Prírodná kozmetika na opaľovanie Olival

Ahojte,

leto je v plnom prúde, aj keď trochu prší. Tie slnečné a extra horúce dni ešte prídu a tak či tak budeme potrebovať dobrú opaľovaciu kozmetiku. S Olivalom mám dobrú skúsenosť už z minulosti. Okrem toho je chorvátsky, a to znie minimálne dovolenkovo. Prírodná kozmetika na opaľovanie Olival má tak širokú škálu rôznych slnečných produktov, že si nájdete aj vy ten svoj a aj vaše detičky.

Prírodná kozmetika na opaľovanie Olival

KDE ZAČAŤ…PREDPOKLADAJME TAKÝTO SCENÁR

Prvé lúče slnka vyžadujú silnejší opaľovací faktor. Môžeme začať od mliečnej klasiky, ktorú si obľúbil môj manžel, aj keď v nižšom SPF20 . Ale pre tých, ktorí potrebujú silný faktor, doporučujem začať mliečkom SPF50 . Je to štandardná emulzia, ktorá sa dobre vpíja a veľkosť 200ml vám určite na začiatok postačí. Potom môžete plynule prejsť na mliečko SPF30 alebo SPF20. Ak holdujete olejom, takéto vyššie faktory nájdete i tam.

prírodná kozmetika na opaľovanie Olival

AKÉ FILTRE OBSAHUJE PRÍRODNÁ KOZMETIKA NA OPAĽOVANIE OLIVAL?

Je dôležité poznamenať, že všetky výrobky majú filtre na ochranu pred žiarením UVA a UVB.

UVA žiarenie – zapríčiňuje starnutie kože.

UVB žiarenie – vyvoláva spálenie kože a vedie k nádorovým ochoreniam.

Slniečko potrebujeme kvôli vitamínu D, ktorý je neskutočne dôležitý pre náš život. A pokiaľ viem, v celkovej populácii jeho veľký nedostatok. Má výrazný vplyv na imunitu, a aj preto ho berieme aj v inej forme najmä v týchto časoch.

Prírodná kozmetika na opaľovanie OLIVAL používa vo svojich prípravkoch chemické i minerálne filtre. Hovoriť o tom, ktorý je zdravší, nie je potrebné, pretože oba filtre majú svoju úlohu a svoje nedostatky i výhody. Ak by ste sa v tejto problematike chceli hrabať, je nutné preštudovať more anglického materiálu a hľadať štúdie, ktoré by buď potvrdili nebezpečenstvo chemických filtrov alebo dokonca vplyv na koraly. Na druhej strane niektorí tvrdia, že ani minerálne filtre nie sú vždy tak bezpečné, takže orientovať sa dokonale v tejto problematike nie je ľahké.  Takže si to pozrieme bližšie.

JEDNA VEC JE ISTÁ. ČI UŽ POUŽÍVATE CHEMICKÉ ALEBO MINERÁLNE FILTRE, NA SLNKO SA CHODÍ S OCHRANOU. POZOR!!! PRÍRODNÉ OLEJE NEOBSAHUJÚ UV FILTRE, DÁ SA TO ĽAHKO DOKÁZAŤ.

CHEMICKÝ FILTER – začína pôsobiť po 20-30 minútach po nanesení. Premieňa ultrafialové žiarenie na teplo. Chemický filter môže, ale i nemusí byť príčinou alergií, preto sa ľuďom s alergiami odporúča siahnuť viac po minerálnych filtroch. Niektoré produkty obsahujú oba filtre. Často býva lepšie rozotierateľný a nezanecháva biele stopy.

MINERÁLNY FILTER – funguje hneď po nanesení, pretože sa správa ako štít a odkláňa alebo odráža slnečné lúče. Vďaka obsahu minerálnych zložiek býva na konzistenciu ťažší, alebo i belší. Odporúča sa najmä pre deti, ktoré majú citlivejšiu kožu alebo pre alergikov. Taktiež pre ľudí s kožnými chorobami.

Ako som však povedala pár viet dozadu, chemický filter môže, ale nemusí spôsobovať problémy. Taktiež sa vraj nedokázalo (nie je štúdia), žeby tieto chemické zložky prenikali do organizmu a spôsobovali zdravotné problémy.

Prírodná kozmetika na opaľovanie OLIVAL obsahuje okrem iného prírodné oleje, ktoré majú zvláčniť produkty a dodať im iné výživné zložky. Obsahujú kakaové maslo a olivový olej.

prírodná kozmetika na opaľovanie olival

MOJE OBĽÚBENÉ OLEJE NA OPAĽOVANIE

Krásne voňajú a ja celkovo milujem ten mastnejší pocit.  Dobre sa vpíjajú a pokožka nezostáva vyslovene mastná. Skôr je to druh suchého oleja, ktorý  urobí pokožku opálenejšou. Zaujímavé je, že v Olivale nájdete oleje v SPF 10, 30 a 50. Pritom vysoký faktor málokedy nájdete v olejoch. Táto rada sa volá SunOilé a ja ju vysoko odporúčam. Samozrejme je prípravok vodeodolný a chráni proti UVA i UVB žiareniu. Informáciu či prípravok obsahuje UVA i UVB je dôležité si všímať. EÚ má normy, pri ktorých musia mať prípravky tento údaj zverejnený na obale. V Amerike to napríklad tak nie je.

Už som ho raz spomínala, a spomínam ho opäť. Tento výrobok mi je obzvlášť sympatický a doporučujem ho celej rodine. Obzvlášť ľuďom, ktorí potrebujú lokálne prekrývať tetovania, jazvy, znamienka, pigmentácie, športujú atď. Volá sa SUN STICK 50 , má veľmi jemné biele zafarbenie a ľahko sa aplikuje na pery, uši, nos, jednoducho všetky vystúpené miesta. Ideál na hory či k moru.

prírodná kozmetika na opaľovanie Olival

PRÍRODNÁ KOZMETIKA NA OPAĽOVANIE OLIVAL 
PONÚKA MARMELÁDY NA OPAĽOVANIE

Nebojte, nie je to žiaden prírodný džem, ktorým sa natriete. Ale vyzerá to veľmi podobne. Mne sa osobne tento výrobok páči, dokonca som podobnému typu produktov v minulosti naozaj holdovala. Dnes nemám na opaľovanie veľa času, skôr je to už o ochrane.

Počkám, kým deti vyrastú, a opäť si ľahnem na lehátko, najlepšie s knižkou. Milujem ten pofukujúci vetrík, ktorý mi schladzuje telo horúce od slnka a ja si pritom čítam a driemem. „Bejvávalo“:))

Trošku som sa zasnívala, ale poďme ďalej. Scenár pokračuje, a vy už máte pekný opálený základ. Ale…radi by ste pridať farby. Úplne chápem. Dnes sa mnohé ženy slnka stránia a je to zdravý pohľad. Ja však patrím k tým, ktorí majú radi slnko, len už nie tak intenzívne. Dávam si pozor na dobrý výrobok a tiež dôkladnú ochranu.

To isté sa týka detí a preto sa v tomto ČLÁNKU  zmieňujem o skvelých minerálnych prípravkoch pre deti. Doporučujem si článok prečítať, pretože sa týka všetkých produktov vhodných na cestovanie a výlety do prírody vrátane repelentov.

prírodná kozmetika na opaľovanie Olival

Naspäť k marmeládam…SUPER MRKVA

Veľmi sa mi páči textúra, vôňa i farba. SUPER MRKVA je taký vtipnejší názov pre tento typ produktov. Ale obsahuje oveľa zaujímavejšie oleje, čo sa patrí pre výrobky, ktoré sú tónované a ešte aj vyslovene pritiahnu slnko.

Marmelády  obsahujú oleje z vlašských orechov, mrkvy a kakaa. Sú dva typy marmelád. Prvý typ je klasická Super mrkva marmeláda na opaľovanie, ktorá je hodne mastná a obsahuje SPF10. Tu platí, že človek, ktorý ju bude používať, už musí byť hnedý, alebo si dobre vedomý dobrej znášanlivosti slnkom.

Druhý typ marmelády je tzv. Super mrkva marmeláda na opaľovanie bez akéhokoľvek filtra či faktoru.  Je výraznejšie tónovaná do hneda, príjemná, mastnučká a voňavá.

Olival

AKO SA POUŽÍVA VÝROBOK, KTORÝ NEMÁ SPF?

Stále sa bavíme o hnedej marmeláde. Sú žienky, ktoré to podľa mňa preháňajú a takýto typ produktu si aplikujú priamo na kožu a idú na priame poludňajšie slnko. Je to nezdravé a hazardujú so svojím zdravím, pretože to slnko už nie je také mierumilovné ako možno bývalo v minulosti.

Vy môžete takýto produkt úplne zdravo použiť ako vrchnú vrstvu nad samotný opaľovací produkt (mlieko, olej). Jednoduho to je niečo ako „priťahovač slniečka“.

SUPER MRKVA OLEJ NA OPAĽOVANIE SO ZLATÝMI TRBLIETKAMI je niečo ako tá marmeláda, ale v oleji a dokonca s trblietkami. Ako viete, trblietky na slnko sú veľmi sexy, takže asi nemusím dvakrát hádať, pre koho je tento produkt atraktívny. Tento olej je rovnako aj bez trblietok.

Olival

LEN SPF 4?

Prírodná kozmetika na opaľovanie Olival má ešte jeden olej, ktorý podľa mňa vytvorili najmä kvôli Chorvátom. 🙂 Ľudia žijúci pri mori sú so slnkom tak nejak spriaznení, ale to neznamená, že nepotrebujú žiadnu ochranu. Olival pre nich vytvoril a prepokladám, že práve kvôli dopytu, SUPER OLIVA OLEJ S SPF4.

Tento výrobok je kombináciou olivového a mandľového oleja. Predpokladám, že asi viete, že takýto produkt nie je určený ani deťom, ani ľuďom s citlivou pokožkou a už vôbec nie niekomu, čo je biely ako sneh a nemá ani len mini základ.

Rada spomeniem HAIR SPRAY. Nemala som ho, ale na dovolenku alebo časté opaľovanie je to dobrá vec. Udrží vo vlasoch vlhkosť a chráni ich.

Ak má výrobok napísané, že je vodeodolný, neznamená to, že ho použijete len raz. Telo a tvár je nutné pretierať častejšie, jednak kvôli šúchaniu uterákom, ale aj nadmerným potením či kúpaním sa. Produkty chorvátskej značky Olival majú napísané, že proti týmto veciam chránia, ale opatrnosť je v prípade slnečného žiarenia dobrá vec.

Vsunula som do tohto článku jeden chorvátsky tip na príjemnú dovolenku. Sú to mobilné domčeky, nadštandardne zariadené, ktoré sme osobne už zažili ako dovolenku so známymi. Bolo to skvelé, pretože to nebol bežný apartmán, ale obsahovalo to všetko, čo má taký apartmán mať. Tieto sú navyše veľmi pekne zariadené. Však posúďte sami a navštívte túto stránku @vodicehome .

Spravujú ho Slováci a ak sa maminkám nechce variť, stravovanie sa dá zabezpečiť vo vedľajšom hoteli. My sme sa kedysi prechádzali pri týchto domčekoch a pláž bola na krok, vlastne len pár metrov.

Nedá mi spomenúť ešte tento nádherne voňavý trblietavý olej…

Magický suchý olej je taká letná must have vec. Ale nielen to. Toto je verzia s trblietkami. Aj keď je to tak jemné, že to vôbec neruší. Ja som ho vložila do tohto článku, pretože sa k nemu rada vraciam. Obsahuje 5 druhov olejov (argánový, ružový, makadamiový, jojóbový a olej z lieskových orechov). Môžete ho používať na telo, vlasy, i pleť. A v eshope je i v klasickej verzii. Proste, láska:).

PS: vlastne je k nemu i pílingový sprcháčik, s tou istou vôňou.

Olival olej

Na záver by som rada povedala, že Olival mám rada, pretože má fajn veci za príjemné veci. Niektoré veci ako séra z rady Professional sú úžasné. Ten článok vám tu vyznačím , aj keď práve používam dva nové z tejto rady.

MÁM PRE VÁS ZĽAVOVÝ KÓD NA 10% Z CELÉHO SORTIMENTU OLIVALU

KÓD: ELISKA (bez diakritiky), vložte ho do objednávky na olival.sk

Prírodná kozmetika na opaľovanie Olival a jej produkty sú v článku vyznačené červenou farbou a je to preklik priamo na produkty. Ak ešte nemáte vhodnú opaľovačku, môžete sa inšpirovať. Dajte do komentov. Už ste niečo vyskúšali z Olivalu?

Krásny slnečný dník

Zdielajte s kamarátkou

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk