CATRICE KONTÚROVACIA PALETA PRE ZAČIATOČNÍKOV

Ahojte krásky,

kontúrovanie sa na nás valí z každej strany, a pochybujem, že to niekto z vás ešte neskúsil. A ak ste to ešte aj neskúsili, tak len preto, že máte pred kontúrovaním a rozjasňovaním rešpekt. Úplne vás chápem, je okolo toho vcelku dosť tutoriálov. Miestami sú tak extrémne „prekontúrované“, že je lepšie, keď to naozaj nerobíte. Nie všetko, čo je na Instagrame či Youtube, je v poriadku:).  Vždy je menej viac, a preto som pre vás objavila kontúrovaciu paletu Catrice. Vhodná je pre každú žienku,ktorá to chce skúsiť. Je dostupná, praktická a bude pre začiatok stačiť.

Prečo je super používať kontúrovaciu paletu a naučiť sa kontúrovať

  1. ak máte plnšiu tvár, zoštíhli vás to
  2. ak máte úzku tvár, dá tvári plnosť
  3. ak máte širší či naopak užší alebo dlhý nos, pomôže tieto proporcie zharmonizovať
  4. nejde o to, že je to IN, zdravé kontúrovanie umožní vrátiť pleti  sviežosť, i akúsi omladzujúcu plnosť
  5. na fotke vidíte taký malý typ štetca, ktorým sa dajú perfektne kontúrovať partie ako nos, len zľahka naberiete z tmavého púdra a jemným pohybom pomaly nanášate do stratena. Treba to jednoducho skúšať.

O zdravom kontúrovaní som sa už raz zmieňovala TU s produktami od značky Gosh.

Catrice kontúrovacia paleta pre začiatočníkov

Poďme sa bližšie pozrieť na CATRICE PROFESSIONAL MAKEUP TECHNIQUES FACE PALETTE

Ide o paletu púdrových a krémových textúr, ktoré sa používajú na rozjasňovanie, kontúrovanie, zmatnenie a „staronovú“ techniku kontúrovania pomocou líčok čiže „Draping“. Pravdupovediac, tiež som si musela zistiť, čo to vlastne „draping“ je. A ako som zistila, ide o techniku, ktorou ja sama už dávno líčim. A to je, že použijem tmavší púder na vyzdvihnutie lícnych kostí, rozjasňovač nad lícnu kosť a samotné líčka na to miesto, ktoré vzniká, keď sa usmejete.

Catrice kontúrovacia paleta má lesklý čierny dizajn, ktorý vôbec nepôsobí lacno. Vo vnútri je zrkadlo a malý štetec. Ten štetec určite nahraďte viacerými kvalitnejšími štetcami, pretože nemôžete predsa nanášať všetky farby jedným. Ak by ste niekde s paletkou cestovali, tak trošku pomôže aj ten, čo je súčasťou balenia.

Na margo samotného kontúrovania len toľko. Nanášajte farby opatrne a len jemne. Nemusíte štetcom tlačiť tak, že sa púder okolo vás zvíri. Stačí len jemný dotyk, a radšej viackrát za sebou.

Catrice kontúrovacia paleta pre začiatočníkov

Čo to teda znamená CONTOURING, DRAPING, STROBING?
  • CONTOURING – kontúrovanie, podľa obrázku na zadnej strane krabičky od palety, je ukázané, ktoré dva typy sa na to použijú. Jeden je tmavší (Matt contouring), a jeden svetlejší a krémový (Matt Cream) Po odskúšaní som zistila, že ten svetlý (Matt cream), nie je až tak matný, ale má zvláštny akoby „vyleštený“ efekt. Vyzerá to efektne. Kto si trúfa, pracovať s oboma textúrami v jednom kroku kontúrovania, nech do toho ide.
  • Pre úplného začiatočníka radím použiť na kontúrovanie buď ten tmavší púder (Matt contouring) alebo svetlejší (Matt bronzing). Ten vytvára na pleti jemný tieň a to je fajn pre niekoho, kto nie je zručný. Ten tmavší je viac vidieť, ale zase nie je to žiaden sýty bronzový púder.

Catrice kontúrovacia paleta pre začiatočníkov

MOJA NAJOBĽÚBENEJŠIA TECHNIKA AKO VYZERAŤ MLADO 
    • DRAPING – kontúrovanie pomocou líčok. Vo vnútri palety je jasne viditeľná farba na líčka. Podľa môjho názoru je trošku silnejšia, a preto je naozaj vhodná len ako to „zdravíčko“ na jabĺčka líčok. Ten druhý obrázok by teda mal znázorňovať postup, ako dosiahnuť tento efekt. Ale..nepáči sa mi tento spôsob, a preto vám navrhujem jemnejší a zvládnuteľný.  Na kontúrovanie lícnych kostí použite ktorúkoľvek z farieb Matt contouring alebo Matt bronzing. Nad lícne kosti naneste buď „Pearly blush“ (zlatohnedá), „Highlight Gold“ (zlatistý) alebo „Highliter Silver“ (biely, perleťový, krémový) No a v poslednom kroku naneste na štetec trochu z farby na líčka, oklepte a usmejte sa. Tam kde sa vám urobia také kopčeky či jabĺčka, to je to správne miesto.
PÝTATE SA, KTORÝ ROZJASŇOVAČ JE PRE VÁS VHODNÝ?

HIGHLIGHT GOLD – jemnulinký zlatistý odtieň vhodný pre každú ženu

PEARLY BLUSH – trblietavejší zlatohnedý odtieň, taktiež vhodný pre každú z vás

HIGHLITER SILVER – veľmi studený biely perleťový odtieň, vhodný pre studené typy, pracujte s ním opatrne, radšej len decentne naneste pomocou prstov, inak dobre bude vyzerať aj v strede pier, použitý na rúž

Výhodou týchto rozjasňovačov je, že nie sú až tak pigmentované. Pre niektorých vizážistov by to nebolo zaujímavé, ale pre začiatočníčky, alebo jednoducho bežnú ženu je to skvelé.

Fotografie ako zvládnuť tieto techniky sú aj na samotnej palete, takže krabičku od palety môžete odstrániť.

  • STROBING – niečo ako výrazné rozjasňovanie. Toto symbolizuje tretí obrázok, s ktorým súhlasím. Na miesta ako stredná časť tváre (stred čela, chrbát nosa a stred brady) prípadne miesto pod obočím a nad lícnou kosťou, toto sú tie miesta na rozjasňovanie. Opät VÝHODA tejto palety je v tom, že po týchto rozjasňovačoch nevyzeráte ako natretá masťou. Možno ste si všimli, že niektoré tutoriály sú naozaj hodne „premastené“:) Vyzerá to dobre na fotke, či kamere, ale naživo určite nie.
Jemnými odleskami rozjasňovačov viete získať mladšiu, sviežejšiu a zdravo vyzerajúcu pleť.

Ten posledný štvrtý obrázok nie je podstatný, pretože som vás už vlastne vysvetlila všetko, čo máte vedieť. Možno by sa to dalo povedať a najmä napísať aj jednoduchšie, ale zďaleka by to nebolo odborné. Bolo by to len všeobecný výklad, a taký vám poskytnúť nemôžem, pretože je nedokonalý a nepomohol by vám. Pevne dúfam, že som na nič nezabudla, a ak aj áno, do komentov mi napíšte čo a ja určite odpoviem.

Ak chcete byť pravidelne informované o novinkách kozmetiky Catrice, sledujte aj ich FACEBOOKOVSKÚ STRÁNKU.  Kozmetiku Catrice nájdete v DM drogériách.

Na facebooku som zriadila svoju skupinu FACEBOOK SKUPINA BLOG , ktorá je najmä o blogových príspevkoch.

Aké máte skúsenosti s kontúrovaním? Ktoré produkty na to používate? Podeľte sa do komentov.

Krásny deň

 

Zdielajte s kamarátkou

Comments

  1. Skvele tipy, Eli! <3
    Ja používam bronzer od Too Faced – SWEETIE PIE (nevedela som odolať baleniu :D), blush od The Body Shop – CORAL BLUSH & HIGHLIGHTER DUO (mám radšej ružovejšie líčka :D) a highlighter od Mac – EXTRA DIMENSION SKINFINISH (frajer si trúfol kúpiť bezomňa a vyšlo mu to :D)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk