Sú potrebné pleťové toniká?

Krásny deň dámy, dáme si malý edukatívny článok na tému „pleťové toniká“. Pretože mnohé z vás nevedia, na čo sa tento typ produktov používa. Verím, že po tomto článku v tom budete mať jasnejšie a zaradíte pleťovú vodu či tonikum do rutiny.

Pleťové vody alebo pleťové toniká?

Podľa môjho názoru ide o rovnaký produkt. Zámer sa líši od typu aktívnych látok vo vnútri fľaštičiek. Ale prvotná úloha je rovnaká.

„po čistení upraviť ph pokožky ak je to nutné, ukľudniť, hydratovať, stiahnuť póry, exfoliovať „
Kam mám zaradiť pleťové tonikum?

Takúto otázku dostávam často. „Ja to nepoužívam, to musím?“ Mnohé z vás sa stále učia ako si zostaviť pleťovú rutinu. Vďaka skvelej a dobre nastavenej rutine máte zdravú a sviežu pleť. Pleťové toniká sú jej súčasťou.

Pleťové toniká sa zaraďujú nasledovne:

  • Ranná rutina – po cleanseri/čistení (gél, pena) a na to ide pleťové tonikum
  • Večerná rutina- po cleanseri/čistení …rovnako

Môžete používať jedno i viac. Napríklad moja pleťová rutina obsahuje viac pleťových vôd. Nielen preto, že je to i moja práca, ale mám rada na výber. Pretože poznám potreby svojej pleti.

POZNAŤ POTREBU SVOJEJ PLETI….

tu treba začať. Poznáte potreby svojej pleti? Viete ako sa cíti Vaša pleť? Vnímate jej potreby? Vnímate pocity, ktoré máte po čistení, alebo po jednotivých prípravkoch?

Ak ste v tejto oblasti doma, tak je výber produktov pre vás jednoduchý. Ak ste mimo, budeme vychádzať z typu a stavu pleti. A položíme si pár otázok. To je spôsob, ako prísť na to, čo potrebujeme.

PLEŤOV)É TONIKÁ

Suchá pleť – potrebuje neustále hydratovať. Pri pleťových vodách sa orientujeme medzi kvetinovými, hydratačnými, peptidovými a inými vodami. I jemné exfoliačné toniká sú v poriadku.

  • Suchá pleť znesie vrstvenie, preto je možné použiť pleťovú vodu aj niekoľko krát za sebou. Je to ázijská technika, kde sa za sebou nanáša až 7 vrstiev pleťovej vody. Má to niečo do seba, môžete si to skúsiť s hydratačnými vodami, efekt sa vraj dostaví. Ja tento spôsob nepraktizujem. Ale za skúšku to stojí. Možno sa vám vaša pleť poďakuje. Avšak, len pri hydratačných mistoch či vodách. Prosím, nie exfoliačné.
  • Pri suchej pleti je veľmi vhodné používanie vody do dlaní a následne votrieť do pleti. Samozrejme je v poriadku i tampón, alebo spŕška. Suchá pleť by mala mať poruke vždy hydratačný mist. (Omorovicza Queen of hungary mist, Olival hidrotonik, Medipeel peptidový mist viď nižšie, termálne vody…

Mastná pleť – pozor! pleťové vody s alkoholom sa už nenosia!!! Alkohol hoci ide o mastnú pleť /javí sa, že znesie/ NIE SÚ VHODNÉ. Mastná pleť produkuje vyššiu tvorbu mazotvorby. Tvár sa leskne, póry sú širšie, prípadne sa upchávajú.

  • Vhodné sú exfoliačné pleťové vody, taktiež i hydratačné, s protizápalovým charakterom. Exfoliačné vody je vhodné dávať na tampón, pretože pôsobia „pílingovo“.
  • Vhodné účinné látky: hamamel, uhorka, pepermint, borievka, kyselina salycilová, glykolová, mliečna… (Envy Therapy – clearing toner, Šťastná včela reparačná pleťová voda, Omorovicza Skin saviour lotion, Yage Rose kiss, Olival – pílingové tonikum, Sobemiby AHA.BHA,PHA 30 days miracle toner…)

Zmiešaná pleť – pri zmiešanej pleti sa orientujeme podľa toho, či ide o pleť zmiešanú, ktorá produkuje v T-zóne len jemné premasťovanie, alebo výrazné. Podľa toho vyberáme typ pleťovej vody. Prípadne môžeme kľudne používať nejaký druh hydratačého mistu a na večer exfoliačné tonikum. Ku článku budú pripojené fotografie viacerých možných pleťových vôd.

pleťové toniká

MINI CUCUMBER FACIAL TONER

Americká značka Thayers je u nás na trhu len krátko. Je veľmi dostupná a sympatická. Objavila som v nej niekoľko príjemný pleťových vôd. Malé 89ml balenie vhodné aj na cesty či len na vyskúšanie. Thayers využíva tradičnú metódu bez destilácie s vysokým obsahom trieslovín. Nedávno som na túto tému urobila video na Instagrame.

Suchá a zrelá pleť – pleť, ktorá už cíti stratu elasticity môže vyberať medzi všetkými pleťovými vodami s účinnými látkami ako kyselina hyalurónová, peptidy, vitamín C, jemné druhy exfoliačných kyselín, kyselina mliečna a mandľová, kvetové pleťové vody, napríklad Peptides Aqua Volume Cell mist – Medipeel, Envy Therapy brightening tonikum….

  • Citlivá pleť – je v prvom rade stav pleti, preto prihliadame na to, aby sme napríklad k pleťovým vodám s kyselinami pristupovali opatrnejšie. Orientujeme sa hlavne na posilnenie ochrany pleti, hydratovaním a ochranou voči slnku. Pleťové toniká majú upokojovať, hydratovať a chladiť. pleťové toniká

MOJE TIPY NA PLEŤOVÉ TONIKÁ A HMLY

Omorovicza Queen of hungary mist – na fotke vidíte jej letnú limitku. Je to luxusná kvetová hmla s extra jemným rozprašovačom. Obsah: fermentovaná voda z termálnej vody v Maďarsku, kvet pomarančovníka, šalvie a ruže, ďalšie fermenty, ovocné výťažky. Určená pre rôzne typy pletí a so sebou.

Envy Therapy Clearingové tonikum – vhodné pre zmiešanú a mastnú pleť, akné, s protizápalovým účinkom, na ukľudnenie citlivej a aknóznej pleti. Slovenská dermo kozmetika – clearingová rada má prvenstvo v riešení aknóznej pleti. 

YAGE Rose kiss – neutrálna pleťová voda s obsahom ružovej, gerániovej a levanduľovej vody, bambusový ferment, praslička, uhorka, žihľava, enzým z papája a ďalšie. Ide o čisto organický produkt. 

Medipeel – Peptides aqua volume cell mist – peptidová hmla na doma, aj so sebou, 9 rôznych peptidov pre náročnú pleť so sklonom k vráskam a ochabnutiu, doporučujem buď v rutine a kľudne aj do kabelky cez makeup. Kórejská značka s dermatologickým základom. pleťové toniká

U Štastnej včely – Reparačné pleťové tonikum – prírodná alternatíva kyseliny salycilovej a extraktu z uhorky, mimoriadne príjemný zážitok v rozprašovači. Slovenská značka z Belianskych Tatier s množstvom zaujímavých prírodných produktov, ktorá mi je z nejakého dôvodu veľmi blízka. Dôvod nepoznám.:)

Olival Hydrotonikum Professional – hydratačná pleťová voda v rozprašovači na ukľudnenie a posilnenie pleti. Obsah: aloe, beta-glukán, kyselina fytová – antioxidant, glycerín, alantoín, ružová voda

Olival Pílingové tonikum AHA, PHA Professional – obsahuje jemné druhy exfoliačných kyselín (pre všetky typy a stavy pleti), kyselinu hyalurónovú, betaín a pantenol. Odporúčam ho na večerné používanie a cez len s použitím ochrany pleti proti slnku.

ZHRŇME SI POUŽÍVANIE PLEŤOVÝCH TONÍK:

  1. základ pleťovej rutiny ráno i večer
  2. používame pleťové toniká (vody) a misty (termálne vody, kvetové vody atď. v rozprašovači) 
  3. mist je v rozprašovači a hodí sa na cestovanie a do kabelky, či len tak kedykoľvek cez makeup
  4. na tampón alebo do dlaní 
  5. exfoliačné toniká, ktorá majú v názve pílingové, alebo exfoliačné sú spravidla vhodnejšie na večer s denným použítím spf
  6. čítajte etikety a snažte sa porozumieť obsahu (aj google môže pomôcť)

Pleťová voda alebo tonikum je rovnako dôležitá ako akýkoľvek čistiaci produkt, pretože vašu pleť pripraví na používanie ďalších produktov.

Do pozornosti dávam akciu Summer Black Friday , možno tam nájdete, čo hľadáte. Za zdieľanie článku vám ďakujem, možno pomôžete v skincare nejasnostiach vašim kamarátkam.:)

Zdielajte s kamarátkou

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk