Tipy na fungujúce bázy pod očné tiene

Pri svojich domácich školách líčenia sa stretávam s tým, že niektoré z vás nevedia, alebo prípadne ani netušia,že existujú i bázy pod očné tiene. A teda najmä, že je to vecička, ktorá zabráni ukladaniu očného tieňa na viečkach, a tieň sa stáva nielen výraznejším, ale perfektne drží i 10 hodín. Ono totiž máloktorý tieň vydrží na viečkach takú dlhú dobu neporušený. To, že sa nám ukladá, teda závisí buď od kvality tieňa alebo taktiež od toho, ako veľmi sa naše viečka potia či mastia, alebo či sme použili na viečko korektor či makeup. Viečka majú veľmi jemnú štruktúru kože, často presvitajú žilky, bývajú nahnedlé a podobne. A práve preto je úplným základom najprv vyrovanť tón pokožky a samozrejme okolie očí jemne prepudrovať. A až potom nanesiem trošku bázy pod tiene a líčime ďalej.
Väčšinou sú bázy ľahkej krémovo-pudrovej textúry, ale niekedy nájdete i tekutú verziu. S tekutou verziou sa pracuje trošku zložitejšie, ale prakticky to až taký rozdiel nie je. V dnešnej téme blogu vám predstavím 4 bázy pod očné tiene. Každú jednu z nich mám vyskúšanú. Všetky štyry očné bázy sú cca do 10 eur, a pravdupovediac som veľký rozdiel medzi drahou a lacnou očnou bázou nenašla. Rovnako dobre mi držia lacné i značkové záležitosti.

 

ZOEVA Eyeshadow fix matte 
Ako vidíte mám z nej najviac minuté, pretože ju mám už asi druhý rok, a patrí k obsahu môjho makeupového kufra. Niekedy ju síce dlho hľadám, lebo je to tubička čiernej farby a stráca sa na čiernom podklade. Všeobecne som s touto bázou veľmi spokojná. Používam ju k makeupu pre nevesty. ktorý má držať cez 10 hodín. Zoeva ponúka i perleťovú verziu, ktorá je vhodná na zvýraznenie perleťových očných tieňov. Zoeva je u nás k dostaniu len na internete Zoeva.
MAKEUP REVOLUTION Aqua seal liquid eye primer
Táto značka nie je u nás k dostaniu, dá sa objednať cez internet. Ja som ju vyhľadala v Londýne. Patrí naozaj medzi veľmi prístupné značky, a niektoré produkty mi prídu fakt dobré. Skúsila som zatiaľ túto tekutú bázu a pár pudrových rozjasňovačov, ktoré sú úžasné. Táto báza vydrží mimoriadne dlho, a stačí z nej len kvapka na celé viečko. V prvom momente máte pocit, že rozmaže makeup, ale rýchlo usychá a nie je to problém. Tieň na ňu dobre priľnie. Túto bázu používam vtedy, keď potrebujem, aby makeup vydržal nielen len spomínaných 10 hodín, ale i niekoľko dní. Asi to znie čudne, ale občas robím makeup pre niektoré ženy na dva až tri dni. Nie je to taká sranda pre pleť, ale keď chce niekto vyzerať úžasne i po 30 hodinách, čo by ste pre ňu neurobili.:)
GOSH Copenhagen Eyeshadow base waterproof
Všimla som si, že je táto báza mimoriadne u vás obľúbená. Je veľmi silná, skutočne vodeodolná, respektíve sa tiene po nanesení stávajú vodeodolnými. Je to tyčinka s krémovo-púdrovou textúrou, a trošku bielym povlakom. Ľahko sa nanáša a rozotiera. Gosh nájdete len vo FAnn pafumériách.
DERMACOL Shadow base Long term eye shadow fixation
Konzistenciou mi pripomína textúru Zoevy, ostáva rovnako transparentná na viečku a taktiež ho vyhladzuje. Skúšala som ju na sebe a tiene vydržali po celý deň bezchybné. Okrem iného rovnako tieň zintenzívňuje a svoju funkciu plní skvele. Je to balenie v tube, ktoré vydrží veľmi dlho a je asi najlacnejšou možnosťou medzi ostatnými. Túto bázu doporučuje i Asociácia vizážistov a stylistov pre ČR. Je ju dostať buď v DM drogériách alebo v špecializovanej predajni v bratislavskom Auparku. Ak pre Vás nie je vhodné ani jedno riešenie, skúste TU.
Na záver som si pripravila jeden malý špeciálny prípravok z kozmetiky Alverde. Skôr by som ho doporučila mladým babám, ktoré bojujú len občas s kruhmi pod očami a majú svetlý typ pokožky.

 

Ide o produkt, ktorý sa dá otvoriť z oboch strán. Na jednej strane je kofeínové sérum, ktoré si naneste ráno po čistení pleti. Práve preto ho doporučujem mladej pleti, ktorá má len občasné kruhy pod očami,
Z druhej stranny je rozjasňujúci korektor, ktorý si nanesiete práve na toto sérum a týmto spôsobom sa postaráte o odstránenie kruhov pod očami a rozjasnenie unavenej pleti. Produkt je veľmi vhodný i pre citlivú pleť a bez zbytočnej parfemácie. Nemusíte ani používať celý makuep na pleť, stačí, keď si rozjasníte očné okolie. Kúpiť si ho môžete v DM drogériách.
Tak veľa fantázie do dokonalého líčenia očí a vyskúšajte niektoré z týchto báz, určite nesklamú:)

 

Zdielajte s kamarátkou

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk