Tipy ako chrániť kožu v zime pred vysušením a ekzémom

Ahojte krásky. Pred zimou mám rešpekt. Moja koža reaguje na chlad a rýchlo stráca hydratáciu. Môj muž je atopik, a chladom sa všetko zhoršuje. Moje mladšie dieťa má v zime rozdielnu kožu ako v lete, a jej pery sú často šupinkaté. Začítajte sa. Článok „tipy ako chrániť kožu v zime“ bude obsahovať pár rád a jednoznačne tipy na funkčné kozmetické produkty.

Tipy ako chrániť kožu v zime pred vonkajšími vplyvmi

Či ste suchokožec, bežný odolnejší jedinec, alebo atopik, príchod zimy je citeľný. Chlad a nepriaznivé vplyvy počasia spôsobujú stratu vlhkosti. Tento jav sa okamžite prejaví na koži, aj keď nosíte rukavice, či ste neustále oblečené.

Samozrejme obnaženie by spôsobilo, že by ten stav vyzeral vážnejšie. Ruky sú toho často dôkazom. Strata vlhkosti totiž robí kožu citlivejšou a menej odolnou. Čo sa nedokáže dostatočne dobre brániť, napadajú nepriatelia. Tým myslím, šupiny, ekzém, alergie, pnutie, začervenalá koža, keratosis pilaris (akoby drsná husia koža) atď.

Tipy ako chrániť kožu v zime na tvári – deti a dospelí

Mám tu jeden krém s dobrým a jemným zložením. Nie je mastný a nemá žiadnu vôňu. Moje deti ho krásne znášajú a najmä nemajú pocit, že sú niečím natreté. Má pumpičku a je v dlhej tube. Táto praktickosť mi sedí, pretože ho aplikujem na pleť mojich detí. A to si vyžaduje najmä rýchlosť.:) tipy ako chrániť kožu v zime

Jedná sa o Alga Cicosa krém, s obsahom rastlinných ceramidov, hyalurónky, skvalénu a aloe. Jeho základnou informáciou je pleť chrániť, hydratovať a pomáhať jej „prežiť“. Hovorím o reparácii kože.

Je to skvelý krém pre celú rodinu. Dokonca je vhodný od veku dojčaťa. Nerieši len pleť ako takú, ale napríklad i plienkovú dermatitídu, ekzémy, poškrabania atď. Je to taká vec, ktorú sa oplatí mať doma, keď ste po nejakom ošetrení a treba vám kožu zahojiť. Nestojí majland, a  cena je primeraná.

VÝHODY ALGA CICOSA

  • reparačná línia pre celú rodinu bez ohľadu na vek
  • hojí kožu po zákrokoch, spáleniach, slnku, poštípaní, plienkovej dermatitíde
  • prírodné zloženie francúzskej značky Laboratoire de Biarritz, ktoré sú orientované v mnohom na patenty z rias
  • bez vône a ťažkej textúry
  • hydratácia a ochrana
  • ostatné produkty z tejto rady (nájdeš na eshope Bior) sú delené napríklad na tetovania, pre maminky pri dojčení, na strie, na ruky a mokvajúce jazvy

tipy ako chrániť kožu

My máme doma z tejto rady ešte krém na ruky a balzam na pery. Ku krémom na ruky ešte prídem. Hojivý Alga Cicosa balzam na pery mám vždy hodený vo vrecku v bunde. Je to SOS pre celú rodinu. Výhodou je žiadna vôňa a žiadna chuť.

Krémy na ruky budú na konci článku…

Zostaňme pri balzamoch na pery. Doma máme cca 5 balzamov. Sem-tam objavím nejaký schovaný v nepoužívanej kabelke. Imageskincare má dva perfektné balzamy na pery. Jeden Ormedic Balancing Sheer Pink Lip je ľahučký balzam na pery, ktorý vylepšuje vzhľad pier. Je to taký babský balzam. A dobre vyzerá s kontúrkou na pery.:) tipy ako chrániť kožu v zime

Ešte jeden balzam na pery pre náročné žienky. Podľa mňa je bombový. Image MD Restoring Post Treatment Collagen Lip má dokonalú konzistenciu. Je veľmi príjemný, akoby vinylový. Zanecháva na perách taký veľmi vláčny film. Obsahuje peptidy a oleje. Stará sa o vzhľad pier a ich okolia. Pery vyzerajú po ňom skvele a najmä sú chránené nielen proti chladu, ale je tam ochrana proti slnku. Nie je síce vysoká, ale spf15 poteší. Väčší faktor by pravdepodobne kazil textúru balzamu.

tipy ako chrániť kožu v zime

Ostanem pri tejto značke. Pretože tipy na ochranu kože v zime sú aj o ochrane proti slnku. A to sa nebavíme len o pobyte na horách, ale aj bežnom dni.

Dnes veľa žien používa spf-ko. Je to ochranný štít proti slnku, ktoré spôsobuje rýchlejšie starnutie a tvorbu pigmentácií. Nie každá žena má však rada spf50. Ja tiež dávam v chladnejšom období prednosť spf30 a tak tento NEW Prevention+ daily tinted moisturizer SPF30 je veľmi zaujímavým riešením.

BONUSY TOHTO TÓNOVACIEHO SPF-KA IMAGE SKINCARE SPF30 tipy ako chrániť kožu v zime

  • ultra ľahké (znesú všetky typy pleti, a povedala by som, že i muži si ho budú chváliť)
  • tónovanie, ktoré je tak mega ľahké, že nie je takmer vidieť, no napriek tomu, robí naozaj pekne vyzerajúcu pleť
  • veľmi prirodzené
  • minerálne spfko
  • jeden odtieň, ktorý sadne každému
  • veľké balenie takmer 100ml
Luxusný balzam na pery Omorovicza

Dlho u mňa stál a vôbec som ho nepoužila. Ani neviem prečo. Taká náhodka. Bol totiž umiestnený na mieste, kde mám veci na točenie a moje klientky. A keď jedna prišla a ja som jej ošetrila pery, povedala: že je to skvelý balzam. Vtedy som ho začala používať a naozaj je niečím iný. Má veľmi jemnú vôňu po ružiach. Je trošku lepivý a hustý, ale je to skôr prvý dojem. V Budapešti mi ho v rámci ošetrenia naniesli na celé pery. Nevynechali jedinú časť na mojej tvári a krku, ktorá by zostala bez dotyku Omorovicze. Ak milujete Omoroviczu, mrknite na Perfecting lip balm. (kód eliska10 – preklik cez Perfecting lip balm)

tipy ako chrániť kožu v zimeTIPY AKO CHRÁNIŤ KOŽU V ZIME A AKO SA STARAŤ O PERY, KEĎ NIE SÚ OK

Ak trpíte suchými perami počas roka, no najmä v zime potrebujete mať balzam neustále na sebe. Nikdy si nevyberajte rúže, ktoré sú matné, alebo trvácne. Majú tendenciu pery vysušovať ešte viac. Radšej siahnite po krémových textúrach. Mávajú označenie: butter, creamy, moisturizing, hydratačné či velvet. A práve označenie longlasting, matt a 24hour nie je pre vás fajn. Balzam musí byť váš kamarát. A tiež si nájdite dobrý peeling na pery.

Jeden peeling na pery, ktorý má u mňa svoje miesto je od českej značky Yage. V Čechách už išli veľmi hore cenami, u nás je to ešte fajn. Kód YAGE10 je stále platný na tejto stránke Organic-oasis.sk. Vôbec nie je problém objednať odtiaľto aj do Čiech. Teraz viac o tom peelingu. tipy ako chrániť kožu v zime

Netreba ho veľa. Stačí aj málinko. Je sladký a príjemný. A vôbec nič sa nestane, keď ho jednoducho zjete. Obsahuje panenské oleje a jemný cukor. Nájdete ho tu výživný peeling na pery. Najprv teda peeling a potom balzam.

TIPY AKO CHRÁNIŤ KOŽU V ZIME NA RUKÁCH A TELE

Mať rukavice alebo aspoň bezprstové rukavičky je nutnosť. Krémovať si ruky po každom umytí rúk je opäť nevyhnutnosť. Ak upratujete, a používate pritom aj chémiu, noste ochranné rukavice. Na noc si viete ruky nahrubo nakrémovať a spať v rukavičkách. Existujú biele bavlnené rukavičky, ktoré ľahko nájdete cez internet.

V nasledujúcich riadkoch sa budem venovať rukám, pretože sú vystavené chladu rovnako ako pleť. A taktiež sa opriem o problém ekzémov či alergie na chlad. O nej som už písala dávnejšie. Tento rok veľmi dobre zvládam situáciu. Pomáham si dvoma tipmi krémov.

ALGA CICOSA KRÉM NA RUKY 

tipy ako chrániť kožu v zimeToto nie je zážitkový typ krému. Tento Alga Cicosa krém na ruky veľmi dobre reparuje pokožku na rukách. Chráni voči chladu a snaží sa podporiť kožu v jej obranyschopnosti. Nemá špeciálnu vôňu ani textúru. Beriem ho tak trochu ako lekárenský typ produktu, ktorý mi pomáha. Je na pohľad hustejší, ale vstrebe sa ľahko. Nie je to vyslovene mastný krém, ale určite ani nie ľahučký. Je to must have spojený s obdobím zima. Ako som už spomínala vyššie, táto rada je skvelá pre celú rodinu, a ja tu mám permanentný kód pre svojich čitateľov ELISKA10, ktorý platí nad 20,-Euro.

Keď som tento krém dostala, ani som neverila, že mu tak prepadnem. Užívam si ho. Perricone MD Cold Plasma Hand therapy je terapia pre rúčky. Je z mojej obľúbenej rady pre náročnejšieho zákazníka. Bojuje proti tmavým škvrnám na koži, je takpovediach omladzujúci. Je hydratačný, dobre sa vstrebáva, a zanecháva príjemný a hladký dotyk na koži. tipy ako chrániť kožu v zime

LOW COST BUDGET – TIPY AKO CHRÁNIŤ KOŽU V ZIME

Alga Cicosa krém na ruky je dostupný aj v drogériach Dm. Z krémov na ruky v drogérii môžem doporučiť dva tipy. Ten jeden je s Ureou a majú ho aj v takom mini balení do kabelky. Ten druhý je z rady Sensitive a je bez vône. Je veľmi ľahučký. Môj manžel ho s obľubou používa. A tiež si na našom poslednom výlete obľúbil Perricone MD. Podotýkam jeho ruky sú ruky atopika.

EKŹEM – ATOPICI

Súcitím s atopikmi. Súcitím s nimi, pretože dostať kožu pod kontrolu je ťažké. Akokoľvek sa snažíte zistiť prečo alebo z čoho ekzém vzniká, je to beh na dlhé trate. To, čo fungovalo včera, už dnes fungovať nemusí. Jednoznačne je tam spojitosť s trávením a druhom potravín či histamínu. Je to môj názor a verím, že máte podobné skúsenosti.

tipy ako chrániť kožu v zimeNikdy sme na ekzém neskúšali CBD oleje, určite by ma potešilo, ak by ste mali skúsenosť a podelili sa. Každopádne sme túto zimu vyskúšali novší produkt od La Roche Posay Lipikar Eczema MED krém a máme už druhé balenie. Je to taký utišujúci protisvrbivý produkt. Manžel si dokúpil druhé balenie a už som sa stretla na sieťach s pozitívnymi reakciami.

Manželovi ešte zaberajú utišovače z MAVENA, tie fungujú pomerne rýchlo. Jedno pravidlo, ktoré pri ekzéme platí je HYDRATOVAŤ A VYŽIVOVAŤ. PREMASŤOVAŤ a po sprche vždy použiť telové mlieko. Lacný tip za pár eur je opäť BALEA MED telová emulzia so soľou z Mŕtveho mora. Alebo to druhé s ureou. Môj muž si chválil Ahavu, ale tá lacnejšia alternatíva z drogérie z rady Balea MED alebo Ultra Sensitive je dosť skvelá. tipy ako chrániť kožu v zime

Ako to už býva, zima je obdobie, ktoré nie každý zvládame dobre. Ja som zimomravý typ človeka, ktorý má rád aj bazéne 35stupňov. Či sa niekedy dostanem k otužovaniu, neviem. Ale aspoň som sa začala hýbať:) a to mi krv trošku rozprúdi.

Mám takú super kamošku, ktorá ma „oblieka“. Nemám veľmi čas sledovať trendy a som z toho trošku jeleň. Ale ona často nakupuje na Zalando Lounge, kde sa dajú nájsť kadejaké krásne značky, len je fajn odsledovať kampane. Do tohto článku to dávam ako tip na niečo, z čoho sa chystám aktuálne objednať niečo fajnové. Veľa vecí sa tam dá potom kúpiť za oveľa lepšiu cenu.

TIPY NA OCHRANU KOŽE V ZIME – ZHRNUTIE tipy ako chrániť kožu v zime

  • jemné čistenie pleti bez alkoholu, dôkladné, ale jemné odlíčenie a čistenie
  • radšej simple routine a menej aktívnych látok ak ste citlivky
  • na odlíčenie a čistenie sú fajn jemné uteráčiky (byanina pozri)
  • pleť po čistení nesmie pnúť, ak pne, vymeňte cleanser
  • chráňte kožu na tele – hydratujte a nezabúdajte sa natierať (aj deti)
  • hydratovaná koža = odolná koža
  • chráňte ruky (rukavice a dobrý krém na ruky)
  • chráňte pery a nezabúdajte na spf ani v zime

Dúfam, že sa vám tento článok páčil a za zdieľanie vám ďakujem.

Zdielajte s kamarátkou

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk