WOODEN COLLECTION DIZAJNOVÁ SADA ŠTETCOV

Krásny deň žienky moje, dúfam, že prežívate tieto dni v pestovaní rodinných vzťahov a zároveň hýčkaním samých seba. Wooden collection je dizajnová sada štetcov, ktorú som objavila na Notino a v tom momente som vedela, že toto musím mať a tiež, že sa chcem na ňu pozrieť zblízka a ukázať vám ju.

Wooden collection Notino

Notino už pred pár rokmi začalo brandovať niektoré svoje výrobky. Zväčša kozmetické taštičky, hubky a štetce. Chválim trendový a luxusný dizajn, skvelý výber farieb a prijateľné ceny. Mám už druhú sadu štetcov. Táto sa od mojej prvej v púdrovom balení dosť líši.

wooden collection

Moju prvú Notino sadu vhodnú skôr na domáce použitie som už na stránkach Notina nenašla. Podobá sa jej sada Joy collection. Avšak Wooden collection je o dosť náročnejšia. Nielen finančne, ale i prepracovaním. Hneď vysvetlím prečo.

Na prvý pohľad vás zaujme dizajn, a ten je kvôli dreveným rúčkam, jednoducho skvelý. Rúčky sú totiž z orechového dreva. Ak dávate prednosť severskému typu domova, tak sú tie štetce, krásnym doplnkom do kúpeľne i na toaletný stolík. Ale viem si ho predstaviť aj v klasickom modernom príbytku. Vôbec nie som expert na zariaďovanie, takže to nechám na vás:).

wooden collection

WOODEN COLLECTION AKO DARČEK?

Ani neváhajte! Nejde len o čistý dizajn, dôležitá je kvalita štetcov. Presnejšie kvalita štetín. Praktickosť. Ako sa štetce držia. Aký pocit máte pri dotyku štetín na pokožke? Sú dosť jemné? Sú tak jemné ako povedzme tie od Wayna Gossa? Je vôbec možné nahradiť takouto sadou tak populárne značky? Ako darček, za mňa určite ÁNO. Nebudete to ľutovať.

Ak ste úplná fajnšmekerka na líčidlá, tak je možné, že vás táto drevená kolekcia očarí len čiastočne. Nie je to totiž ani spomínaný Wayne ani štetce menom Hakuhodo. Za tieto značky by ste aj o dosť viac zaplatili. Štetce od spomínaných firiem patria k najlepším na svete.

Jemnosť syntetických štetín je skvelá. Štetiny sa kvalitou podobajú na kozu a poníka. Toto bola tiež najčastejšia otázka na Instagrame.

Pozrime sa teda bližšie na túto kolekciu….

Wooden collection obsahuje 7 štetcov. Až na jeden jediný, používam všetky a jeden z nich najviac. Mám totiž rada nie príliš veľké štetce, ktorými viete naniesť púder, bronzer i líčka. Je to taká veľkosť akurát. Balené sú v peknej tmavohnedej krabici, čo dobre pôsobí ako darček. Chýba im puzdro a ja vám preto doporučujem si na tieto štetce zadovážiť nejakú vkusnú drevenú nádobu.

wooden collection

JE KOMFORTNÉ DRŽAŤ TAKÝTO TYP DREVENEJ RÚČKY?

Aj toto bola jedna za vašich otázok. Štetec, ktorý je plochý a určený na aplikáciu makeupu alebo kompaktného krycieho púdru (foto viď hore), je pri držaní trochu hrubý. Nie je to niečo, čo by zamedzilo dobrému používaniu, skôr som si to všimla a uvedomila, až na základe vašich otázok. Tento štetec však ja vôbec nepoužívam. Nie preto, že by bol nepoužiteľný. Skôr preto, že si nenanášam púder alebo makeup takýmto druhom štetca. Jednoducho mi nevyhovuje, resp. mám momentálne také obdobie.

Ako druhý v poradí a najviac používateľný je štetec s najdlhším vlasom a najväčším objemom (viď foto hore). Je veľmi pekne strihaný. Nemá totiž rovnomerný tvar. Na jednej strane je akoby mierne skosený. Takto veľmi pekne priľne na pleť. Na vrchu vytvára jemný špic, čo je tiež fajn pri aplikácii púdru okolo očí alebo miesta, ktoré si vyžadujú presnosť. Najčastejšie ho využívam na púder.

wooden collection

Tretí štetec z Wooden collection (viď foto hore), je o niečo kratší a menší. Opäť mierne skosený na jednej strane a zašpicatený na menšie plochy. Tento používam častejšie na líčka i rozjasňovač. Skúšala som ho na bronzer, ale zaberá príliš jemnú plochu na môj vkus, hoci na jemné kontúrovanie je ok.

Ďalší zo štetcov je ešte kratší ako predošlé dva. Teraz som si uvedomila, že ho tiež takmer nepoužívam. Pričom je veľmi fajn na rozjasňovače. Ak by som nimi líčila klientku, myslím, že by mali využitie všetky.

wooden collection

V poslednom čase mám rada také štetce na líčenie, ktoré sú zašpicatené v hrote. Pracuje sa nimi veľmi príjemne a najmä presno. Začínam im dávať prednosť pred okrúhlymi a oblými, aspoň čo sa týka líčenia pleti.

Tri ďalšie štetce sú určené na líčenie očí. Viem si predstaviť, ešte jeden úzky navyše.

Wooden collection – líčenie očí

Štetec s najdlhším vlasom sa dá využívať na korektor i nanášanie tieňa na celé viečko. Ak by ste ho zamerali len na líčenie očí, je ním možné tieňovať i očnicový oblúk. Je hustý a príjemne ohybný. (viď foto nižšie)

wooden collection

Druhý štetec s kratším vlasom je vhodný na nanášanie druhého tieňa. Štetiny držia husto a pekne pri sebe. Štetec je preto pevný a presný. Dobre sa ním nanáša tmavší tieň do vonkajšieho kútika. Páči sa mi i jeho „oblé strihanie“.

Štetec s okrúhlou špičkou je vhodný na nanášanie tieňa do očnicového oblúka. Je kratší a presný. Používam ho i na rozotretie tieňa pod spodnými riasami. Alebo skôr „rozostrenie“.

JE VHODNÁ WOODEN COLLECTION PRE PROFESIONÁLOV?

Je aj nie je. Je práve kvôli tomu, že vlasy štetcov sú kvalitne vsadené a pevné. V rukách pôsobia profesionálne. Najmä tie s dlhým vlasom (púdre, rozjasňovač) sú veľmi komfortné na používanie.

Čo sa týka blendovania – nanášania očných tieňov, tu si každý vizážista vyberá svoje štetce a každému sa robí dobre s niečím iným. Ja tiež nemám len jednu brandovú sadu štetcov v kufri. Mám ich niekoľko a sú teda rôznych značiek.

Zhrniem ešte raz výhody sady štetcov Wooden collection Notino

  • plnosť štetín – syntetické štetiny podobné prírodným vlasom koza a poník,
  • kvalitne vsadené, a husté
  • rúčky sú z orechového dreva, žiadny plast
  • mäkkosť štetín/vlasov

V tejto chvíli som myslím povedala všetko, čo som mala na mysli práve v spojitosti s touto zaujímavou štetcovou kolekciou. Ak by ste mali nejaké otázky, kľudne sa pýtajte v komentoch.

Prajem vám príjemné sviatky:)

Zdielajte s kamarátkou

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk