Makeupové produkty na krásne obočie

ahojte žienky,

konečne mám všetky obočkové záležitosti pokope a tak sa do nich vrhám. Pretože obočie je tak nesmierne dôležitou súčasťou tváre, že ak ho nemáme upravené, celá tvár sa dokáže deformovať. Dáva hĺbku očiam a zmysel neverbálnej komunikácii. Naučiť sa upraviť obočie samozrejme nemusí byť pre každého vec ľahká, preto s pinzetou alebo voskom opatrne. Dnes však máme k dispozícii obrovské množstvo farbiacich prípravkov, a ja vám ich tu poukazujem. Sú to všetko vecičky, z ktorých si nájdite tú, ktorá vám bude najviac vyhovovať. Isto, môže to chvíľu trvať, ani experimentovaniu sa nevyhnete, ale je jasné, že si nájdete ten najviac vyhovujúcejší produkt.

Krásne obočie nie je genetika, ale starostlivosť a správny odtieň.

Makeupové produkty na krásne obočie

Pár mojich faktov o obočí
  1. krásne obočie nie je vecou genetiky, ale naozaj sa oň musíme starať (žiaľ, inak to nejde)
  2. všeobecným faktom je, že obočie treba UDRŽIAVAŤ čo najlepšie, pretože naša tvár ho potrebuje. Aby tvári pomohlo, nie ju zohyzdilo (fotky zo smiešnych obočí, ktoré vyprodukujú niektoré baby, je toho plný internet – nechcite tam patriť)
  3. rešpektujte farbu svojho obočia a riaďte sa napríklad farbou korienkov vašich vlasov
  4. nafarbené čierne obočie nepristane takmer nikomu s výnimkou čiernej pleti alebo inej národnosti (Hispánky, Černošky, Indky atď)
  5. nenechajte sa zviesť čiernou farbou na obočie u kozmetičky, len preto, že potom to dlhšie vydrží
  6. PRIRODZENOSŤ JE NA PRVOM MIESTE (instagramové hrubé obočia nepristanú všetkým ženám, a aj keď na fotkách vyzerajú dokonale, opäť vďaka photošopu, skutočnosť je umelá a „preplácaná“
  7. potrebuješ dobrú a ostrú pinzetu (dávaj pozor, aby nespadla, lebo sa otupí), môžu byť i nožničky, alebo napríklad skvelú kozmetičku, ktorá vie pracovať s voskom
  8. ideálny tvar obočia je 2/3 smerom hore a 1/3 smerom dolu
  9. obočie je možné upravovať aj z hornej línie, ale je treba byť opatrná, aby to pôsobilo harmonicky
  10. technika trhania obočia pomocou nite, je pre mňa najdokonalejšia technika, a jednoducho tí Egypťania či Turci  ju fakt vedia
Ako si vybrať ten správny makeupový produkt na obočie?

Skúšať tak dlho, až nájdeš ten pravý. Každý produkt a každá technika vyzerá na obočí inak. Niekde je vhodné kombinovať i viac obočkových vecí či techník. Ale spravidla si vyber tú, s ktorou ti to ide najšikovnejšie a „ty“ sa cítiš dobre.

MAKEUPOVÉ PRODUKTY NA OBOČIE

Kedysi bola na Slovensku k dispozícii jedna hnedá a jedna čierna kajalová ceruzka, ktorá sa používala na všetko. Po nahriatí výborne držala vo vnútri oka, ale dokázala zabezpečiť aj pomerne negustiózne tenké obočie. Keď som si pozerala staré fotky mojej babiny, uvedomila som si, že mala prirobenú čiarku na obočí. Boli rôzne časy, aj obočie si prešlo módnymi vlnami. Tak napríklad, keď sa nosilo úplne tenké, len nakreslené, a vlastné obočie sa odstránilo. Dnes sa však nechcem venovať histórii, ale moderným makeupovým produktom na obočie. Budem veľmi rada, keď napíšete do komentov, čo používate vy, alebo ktorý je váš obľúbený produkt na obočie.

ROKY NAJVIAC POUŽÍVANÁ JE OBOČENKA – CERUZKA NA OBOČIE

Pri ceruzkách na obočie je potrebné dbať na tvrdosť. Musí byť tvrdá, ale zároveň zanechávať jemnú stopu. Jediná vec, čo mi niekedy pri ceruzkách na obočie prekáža, je, že stopa farby zanecháva akoby jej malé čiastočky.  Páči sa mi, keď je ceruzka plne využitá, a na druhej strane má napríklad hrebienok na vyčesanie alebo taký kartáčik, ako býva na maskarách. Niektoré ceruzky sú vysúvateľné, majú tenučkú tuhu, a netreba ich strúhať. Dajú sa s nimi robiť jemnulinké čiaročky, akoby chĺpky. Ceruzku ľahko skombinuješ s gélom na fixovanie obočia.

Výhoda: nakreslíš si čiarky, ale dobrou obočenkou si vieš i pekne vytieňovať obočie

Mojimi obľúbenými značkami je YSL, Zoeva, AnneMarie Börlind, Christian Dior, novinka na slov. trhu Naj Oleari (FAnn parfumérie)

Makeupové produkty na krásne obočie

Prosím všimnite si, aké typy hrebeňov môže mať obočenka. Niekde vyzerá ako hrebeň, a niekde ako špirála.  Značka Naj Oleari je nová na slov. trhu a príjemne ma prekvapili až tri možnosti, ktoré sú súčasťou obočenky. Samotná vysúvacia tuha (dokonalá farba pre moje tmavé obočie), rozotierateľný aplikátor veľmi dobrej kvality, a keď sa to odšróbuje, jemný hnedý gél s chĺpkami na drobnej špirálke. Odtieň mojej ceruzky na obočie od Naj Oleari je 02.

Makeupové produky na krásne obočie

AnneMarie Börlind obočenke už dávam chvály kade tade. Najmä kvôli krásnej svetlej a jemne perleťovej farbe. Dokonalá farba pre blondýnky, ale znesie i hnedé obočko. Navyše je menej tradičné, že obočenka obsahuje perleť. A poviem vám, že to vyzerá v obočí veľmi krásne, ale aj decentne. Na fotografii je vidieť i kúsok obočenky z kozmetiky YSL. Z tejto značky som mala prvé také naozaj skvelé obočenky, a stále som verná tejto farbe. Opäť dokonalá farba pre blondýnky či popolavé typy vlasov. Na fotke je tiež ukážka zošikmenej vysúvateľnej obočenky z Avonu, ktorá je úplne v pohode, a tento odtieň je naozaj veľmi tmavý i pre mňa. Ale textúra i samotná aplikácia je úplne ok. Doporučujem pre úplne tmavé vlasy či obočie.

KOMPAKTNÁ FARBA NA OBOČIE

Tá väčšia paleta je zo značky Zoeva a mám ju v kufri kvôli obsahu mnohých matných odtieňov. Väčšina väčších paliet na obočko obsahuje aj svetlé matné či perleťové odtiene na rozsvietenie partie pod obočím. Tá druhá na fotke, je moje už roky používané Shiseido (testerík), ktorý používam na seba samú a odmietam ho vyhodiť. Jednoducho tento produkt zbožňujem a je neminuteľný. Kompaktná farba na obočie je možno druhým najobľúbenejším produktom. Je potrebné vlastniť kvalitný štetec,ktorý sa nestrapká, aby ste farbu naniesli presne. Niektoré palety obsahujú 1-2 aplikátory na nanášanie, a dokonca i pinzetu. Z tejto rady by som rada vyzdvihla kompakt od Nuskinu, pretože aj keď ho momentálne nemám, už som s ním líčila, a obsahuje okrem naozaj prirodzených odtieňov hnedej, i svetlú pod obočie, dva aplikátory a pinzetu.

Môj obľúbený trik na vlhko vyzerajúce obočie:

Najprv nanes gél na obočie, čo najviac mokrej konzistencie a do tohto gélu zakresluj drobné chĺpky v obočí. Dá sa na to použiť i priesvitný lesk, ale je to už skôr vec prehliadok, keďže lesk neuschne a pri chytaní sa, ho budete mať na prstoch.

Makeupové produkty pre krásne obočie

INOVATÍVNE RIEŠENIE – MAKEUPOVÝ PRODUKT NA KRÁSNE OBOČIE

L´OREAL MICRO TATOO BROW ARTIST

Jedného dňa som objavila video o používaní tohto malého zázraku. Už je viac značiek ponúkajúcich takéto „trojzubé“ záležitosti. Poznám baby, ktoré sú nadšené z tejto techniky, ovšem mne sa to na mne samej až tak nedarilo. Vyžaduje si to istú dávku cviku a dobré či správne uchopenie.

Týmto perom si totiž viete dokresliť chýbajúce chĺpky a správa sa to tak trošku ako „microblading“, pretože obsahuje trvácny atrament.

Komu takýto produkt doporučujem?

Obočie máte, ale nemáte ho pravidelné. Sem-tam, chýbajú chĺpky, je tam medzierka, a prekáža vám viditeľná farba po inej technike.

Makeupové produkty na krásne obočie

Bolí vás trhanie obočia pinzetou?
Je tu určité riešenie..

Na nasledujúcej fotke vidieť zastrihávač a zároveň drobný holiaci strojček do ruky z Avonu, ktorým si dokážete upraviť obočie. Vyžaduje si to zvyk a trochu šikovnosti, keďže ja som si hneď po prvej aplikácii odstránila aj časť mojich čerstvo narastených mihalníc, na ktoré som používala sérum na riasy. Takmer som plakala pred zrkadlom, čo som si to spravila. Pre vizážistu mi to všal príde ako veľmi praktický produkt, keďže pracujete na druhej žienke, a nie samé na sebe. Strojček je samozrejme na baterky.

Tip pre vizážistu: situácia: klientka nemá upravené obočie, týmto strojčekom to napravíte a samozrejme bez červených stôp po pinzete

Makeupové produkty na krásne obočie

O tomto pre mňa príjemnom prekvapením som sa už zmieňovala na Instagrame. Ja viem, že mnohé značky majú tento typ obočenkového produktu veľmi vydarený, ale dostal sa mi do rúk „Perfect brow gel“ z rady mark. od Avonu, a hneď po prvom vyskúšaní na sebe samej, sa mi naozaj veľmi zapáčil. Samozrejme pri takomto type produktu sa môže časom stať, že samotný obsah uschne a bude nepoužiteľný, čo je ale v tejto chvíli nemerateľné, keďže ho mám asi len mesiac. Mám len tieto dva odtiene, ten tmavší je Deep brown a je vhodný pre tmavšie obočie, a ten svetlý je Blonde a podľa farby je pochopiteľne pre svetlé obočia. Samozrejme potrebujete dobrý štetec na nanášanie. Samotný produkt dokonale drží a neotláča sa. 

Môj tip: Blonde odtieň som si naniesla ako očný krémový tieň a musím povedať, že nielen krásne držal, ale vytvoril veľmi prirodzený telový odtieň na viečku. Tento odtieň je tým pádom úplne multifunkčným líčidlom a to veľmi oceňujem. Na Instagrame som sa tiež zmienila, a za to by ma mohli obrazne povedané „ukameňovať“, že mi veľmi pripomína Bobbi Brown krémové tiene. 

    Makeupové produkty na krásne obočie

BENEFIT PRIEKOPNÍK V PRODUKTOCH NA OBOČIE
Makeupové produkty na krásne obočie z Benefitu

Kto nepozná Benefit, je čas otvoriť web a pozrieť sa na ich portfólio. Možno sa vám nezapáči kvôli dizajnu (retro), ale mnohé produkty sú vynikajúcej kvality a obočkové záležitosti sú z Benefitu veľmi populárne.

Tak si zoberme čo je na fotografii a môj pohľad na tieto vecičky:

GIMME BROW

Gimme brow je drobná farebná špirálka s obsahom jemných chĺpkov. Odtieňov majú niekoľko, tento na fotke je odtieň 4,5, čo je farba fajn na blondýnky i svetlé hnedé obočia. Čo mi u Benefit produktov vyhovuje je, že pevne fixujú obočie. Čiže nie je to len taký jemnulinký a nenápadný gelík, ale to fixované, je naoazj cítiť.

Doporučujem pre baby, ktoré chcú obočie spevniť a dodať chĺpkom ľahký objem a trošku farby. Týmto produktom urobíte len prirodzené obočie.

Makeupové produkty na krásne obočie

BROW CONTOUR PRO  

Myslím, že o tomto novom produkte na obočie, budeme ešte veľa počuť. Istú propagáciu mu robí i „pero s obsahom niekoľkých farebných túh“ z čias dávno minulých. A dnes to máme ako úplne trendový makeupový produkt na obočie.

Čo si o ňom myslím?

Zaradila som si ho medzi obľúbené a používané produkty na lajfky. Nielen kvôli dômyselnému baleniu, ale aj kvôli praktickosti. Možno mi málinko vadí vysoká tvrdosť tuhy, ale toto je skôr subjektívny pocit. Ja mám odtieň brown light, čo je dosť neutrálny typ farieb. Je tam svetlejšia i tmavšia farba, viete používať obe v tieňovaní obočia. „Definer“ je akoby korektor, ktorým si viete zvýrazniť tvar obočia, tým že ho obkreslíte. No a „highliter“ obsahuje trošku perlete a používa sa len „pod obočie“.

Benefit má tento produkt vo viacerých odtieňoch, a hľadajte ho v Douglasoch alebo na ich webe.

Ideálna vecička pre naozajtné „eyebrow loverky“. Na Instagrame som zahliadla otázku či sa mi nezdá tá tuha hrubá? Nie, myslím, že je to v poriadku, len sa treba naozaj pozrieť, či je tuha vonku, pretože niekedy ten konček na pere vyzerá, akoby tuha bola vysunutá a nie je. 

24 – hr BROW SETTER

Čistý, priehľadný a mega tužiaci gél na obočie. Môžete ho používať len na fixovanie, učesanie strapatého obočia alebo i po kompaktnej farbe na obočie. Benefit sa štipku vyžíva v tých baleniach. Pridám sem ešte jednu foto z katalógu, aby ste mali predstavu aj o iných ich obočkových veciach. Majú ich veľmi veľa, výber je široký a pohodlne si vyberiete. V mnohých parfumériách po svete sa nachádzaj tzv Brow bary, t.j. miesta, kde vám ukážu čo s obočkom urobiť, a kde si viete produkty pekne i samé odskúšať.

Makeupové produkty na krásne obočie

Makeupové produkty na krásne obočie

DERMACOL Gorgeous eyebrow

Ak chcete highliter a definer v jednom za pár eur, choďte do tohto Dermacolu. Som presvedčená, že vám pomôže rovnako. Na jednej strane rozjasňovač a na druhej čosi, čo sa správa ako telový korektor. Čiže veľmi podobná vecička, len samostatne.

Akurát by som doporučila dobré strúhatko a pred strúhaním na chvíľu vložiť do mrazničky či chladničky.

Makeupové produkty na krásne obočie

OBOČKOVÉ VOSKY V CERUZKE ALEBO PENY

Kedysi som používala na uhladenie strapatého obočia vosk v ceruzke od Givenchy, ale v dnešnej dobe takýto produkt už veľmi nevyužívam. V podstate mi vadí, že to vyzerá ako naozaj mastné navoskované obočie, a stráca sa prirodzenosť.

Ale vyskúšala som produkty, ktoré sú fotke. Prišli mi tesne pred publikovaním článku, tak som ich rýchlo nafotila a vytestovala. A tu sú moje závery:

REVLON COLORSTAY BROW CRAYON (dark brown) – aj keď to v popise neuvádzajú, tento typ hrubej obočenky mi príde ako jemne vosková štruktúra, ktorá mi jemne uhladila obočie bez výrazného voskového efektu a dodala takú jemnú akoby vytieňovanú farbu. Opäť technika, pri ktorej obočie môže vyzerať plnšie a inak ako pri zvýrazňovaní chĺpkov. Musím podotknúť, že ma tento produkt zaujal.

Nevýhoda: obávam sa, že nemám ani strúhatko na takýto typ produktu, čo znamená, že keď bude už riadne otupený, stratí tak trochu funkčnosť.

REVLON COLORSTAY BROW MOUSSE  – do toho aplikátora sa vysunie toľko peny, koľko potrebujete.

Veľmi podobný produkt ako farebné gély, len mňa osobne odrádza ten tvrdý typ štetiny, cez ktorú ten produkt vychádza. Ale je to môj subjektívny pocit.

REVLON COLORSTAY BROW TINT – vyzerá to ako linka, kreslí to ako jemnulinká linka s vodeodolným efektom. Aj ostatné produkty patria do kategórie dlhtotrvácnych. Zanecháva jemnú farbu a dá sa s tým produktom vyhrať.

 

Strapaté a neposlušné obočie sa dá z časti vyriešiť spôsobom, že si ho vyčešete dohora a chĺpky, ktoré sú mimo línie, sa prestrihnú

 

Makeupové produkty na krásne obočie

1.vaša otázka z Instagramu – Ak nemám žiadne obočie, alebo len minimálne, ktorá technika je pre mňa najlepšia?

Ak nechcete podstupovať tetovanie obočia (v minulosti som bola proti, dnes som za), vyberte si ceruzku, alebo kompakt. Existujú i špeciálne produkty, ktoré žiaľ nemám zatiaľ vyskúšané, a preto pripájam link na značku Wunder2, ktorá má široké portfólio mega trvácnych produktov. Každá,ktorá máte tento problém, pozrite si prosím ich video na stránke ⇓

wunder 2 zázrak na žiadne obočie

2. vaša otázka z Instagramu – Čo v prípade, že má blondýnka svoje obočie veľmi tmavé oproti vlasom?

Stalo sa i mne, že som mala klientku, ktorá bola skutočne prirodzená blondýnka, no obočie mala tak tmavé ako ja. Máme dve možnosti. Zahľadieť sa na ňu ako celok, a posúdime, či je skutočne nutné obočie zosvetľovať, pretože niekedy sú i výnimky a žena s tmavým obočím a svetlejšími vlasmi môže vyzerať skvele a harmonicky. Druhá možnosť je pravidelné odfarbovanie a zase opätované farbenie, ale toto si vyžaduje starostlivosť a pravidelnosť.  Možnosťou je aj technika svetlejšej ceruzky, ktorou by som dokreslila a sfarbovala pokožku obočia až by to obočie vyzeralo bližšie ku farbe vlasov.

3. otázka, ktorá napadla mňa: ako je to s tetovaním obočia?

Kedysi neexistovalo toľko úžasných techník ako je dnes. Bolo len niekoľko farieb, po čase zoxidovali na neprirodzené farby do siva. Dnes je tak krásny a široký výber farieb, že jediné čo je treba spraviť, je, rozhodnúť sa pre techniku a profesionála. Pozrite si doporučenia od ľudí, nedajte sa zmiasť napríklad len sociálnymi sieťami. Berte si doporučenia od priateľov. Naoazaj reálne a viditeľné. Mne sa páči viac technika, ktorá robí len chĺpky, ale viem, že nevydrží tak dlho. Nie som v tejto téme rozhľadená, preto len moje doporučenie, že dnes by som do toho išla.

Pevne dúfam, že som zodpovedala otázky a ukázala viac makeupových produktov na krásne obočie. Čokoľvek vás napadne, pýtajte sa. Píšte do komentov, ja si ich nájdem a zodpoviem. A ak sa vám článok páči, posuňte ho ďalej. Pod článkom sú vždy ikonky „f“ (Facebook).

Ako moje doporučenie, prečítajte si môj predposledný článok, tak trochu osobnejší (to sa mi často nestáva) „MUŽI MAJÚ JASKYŇU, JA MÁM TOALETNÝ STOLÍK“.

krásny deň:)

 

Zdielajte s kamarátkou

Comments

  1. Špirála na obočie od Rimmel Wonder Full Brow krásne zafarbí obočie a ešte má také zahusťujúce čiastočky, že už po nej nepotrebovala som žiadny tieň, mala som dobre vykonturované, zahustené a vyfarbené obočie. Dosť dobre drží, možno trošku je aj vodeodolná. Našla som ju v internetovom obchode MAKEUP .

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk