Masážny valček na tvár. Fungujú tieto vecičky?

Krásny deň dámy. Každá z vás, si už určite položila otázku: „funguje masážny valček na tvár? Či iné podobné nástroje?“ Vyzerá to predsa tak pôsobivo. Rozoberieme si ako tieto nástroje fungujú a či fungujú.

Masážny valček na tvár a iné vychytávky
Ako to teda je?

Je to asi tá najviac rozšírená pomôcka. Ešte pred pár rokmi to bola pomerne vzácna záležitosť. Len niektoré značky mali vo svojej ponuke takéto pomôcky. Boli zväčša finančne náročnejšie. Dnes mám pocit, že ich nájdeme na každom kroku. Týka sa to drogérie i luxusnejších značiek. Veľký rozdiel medzi nimi nie je. Snáď len vo výbere kameňa. masážny valček na tvár

Domnievam sa, že každý dermatológ vám povie: „nefungujú“. Otázka však znie, na čo ich chcete používať. Ak hľadáte recept na hladkú tvár bez vrások, tak to musíte zájsť na kliniku a nechať si pichnúť botox. Ak lifting, tu by som odpoveď málinko zvážila. Ak chcete riešiť akné, či rozaceu, tak toto tiež nie je cesta.

Čo vlastne dokážu tieto domáce pomôcky? 

Masážny valček na tvár alebo kameň Gua-sha má svoje benefity. V ázijských krajinách sa tieto pomôcky spájajú so starovekým rituálom. Ženy trávia samé so sebou čas a oddávajú sa tejto procedúre. Dôkladnému čisteniu, esenciám a v neposlednom rade používaniu olejov spolu s masážou kameňmi. Dá sa to naučiť. Správne prevádzaná masáž vedie k uvoľneniu stuhnutých svaloch a k prekrveniu pokožky. Pravidelnosťou dokážete aj trošku vypnúť kontúry.

Poznám ženy, ktoré si túto techniku pravidelne robia a nedajú na ňu dopustiť. Pri kameni Gua-sha je nutné sa naučiť masážne ťahy. Je to kvôli viacerým veciam. V múdrych knihách sa totiž píše, že by sa masáž mala prevádzať smerom dolu, avšak viacerí to učia presne opačne. Bude to asi dôležité, pretože pôsobíme na lymfu. Bola by tu ešte možnosť pracovať iným spôsobom. Na krku pôjdete smerom dolu a potom po pleciach. Pri tvári ťaháte svaly smerom hore a do strán.

masážny valček na tvár

Bolieva vás hlava? Máte stuhnuté šijové svalstvo?

Kameň Gua-sha by mohol byť obohajúci.

Treba sa zamyslieť aj nad významom kameňov. Ja síce na tieto veci veľmi nie som, ale je fakt, že sa pri týchto pomôckach používajú drahšie kamene. Ruženín, jadeit, obisidán či ametyst. Hovorí sa, že každý polodrahokam vyžaruje určitú energiu. Každému kameňu sa pripisujú nejaké vlastnosti. Ruženínovú Gua-shu, ktorú ja mám napríklad zo značky YAGE symbolizuje láska a vzťahy. V kozmetike spevnenie a protivráskový efekt. Berme to však s určitým nadhľadom.  Je príjemné sa takejto masáži povenovať, a keď budete pri tom myslieť na pekne veci:)… K ruženínu sa dokonca viaže legenda o Afrodite. Afrodita utekala na pomoc Adonisovi pri vojne s Áresom. Pritom sa však poranila a jej krv sfarbila biely kryštál. Milé, že?

Gua-sha znamená v preklade: Gua = škrabať, odstrániť, zoškrabať, Sha = toxíny, odpad.

Ak to dáte dokopy význam je „zoškrabanie toxínov či odstránenie metabolického odpadu z pleti“.

GUA-SHA VLASTNOSTI

  • používajte pri opuchoch tváre a očí
  • pôsobí spevňujúco
  •  lymfodrenáž – pomáha odvádzať toxíny
  • uvoľňuje tlak
  • veľkostne sa dajú nájsť menšie i väčšie typy kameňov, niektoré firmy si dávajú vyrobiť vlastné návrhy kameňov (Modrá púpava)
  • tlak pri masáži má byť príjemný, na drobných spazmám môžete cítiť jemnulinkú bolesť
    masážny valček na tvár

Požiadala som svoju susedku o pár slov. Ona sama už istý čas praktizuje masáže oboma pomôckami:

„Pre používanie kameňa Gua-sha a masážneho valčeka na tvár som sa rozhodla z dôvodu oživenia svojej skincare rutiny. Gua-sha  kameň používam niečo vyše mesiaca, patrí k rannému rituálu. Teším sa na každé jeho použitie. Viditeľne pomáha. Mne určite, najmä pri ranných opuchoch.  Cítim sa sviežejsia. Používam ho aj na masáž šije a ramien, čo je úžasný pocit po rannej stuhnutosti. Masážny valček používam ráno, cca každý druhý až tretí deň. Oceňujem jeho príjemné chladenie. Je to veľmi osviežujúce, hlavne v okolí očí. Celkovo si tieto dva nástroje na domáce použitie neviem vynachváliť. Som s nimi nadmieru spokojná. Vidím výsledky v rýchlejšom odoznení ranných opuchov, a tiež sa mi zdá, že mám výraznejšie lícne kosti a kontúry sánky. Pocit rozmaznávania a domáceho wellness je na nezaplatenie pri hektickom živote pri deťoch“.

MASÁŽNY VALČEK NA TVÁR

Masážny valček na tvár nemá podľa môjho názoru až taký efekt ako masáž kameňom Gua-sha. Považujem ho za relaxačný typ ošetrenia. Ak trpíte na opuchy tváre či očí, tak tú menšiu časť využijete. Kameň je sám o sebe studený, ale môžete ho vložiť nachvíľu do chladničky. Mrazničku nedoporučujem. Mne osobne masáž extrémne studeným kameňom vytiahne aj slzy z očí. Ja som orientovaná na teplo, takže pre mňa by mohli robiť kamene aj vyhrievané:).

masážny valček na tvár

Masážny valček je pozornosť. Domnievam sa, že je to darček vhodný pre žienku, ktorá má vyskladanú základnú rutinu a chcelo by to ešte niečo uvoľňujúce.

CHLADIVÉ MASÁZNE GULE

Chladivé masážne gule (cooling derma globes) sú zo skla a sú plnené nemrznúcou zmesou. Existujú menšie i väčšie balenia. Predávajú sa po jednej alebo dvoch. Ideálnejšie sú dve, pretože si do každej ruky zoberiete jednu a naraz si práve tými guľami prechádzate po tvári či očiach. Pre mňa sú studené až až, ale môžu sa udržiavať v pohotovosti v chladničke. Na fotkách je Omorovicza, špeciálne balená ako darček v krabičke. Catrice má v ponuke jednu guľu.

3D Masážna pomôcka na tvár s kovovým telom

Tento typ pomôcky mi príde „tvarujúci“. Vzhľadom na dve akoby guličky v tvare Y to úplne sadne do sánkovej oblasti. Sama však nemám skúsenosť s týmto nástrojom.

Máte už skúsenosť s masážnymi pomôckami na tvár? Patria do vášho pravidelného rituálu? Poteším sa vašim komentom a skúsenostiam. Ak ste skúšali niečo prevratné, dajte mi to vedieť.

Zdielajte s kamarátkou

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk