Dámske parfémy a mojich 6 horúcich tipov

Ahojte krásky,

„prekutrala“ som poličku v šatníku a vytiahla odtiaľ 6 horúcich tipov na dámske parfémy. Chcete skutočne dobrý a neokukaný tip?  V tej mojej poličke je ich štipku viac, ale tieto sú letné a horúce. Letné parfémy nemusia byť vždy len „modré“ alebo ovocné. Niekedy môžu voňať ako exotické kvety a spájajú sa vám s pretancovanou nocou na exotickej dovolenke.

6 horúcich tipov na dámske parfémy

Obláčik vône, do ktorej dennodenne stúpate má byť o vás, nie len o vôni.

Musí vystihovať vašu náladu, outfit, miesto, spoločnosť. Veľmi podobne ako v líčení. Makeup má byť o žene, nie o makeupe.

Stačí vám jeden parfém? Sú ženy, ktoré používajú jeden a ten istý celý život. Sú prevoňané tým jedným parfémom tak intenzívne, že ho už nevnímajú. Sú s ním však spojené. Obdivujem ako niektoré ženy dokážu nosiť len ten jeden. Mne sa vône spájajú s toľkými miestami či spomienkami, že ich mám asi tridsať. Tá rozmanitosť ma baví.

Toto sú moje letné dámske parfémy. Prvá kolekcia je poskladaná skôr zo sviežich letných tipov.

dámske parfémy Guerlain Mandarine Basilic, Kenzo, Masaki Matsushima

Úplne prvá a naozaj úchvatná letná vôňa je od KENZA, Le monde est beau. Obohacuje dámske parfémy s vôňou mandarínky a ríbezlí ako žiadna iná. Aj dlhé hodiny po použití je stále cítiť. Ten pocit, keď si zahrabnete rukou do vlasov a vôňa ovocia, čerešňového kvetu či drevitých tónov sa na vás „vyvonia“ :). Nemohla som nájsť lepší výraz. Ja som ju doteraz volala grepoou vôňou. Ale faktom je, že žiaden grep neobsahuje. V hlave je dokonca jazmín a magnólia. Je to očarujúca letná záležitosť.

Máte rady vôňu limonády? S vôňou AQUA MAT sa cítim ako na kúpalisku. Pijem citrónovú limonádu a užívam si taký pocit pohody. Je to zvláštne, ale tento dámsky parfém od MASAKI MATSUSHIMA by som vôbec nezobrala na dovolenku. Spája sa mi s letom u nás. A so spomienkami z detstva, ako sme trávili čas na mestskom kúpalisku. V hlave je limetka, pomelo a figové listy. V srdci opäť magnólia, ale i bambus. V základe taká afrodiziakálna klasika, santalové drevo a pižmo.

dámske parfémy Guerlain Aqua Allegoria
zdroj: guerlain.com

Treťou a nenahraditeľnou vôňou je AQUA ALLEGORIA MANDARINE BASILIC od GUERLAINU. Guerlain je najstaršou kozmetikou sveta a jeho prvý parfém putoval do budoáru samotnej manželky Napoleana III. Jej meno bola Eugénia a zamilovala si vôňu tak veľmi, že sa pán Guerlain stal dvorným dodávateľom vôní pre celú kráľovskú rodinu.

Samotná vôňa  Mandarine Basilic je stále veľmi predávanou vôňou z línie Aqua Allegoria. Vznikla ešte v roku 2007 a stále sa drží na trhu, aj keď tie menej obľúbené postupne sťahujú. V hlave je klementínka, brečtan, zelený čaj a horký pomaranč. V srdci povónia, bazalka, mandarínka a kamilka. A na spodku santalové drevo a jantár. Zaraďuje sa medzi letné dámske parfémy, a určite si treba zadovážiť to väčšie balenie 125ml, pretože toto je typ vôňe na „oblievanie“.

A TERAZ SA POZRIME NA EXOTICKEJŠIE DÁMSKE PARFÉMY….

Dámske parfémy Terracota Guerlain, Extravagance

Zdajú sa vám v lete sýte parfémy príliš výrazné a ťažké? Niektoré vône kvetov sú skutočne omamné, napríkad taká ľalia. Ale napriek tomu, majú tieto vône v horúci letný večer osobité priam podmanivé účinky. Na mojej fotke je práve jedna takáto vôňa. Známa Terracota Le Parfum od Guerlainu. Roky robili Terracotu len v telovej letnej verzii a posledné 4 roky ju viete nájsť ako naozajstný parfém.

Medzi dámske parfémy ju zaraďujem medzi exotické vône, ktoré mne osobne pripomínajú arabské krajiny. Nie kvôli koreniu, ale kvôli omamným kvietkom, ktoré rástli kdekoľvek v hotelovom rezorte v Egypte. Keď som si k nim privoňala, vedela som, že je to táto vôňa. V horúci letný dovolenkový večer sa stávate okúzľujúcou bytosťou.

V hlave je kokos a tahitská gardénia.  V srdci vône môžete cítiť ylang-ylang, jazmín a kvet pomarančovníka. A v základe je pižmo a vanilka. Z môjho pohľadu by som vôbec vôňu nenazývala ľahkou alebo vzdušnou. Ženy, ktoré ju poznajú a k nej pričuchli, každá jedna sa vyjadrila, že je výrazne kvetinová a sladká. Táto vôňa má osobité čaro, ktoré si viem predstaviť používať naozaj len v lete. Je totiž tak horúca…ak viete, čo myslím.

Ďalšie dve dámske parfémy sú opäť z ľahšieho súdka. Obe sú iskrivé, letné, a krásne. Tiež je možné, že sa budú ťažko zháňať, pretože tá prvá od Jil Sander je limitka a tá druhá, dostala pred pár rokmi nový šat, no napriek tomu sa objavuje len na pár miestach.

dámske parfémy flakóny
zdroj: themerchantofvenice.com – páčili by sa vám dnes takéto flakóniky? 🙂

 

ISKRIVO KVETINOVÉ A OVOCNÉ DÁMSKE PARFÉMY
EXTRAVAGANCE D´AMARIGE GIVENCHY

Toto je absolútne skvostná a oslňujúca vôňa. Zaraďujú ju medzi orientálne a kvetinové vône, lenže väčšina žien by si v tomto zmysle pomyslela na niečo ťažké. Táto vôňa je však opakom. Je priam výbuchom šťavnatých zložiek. Naozaj hľadám tie najhodnejšie slová, ako vyjadriť pri tejto vôni to, čo cítim ja. Pretože zložky ako nechtík, mandarínka, jazmín, kvet pomarančovníka, ambra a drevité tóny nie je ľahké si predstaviť. Ak poznáte už túto vôňu, je tento popis zložiek taký priam nevystihujúci, čo myslíte?  Avšak, možno ste také expertky, že si ju predstavíte správne.

Ak sa k nej niekde dostanete, nenechajte si ju ujsť. Bola by to veľká škoda, verte mi.

JIL SANDER SHAKE SUN – DÁMSKY PARFÉM AKO STVORENÝ NA LETO

Už len ten názov je vystihujúci a letný. „Zašejkuj“ a a prevoňaj sa. Jil Sander má jedinečné vône, veľmi dostupné pre každú žienku. A drží si napriek tomu výnimočnosť. Nepodobajú sa na žiadne iné a to si ja cením. Keď som privoňala k tejto vôni, prvý dojem ma neočaril. No, po rozvinutí, nádhera. Patrí medzi letné a trvácne dámske parfémy, no je to limitka. Znamená to, že možno niekde by ste ju našli, ale bude to skôr náhoda.

Doporučujem spoznať vône od Jil Sander a sledovať ich. Len samotná vôňa SUN evokuje dovolenku a slnečné krémiky.

Som taký malinký vôňový maniak. Som schopná uveriť flakónu a kúpiť vôňu na vizuálny podnet. Je ešte veľa vôní, ktoré chcem spoznať. Kiežby vôňa vydržala naveky, alebo sa dala uzamknúť a pritom používať. Kiežby parfumérske spoločnosti tvorili kvalitu miesto kvantity. Kiežby si ľudia kupovali vôňu na základe skutočného a precízneho výberu. Nie na základe masívnej reklamy alebo televízneho spotu. Kiežby si vytvorili svoj vlastný názor a neskĺzli by do väčšiny, len aby neboli odlišní.

Toľko k záveru a ja sa teším do komentov na vaše letné dámske parfémy. Napíšte, ktoré sú vašou súčasťou.

Krásny deň

 

 

 

Zdielajte s kamarátkou

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk