Ako dosiahnuť dokonalú pleť s rôznymi technikami nanášania makeupu

Krásny februárový dník,
túto otázku počujem nespočetne veľakrát. Ale faktom je, že  makeup a spôsob ako ho nanesieme je alfa a omega dokonalej pleti. Je tiež pravda, že pri rôznych makeupoch je možné použiť rôzne techniky a spôsoby nanášania, a pri niektorých je vhodnejšie použiť len určitý typ. Táto otázka nie je vôbec jednoduchá na zodpovedanie, pretože je to individuálne pri každom type pleti.

Takže zhrniem základy:

  • makeup môže na každej pleti vyzerať inak (záleží to od jej štruktúry, potreby krytia a pod.)
  • technika nanášania makeupu môže na rovnakej pleti taktiež vyzerať rozdielne
  • to, čo na mne vyzerá super so štetcom, môže na mojej kamarátke vyzerať ako maska
  • niektoré makeupy je najvhodnejšie používať len prstami
  • väčšina makeupov je schopná pri technike so štetcom zvýšiť svoju kryciu schopnosť
Spôsoby nanášania makeupu
PRSTAMI – asi väčšina žien používa len tento spôsob. Makeup nanesený prstami pôsobí najprirodzenejšie. Ak máme dokonalú pleť, stačí to. Ak nemáme dokonalú pleť a potrebujeme krytie, buď siahneme po krycejšom makeupe alebo použijeme štetec. Makeupy, ktoré sú vhodné na nanesenie prstami, sú napríklad BB a CC krémy, iné tónovacie krémy, ale taktiež i extrémne krycie a dlhotrvácne makeupy, kde by štetec urobil doslova „omietku“.
ŠTETCOM – sú rôzne druhy štetcov na makeup: ploché, guľaté, vyzerajúce akoby metla :)(zrozumiteľne vysvetlené). Štetcom to celé ide rýchlo, keď sa naberie prax. Štetec dokáže zvýšiť kryciu schopnosť i makeupu, ktorý normálne veľmi nekryje. Trošku sa cítite ako maliar. Dostanete sa úplne všade. Štetec na makeup môže byť taktiež i menší alebo väčší. Je ho len potrebné pravidelne očistiť mydlom alebo šampónom. Existujú i čistiace mydlá na štetce, tip nájdete i na stránke krasotika.sk. Toto mydielko i nádherne vonia. Štetcom viete vytvoriť dokonalú vrstvu, a skopírovať všetky jamky a priehlbinky. Vytvorí sa akoby „Sieť“, ktorá bude veľmi pevne držať.

HUBKOU – sú rôzne, trojuholníkové, ploché, špicaté i rôzne veľkosti. Taktiež je nutné ich čistiť. Sú medzi nimi typy, ktoré sú vhodnejšie na vrstvenie makeupu, alebo také, ktoré sú skôr na rozotieranie. Môj osobný tip!!! Ak máte veľmi pórovitú pleť a báza na póry nezaberá, čiže je nutné prejsť makeupom cez póry tak, aby nepôsobili veľmi viditeľne, použite hubku, ktorou makeup votriete cez tieto partie. Je ešte možné použiť i prsty a makeup doslova votrieť do pórov. 

Hubka má byť mäkká, aby sa v prstoch dobre stláčala!
Všetky tieto hubky na fotke, sú mäkké a ľahko sa používajú

 

 
AIRBRUSH – technika, ktorú zväčša doma nepoužívame. Je to technika nanášania makeupu vo vrstvách. Kto sa v nej naozaj vyzná, dokáže urobiť pekné zázraky. U nás sa táto technika veľmi neujala. Je náročná na financie, treba investovať do prístroju i do farieb.
KTORÉ ZNAČKY ŠTETCOV SÚ KVALITNÉ?

Dnes už je i u nás konečne slušný výber štetcov a hubiek. Je mnoho úžasných značiek. Z tých cenovo prístupnejších, ale i kvalitných sú napríklad super, štetce zo Zoevy. Ja sama nimi líčim svoje klientky. Majú úžasný výber rôznych štetcov, ale i dizajnu. Ja napríklad úplne odpadávam z tých púdrovo-ružových. Nájdete ich TU. Veľmi príjemné štetce, povedala by som základnú radu má i Gosh kozmetika. Majú napríklad skvelý štetec na makeup. Niektoré štetce má fajn i Ebelin z DM. Značka Ebelin celkovo príjemne prekvapuje množstvom takýchto makeupových doplnkov. Majú napríklad o plastovú vec so zárezmi na čistenie štetcov. Z tých náročnejších sú dokonalé štetce napríklad Armani, Bobbi Brown alebo MAC.  Hubky má výborné napríklad Ebelin (vyššie na obrázku) alebo Peggy Sage. Určite je tých značiek oveľa viac, ja sa momentálne stretávam práve s týmito.

Ja pevne dúfam, že som k tejto téme napísala všetko podstatné. Ak vás ešte niečo napadá, píšte do komentov pod blogom, ale po zdieľaní na mojej FANPAGE.
Ak sa vám moje blogy páčia a prinášajú vám radosť či radu, môžete si ich odoberať a to spôsobom, ktorý nájdete na pravej strane blogu 👉👉👉 „Follow by email“ alebo „Stať sa členom“. Takto vám moje blogy prídu priamo do mailu. A ja vám už len prajem krásny februárový deň 🙂

 

Zdielajte s kamarátkou

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk