Festivalové líčenie a čo si nezabudnite vziať so sebou

 Krásny deň,

máme tu obdobie festivalov a im podobných akcií. Priznám sa, a bude to možno divné, ale nikdy som na festivale nebola. Má to viac dôvodov. V minulosti som bola stále v práci. Cez víkend som robila svadby a iné akcie. Dnes mám deti a asi som konzervatívna, ale na tieto akcie s malými deťmi nechodím. Mám rada svoje pohodlie a najmä ich pohodu. Avšak, tieto „akcošky“ sú veľmi populárne. Tak nejak vznikol trend festivalového líčenia, ktoré je oveľa viac crazy ako to klasické.

 Hneď takto na začiatku zazdieľam odkaz na video, kam si schovať cenné veci, či peniaze, ak už na festivale ste. Dobre vieme, že toto sú miesta, kde ľahko prídete o peňaženku. 

TIPY KAM SI SCHOVAŤ PENIAZE, KEĎ TO NEJDE MAŤ POD KONTROLOU

Video som našla u Evy Blahútovej, šéfredaktorky ženských magazínov EMMA, Eva a Madame Eva.

FESTIVALOVÉ LÍČENIE

Objavilo sa u mňa doma pár fajnových kúskov, o ktorých sa dá rozhodne povedať, že patria k festivalovému líčeniu. V čom je festivalové líčenie iné? festivalové líčenie

Môžete využiť všetko bláznivé, čo doma nájdete. Intenzívne pigmenty, trblietky aj nalepovacie kamienky. Farebné maskary, umelé riasy a nech to vyzerá úplne inak. Na festivaloch sa nenosí nuda. Ľudia sa odreagujú a mnohí sa nachvíľu vyteperia zo svojich stereotypov. Stanú sa na chvíľu niekým iným a podľa toho zvolia i outfit.

Nehovorím, že sa to musí. Najmä, keď som tam nebola:). Ale poznám dosť ľudí, ktorí na festivaly chodia. A tu sa proste môžete odviazať. Preto vám v tomto článku ukážem pár vecí, ktoré poslúžia dosť dobre k festivalovému líčeniu.

Kým sa však dostanem priamo ku produktom, na ktoré vám dám i nejaké odkazy, berte do úvahy, že si musíte zabaliť pár vecí na uľahčenie tohto pobytu.

festivalové líčenieAKO A ČÍM SA ODLÍČIŤ?

Nie ste doma. Ste na miestach, kde nemusíte mať po ruke čistú vodu. Zabaľte si so sebou odličovacie obrúsky, alebo tampóny a micelárku. Aj keď ju neumyjete, je to vždy lepšie ,ako ísť taká polepená spať kdesi do stanu. Minimálne ten pociť sviežosti po pretancovanej noci je blahodárny. Aby sme zredukovali počet kozmetických prípravkov, jeden univerzálny hydratačný krém bude fajn. Doporučujem niečo v plaste a v tube. Šetrite si vzorky z nákupov, zídu sa.

Pridávam odkaz na cestovné balenie od Mádara. Sú v ňom chutné miniatúrky. Cestovná beauty sada 5v1 obsahuje využiteľné veci, a keďže ich poznám, tak vážne odporúčam. V tomto eshope je platný kod ELISKASK20 a pre dámy z Čiech je kód ELISKACZ20. festivalové líčenie

SLNKO A OCHRANA

Festivaly sú v lete, preto tam často praží slnko. Zoberte si so sebou spf-ko. Je jasné, že sa môžete ľahko spáliť. A cez deň vám spf-ko nahradí denný krém. Opäť čo najpraktickejšie balenie. Odfotím vám spf tyčinky (tie sú fajn na tvár, aj plecia) a niečo šikovné čo by ste vedeli využiť aj na telo.

HYGIENA A ZUBNÁ HYGIENA

Neviem ako presne to funguje so sprchami, ale balíme sa s miniatúrami. V drogérii viete kúpiť kopec mini sprcháčov a šampónikov. Populárne sú tuhé mydielka. Nezabudnite mokré vreckovky, či už normálne alebo intímne.  V dm-ku viete kúpiť aj cestovné balenia. Suchý šampón tiež nemusí byť odveci.

Objavila som perfektnú vec a to nie len na festival. Cestovná zubná kefka Curaprox má škatuľku s obsahom skladacej kefky, dve medzizubné kefky a zubnú pastu. Pridala som odkaz. Je tam viac farebných prevedení. Ja som hneď vzala jednu i pre môjho brata, ktorý často cestuje. festivalové líčenie

Nezabudnite na žuvačky, nikdy neviete kedy ich budete potrebovať. Do vaku hoďte repelent. Proti kliešťom a komárom. Ústny sprej je tiež fajn vec, však viete.

Spýtala som sa môjho muža, čo by si vzal so sebou na festival. Bolo to toto…

Celkovo ide o jeho „gamechanger“. Tak sa prosím pekne hovorí niečomu, čo vám zmení život alebo hru:). Volá sa to Fortedeo, majú to na eshope spiridea, kde mám stály kód ELISKA10. Je to antiperspirant, ktorý má jemnejšie zloženie ako bežné antiperspiranty a je bez vôňe. Môj muž je vášnivý biker, a má veľmi svalnaté stehná. Tento produkt sa používa aj na miesta, na ktorých dochádza k treniu. To znamená, klasika pod pazuchy, stehná, pod prsia atď. festivalove-licenie

Druhé čo povedal, bol repelent, ústna voda a malý lak na vlasy. Existujú mini balenia voskov a gélov na vlasy, on chce lak. :)) Dobre, teda… hygienu by sme mali…poďme trošku do makeupu.

Celkom by ma zaujímalo, čo všetko si ľudia berú na festivaly. Vlastne si spomínam, že som raz bola na Grape festivale v Bratislave. Veľa si z toho nepamätám, bolo to už strašne dávno. No nebolo treba nikde prespávať.

V rámci tohto článku ešte rada spomeniem jeden projekt. Tento rok na festivale Pohoda dievčatá vyskúšali automat na vložky. Poviem prečo. Na Instagrame sa spojilo viac dievčat v rámci oblasti ženského zdravia. Na účte Dôstojná menštruácia sa napríklad dozviete viac o menštruačnej chudobe. Pojmy, ktoré možno nepoznáte. Tiež ma zaskočili a vlastne som si uvedomila, že problém s tak banálnou vecou ako je nákup tých hygienických pomôcok, môže byť pre niekoho veľký problém. Keď si kliknete na ich instagramový profil, nájdete aj možnosť darovať peniažky cez Donio. Preto peniažky idú na projekt zrealizovania workshopov v komunitách, kde budú umiestnené „Menštruačné Skrinky“.

Zároveň by som rada vyzdvihla aj stránku dm drogérie Nasleduj svoj vlastný rytmus. Sú tam zaujímavé veci, rozhovory so ženskou koučkou, dermatologičkou, výživovou poradkyňou, atď. Nájdete si tam isto niečo zaujímavé. festivalové líčenie

Na ďalšej foto sú všetky tie veci, ktoré sa nám zídu. To spf-ko z Mádara má nielen fajn ochranu, ale robí i krásnu pleť. Je v tube, čo je praktické. Mokré vreckovky slúžia nielen na odlíčenie, ale zídu sa skutočne hocikedy. V drogérii som našla aj deodorantové obrúsky. Boli by na obrázku, ale nenašla som ich:). 

TRBLIETKY, NALEPOVACIE KAMIENKY, PIGMENTY, UMELÉ MIHY

Idem ku zaujímavej stati o makeupe. To, čo si nedovolíte doma, si môžete dovoliť na festivale. Aj keby ste to úplne nevedeli, vôbec to nevadí. Proste si to užívajte. V prípade festivalového líčenia sa akurát starajte o to, aby to držalo. Predpokladá sa, že bude teplo a vy sa budete potiť. Tie nalepovacie kamienky sa nekupujú úplne ľahko. Tá horná fotka, to je Essence, posledná festivalová kolekcia. Tie farby sú nádherné. Ideálne značky na takéto crazy veci sú napríklad zo značiek Nyx Cosmetics alebo Essence či Catrice. Tam nájdete farebné linky, výrazné pigmenty a najmä trvácne záležitosti. festivalové líčenie

Odporúčam sa mrknúť aj na značku . To, čo vidíte na fotke sú pigmenty. Brutálna vec. Tie farby, ktoré vidíte na fotke sú sýte a poviem vám, že držia ako pribité. Mám tu jednu fotku, kde som si ich naniesla na ruku. Odličovala som pekne dlho a bolo treba použiť olejový odličovač.  A takýmito pigmentami sa môžete domaľovať hocikde na tele. 

 

Tak dúfam, že som na nič nezabudla, a pár rád ste tu našli. 

Krásne leti priatelia

Zdielajte s kamarátkou

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk