TIPY NA VÝHODNÉ NÁKUPY KOZMETIKY

Krásny jesenný deň žienky,

v poslednom článku som zrecenzovala môj nový anti-age krém a som veľmi rada, že vás zaujal. Riešili ste najmä to, že by ste radi vyskúšali vzorky, pretože nepatrí medzi najlacnejšie produkty. Výhodou predaja nemeckej kozmetiky Annemarie Börlind na Slovensku je aj to, že na ich e-shope si viete spomínané vzorky tohto krému a iných zakúpiť a takto BEZPEČNE a LACNO vyskúšať. Úplne to chápem, chceme kvalitnú kozmetiku, ale potrebujeme ušetriť peniažky. Aj preto som si dnes pre vás pripravila tému „VÝHODNÉ NÁKUPY KOZMETIKY“.

História nakupovania kozmetiky na Slovensku:)

Približne 8 rokov som pôsobila ako dvorný vizážista pre siete Marionanud. Je to už cca 14 rokov a boli to časy, kedy neexistoval internetový obchod, a nákup z Ameriky sa dal urobiť najjednoduchšie len cez niekoho, kto tam letel. Pre obchody to boli krásne časy. Zľavy boli len výnimočne a zákaznici si ich naozaj vážili. Kvalitné poradenstvo bolo alfa a omega vydareného predaja. Rada na to spomínam, pretože som túto prácu mala rada a naozaj som sa v predajni takpovediac ani nezastavila. Dokonca som za prvý mesiac zhodila 3 kilá. No, ktorá by nemala rada takú prácu, čo baví a ešte sa pri nej chudne?:) 

Tipy na výhodné nákupy kozmetiky
Štetce Real Techniques

 

„VÝHODNE NÁKUPY KOZMETIKY“ vtedy znamenalo dostať darček k nákupu, a niekedy kvietok a kvalitné poradenstvo s úsmevom.

Od určitého času sa na Slovensku začali rôzne zľavobrania. Prišlo to ruka v ruke s internetovým obchodom. Pamätám sa, ako ma „zabíjalo“, keď klientka v parfumérii povedala, že by chcela vzorku toho, či onoho, pretože si to vlastne zakúpi na internete alebo na letisku. Vždy som sa na predaj dívala očami obchodníka, a preto ma táto predstava privádzala do zúfalstva. Že zákazníčke poskytujem kvalitné poradenstvo a čapujem produkty, z ktorých nie sú vzorky? Mňa to stálo energiu a čas, ktorý by som venovala inej zákazníčke a majiteľa obchodu testery, ktoré podotýkam sú aj v dnešnej dobe pomerne vzácne a nie je ich dostatok. Aspoň nie u nás. Ale..som názoru, že klientov je nutné edukovať a postupne prichádzali na to, že síce na letisku pokúpia všetko „možné i nemožné“, ale vôbec netušia ako sa to používa. Preto sa  „výhodný nákup“ zmenil na „nákup márnotratný“ a  bez zmyslu.

Dnes sa pod pojmom „VÝHODNÉHO NÁKUPU“ myslí čo najvyššia zľava a potom prichádza na pretras i to poradenstvo a ostatné benefity.

Obchodníci sa prispôsobili a dnes máte skutočne bohatý výber rôznych zliav, kupónov, zľavových portálov… len si vybrať. Preto hovorím VYBRAŤ, pretože ja osobne som to donedávna ani nestíhala sledovať. Už je toho všade veľa. Ale poďme po poriadku..

Článok na blog nevytvorím za 5 minút

KLASICKÉ KAMENNÉ PREDAJNÉ SIETE U NÁS FAnn parfumérie, Marionnaud a Douglas

Najdlhšie je u nás sieť FAnn parfumérií a pred 21 rokmi som tam dokonca začínala ako vizážistka pre Max Factor. FAnn poskytuje na kartičku stálych 10% na nákup a raz do roka zákazník dostáva domov dva šeky. Jeden na hodnotu 10,- Eur a druhý na hodnotu 15,- Eur. Okrem toho pravidelní zákazníci aj Info magazín.  Dá sa povedať, že výhodné nákupy kozmetiky sú so stálou 10% zľavou a prípadného poradenstva s líčením u konkrétnej značky. Ja považujem aj túto službu za veľké plus, najmä keď je urobená kvalitne a poteší i darček v rámci nákupu. V Marionnaud predajni nájdete taktiež kartičku, na ktorú si body šetríte, ale mávajú skutočne veľmi výhodné kupóny v svojom magazíne alebo aj stále akcie na mnohé kozmetické značky.Určite sa oplatí využívať akcie typu Marianne alebo EVA či Emma víkendy. Sú to síce strašné masovky, ale ak sa dáte na celkový nákup pre celú rodinu, oplatí sa. Doporučujem si však rezervovať na to celý deň a obrniť sa trpezlivosťou. Ja to nikdy nestíham, resp. zrovna v tom čase jednoducho nemôžem, a  s malými deťmi to tiež žiaľ nedám. Douglas poskytuje tiež svoju kartičku a špeciálne kupóny.

 

Tipy na výhodé nákupy kozmetky
Yves Rocher Mon evidence
LUXUSNÉ alebo úzko ŠPECIALIZOVNÉ BUTIKY S PREDAJOM LEN JEDNEJ ZNAČKY

Pri takejto predajni mám na mysli napríklad značky ako je Estée Lauder, Clinique, Kiehl´s,  L´occitane, Bobbi Brown, MAC, Yves Rocher alebo Nyx. Niektoré sú možno menej luxusné,no väčšinou býva výhodou týchto obchodov priam luxusný prístup. Ja osobne poznám dievčatá z predajne Estée Lauder a viem, že naozaj sa vo svojej práci vyznajú a najmä majú maximálne priateľský prístup na úrovni ponúkanej značky. Pretože mne ide všade o prístup. Ďalšou výhodou je majú väčšinou k dispozícii väčšie množstvo darčekov alebo vzoriek, a tak sa ako klient radi vrátite do tej istej predajne. Avšak nevýhodou je, že sa nachádzajú väčšinou len v niektorých mestách na Slovensku alebo len v Bratislave. Niektoré z týchto značiek majú aj svoj e-shop (Yves Rocher či L´occitane Kiehl´s,) a je dobré zadať odber newsletra. Aj keď z vlastnej skúsenosti opäť viem, že nestíham sledovať ani tie newsletre.

VÝHODNÉ NÁKUPY KOZMETIKY CEZ E-SHOPY 
Ako ste na tom vy? Nakupujete cez eshop, alebo dávate prednosť osobnej komunikácii? 

Donedávna som zásadne nakupovala zoči-voči. Ja som z tých zákazníkov, ktorí keď dostanú, to, čo hľadajú (úsmev, milé slovko, profesionálny prístup), vrátia sa. Ale odkedy mám detičky, a nebývam v meste, je pre mňa nakupovanie cez E-SHOP nevyhnutnosťou. Ale aj na tento typ nakupovania potrebujem čas, a preto aj medzi e-shopmi vyberám.  Napríklad notino, tam často nakupujem stylingovú vlasovú kozmetiku. Občas nakuknem medzi novinky, a najmä značky, ktoré na Slovensku nie sú. Keď som pracovala v meste, veľmi mi vyhovovalo osobné vyzdvihnutie. Dnes mi sem chodí kuriér pár krát do týždňa, a už ich tak poznám, že občas aj koláčik dostanú.  S kozmetikou na Aliexpresse opatrne, hoci ani ja občas neodolám nejakej „špecialitke“. Keď prišli do módy tie štetce, ktoré vyzerajú ako kefa na topánky, pre istotu som investovala len do jedného z Ali. Stál len 1 dolár, a bol veľmi príjemný. Len rúčka sa rýchlo zlomila a navyše ozaj pochybujem, že s tým nejaký profi vizážista líči. Ale ako beauty blogerka nemôžem odolať niektorým vychytávkam, aby som vám ich mohla predstaviť. A na to je Aliexpress jednoducho fajn. Ale poďme ďalej, k e-shopom sa ešte vrátim, pretože s tým veľmi úzko súvisí ďalšia téma..

Tipy na výhodné nákupy kozmetiky

ZĽAVOVÝ PORTÁL

Pred pár rokmi začali u nás vznikať zľavové portály. Dnes ich je už mnoho, občas som niektorý z nich využila, ale skôr to bolo u nás vecou cestovania. V každom prípade sú skvelé a viem, že v zahraničí viete ušetriť veľa peňazí, keď takéto kupóny využívate. Dostávam sa ešte ďalej ako ku zľavovému portálu, pretože TAM si viete urobiť výhodné nákupy kozmetiky tiež a to je NAŠA TÉMA:)

CASHBACKOVÝ ZĽAVOVÝ PORTÁL a VÝHODNÉ NÁKUPY KOZMETIKY

S cashbackovým zľavovým portálom som sa stretla možno prvý krát pred rokom a registrovala som sa na ňom . Bola to nejaká česká stránka a bolo to v českých korunách. Stále som na to zabúdala a najmä nebolo tam nič z obchodov, ktoré som vedela využívať snáď okrem Aliexpressu, ale aj tam bol cashback veľmi malý. Takže kdesi v tom virtuálnom svete mám nejakách 150 Čk, a asi tam aj zostanú:) Nedávno som sa však registrovala na novšom, konečne SLOVENSKOM CASHBACKOVOM PORTÁLI a konečne som objavila kopec takých e-shopov, ktoré i ako kozmetická maniačka, ale aj ako mamina a žena, viem využívať.  Ten  cashbackový portál sa volá TIPLI  a ja som sa do neho tak trochu zbláznila. Pretože neviem či je to syndróm maminiek, ale stále zháňame niečo v akcii:))

Ale hlavne som vám chcela v spojitosti s výhodnými nákupmi kozmetiky povedať, že aj ten môj krásny nový biely toaletný stolík, pri ktorom robím lajfky, a na ktorom fotím produkty na blog,  mohol byť cez Tipli, keby som sa registrovala o 5 minút skôr ako som ho objednala. Totiž toaletný stolík som objavila cez FAVI.  A na Favi máte obrovský výber internetových stránok s nábytkom  združených pod jednou strechou. A môj toaletný stolík som si takto mohla objednať cez Idea e-shop , pretože ho tento cashbackový zľavový portál má v ponuke. Takto som mohla mať vrátených z nákupu až 5%.  Lenža ja som sa registrovala chvíľku na to, a vtedy ma napadlo mrknúť si, či náhodou tam tento obchod s nábytkom nie je. No a bol:(

Pre tých, ktorých nevedia. CASHBACK je VRÁTENIE PEŇAZÍ Z VÁŠHO VLASTNÉHO NÁKUPU.

Hneď po registrácii ma kontaktovala nejaká slečna na druhej strane, takže som sa na to hneď spýtala. Aj keď sa to už nedalo vrátiť, navrhla mi skvelý spôsob ako neprísť o cashback. Do svojho prehliadača som si nainštalovala navrhnutý prvok, ktorý akonáhle si pozerám akúkoľvek stránku, oznámi, že je tam „cashback“.  A to je skvelé, pretože na to naozaj nemusím myslieť. Mne bolo veľmi príjemné, že ma okamžite po registrácii kontaktoval niekto z online chatu. A najmä, potrebovala som riešiť okamžite kúpu toaletného stolíka. Aj keď je toto všetko len online, mám rada ten kus človečiny, čo za tým stojí.

Napríklad, keď objednávam vlasovú kozmetiku, idem cez NOTINO  tiež mi vrátia 5%. Najnovší zálusk mám na produkty z Bioruža, majú opäť zaujímajú prírodnú a organickú kozmetiku. A na Bioruži je cashback až 10%, takže nakupujete hneď akoby s klasickou zľavou. Dokonca Aliexpress má tiež cashback 10%, čo tiež nie je k zahodeniu.

Tipy na výhodné nákupy kozmetiky

Kozmetika je pre nás ženy dôležitou súčasťou života a tak využívajme možnosti nakupovať s benefitmi. Či už budete nakupovať so zľavami v kamennej predajni alebo z domu od stola, doporučujem registráciu na Tipli.  Čo ušetríme, môžeme investovať opäť na niečo milé pre nás či rodinku.

Okrem všetkých spomínaných vecí zaradili aj online letáky, čo je skvelé, pretože na to mám v telefóne apku, ktorú už nemusím využívať.

ŠPECIALIZOVANÍ PORADCOVIA PRE URČITÉ ZNAČKY, KTORÉ NENÁJDETE NIKDE V KAMENNEJ PREDAJNI

Na našom trhu fungujú aj také kozmetické firmy, ktoré dávajú prednosť predaju cez svojich obchodných poradcov alebo to môžeme nazvať i určité kozmetické poradkyne. Aj keď sa tento druh obchodu zahŕňa do multilevel marketingového obchodu, netreba ho hneď haniť. Áno ja viem, už pomaly z každej facebookovej alebo instagramovej stránky vyvstane v skutočnosti takáto poradkyňa len za určitú značku. Ale v konečnom dôsledku, pokiaľ nedostávame každý deň správy o dokonale bielych zuboch kvôli geniálnej bieliacej paste, je to ok. Snažia sa pracovať popri materskej, alebo sa tomu venujú naozaj profesionálne a naplno, pretože tej kozmetike alebo výživovým doplnkom skutočne veria.

Nedávno som robila na Instagrame Live vysielanie o tej čistiacej hlavici LumiSpa, a taktiež súťaž o mega trvácne rúže. A môžem vám povedať, že oba produkty patria k najlepším. Čiže ak sa stretnete s takouto poradkyňou, nechajte si aspoň vysvetliť. Verte mi, že ona sa bude možno viac snažiť s vami komunikovať ako asistentka predaja v kamennej predajni. Zľava ukrojí z ich zárobku, ale tak zase je obchodná taktika na nich.

Kde nakupujete vy? Dávate prednosť osobnému prístupu či inkognito na e-shope dokonca i s cashbackom? Dnes je to už bežná záležitosť, doba pokročila a každý sa snaží získať klienta na svoju stranu.

U mňa zostáva dôležitá len jedna vec, a je jedno, či ide o osobný prístup či e-shop.

Príjemný prístup (ten je ľahko vidieť tam i tam), úsmev, profesionalia, ale aj možnosť ušetrenia peňazí. 

A ozaj, aby som nezabudla. Tipli okrem všetkých spomínaných vecí zaradili aj online letáky, čo je skvelé, pretože na letáky som doteraz mala v telefóne apku, a tú  už nemusím využívať.

Tak majte krásny deň a prajem vám príjemné nakupovanie:)

zdroj fotografia:  www.notino.sk/osobne-odbery/bratislava-central/

 

 

 

 

 

 

 

Zdielajte s kamarátkou

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk