Objavili sme riešenie na atopický ekzém

Krásny deň žienky, tento špeciálny článok vznikol na základe nových zistení u nás doma. Môj manžel sa dlhodobo potýka s atopickým ekzémom. Sužovaný ekzémom bol snáď od narodenia. Neskôr prišlo obdobie kľudu a z času na čas sa atopický ekzém ukázal. Teraz môžem s istotou povedať, že sme objavili riešenie na atopický ekzém.

Čo to je za zázrak?

Zázrak bude asi silné slovo, ale v tejto chvíli sa môžeme baviť o nových produktov, ktoré sme náhodou objavili. Napriek tomu, že cez moje ruky a oči prechádza množstvo kozmetiky, táto mi teda ušla.  A teda hamba mi:), pretože produkty z Mŕtveho mora predsa na kožu pomáhali odjakživa. Akosi som na to pozabudla, alebo….prestala veriť, že by mohli pomáhať.

Rada by som ešte zdôraznila, že atopický ekzém nie je len vecou kože ako takej. Je to síce dermatologický problém, ale často spojený so stresom, ktorý nie je bežný. Ak sa k tomu pridá strava, histamín, ročné obdobie, alergény…je tu problém.

riešenie na atopický ekzémOBJAVILI SME RIEŠENIE NA ATOPICKÝ EKZÉM

Ide o kombináciu dvoch značiek. Na jeseň sme riešili, že by bolo fajn, keby mohol môj muž vycestovať k Mŕtvemu moru. Ale kedže je covidová situácia a Chorvátsko sme tiež neporiešili, napadlo mu vyskúšať soľ z Mŕtveho mora. V tejto istej dobe dostal od známeho pár produktov donesených priamo z Izraela. A takto nejako prišlo i k tejto myšlienke. V drogérii DM sme objavili značku Mivolis. Nikdy predtým som túto značku neregistrovala. Ani neviem prečo. Pochopiteľne, mala som oči len na stojanoch s makeupom.

riešenie na atopický ekzémDoniesli sme si domov trochu Mŕtveho mora. Manžel si nasypal soľ do kúpeľa do jednej väčšej misy a každý večer strávil kúpeľom rúk cca 20 minút. Zaregistroval výrazné ukľudnenie kože, akoby sa to podráždenie, tá červená pokožka ukľudnila a stiahla. Pri dávkovaní dávajte pozor. Ak nebudete soľ dávať priamo do kúpeľa, ale len do nejakej misy, radšej 2 polievkové lyžice. (v závislosti od miesta ekzému samozrejme) V balení sú tri sáčky po 500g, jeden sáčok ide na jednu celú vaňu. Treba si to premyslieť a trošku rozpočítať, aby ste si zase nepodráždili pokožku.

V DM drogérii nájdete ešte jeden typ soli z tejto istej značky. Ja som to vzala, ale zistila som, že je vhodnejšia po športe, kedže obsahuje malachit. Neobsahuje soľ z Mŕtveho mora, ale soľ z oblasti Himalájí.

Ďalšie riešenie na atopický ekzém

Keď som chodila do školy, stretla som sa s kozmetikou Ahava. Vtedy fungovali na predaji cez katalóg a pamätám si aký dobrý vzťah som k nej mala. Už vtedy mali skvelý krém na ruky a vôňa bola úžasná. Po dlhých rokoch k nám prišla opäť Ahava. Manžel si robil prieskum, hľadal čo je u nás k dostaniu s minerálmi z Mŕtveho mora. V DM drogérii sme našli len mydlo Kawar, čo je tiež už súčasťou pánskej kúpeľne.

riešenie na atopický ekzém

AHAVA je izraelská kozmetika, a môj manžel a už i ja využívame niektoré produkty. Majú zaujímavo a prehľadne urobenú stránku. Je rozdelená na bežnú kozmetiku a kozmetiku na telo a ruky. Majú to dobre rozdelené podľa problémov kože. Od atopického ekzému, cez psoriázu i seboroickú dermatitídu.

Manžel si objednal telový krém Clineral Topic, zatiaľ Vám ešte recenziu na tento typ krému nedám. Krém na ruky, ktorý využívam i ja, je z línie Clineral X-ZEM, je to výrazne hydratačný krém na ruky. Majú tam napísané od hlavy ku pätám. Mám totiž alergiu na chlad, tak hľadám vhodné krémy na ruky. Najviac mi zatiaľ zaberal Mistic tansy blue, maličký balzam na báze azulénu z modrého harmančeka z Yage. Ale je to mini balenie, a ja potrebujem krémovať ruky často.

riešenie na atopický ekzémAhava používa do svojich produktov svoju vlastnú patentovanú technológu Dermud™. Technológia, ktorá dokáže kvalitne spracovať bohatstvo Mŕtveho mora. Druhý patent je Osmoter™, ktorá zaisťuje hydratačný priebeh hlboko v koži, chráni pred poškodením UV žiarení a uzdravuje. Mŕtve more obsahuje minerály: horčík, vápnik, sodík, jód, draslík a bróm. Toto všetko výrazne ovplyvňuje stav kože, ale pomáha aj pri bolestiach kĺbov a svalov.

MIVOLIS z DM drogérií ako ich značka prekvapila viacerými produktami. Ja som si vzala pár produktov na vyskúšanie a určite ich uvidíte na blogu alebo na mojom Instagrame. Okrem soli z Mivolis sa Ahava stáva miláčikom našej rodiny. Najmä môjho manžela, ktorý ako atopik vie, čo to je bojovať s takouto dermatitídou.

Prajem vám krásne jesenné dni a čo najviac zdravia:)

Zdielajte s kamarátkou

Comments

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk