Zážitky s GUERLAINOM – nielen o makeupe

Krásny februárový deň,

väčšinou som sa stretávala s tým, že Guerlain značka bola pre mnohých neznámy pojem. Bude to asi preto, lebo nezahlcuje médiá reklamou, a nevykúka z každej stránky ženského magazínu. Niekedy ma to hnevalo. Ešte donedávna, kým sa nenarodila moja malá, som bola ich vizážistkou či ambasádorkou pre Slovensko. Mnohokrát som ženám vysvetľovala, odkiaľ pochádza, neuveriteľnú históriu, v čom je tak jedinečná. Potom mi môj kolega, medzinárodný vizážista Jose Luis Yuvé povedal, že Guerlain nie je pre každého. Že si k nemu nájdu cestu len tie ženy, ktoré milujú skutočný luxus a rozoznajú vyššiu kvalitu. A tak som si začala všímať klienkty, ktoré navštevujú parfumériu.
Tieto ženy boli krásne, charizmatické, a svojím spôsosom nenápadné. Ale ja som chcela Guerlain dostať do povedomia viac našim slovenským ženám. Najmä preto, že každá jedná vecička, je okrem kvality i takou nádhernou záležitosťou, že ju chcete vlastniť za každú cenu.
S Guerlainom som zažila i spoluprácu na Filmovom festivale v Karlových Varoch. Bola to spolupráca medzi časopisom Elle a našou značkou. Takmer dva týždne neustáleho líčenia celebrít i manželiek :), Krásna spolupráca, ktorá mi doniesla nové skúsenosti. Toľko inšpirácie som si zobrala napríklad od kaderníkov z prestížneho Tony and Guy. To boli presne tie účesy, ktoré sa nosia na červenom koberci v Cannes či v Hollywoode. Okukávala som prácu kolegyne Ivy Tokárskej, ktorá pôsobí v Prahe, a líči množstvo editoriálov pre Elle. Je taktiež Slovenka, a  neskutočne talentovaná. Karlove Vary sú prekrásnym miestom, ktoré treba určite navštíviť.

 

Makeup pre Aňu Geislerovou
Aby som sa vrátila naspäť ku značke Guerlain. Je to tá najstaršia kozmetika na svete. Siaha do rokov niekde okolo 1820. Jeden z prvých produktov bola napríklad môj veľmi obľúbený krémik na zapálené miesta (vyrážky) nedávno sa ešte volal Creme Camphera, dnes je už v predaji v novom šate a inovovanom zložení „Stop Spot„. Nič lepšie som na zapálené miesta ešte neobjavila. Okolo roku 1850 otvárajú prvú parfumériu, kde sa zchádza parížska šľachta. Dokonca i ten vysúvací patent rúžov na pery je ich práca. Ich prvé vône boli robené na objednávku pre ruský cársky dvor či Napoleona. Ich flakóniky boli majstrovským dielom. Aj dnes sú mnohé dizajny ich produktov navrhované klenotníkmi, pretože každý jeden kúsok je prepracovaný do detailov.

 

Makeup pre Dagmar Havlovú

Túžite po vôni od Guerlainu?Zabudnite, že nájdete typickú komerčnú záležitosť. Tieto vône vyjadrujú absolútnu osobitosť každej ženy či muža.

Dekoratívna kozmetika, čiže ich makeupové produkty sú číslom jeden. Guerlain má 5 kolekcií do roka. Pri každej kolekcii chcete vlastniť aspoň jeden produkt z mnohých. Ikonickým produktom sú Meteorites perly. I ja sama mám asi 4 druhy. V rozkošnej dózičke s labutienkou sú umiestnené farebné perly, ktoré majú na starosti rozžiarenie pokožky.
Je to podľa mňa dokonalý darček pre ktorúkoľvek ženu. A kto chce mať Meteoritky v kabelke, pre tie existuje i kompaktná verzia.

 

Raz som stretla na promoakcii dve Rusky. Povedali mi, že už od 80 rokov, zbierajú všetky Meteoritky. Tie, čo sú v parfumériách i limitované kolekcie z letisiek. Aj teraz je už v parfumériách nová jarná kolekcia, a obsahom nej sú i nové Meteoritky v pastelových farbách. Sú úchvatné.

Mnohé z ich produktov majú vycibrený dizajn. Sú navrhované klenotníkmi, prešperkované. Pre niekoho možno trošku gýčové, ale osobne si myslím, že je to tá správna hranica, kedy produkt vyzerá úžasne, ale nie gýčovo. Sú to Francúzi, a tí mali vždy radi trošku pompéznosti.

 

V roku 1853 pán Guerain vytvoril Eau de Cologne Imperiale pre Napoleona III, a jeho manželku Eugéniu. Jeho parfémy si obľúbili i kráľovná Viktória a španielska kráľovná Izabela II. Ďalšou známou vôňou  bola Jicky. Parfém, kde boli prvý krát použité syntetické zložky.
Jednou z okúzľujúcich vôní bola Shalimar v roku 1925. Orientálna vanilková vôňa, ktorá sa ešte pár rokov dozadu, dala kúpiť i u nás. Dnes ju už nájdete pravdepodobne len na Champs-Elysées v Paríži.

Toto je video o Legende o Shalimare, ak máte radi len trošku rozprávky a romantiku, pozrite si ho. ❤


 

Tvárou tejto prestížnej a luxusnej značky je už od roku 2008 modelka Natalia Vodianová. Prepožičiava svoju krásnu tvár všetkým kolekciám a novým produktom.

 

 

Shalimar souffle de parfum je posledná za rady Shalimar. Pre mňa absolútne zvodná vôňa. Práve táto vôňa bola použitá vo vianočnej kolekcii 2016 v produkte, ktorý rozprašuje voňavý 24karatový zlatý prach. Garantujem, že to na tele či vo vlasoch vyzerá naozaj božsky.

 

Ak milujete bronzové púdre, tak niekedy siahnite po  Terracote. Terracota je rada bronzových púdrov, makeupov a produktov určených na dosiahnutie opáleného vzhľadu najmä v prirodzenom odtieni. Na výber ich je nespočetne veľa od matných a čistých, cez mozaikové a perleťové, či limitované kolekcie ako tá, ktorá je z vianočnej kolekcie na obrázku.

 

Každú jednu kolekciu navrhuje jeden zaujímavo vyzerajúci pán menom Olivier Echaudemaison. Má okolo 70 rokov, a líčil ešte v dávnych časoch Elizabeth Taylor. Podľa mňa má neskutočnú fantáziu, pretože každá kolekcia je niečím alebo niekým inšpirovaná a ako vidíte na fotke Terracoty púdra, tie vzory sú prekrásne. Musíte uznať, že ťažko sa odoláva. Každé leto prichádzajú dve kolekcie. Obsahom sú takmer vždy nová edícia Terracoty púdrov, opaľovacie prípravky, olej s 24karatáovým zlatom (ten si šetrím každé leto), a všetko väčšinou prevoňané vôňou kvetu Tiaré. Je to taká tá exotická a neskutočne zmyselná záležitosť.
Niektoré veľké značky ako je práve i Guerlain sú môjmu srdcu osobitne blízke. Nemusím predstierať a ani tvrdiť, že ich produkty sú bezchybné. Je to  jednoducho tak. Iste, pomoc s makeupom či výberom krému je vždy namieste. Nemusí vždy všetko sedieť každému. Ale to je v každej značke.
Toto bola tá trošku iná časť blogu. Niekedy vám zase napíšem napríklad o histórii Borjois, alebo iných selektívnych značkách Armanim, či Shiseide.
Ak radi čítate moje blogy a nechcete o nejaký z nich prísť, kliknite na kolonku „Stať sa členom“ alebo „Follow by email“. Komentáre či nejaké otázky rada uvídtam či už tu na blogu, alebo na mojej FANPAGE.









Zdroj fotky: monsieurguerlain.com

Zdielajte s kamarátkou

Comments

  1. Milujem,milujem,milujem Geurlain. Dekorativna uzasna,u mna stalica a aj ked obcas uletim na inej znacke,stale sa vraciam ku Guerlainu…Meteorites perly su zazitkove,moj 4rocny syn ich kazde rano vonia pri mojom skraslovani.Skvely clanok 👏👏👏👏 .Vdaka Eli!

    • Ahoj Idka, chvíľku mi trvalo, kým som prišla na to, k akému článku je koment. Tento článok je totiž pekne starý už: ale super, teším sa, to by si si mala pozrieť poslednú live na mojom instagrame, to by sa ti mohlo veľmi páčiť, pretože je reč o 10 luxus. veciach, ktoré sa oplatí mať. Už je nahratá vo feede.:)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk