ŠTYRI LACNÉ A SKVELÉ TELOVÉ PÍLINGY

Ahojte žienky,

zhrnula som si za posledný rok obľúbené telové pílingy, pretože tento typ produktu, máme všetky rady. A vybrala som štyry lacné a skvelé telové pílingy. Odkedy som si tieto pílingy nafotila, prešiel už nejaký čas a mne medzitým pribudli ďalšie na testovanie, no tie si nechám na niekedy inokedy. Konkrétne k recenzii telového pílingu od Nuxe sa dostanem niekedy nabudúce.

V podstate pôjde tak trošku o zopakovanie a akési opätovné pozbudenie ku starostlivosti o telo.  Blížime sa k jari a odhalenej pokožke, a tá bez telového pílingu nemôže existovať. Najmä v prípade pokožky, ktorá už potrebuje trošku viac starostlivosti.

PREČO MÁM POUŽÍVAŤ TELOVÝ PÍLING?

  • akonáhle pokožka začne starnúť (cca od 25 roku života alebo skôr, vplyvom génov alebo okolností), je treba zrýchliť exfoliáciu kožných buniek
  • aby si dosiahla krásnu a hebkú pokožku na tele
  • ak sa ti napríklad zapaľujú miesta, odkiaľ vyrastá chĺpok, napríklad po depilácii, pravidelných telovým pílingom pomôžeš tomuto nepríjemnému javu zabrániť
  • telový píling s olejom, premastí kožu a ty nemusíš použiť telové mlieko
  • pre svoj fantastický pocit, že si pre seba niečo urobila 🙂
  • a v neposlednom rade, že je to proste také ženské, a patrí to do bežnej týždennej rutiny
AKÉ DRUHY TELOVÝCH PÍLINGOV POZNÁŠ?

Ja mám  v obľube najmä také telové pílingy, ktoré obsahujú olej a naozaj poriadne a hrubé zrnká či kryštáliky cukru či iného materiálu. Pravdou, ale je, že takýto typ telového pílingu nemôžete používať každý deň. A najmä nie vtedy, ak ja vaša pokožka priveľmi citlivá. Raz za týždeň  je to úplne v poriadku. Niektoré pílingy sú naložené v olejoch a niektoré len v akýchsi gelových či iných substanciách. Asi pred rokom som si takto vyskúšala DM-kácko-baleácky píling s príjemnou vôňou a jemnejšími zrnkami. Ešte ho stále mám, no nestíham to všetko míňať.:) tak takýto typ pílingu je kľudne i na každý deň.

štyri lacné a skvelé telové pílingy

Pomerne novou záležitosťou a veľmi obľúbenou sú KÁVOVÉ pílingy.  Tiež je naložený v oleji, a nádherne vonia. Jedinou nevýhodou je, že tá káva je v sprche či vo vani vlastne všade, a naozaj si po sebe musíte upratať:).

Dávaj si pozor na dekolt, ak máš sklon ku kuperóze, čiže praskaniu jemných cievnych vlásočníc. Tieto miesta radšej vynechaj.

Obľúbené pílingy sú domáce medové, alebo cukrové, ale tu už je na povážení najmä pri cukre či je to úplne zdravé pre póry. Medzi jemné telové pílingy zaraďujeme i rôzne sprchové gély s obsahom drobných a decentných čiastočiek, ktorú sú fajn napríklad po športe, ale efekt je len veľmi jemný.

MOJE 4 LACNÉ, ALE SKVELÉ TELOVÉ PÍLINGY

1. Alma K. DEAD SEA MINERAL purify stimulating body scrub

Alma K. je u nás stále ešte nová kozmetika z Mŕtveho mora. Nájdete ju len vo FAnn parfumériách alebo na ich WEBE tu. Majú skutočne obrovské množstvo veľmi dostupných, lacných telových a pleťových produktov, ktoré majú podľa mňa veľmi dobrú kvalitu. Ja už testujem oveľa viac vecí, len sa k písaniu o nich dostanem trošku neskôr. Tento telový píling obsahuje výťažok z bieleho čaju a samozrejme minerály z Mŕtveho mora. Obsahuje presne tú olejovú textúru a čiastočky, ktoré poriadne zenergizujú vašu pokožku. Alma K. má vôňu, ktorá evokuje pocit čistoty.  Kým sa dostanem k tomu, aby som vám ukázala ich ďalšie produkty, prejde ešte nejaký čas. A preto aspoň takto spomeniem, že krém na ruky, telové mlieko a ich nový telový mist nemajú chybu. Ceny sú v tejto kozmetike veľmi prijateľné. Napríklad tento píling sa pohybuje okolo 15 Eur a jeho obsah je 250ml, čo je trošku viac ako obvykle býva.

štyry lacné a skvelé telové pílingy

2. COLLISTAR SUBLIME BLACK PÍLINGOVÁ TELOVÁ MASKA

 Je niečo viac ako telový píling, presnejšie je to i pílingová maska. Necháva sa totiž pôsobiť cca do 10 minút a zaručí rozjasnenejší vzhľad pokožky. V podstate sa postará nielen o klasickú exfoliáciu (čiže odstránenie starých buniek), ale aj o rozjasnenie, omladenie a detoxikáciu. Je to úplne čierna a gélovejšia textúra. Vôňa pôsobí luxusnejšie oproti ostatným produktom. Je cítiť na tom všetko aj trošku vyššia cena. Ale musela som sem zaradiť tento typ telového pílingu od Collistaru, pretože je to tzv. Maxi Size balenie (400ml). Znamená to v podstate, že je cena primeraná. Cena je okolo 50,- Eur, a je to veľmi vhodný darček pre ženu, ktorá je kozmetickou „šopoholičkou“. je

štyri lacné a skvelé telové pílingy

štyri lacné a skvelé telové pílingy

Collistar Nero Sublime rada má vôbec dosť schopných a funkčných produktov. Na pleťové produkty som počula samé chvály.  Collistar nájdete jedine vo FAnnoch alebo opäť na ich WEBE.

3. DERMACOL AROMA RITUAL

Telové pílingy z tejto rady sú neskutočne lacné a poskytujú naozaj olejovejší, ale i drsný píling. Spĺňajú v podstate moju predstavu o silnom telovom pílingu. Dermacol ich má v menších baleniach. a vybrať sa dá z viacerých druhov. Ja som nedávno písala o tomto dolu s vôňou jablka a škorice TU.  Výhodou je, že ich môžete naozaj veľa obmieňať. Peňaženku to nezaťaží a vy sa môžete tešiť z rôznych druhov. V bratislavskej predajni Auparku si ich môžete ovoňať všetky.

štyri lacné a skvelé telové pílingy

štyri lacné a skvelé telové pílingy

4. NACOMI BODY SCRUB SWEET HONEY WAFERS

Nedávno som písala o poľskej kozmetike Nacomi. O telových veciach, ktoré sa u vás stretli s výnimočným ohlasom, pretože mnohé z vás si tieto produkty kúpili. Telové pílingy z tejto značky sú famózne. Sú intenzívne, olejové, drsné a v neposlednom rade naozaj dostupné. Ja som vyskúšala telový píling so sladkou vôňou medových waflí, ale zaujali ma i vône ako kokosová torta, jahodový poding či pomarančový sorbet. Všimnite si, že taktiež majú na výber i KÁVOVÉ telové pílingy.

nacomi body butter telové maslo

V tomto období je nutné zbaviť sa odumretej kože a akoby sa pripraviť na leto. Odkedy toľko nepracujem (pretože deti), zisťujem, že je strašne veľa krásnych momentov. V tejto chvíli píšem tento článok v nedeľu poobede, všetci spia a ja mám otvorené dvere na terasu. Vnímam svieži vzduch a spev vtákov. Znie to ako klišé, ale je to fakt krásne.

Dokonca som sa i zmierila s tými kilami, ktoré mi zostali po dvoch pôrodoch za sebou. Však oni pôjdu dolu, no chce to čas a možno i viac prespatých nocí.

Tak vám prajem krásny deň a majte sa radi, také aké ste. Zámerne píšem ženám, pretože muži tento problém zväčša nemajú:)

Zdielajte s kamarátkou

Comments

  1. Neskúšala som ani jeden, no momentálne používam tiež jeden poľský. Je od Ziaja Cupuacu, ide o cukrový píling, ktorý krásne sladko vonia a pokožku skutočne hydratuje. Po tej značke Nacomi sa pozriem.

    • Tú Ziaju už registrujem u blogeriek, celkovo Poliaci ma veľmi milo prekvapujú. Prispôsobujú sa trhu bez chémie, len toľko ľudí neznáša nič poľské, je to škoda. Akoby Američania, alebo iné niektoré kozmetické giganty mali len oni mega kozmetiku, pričom často plná chémie. no, čo marketing robí zázraky.

  2. Pokial ide o peelingy, zatial som verna Dermacolu a vonavym limitkam z DMky. Su pomerne drsne, preto stale hladam jemny telovy kremovy peeling, ale nie olejovy. Nie je problem upatlat si nieco z domacich zasob ( kava prip. kokosovy cukor + telove mlieko ), ale kym sa k tomu dostanem …Nacomi vyskusam, dakujem za tip

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk