Kozmetické tipy na výlety. Bez tohto ani na krok.

Ahojte,

všetci chodíme do prírody viac ako predtým. Ak nebývate v dome, deti doma nevydržia a je nutné ich zobrať von. Ideál tam, kde je aspoň trochu čistejší vzduch a vôňa lesa. Čo však zabaliť, aby sme sa uchránili nielen pred slnkom, ale i pred dotieravým hmyzom?

KOZMETICKÉ TIPY NA VÝLETY

TIETO VECI SA VÁM ZÍDU V PRÍRODE I NA IHRISKU

Väčšina mamín zháňa také ochranné produkty pre svoje deti, ktoré sú čo najviac prírodné. Je to určitý trend, ale hlavne, sme schopné si dohľadať kopec informácií, takže už len z tohto hľadiska, chceme pre deti to najzdravšie.

Minulý rok som mala dlhú recenziu na chorvátsku kozmetiku Olival . Prekvapila ma v dobrom, mnohé veci sa osvedčili. Majú tak široké portfólio, že som si našla aj pár produktov, ktoré oceníte v tomto období.

kozmetické tipy na výlety

Tak idem na to….bez týchto vecí už ani na krok

VYMENILA SOM TAŠKU NA KOČÍK ZA PRAKTICKÝ RUKSAK

Kým som nemala vlastné deti, pozerala som sa škaredo na maminy s ruksakmi na chrbtoch. Nepôsobilo to vôbec vábne. Jasné, že som žila v domnienke, že mne sa to nemôže stať. Ej, ale sa mení pohľad a priority:)

Vymenila som závesný ruksak na kočík za riadny a praktický na chrbát. Vôbec nie je krásny. Je sivý, dosť veľký, ale pevný. Dokonca s power bankou. (niežeby som to niekedy využila, ale nikdy neviete – mobil, tablet → rozprávky.)

Nájdete v ňom mokré vreckovky, dezinfekciu, balzam na pery prípadne aj dačo krajšie a farebnejšie. Ak idem niekam ďalej, tak i nejaké tie ovocné tyčinky a chrumky. Mať pri sebe takéto drobnosti pre deti, je vecou prežitia:).

kozmetické tipy na výlety repelent Olival

REPELENTY PRE VÁS I PRE VAŠE DETI Z OLIVALU

Je úplne ideálne, keď je repelent bez nejakých škodlivých záležitostí. Väčšina prírodných repelentov obsahuje esenciálne oleje. Tie, ktoré sú dostatočne účinné na odpudzovanie hmyzu a komárov, sú citrónová tráva, mäta, levanduľa a dokonca melón.

Kliešte – sú osobitná kapitola, ktorá si zaslúži pozornosť. Nie je totiž vôbec príjemné vyberať malému dieťaťu kliešťa z miest, ktoré sú citlivé. A ak je dieťa veľmi malé a úplne nechápe, je to ešte horšie.

Mäta a levanduľa sú tie esenciálne zložky, ktoré odpudzujú aj kliešte. Prírodný repelent pre deti  (klik na červený link) má nižšiu koncentráciu esenciálnych olejov, ako ten dospelácky. Keďže ich pokožka je často citlivejšia, a repelent je vhodný pre deti od 2 rokoch, je vyrobený s prihliadnutím na tento fakt.

Natural defense spray pre dospelých je koncentrovanejší. Tak ako detský repelent nezanecháva mastný film, rozprašuje sa a príjemne vonia. Myslím, že z hľadiska bezpečnosti je toto lepší výber ako niečo s prehnanou chémiou.

kozmetické tipy na výlety Sos gél po uštipnutí

Ideme na ďalší mega dôležitý produkt. Je dosť nepríjemné, keď vás niečo uštipne. Čo nás dospelých, my to dáme. Ale deti..s nimi je to horšie. Takže, mám tu niečo na potretie, čo by nás mohlo zbaviť svrbenia a upokojiť pokožku.

SOS GÉL PO UŠTIPNUTÍ
NATURAL DEFENSE GEL SOS – je lepší ako Fenistil?

Toto hoďte do nákupného košíka tiež, pretože je to opäť prírodná varianta. Porovnávala som ho s obľúbeným Fenistilom. Sama som netušila, čo vlastne obsahuje Fenistil gél, akú účinnú látku. Tak áno, je v ňom obsiahnutá látka menom „Dimentindén maleát“. Je to antihistaminikum, a sem tam sa na neho objaví reakcia. Naša detská doktorka mi vždy hovorila, dajte biely púder a bude to lepšie. Tým chcem povedať, že je viac možností, ako riešiť svrbenie a uštipnutie komárom či iným nepríjemnejším hmyzom.

SOS géli je obsiahnutý alantoín a harmanček v spojení s aloe gélom. Alantoín je ukľudňujúci, používa sa i v starostlivosti o pleť. Harmanček taktiež prináša úľavu, no a o aloe som napísala celý jeden článok. Ten si viete dohľadať cez lupu.

Pred slniečkom sa treba chrániť. Kozmetické tipy na výlety musia zahŕňať opaľovaciu alebo inak povedanú chrániacu sa kozmetiku pred UVA i UVB lúčmi.

Sun mineral kids Olival

DETI A SUNCARE

Mám tri úplné novinky z Olivalu pre deti. Absolútna výhoda? MINERÁLNY FILTER. Rozdiel medzi minerálnym/fyzikálnym a chemickým filtrom je ten, že minerálny odráža slnečné lúče z povrchu kože. A je vhodnejší pre atopikov, malé deti, citlivú kožu či pokožku náchylnú na solárnu alergiu. Chemický filter absorbuje UV lúče a premieňa ich na teplo.

Aj keď som v minulosti napísala jeden článok na tému opaľovacích prípravkov a spomenula som v tom článku i určité chemické zložky, ktoré by mohli byť problematické…dnes už viem, že vraj neexistuje relevantná štúdia, ktorá by to potvrdzovala. Avšak je pravda, že sa môže a nemusí objaviť alergia pri použití chemických filtrov. Mnohé kozmetiky určené pre dospelých a nie pre deti obsahujú chemické filtre, možno i kvôli tomu, že nezanechávajú biely film.

Ja som vám odfotila túto novú detskú suncare z Olivalu na svojej pokožke. Ako vidíte, sú konzistenčne biele. Ale po rozotretí je to takmer priehľadné. Drobný náznak rozotretej emulzie u detí beriem skôr ako pozitívum. Aspoň vidíte, kam ste prípravok aplikovali. Nezabúdajme totiž na miesta, ktoré sú veľmi exponované. A to sú uši, nos, tvár, dekolt.

Olival Sun Mineral Kids swatches

KOZMETICKÉ TIPY NA VÝLETY – SUN MINERAL KIDS OLIVAL

Sun Mineral Kids má tri prípravky.

Základnou zložkou je oxid titaničitý (biely kozmetický prášok používaný i v dezodorantoch, minerálne makeupy) a oxid ziničitý. (krémy na zapareniny) SUN MINERAL KIDS línia je bez vône, farbív a je vodeolný. Obsahuje niekoľko výživných zložiek. Skvalán, mandľový olej, extra panenský olivový olej a kakaové maslo.

Výhoda lepšej znášanlivosti nie je jediná. Ochrana minerálneho filtru začína okamžite po nanesení na kožu. Pretože odráža UV lúče. Oceňujem nelepivý pocit po nanesení.

V ponuke sú tri ochranné prípravky. Vo väčšom 150ml balení je mlieko SPF 30 a SPF50. Mlieko na opaľovanie s of30 (SPF30) a taktiež i mlieko na opaľovanie s of 50 sa mi zdajú konzistenčne rovnaké. Sú viac emulzné ako krémové. V prvom momente máte pocit bieleho mlieka. Rozotieranie sa tiež zdá ako náročné. Ale akonáhle sa toho dotknete a rozotriete, povlak sa vpíja a vidieť ho len veľmi decentne.

povlak po nanesení Sun Mineral Kids Olival

Preto nečakajte ľahké mlieko. Povedala by som, že používanie týchto Sun mineral kids prípravkov z Olivalu vás núto dôkladne ponatierať seba i deti. Pre citlivú kožu dospelého pravdaže doporučujem túto opaľovačku tiež.

Tento hustý krém na opaľovanie s of50 (spf50) je v balení 50ml. Mám jeden nápad, ktorý by stál za vyskúšanie. Prezradím vám ho. Baby so zvýšenou hyperpigmentáciou (pigmentové škvrny) by mohli kvapku zmiešať so svojím krémom. Dosiahli by vysokú ochranu svojho bežného denného krému. Vyskúšajte to. Akurát by som rada poznamenala, že ani vysoká ochrana nezabráni pigmentáciam sa ukázať. Niekedy stačí len prejsť peši pár metrov a je to tam.

kozmetické tipy na výlety

Takže medzi kozmetické tipy na výlety radím i jeden z týchto prípravkov. Nech ten batôžtek nie je príliš plný. Pretože, ešte pokračujem…

SUN STICK OLIVAL SPF50 – KOZMETICKÉ TIPY NA VÝLETY A ŠPORTY

Tento mini produkt ma dostal. Je tak šikovný a využiteľný, že musí byť výbavou ruksaku na výlety. Exponované časti ako uši, pery a podobne ho potrebujú. Napríklad môj muž. Trávi čas vonku hádam viac ako vo vnútri. Hneď ako som mu tento produkt spomenula, putoval na uši a na operované miesto po znamienku. Okrem toho bikuje, takže ho priam potrebuje. Ako i ostatné produkty, Sun stick na opaľovanie of50 má ochranu proti UVA i UVB lúčom. Natrela by som ním i deti.

Používajte ho aj na zvláštne citlivé miesta, ako znamienka alebo popraskané žilky na tvári.

kozmetické tipy na výlety

Vybrala som predsa len ešte dva prípravky na opaľovanie či ochranu. Je tu teda možnosť si vybrať podľa chutí i textúry. Niekto má rád olej, pre neho tu mám SUN OILÉ olej na opaľovanie s of30. Možno by bolo dobré si pozrieť celú ponuku opaľovacej kozmetiky z Olivalu. K jej kompletnej recenzii sa snáď dostanem v júni. Avšak na výber je napríklad i mliečko s SPF20, čo je pre niekoho postačujúce.

kozmetické tipy na výlety

Ja mám osobne rada oleje, pretože mám rada ten pocit, že cítim niečo na koži. Mám rada i vôňu týchto prípravkov, lebo cítím závan mora a dovoleniek. S každou opaľovačkou sa mi vracajú spomienky.

Vybrala som vám i krémik s ochranným faktorom 30 . Je to kombinácia chemického i minerálneho filtru. Ochraňuje voči UVA i UVB lúčom. V podstate aj keď je toto balenie tváričkové, kľudne si ho pribaľte a používajte na ramená a ostatné časti tela.

kozmetikcé tipy na výlety

Našlo by sa určite viac prípravkov, ktoré by sa dali zabaliť do ruksaku. Len treba rátať s váhou a to ešte nie sme pri občerstvení:). V každom prípade som vás chcela previesť dobrými tipmi. Kozmetické tipy na výlety, alebo do prírody sú dôležité. Ochrana pred slnkom je viac než žiadúca a u detí obzvlášť. Nezabúdajme na to.

Prajem vám krásne výlety po Slovensku a spoločne strávený čas.

Zdielajte s kamarátkou

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk