LETNÉ PARFÉMY, KTORÉ ZANECHAJÚ DOJEM

Krásny deň dámy, už dlho som tu nemala vône. Toto leto mi pár pribudlo. Nepočítam ich, ale už je v skrini okolo 20. Nie je to veľa, ale možno vás tento mini článok inšpiruje. Letné parfémy, ktoré zanechajú dojem. Jeden z mojich nových to dokázal na plnej čiare. Tie ostatné tak trošku predčil, ale to neznamená, že ich nechcem. Len sa náklonnosť ku nim trochu zmenšila.:)

LETNÉ PARFÉMY

Vždy som mala rada vône, ktoré zanechávajú dojem. Stopu. Máloktorá moja vôňa je tuctová. Nechcem sa dotknúť niektorých vychýrených značiek, ale sú to skôr marketingovo mierené kampane, ako úžasné vône. Dobrá reklama urobí najviac. letné parfémy

V mojom šatníku sú uložené také vône, ktoré sa žiaľ už nevyrábajú. Sú to presne tie typy vôní, ktoré sú nezameniteľné. A tak si ich šetrím s riskom, že sa pokazia. Aj to sa vôňam prirodzene stáva. Ja veľmi neriešim, či je vôňa prírodná alebo syntetická. Hovorí sa, že dnešné vôňe sú čistá syntetika, čo je prirodzené, pretože mnohé z ingrediencií, ktoré sa kedysi používali do parfémov, sú už zakázané. 

Vôňa patrí ku človeku. Každý má svoju vôňu. Aj moje dcéry hovoria, že vankúš vonia po mne. Nikdy som to tak necítila, hoci si pamätám vôňu mojej mamy z jej perín. Aj chlap musí voňať. Príťažlivo a v mojich očiach získa úplne iný status.:)

Ako málo občas stačí…

Musia byť letné parfémy jemné?

Samozrejme, že nie. Človek síce tak nejak prirodzene inklinuje k sviežim vôňam, ale ak sa raz dobre cítite v Chanel 5, tak ho noste. Keď sedí vôňa, spojí sa s vašou osobnou vôňou a vytvorí novú špecifickú a jedinečnú vec. Ja si vyberám vôňu podľa nálady i podľa odevu. Počasie tiež nie je výnimkou.

Moja nová vôňa je Armani My Way. Pravdepodobne by som po nej nikdy nesiahla, ak by som ju nedostala. A viete čo? Napriek tomu, že na prvý pohľad na mňa pôsobí tuctovo, nie je to tak. Takmer každý mi už pri tejto vôni povedal: „voniaš krásne“. Armani má komerčné vône. Ale musím povedať, že absolútne jedinečné s výrazným podpisom. Majú čosi spoločné. To, čo ich odlišuje. My Way nie je svieži parfém, ktorý by som zaradila medzi typické letné parfémy. letné parfémy

Táto vôňa je veľmi ženská, elegantná a zároveň i sexy. Nie je to typická zmyselná záležitosť. Ale dáva určitý dôraz. Skutočne som z nej nadšená. Armani My way je kvetinovo-drevitá vôňa s obsahom kalábrijského bergamotu, pomančovníka, tuberózy a indického jazmínu. Tieto zložky sa nachádzajú v hlave a srdci parfému. V základe je biele pižmo, madagarská vanilka a borievka. 

Armani My way má ďalšie dva tipy. Intense a My Way Parfum. Vôňa by mala byť napĺňateľná.

Letné parfémy – SVIEŽOSŤ

LANVIN BLUE ORCHID – jedna z troch letných a veľmi odľahčených vecí. Blue Orchid by som nazvala jemne sofistikovanou púdrovou vôňou. Je svieža, ale určite nie prvoplánová. Nemá dlhý dojazd, ale neberiem to u nej ani ako prioritu. Kľudne sa do nej celá zahalím. 

Vonná kompozícia pozostáva v hlave z jablka a citrónu. V srdci to už začína byť zaujímavejšie kvôli orchidei a kosatcu. Základ tvorí absolut vanilky, pižmo a fazuľa tonka.  letné parfémy

LETNÉ PARFÉMY – ELIZABETH ARDEN GREEN TEA BAMBOO

Elizabeth Arden nemá absolútne tuctové vône. Ich Green tea či 5th Avenue sú nadčasovky. Kiežby žiadne z týchto klasík či už tu alebo v iných značkách nemizli. Kiežby boli stále ľuďmi oceňované, a tí, ktorí tieto vône ponúkajú konečnému spotrebiteľovi, ich dostatočne dokázali odprezentovať. To mi pripomenulo moje časy v parfumériach. Milovala som svoju prácu. A snažila sa precítiť každého človeka, ktorý si prišiel vybrať vôňu alebo parfém ako darček. 

O to viac ma dokázalo rozhodiť, ak išiel niekto len kvôli reklame. Ale nemal šajn o tom, aká tá vôňa vôbec je, alebo či sa snáď bude dotyčnej dáme páčiť. Viem, že je risk kupovať vône. Ale s určitými dobre mierenými otázkami, sa viem trafiť.

Elizabeth Arden Green Tea Bamboo je jedna z mnohých Green Tea vôní. Má v sebe niečo čisté, a také akoby holistické. Nie som s ňou úplne stotožnená, no z času na čas ju použijem. Okrem toho, že je svieža, je taká akoby zelená. Vôňa vlhkosti v tom najzelenšom pralese.
letné parfémy

V hlave sú svieže tónu bambusu, grapefruitu, citrónu, a ďalšie zložky. V srdci sú zaujímavé veci ako uhorka plná sviežosti, lístky fialky, orgovánu a zeleného čaju. V základe pižmo, drevité tóny, masticha, koreň kosatca a maté. 

Ako hovorím, nejde vôbec o tuctovú vôňu. Je svieža a úplne iná. Medzi také „komerčáky“ ja zaraďujem vône, ktoré sú jedna ako druhá. A máte problém ich vôbec popísať. Nemyslím spôsob, že ovocno-kvetinová atď. Skôr dať vône príbeh.

Keď niečo ovoniate, mal by sa pred vami odohrať príbeh. Ak sú pocity toho príbehu príjemné, našli ste svoju vôňu.

Výhoda série Elizabeth Arden je cena. Sú to kvalitné vône, ktoré si môže dovoliť naozaj každý. O vôňach môžeme aj častejšie.

Nezabúdajte na to, že vôňa vás definuje!

 

Zdielajte s kamarátkou

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk