NATURAL FACTORY, nová slovenská manufaktúra

Krásny deň prajem,

vďaka blogu spoznávam úplne iný druh kozmetiky. Otváram oči pred šikovnosťou slovenských žien a mužov, ktorí sa vrhajú do výroby jedinečných kozmetických výrobkov, často bojujúc s financiami či byrokraciou.  Pre mňa roky pôsobiacu v selektívnej kozmetike, je to ešte stále nový vietor. Dostávam sa ku kontaktom, ktoré ma môžu priviesť k zodpovedaniu mojich otázok okolo výroby a ingrediencií. Mám už tiež svoje plány. A práve tieto kontakty, ľudia, ktorí  zatúžili vyrobiť svoj unikátny kozmetický produkt, často vo veľmi bezpečnej kvalite, ma privádzajú k spoznávaniu nových značiek. Dnes vám preto ukážem NATURAL FACTORY. Našu slovenskú manufaktúru, ktorá má veľké plány.

KTO JE NATURAL FACTORY?

NATURAL FACTORY tvoria dvaja ľudia, ktorí vstúpili na slovenský trh v roku 2018. Na ich webovej stránke nájdete telové mlieka a sprchové gély, ktoré som vyskúšala a kým sa ich rozhodnete skúsiť, opíšem vám moje dojmy. Už teraz ma však lákajú aj ich tri mydielka zaujímavého zloženia.

natural factory telové produkty

Mám na vás jednu otázku.

Viete prečo by ste mali dať slovenskej kozmetike šancu? Aj keď možno stojí o euro viac ako tá „iná“?

A vôbec kupujete niekedy slovenskú kozmetiku?

Toto sú dôvody, pre ktoré tak treba urobiť.  Na prvom mieste je kvalita. Ľudia, ktorí sa rozhodnú „podnikať“ v tejto oblasti, nemajú často také obrovské financie, ktoré by pokryli veľké portólio kozmetiky, a tiež nemajú za sebou kozmetický gigant alebo PR oddelenie, ktoré ich bude tlačiť do každého média. Často sú to ľudia, ktorí si plnia svoj sen a chcú ukázať slovenským ženám i mužom, že ten ich produkt stojí za kúpu, že je oveľa bezpečnejší pre ľudské telo, a najmä je to „slovenské“. Toto nie je len o Natural Factory, toto je o všetkých slovenských manufaktúrkach, ktoré to nemajú ľahké. Odkedy blogujem, nevychádzam z údivu, čo všetko na Slovensku viete nájsť. Raz o tom napíšem článok.

Mňa tento svet výroby kozmetiky tak zaujíma, že som sa rozhodla ľuďom, ktorí stoja za Natural Factory položiť pár otázok. A popri tom vám ukážem čo všetko som vyskúšala.

Vyskúšala som štyri dvojice telových prípravkov. Každá dvojica obsahovala telové mlieko a sprchový gél.

Natural Factory Thyme materina dúška

NATURAL FACTORY THYME SPRCHOVÝ GÉL a TELOVÉ MLIEKO

Vedeli ste, že „Tymián“ je vlastne „Materina dúška“? Mierne sa začervenám, ale ja, nie. Možno som túto informáciu aj mala v hlave, no niekedy mám pocit, že popri malých deťoch zabúdam. Písanie článkov na môj blog, je pre mňa potešením, pretože dosť často som nútená vyhľadať pár informácií o danej téme. Môj prehľad o rôznych bylinkách či ingredienciách v kozmetike sa zväčšuje a ja naberám nové poznatky. A to je skvelý pocit a snáď aj tá pamäť sa časom zlepší-:)

Sprchový gél s vôňou tymiánu, obsahuje organické a certifikované zložky i samotnej materiny dúšky. Preto oba prípravky nie sú parfémované nejakou syntetickou zložkou, ale naozajstným obsahom materiny dúšky. Môj pocit z tejto línie je veľmi príjemný. Vôňa ma nedráždi a nepôsobí príliš výrazne. Už dávno som z bylinkových produktov nemala niečo tak krásne a decentne voňavé. Materina dúška pôsobí uvoľňujúco na svalstvo, ale i na nervový systém. Všetky maminky povinne používať! 🙂

Ak je to už dávno, čo ste používali kozmetiku s vôňou jemných bylín, tak vám ho skutočne veľmi doporučujem. Skombinujte sprcháč a na vlhkú pokožku naneste telové mlieko. Bude sa vám spať ako v bavlnke.

Natural Factory med a vanilka

Elimakeupartistblog : je náročné vyrábať na Slovensku kozmetiku? 

NATURAL FACTORY: toto skutočne nedokážem posúdiť, pretože neviem, aké podmienky sú v iných krajinách. Predpokladám, že nakoľko sme v EU, legislatívne požiadavky budú asi veľmi podobné. Sme zatiaľ iba na začiatku, ale niektoré zákonné povinnosti mi pripadajú zbytočné a finančná náročnosť nedovoľuje začať s výrobou väčšieho počtu výrobkov.

NATURAL FACTORY HONEY and VANILLA sprchový gél a telové mlieko

Už som sa niekde zmieňovala, že med a vanilka nie sú mojou šálkou kávy. Ale občas sa stane, že sú tieto dve vône tak príjemné, že nielenže znesiem, ale sa do nich zamilujem. Keď som prvý krát otvorila body lotion, očakávala som takú tú ťažkú medovú vôňu. Alebo čosi presladené vanilkou. Nestalo sa. Vlastne všetky sprchové gély a mliečka z Natural Factory sú tak jemne vyvážené. Namiešané s citom. Všetky obsahujú aloe vera  a jojóbový olej.

Ak ste milovníčky práve vôní ako je med a vanilka, tak ho skúste. Mne imponoval v chladnejšom počasí.

Natural Factory sprchový gél a telové mlieko

Čo sa týka stabilizátorov, resp. konzervačných látok, spoločnosť NATURAL FACTORY NEPOUŽÍVA NIČ SYNTETICKÉ. Ani farbivá, ani parfémy, ani látky na báze ropných olejov. Všetky produkty sú balené do recyklovateľného materiálu. Využívajú preto tmavé sklenené fľaštičky a papier. Jednotlivé produkty nie sú balené do krabičiek.
Elimakeupartistblog: máte nejaké obľúbené ingrediencie, ktorých potenciál chcete v produktoch naplno využiť?

NATURAL FACTORY: zatiaľ sme skôr vo fáze skúšania,akým smerom sa vydáme, pretože príroda ponúka nepreberné množstvo ingrediencií s úžasnými účinkami a nádhernými vôňami. Ja osobne som si zatiaľ obľúbil med, ktorý sa používa od nepamäti. V letných mesiacoch viacero zákazníkov volí materinu dúšku, alebo malinu s černicou. Na jeseň zase uprednostňujú skôr ružu s jazmínom.

NATURAL FACTORY BLACKBERRY and RABSBERRY
sprchový gél a telové mlieko

Černica a malina sú vône, ktoré patria k tomuto páru telových produktov. Pre mňa je táto kombinácia najmenej výrazná, vlastne naozaj takmer necítiteľná. Poznám x žien, ktoré neznesú takmer žiadnu vôňu, a do tohto výberu by išli. Už aj kvôli tomu, že neobsahuje žiadne sporné zložky. Dokonca táto kombinácia obsahuje kokosový, slnečnicový a marhuľový olej. Okrem nich bambucké maslo, vitamín E a aloe vera.

Ale je pravda, že akonáhle použijete body lotion, vôňa sa zvýrazní.

Natural Factory telové produkty

Elimakeupartistblog: ovplyvňuje Vás minulosť, možno história rodiny v tom, aký produkt vytvoríte?

NATURAL FACTORY: tu sme skutočne vstúpili na neprebádané územie, pretože z našej rodiny sa ničomu podobnému nikto nevenoval. Pri výbere prvých produktov sme stavili skôr na istotu, pretože mydlá, sprchovacie gély a telové mlieka považujem za bežný artikel. Čo sa týka účinkov, alebo vôní, chceli sme vyskúšať niečo zo sveta byliniek a tak sme zaradili aj materinu dúšku, čo teraz považujem za dobý krok, pretože sa nám skutočne podarila.

NATURAL FACTORY RUŽA A JAZMÍN
sprchový gél a telové mlieko

Milovníčky ruží si prídu na svoje. Ružu je cítiť aj po kúpeli. Ale opäť nie príliš. Je krásna, decentná, elegantná, ženská a určite sa nemusíte báť ťažoby. Jazmín v tejto kombinácii vnímam veľmi jemne. Odkedy som používala bulharské produkty z ruží, je tento kvet pre mňa na vysokom piedestáli. Doporučujem ju ženám, ktoré milujú kvetinové vône a obzvlášť vôňu ruží. Skúste shower gel a ak používate i parfém z tejto kvetiny, doporučujem navrstviť vône. Najprv sprcháč, telové mliečko votrieť do vlhkej pokožky a na záver vkročiť do obláčika vône.

Elimakeupartistblog: máte víziu, cieľ. Keby ste si mohli zasnívať, alebo vyslovene napísať niekde na papier, čo chcete dosiahnuť, čo by to bolo? 

NATURAL FACTORY: nejaká vízia určite je, ale na všetko treba čas. Teraz potrebujeme, aby sa ľudia zoznámili s našou kozmetikou a verím, že sa naša značka NATURAL FACTORY dostane do povedomia ako jedna z najkvalitnejších. A čo je mojím snom? Zatiaľ je to skutočne len sen, ale rád by som postupne vybudoval sieť vlastných obchodov. Uvidíme či sa sny stanú skutočnosťou.

telová kozmetika ruža a jazmín

Elimakeupartistblog: aký vzťah máte ku svojim produktom? 

NATURAL FACTORY: celá naša rodina si ich zamilovala. Deťom sa najviac páči černica s malinou a med s vanilkou. 18 -ročnému synovi sa výrazne zlepšila pleť, ako začal používať naše mydlo s aktívnym uhlím a citrónovou trávou.

Vôňa materinej dúšky je naozaj úžasná, je ľahká a navodzuje pocit leta, kedy ju cítiť asi na každej lúke. Vôňa maliny a černice je ľahká a jemná, zatiaľ čo vôňa ruže s jazmínom je plnšia, sýtejšia, ale nie je ťažká. Med s vanilkou je príjemná sladká vôňa, ktorá Vás upokojí, postará sa o  pocit pohody a poteší Vaše zmysly ako v lete, tak aj v zime.

Teším sa nové výrobky, ktoré dúfam stihneme uviesť na trh koncom jesene.

Ďakujem za zodpovedanie mojich otázok. I ja sa teším na nové produkty. Telová línia je denno-denná rutina a pre ženy, obzvlášť telové mlieka. Vyskúšajte a dajte vedieť ako sa vám páči slovenská manufaktúra NATURAL FACTORY.

Sledujte môj profil na INSTAGRAME a na FACEBOOK FANPAGE. Na jednom z nich uvediem najbližšie dni súťaž o dvojicu telových prípravkov podľa vášho výberu.

Krásny slnečný deň:)

 

 

 

Zdielajte s kamarátkou

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk