Pár makeupových tipov na tvár do 5€

Krásny deň dámy, napadlo mi napísať článok o skutočne lacných makeupových veciach na tvár, ktoré sú funkčné. Ja viem, že vy tento typ článku oceníte. Ak sa vám moje články páčia, zdieľajte ich prosím. Stále je dosť ľudí, ktorí čítajú:).

Môžu byť lacné produkty na tvár kvalitné?

Zastavme sa takto pekne na začiatku. Roky som pracovala len s luxusnými značkami. Keďže som poznala celý sortiment, chodila som objavovať ten „obyčajnejší“ do drogérií. Bavilo ma hrabať sa v stojanoch s kozmetikou a líčením na tvár .  Viete, aké poklady som tam objavila? 🙂 tvar

Mnohé z drogérkových produktov majú často kvalitný obsah, ale trebárs lacnejší dizajn. Taká plastová krabička sa môže ľahšie rozpadnúť, ale aj nemusí. Aj luxusné krabičky majú svoju trvácnosť. Moja nemotornosť zapríčinila hneď po zakúpení Bobbiho Browna palety, že mi padla. Tri tiene sa rozpadli.

Ingrediencie lacnejšieho produktu môžu byť kvalitné, ale jednoduchšie. Napríklad neobsahuje patentované látky. Patenty navyšujú cenu produktov. Nie vždy však aj tieto patenty môžu fungovať na každého a byť prínosom.

Nemyslím si, že drahé = naozaj výborné. Ale nemyslím si ani, že lacné = nekvalitné. Je naozaj veľmi ťažké posúdiť kvalitu produktu očami laika. Obsahovo je to pri dekoratívnej kozmetike podľa mňa veľmi náročné. Cenu produktu totiž často netvorí len jeho obsah a formulácia, ale aj dizajn a marketing. A tu mnohé dávajú viac, ako by si produkt skutočne zaslúžil. Preto je podľa mňa kozmetika aj veľmi výnosný obchod. Ale možno by sme to vedeli namieriť na hocijakú oblasť.

Sociálne siete značne pomáhajú marketingu. Ale zároveň dokážu aj poriadne ublížiť. Posudzovať kozmetické produkty môže len človek, ktorý aj vysloví, že je to jeho subjektívny názor. Že sa orientuje na základe svojej skúsenosti. Ja pracujem v kozmetickej brandži cca 26 rokov. Nedá sa jednoznačne povedať, že to či ono niekomu nesadne. Záleží od pleti, od jej stavu, typu, problémov, ale aj nastavenia.  tvar

SÚ „DRAHÉ“ PRODUTY VŽDY DOBRÉ?

Hovorme o cene kozmetiky 50€ a viac. Aby sme v tom mali jasno. Drahé produkty nie sú vždy dobré ani kvalitné. Ale zväčša majú mnohé tieto značky čosi navyše. Jednak dokážete veľmi rýchlo oceniť obal. Pracovala som pre Guerlain. Poviem vám, to sú skvosty, ktoré majú vždy 100 bodov zo 100:). Čo je najdôležitejšie, mnohé majú v sebe určitú sofistikovanosť. Je to niečo mimoriadne príjemné, čo ucítite zväčša po prvom použití. To, čo robí tú značku takou výnimočnou.

A teraz poďme k tým makeupovým produktom na tvár, ktoré stoja povedzme do 5€…

PANSTICK MAX FACTOR – toto bola prvá značka, s ktorou som kedy pracovala. Patrí medzi kultové veci, pretože bombovo kryje. Je trošku cakey, čo vyhovuje hlavne suchej pleti. Samozrejme, že existujú aj dokonalejšie produkty. Ale ako prvá pomoc na kruhy pod očami, na kameru, alebo na krytie čohosi výraznejšieho, môže byť fajn. Pred 25 rokmi nebolo na Slovensku veľa vecí. Neexistovali e-shopy, pretože neexistoval internet. Viete si to predstaviť? Niektorí čitatelia asi nie:).

ČISTIACE MYDLO NA ŠTETCE da Vinci – výborná vec na čistenie štetcov a hubiek. Vysoko odporúčam. Hygiena štetcov a hubiek je prepotrebná.

CALLIGRAPH PRO PRECISE 24H MATT CATRICE – Catrice malo vždy dokonalé linky. Táto je vodeodolná, a líči sa s ňou perfektne. Je čierno-čierna s dobrým ohybným hrotom. Niektoré produkty odfotené nebudú. Už ich nemám, ale všetky, ktoré som sem dala, sa ešte predávajú. tvár

LASH PRINCESS Essence – riasenka pre efekt umelých rias. Neustále o nej počúvam, aká je skvelá. Essence išiel kvalitovo naozaj hore. Je to mladšia sestrička od Catrice.

LASH PRINCESS LINER Essence – opäť skvelá linka, majú ju v krásnej hnedej a čiernej farbe. Má skvelý hrot a je vodeodolná.

HUBKA NA MAKEUP EBELIN – mäkkučké, fajnové hubky na makeup. Lepšie som nenašla. Fakt ich milujem. Kupujem v sivej a svetlo-fialovej farbe.

HYDRO STAY SILKY SERUM TREND IT UP – makeup stojí tesne nad 5€ a je to jeden z vynikajúcich a veľmi neutrálnych makeupov. Sedí maximálnemu množstvu žien bez ohľadu veku. tvar

MASKARA NA OBOČIE ALVERDE– napriek tomu, že tento gelík nepatrí medzi extra tužiace, milujem ho pre jeho farbu a prácu s ním. Nanáša totiž jemné množstvo farby, a má príjemnú kefku. Ja ho využívam najmä vo farbe 02 Braun. Je to veľmi praktická vec. Tužiacu schopnosť bez problémov oželiem. Ale rada sa s ním „hrám“. Je to skrátka pekný produkt.

KOREKTOR TRUE SKIN CATRICE – príjemný hydratačný korektor od Catrice. Dobrý výber odtieňov.

LESK NA PERY WHAT THE FAKE! PLUMPING 02 OH MY NUDE ESSENCE – jednak krásna farba a asi to ocenia baby, ktoré zháňajú tento typ leskov. Ono to chladí a štípe a opticky to niečo vytvára.

MAKEUP ROSY TOUCH TREND IT UP – opäť táto značka. Vyšli von ešte pred hydro stay silky. Je ľahučký a hydratačný.  Mne sa veľmi páčil a viem, že nie len mne.

Kolegyňa blogerka má článok na tému takto dostupnej kozmetiky „obočie a krytie od Makeup Revolution„, možno nájdete ďalšiu inšpiráciu.

tvár

PLUMP IT UP LESK NA PERY CATRICE – milujem ho! tiež by mal zväčšovať, ale to ja vôbec neriešim. Má nádhernú krásnu farbu. Ja tieto neutrálne či jemné farby milujem.

FIXAČNÝ MATNÝ PÚDER S-HE – opäť neviditeľný púder na zmatnenie. Za pár euro, parádička.

tvárDIAMOND SKIN SYPKÝ PÚDER WIBO – poľská značka a nájde sa tam množstvo dosť dobrých vecí. Tento sypký púder je výborný. V púdroch táto značka vyniká. Má ich totiž viac. Aj keď niektorí hovoria, že je to taký dupe (napodobenina známych značiek).

PALETKA OČNÝCH TIEŇOV S-HE – zaujímavá zamatová textúrka a príjemný výber odtieňov.

MORE THAN GLOW ROZJASŇOVAČ CATRICE – vydarený rozjasňovač v dvoch odtieňoch. Nie je čo dodať.

tvár

Popri písaní tohto článku som sa rozhodla natočiť aj video o týchto produktoch, takže ma sledujte na mojich sociálnych sieťach. Taktiež si viete dať odber mojich článkov, a keď sa na tomto webe trošku pohrabete, nájdete aj moje pracovné portfólio. Nie je tam všetko, ale možno ma odporučíte ďalej, ak bude niekto potrebovať kompletnú vizážovú úpravu.

Krásny deň

Zdielajte s kamarátkou

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk