Osvedčené tipy pre suchokožcov

Pekný deň dámy, obdobie chladu so sebou prináša aj pocity na koži, ktoré nemusia byť príjemné. Ponúkam vám osvedčené tipy pre suchokožcov. Veci, ktoré máme ako rodina opäť vyskúšané.

Uložím si tento článok pekne na blog, aby bol dostupný aj za 100 rokov. Len neviem, kto bude platiť dovtedy za doménu:). Každopádne, sa vám tento článok oplatí dočítať. Pretože ak len trochu Vy, vaša rodina, alebo vaše deti trpia na suchú kožu a jej následky, tak využijete tieto informácie.

OSVEDČENÉ TIPY PRE SUCHOKOŽCOV
Ako taká suchá pokožka vyzerá?

Ak ste suchokožec, tak to veľmi dobre viete. Ak ste doteraz svojej koži nevenovali veľkú pozornosť, tak vám tento článok trošku otvorí oči. V lete neriešime kožu, pretože sa cítime veľmi dobre. Ak sa slníme s rozumom, tak je pokožka zdravá a hydratovaná. Práve to slovo „hydratovaná“ je veľmi dôležité. Suchá koža trpí nielen nedostatkom vody, ale i tukov.

Jesenné obdobie a chlad so sebou prináša stratu vlhkosti. Akoby sa odrazu niekde vytratila tá bariéra, ktorá doteraz zadržiavala vodu v koži. Možno vám nejaký sprcháč v lete neprekážal a pekne voňal, tak prečo nie. No prišla jeseň a ten istý sprcháč už nie je pre vás taký atraktívny. Pokožka je napnutá, doslova smädná a objavujú sa suché miesta, možno až lyšaje.

Atopici vedia veľmi dobre, o čom hovorím. Tie produkty, ktoré predstavím v tomto článku sú nielen vhodné pre bežných suchokožcov, ale i pre psoriatikov či atopikov.  Slovenská spoločnosť Spiridea má portfólio, z ktorého využijete takmer všetko. Ale k tomu neskôr…

Osvedčené tipy pre suchokožcovAby sme zabránili strate vhlkosti, treba kožu hydratovať a premasťovať. Film, ktorý sa vytvorí na koži vytvorí akúsi ochrannú bariéru. Táto bariéra je plášť pre vaše telo, respektíve pre zdravie vašej kože. Ideálne je piť vody toľko, koľko je pre vás vhodné a používať vhodné kozmetické ochranné prípravky.

So suchou kožou ide často ruka v ruke citlivosť. Ak je koža suchá, je náchylnejšia byť aj krehkejšou. Krehkosť a teda následná citlivosť je jej dôsledkom. A zase opačne. Ak sa niekto geneticky narodí s kožou citlivejšou, má nábeh byť aj suchý.

Čo nám teda zostáva?
Ideme na tie osvedčené tipy pre suchokožcov

 Masť s mandľovým olejom je produkt, ktorý som prvý krát skúšala na mojej mladšej Hanke. Jej koža je predispozične suchá, s malým nábehom na ekzém. Akonáhle príde jeseň, začne schnúť a na jej nohách a zadku sa objavujú červené mapky. Pokožka ju svrbí, pretože je napnutá. Osvedčené tipy pre suchokožcov

Masť s mandľovým olejom od slovenskej Spiridei obsahuje 75% mandľového oleja. Masť je skutočne masťou a intenzívne premastí kožu na celom tele i tvári.  Masť neobsahuje parfém. Je v tube a ak z neho vyteká trošku akoby niečoho tekutého, nejde o nič, čo by znamenalo, že produkt je po záruke. Je to prirodzené a pri vytlačení masti na kožu sa látky spoja.

PRE KOHO JE URČENÝ?

  • novorodenci a deti
  • tehuľky proti vzniku strií
  • atopici
  • v podstate ktokoľvek, kto potrebuje napríklad len ochranu voči dezinfekcii či čistiacim prostriedkom
OSVEDČENÉ TIPY PRE SUCHOKOŽCOV

Budem pokračovať ďalšími dvoma zaujímavými telovými mliekami. Do pozornosti opäť dávam nielen bežným suchokožcom, ale aj atopikom a psoriatikom. Pre túto skupinu ľudí dávam do pozornosti starší článok o Mavena, veľká pomoc pre atopikov.

osvedčené tipy pre suchokožcovMasť s mandľovým olejom môže byť pre niekoho veľmi mastná. Každopádne mať ho doma, je akási prvá pomoc. Mám tu však dve telové mlieka z rovnakej spoločnosti, ktoré nie sú parfémované a sú delené podľa textúry či obsahu tukov.

Codexial Hydrolotio je hydrofilná premasťujúca emulzia, ktorá sa dobre vstrebáva. Nezanechá mastný povlak a je vhodná pre tých, ktoré tie mastné produkty až tak nemusia. Klasika pre ekzématikov, atopikov, psoriatikov a celkovo suchokožcov. Povedala by som, že jednoducho pre každého.

Obsahuje 14% lipidov (tukov). Pre deti, dospelých, i seniorov. Je to veľké 400ml balenie s pumpičkou. Ja napríklad pumpičky veľmi oceňujem. Mám rada praktickosť. Codexial Hydrolotio je riešením do každej domácnosti. Muži určite ocenia jej ľahkosť a nevoňavosť. 

Osvedčené tipy pre suchokožcovCodexial Lipolotio je lipofilná premasťujúca emulzia. Je mastnejšia, ale nepovedala by som, že by zostával nejaký nepríjemný mastný film. Vstrebáva sa dobre. Ocenia ju skutočne atopici a psoriatici. Avšak opäť aj každý, kto potrebuje viac. 

Dôležité je, že znižuje TO napätie kože. Upokojuje svrbivosť. Potvrdená je 48 hodinová hydratácia. Je obohatená o pantenol, čo znamená, že má ukľudňujúci výsledok. Obe môžu ísť na tvár i telo. Codexial Lipolotio obsahuje až 32% lipidov. Opäť rovnako veľké 400ml balenie. Neobsahujú žiadne parabény.

Môžete využiť kód ⇓ na osvedčené tipy pre suchokožcov!

Na SPIRIDEA sa mi páči aj ich priaznivá cena. Je zvládnuteľná. Ich produkty nemajú premrštenú cenu. Navyše ako jeden z influencerov poskytujú na moju osobu aj kód ELISKA10, ktorý môžete neustále využiť na ich eshope.

Bola by som rada, ak by rovnako pokračovali aj sa ďalšími produktami, pretože efektívny a funkčný produkt  v ošetrovaní náročnej pokožky, to je proste naj. Ocenia presne tí, ktorí sa trápia suchosťou kože. Atópia nie je príjemné kožné ochorenie. Nájsť príčinu je ako hľadať ihlu v kope sena. A to čo fungovalo v lete už v zime fungovať nemusí.

Osvedčené tipy pre suchokožcovDám len za príklad môjho manžela. Vyhľadáva more, pretože minerály obsiahnuté vo vzduchu a v mori sú prospešné. V lete sa nemusí až tak kontrolovať, ale v jeseni sa začínajú objavovať náznaky, ktoré súvisia s príjmom potravín. Kontroluje teda stravu. Stres je veľký spúšťač. Joj, vedel by rozprávať. 

Článok „Osvedčené tipy pre suchokožcov“ je hodný zdieľania. Ak poznáte ľudí, ktorí potrebujú takúto radu, zdieľajte ho. Urobíte to jednoducho cez nápis „share“ hore nad článkom. 

Prajem vám pekný deň a vidíme sa pri ďalšom článku.:)

 

 

Zdielajte s kamarátkou

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk