TOPKY z mojich makeupov

Nikdy nepoužívam iba jeden makeup. Mám ich v kúpeľni niekoľko a je to aj kvôli tomu, že moja pleť je v každom období iná, a navyše mám často pocit, že tie makeupy musím jednoducho striedať. Akoby si pleť zvykla na nejaký typ makeupu, ale za trebárs týždeň sa môžem k nemu vrátiť. A potom i pleť má rôzny odtieň v lete a iný v zime. Takže v mojej dózičke makeupov je ich momentálne asi okolo 10 a ja zase testujem ďalšie  a novšie, aby som potešila samú seba a mala pre vás ďalšie infošky o makeupoch.
Tieto makeupy som fotila spolu s knihou od amerického vizážistu Scotta Barnesa „Krásna tvár„. Je to kniha o makeupe a pre mňa hlboký zdroj inšpirácie. Ak na ňu niekde natrafíte, pozrite si ju. Toto je jej prvá časť. Mne sa osobne viac páči. Považujem ju za taký vyšší level v kontúrovaní a rozjasňovaní pleti. Tento vizážista je mág:) jednoducho som z jeho práce úplne paf.
Raz, keď budem veľká:), napíšem knihu o makeupe.
Tentokrát som si zobrala na testovanie makeupy zo Shiseida, Artistry a Goshu. Shiseido sú Japonci, túto značku u nás určite zachytávate, pretože sa predáva v sieti Marionnaud a ja ju milujem. Dlhé roky som s ňou pracovala a je to úplne iný typ kozmetiky akou sú trebárs francúzske značky. Liftingový makeup z Artistry som testovala aj preto, že sa ku mne dostal cez jednu sympatickú kozmetičku a zaujal ma svojim dizajnom, ktorý mi vážne pripomínal práve značku Shiseido. Krásny dizajn a luxusná kozmetika. No a Gosh, sa na záver  ku mne dostal ako posledný, a spomínam ho i preto, že je to veľmi finančne nenáročný makeup, ktoré má výborné vlastnosti a mne veľmi sedí. Príjemne ma prekvapuje práve jeho kvalita, a tak môžem len doporučiť.
Prvý z makeupov, o ktorom by ste mali vedieť, a ktorý je skvelý je Shiseido SYNCHRO SKIN Lasting Liquid Foundation SPF20. Ide o makeup, ktorý má matný finiš, ale pri veľmi mastnej pleti, by som doporučila i zmatňujúcu bázu. Celkovo sa mi zdá vhodný na zmiešanú a normálnu pleť. Má veľmi príjemnú zamatovú textúru a slušnú kryciu schopnosť, ktorú tak či tak ešte vieme zvýšiť použitím štetca či hubky. Čo ma na Shiseide baví je i jeho dizajn, ktorý je taký nadčasový a trochu futuristický.  Na výber sú skvelé farby, ja používam farbu Neutral č.2, a v lete č. 3. Pre ružovejší tón pleti si treba pozrieť odtiene s názvom „Rose“. Makeup udržiava pleť v dobrej kondícii a sviežo vyzerajúcu bez ťažkého pocitu alebo vzhľadu. Cena sa pohybuje niekde okolo 50,-Eur a je to klasické 30ml balenie v sklenenej fľaštičke s pumpičkou.

 

Druhý z makeupov, ktorý ma zaujal je ARTISTRY YOUTH XTEND Lifting smoothing foundation SPF20. Prvý pocit na pleti bol pomerne intenzívny napínajúci makeup kopírujúci pleť s veľmi vysokou krycou schopnosťou. Pod tento makeup je nutné použiť hydratačné produkty, ideál priamo z tejto kozmetiky. Tento makeup nenájdete v klasickej sieti, ale napríklad u Evky Peštovej WEBKA alebo tiež na jej fb stránke Fan Page, ktorá vykonáva i špeciálnu diagnostiku pleti s prístrojom, ktorý sa nepomýli. Ak by ste jej chceli napísať tak na email: pestova.ksea@gmail.com (0905 617 973). Tak pri záujme o túto luxusnú kozmetiku, kontaktujete rovno túto slečnu.

 

 

Tretí z makeupov, ktorý testujem práve v tomto období je GOSH Foundation Plus + Cover + Conceal SPF15 č.06.  Veľmi šikovné balenie, ľahučké na cestovanie, v klasickom balení 30ml. Tento makeup sa mi páči. Najprv ma prekvapila pomerne hustá textúra. Je to akoby protiklad ku makeupu Foundation Drops (písala som o tomto makeup TU – Gosh makeup)
Tento typ nového makeupu od Goshu má vybornú kryciu schopnosť, ale pôsobí príjemne a prirodzene. Nemám pocit nánosu, prstami ho decentne rozotriem najmä cez miesta, kde mám trebárs tmavšie spigmentované miesta a celý makeup potom vyzerá na pleti sviežo. Totiž nie je umenie tvár prekryť makeupom a urobiť dokonalú fasádu. Umením je urobiť si taký makeup, aby pleť vyzerala akoby nenalíčená, ale pritom pôsobila dokonale. A to aj, keď sú na pleti rôzne nedostatky ako akné, či pigmentácie. Niekedy je vhodnejšie niečo priznať, ako sa snažiť všetko prekryť. Aby som sa vrátila k obsahu makeupu, účinnými látkami sú v tomto prípade morské riasy a kyselina hyalúronová.

 

 

Ten druhý produkt Overnight primer oil essence, ktorý je na obrázku vidieť je ďalšia novinka, ktorá prišla zároveň s týmto makeupom. Inak práve v tomto období, by už tieto produkty z Goshu mali byť na predajniach. Ja nie som veľmi na oleje, nikdy som z nich nemala iný pocit na pleti ako mastný film. Napriek tomu, že som si pleť predtým zvlhčila. No, tu som zažila príjemné prekvapenie. Nečakala by som to od nejakoho olejového produktu od Goshu, najmä nie kvôli tomu, že je to časť dekoratívnej rady, a  nie pleťovej. Ale…. prekvapil. Veľmi príjemne. Táto olejová esencia sa používa len na noc. Pripraví pleť na denné používanie makeupov. Ja tento olej používam samostatne, ale kto ma suchú pleť, môže skombinovať s nočným krémom. Nemá takmer žiadnu vôňu, a dôležitejšia vec je, že sa krásne vstrebe. Obsah olejov v tejto príjemnej nočnej esencii, je olej z levandúľ, olej z čiernych ríbezlí, argánový a jojóbový olej.
Toto je pár mojich makeupových tipov, každý odskúšaný a skvelý svojim spôsobom. Mňa veľmi teší, že vám môžem takto sprostredkovať kozmetické produkty, ktoré sa vám budú na základe môjho doporučenia oveľa ľahšie vyberať. Možno vám neviem týmto spôsobom vybrať odtieň, ale nejaký ten krok k správnemu výberu so mňou absolvujete. A to je fajn. Krásny deň.
Eliška

 

Zdielajte s kamarátkou

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk