšej ju nahraďte tmavohnedou, alebo sivou, budete pôsobiť prívetivejšie aj mladšie
  13. riasenka či inak povedané maskara je dôležitá, opäť platí, že niekedy môže byť skvelá i tmavohnedá, ale čierna je dobrá klasika
  14. pre zrelú pleťlesk či rúž? Je to na vás. Čo máte radšej. Kvalitný rúž môže byť kľudne i vo výraznej farbe, dôležité je, aby vám tá farba pristala

Toto sú základné body, ktorých je dobré sa držať. Každá sme iná. Každá tvár znesie niečo iné. Niekto viac a niekto menej. Čím sme staršie, tým menej znesieme. A keď tam sú, tak je potrebné ich urobiť s veľkou dávkou citlivosti. Skúmajte viac štruktúru makeupu, jemnosť a vláčnosť produktov. Požiadajte o pomoc vizážistku. Ja sama robím napríklad domácu školu líčenia, kde vás viem naučiť líčiť samé seba tak, aby to bolo pre vás prijateľné, aby ste sa páčili samé sebe.

Základom je vhodný výber pleťových produktov. Vyberajte si takú starostlivosť, ktorá je určená pre zrelú pleť. V preklade, obsahuje aktívne látky ako kyselina hyalurónová, peptidy, ceramidy, retinol, rôzne druhy chemických kyselín, podľa toho, čo potrebujeme dosiahnuť. Účinných látok je veľa, mnohé si vieme dnes už dohľadať. 

Myslím, že by bolo skvelé sa ešte povenovať zrelej pleti a výberu makeupu ako takému v ďalšom článku. Tieto dva články budete mať hneď za sebou. Doporučujem trochu prebrowsovať môj blog. Nájdete tam viac článkov spojených s výberom správneho makeupu i triky, ako poriešiť makeup, ktorý ste si zle vybrali.

Krásny deň

Zdielajte s kamarátkou

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk