Pleťové séra Olival a ako ich používať

Pleťové séra Olival a ich používanie je téma, ktorá vás bude zaujímať. Často sa pýtate, ktoré pleťové séra sú pre vás vhodné. V tomto článku vám urobím zhrnutie všetkých sér z chorvátskej značky Olival. Nájdete tu možnosti, ako a s čím kombinovať. Pokúsim sa tiež urobiť jednotlivé návrhy pre rôzne typy pletí.

PREČO PLEŤOVÉ SÉRA OLIVAL?

Pred cca 2 rokmi som u mňa doma privítala Silviu, ktorá Olival priniesla na Slovensko. V tomto čase ešte nemali radu Professional, ale len radu so slamienkami a zelenou kávou. Článok o slamienkovej radečlánok o hyalurónovom sére vám veľa napovie. O Olivale som sa teda začala zmieňovať ako o zaujímavej a cenovo dostupnej kozmetike, ktorá i mňa veľmi zaujala.

Na celú značku Olival môžete využívať dlhodobý kód ELISKA10.

RADA PROFESSIONAL OLIVAL

Rada Professional prišla na trh až neskôr. A teda, že prekvapila.:) Olival je v Chorvátsku veľmi populárna lokálna kozmetika. Chválim ich prispôsobenie sa trendom v kozmetológii a uvedenie jednoduchej rutiny bez parfemácie a s aktívnymi látkami, ktoré sú funkčné. Vy ste spokojné a to, čo mi píšete na sociálnych sieťach je úžasné. Ďakujem za túto spätnú väzbu.

PLEŤOVÉ SÉRA OLIVAL
HYALURÓNOVÉ SÉRUM 4h

Hyalurónové sérum na základe 4 typov tejto kyseliny. Ak má sérum niekoľko rôznych hyalurónových zložiek, znamená to, že má prienik do viacerých úrovní kože. Hyalurónová kyselina dokáže na seba naviazať veľa vody a akoby nabobtnať pokožku.

Pre koho je vhodné toto sérum a ako sa používa? Dehydrovaná, suchá, citlivá, podráždená, zmiešaná, ale i mastná pokožka. Oslabená kožná bariéra, ktorá sa prejavuje práve zvýšenou citlivosťou a šupinkami. Sérum je vhodné rovnako pre mladú pleť ako aj zrelú pleť. Jedným slovom, pre KAŽDÉHO. Je možné ho kombinovať s viacerými typmi sér. Je neutrálne. Používajte ho na vlhkú pleť, napríklad navlhčenú ich hydrotonikom. Alebo inou jemnou pleťovou vodou, ktorá nemá exfoliačný charakter.

Výsledok – zacelená a jasnejšia pleť. Vrásky spôsobené dehydrovanosťou sú oveľa jemnejšie. Pokožka je elastickejšia a šťavnatejšia. Používa sa po tonizácii ráno i večer, alebo podľa potreby. Zmierňuje a zjemňuje účinok aktívnych látok typu retinol alebo vitamín C, čo je vhodné napríklad pri pleti, ktorá môže reagovať na silné aktívne látky podráždením. Stačí pár stlačení pipetou.

pleťové séra Olival                    VITAMÍNOVÉ SÉRUM C PROFESSIONAL

Veľmi vhodné sérum s céčkom aj pre suchšiu a citlivejšiu pleť. Dobrá reakcia pri akejkoľvek pleti. 10% ester vitamínu C priaznivo pôsobí na jemné pigmentácie, rozjasnenie pokožky a jej žiarivosť. Podporuje tvorbu kolagénu a dokáže jemne upravovať mazotvorbu.

Pre aké stavy či problémy pleti je určené?  Pigmentácie, mdlá pleť, zrelá pleť, pleť akoby bez farby, bez jasu

Výsledok a používanie – napriek 10% koncentrácii (nie vysoká) je vhodné používanie ochrany pred slnkom (spf) na dennej báze. Sérum s vitamínom C môžete zaradiť na denné i večerné používanie. Prípadne kombinovať s hyalurónovým sérom. Príklad: ráno hyal. hydrator a večer sérum s vitamínom C. Nekombinujte s retinolovým sérom. Malo by sa znášať s niacinamidom (sérum B3), ale zriedka môže prísť aj ku reakcii. 

Je možné používať retinol aj sérum s vitamínom C? Áno, ale nie dokopy. Jeden večer retinol a druhý večer vitamín C, alebo vitamín C použijete v rannej rutine. Všímajte si však reakcie vašej pleti.

pleťové séra Olival

VITAMÍNOVÉ SÉRUM RA PROFESSIONAL (retinol)

RA PROFESSIONAL je aktívny retinaldehyd v koncentrácii 0,1%. Ide o sérum, ktoré je vhodné na mastnú, problematickú, pórovitú i zrelú pokožku. Dokáže riešiť účinne nečistú pleť, komedóny, upchávanie pórov, vrásky, pigmentácie, a celkovú štruktúru pleti a jej zjemnenie. Má výborné zloženie, ktoré na jednej strane pleť rieši, ale na druhej strane aj posilňuje jej kožnú bariéru a reaktivitu. Tento typ séra hoci s intenzívnejším retinolom dobre znáša i citlivejšia pleť.

Vzhľadom na túto aktívnu zložku, je pri citlivej pleti vhodné vykonať skúšku citlivosti. A to napríklad za uchom či na zápästí.

Používanie a zaradenie v rutine – retinol je citlivý na slnko. Pri jeho používaní je NUTNÉ zaradiť ochranu proti slnku. Ideálne čo najvyššiu, čiže spf50. Je to samozrejmosťou takmer pri každej pleti, najmä však tých, ktoré bojujú proti pigmentáciam zo slnka či po akné. RA Professional používajte len LEN VEČER. Po tonizácii, a na záver ide krém. Podľa doporučečnia 3x do týždňa. Vnímajte správanie svojej pokožky a jej reakcie. Ak ho budete dobre znášať, pridajte na každý večer. Ráno použite iné sérum napríklad hyalurónové alebo peptidové, krém a na záver samostatné SPF-ko.  Nepoužívajte počas tehotenstva, na veľmi citlivú a a poškodenú pokožku. Pri rosacei či inej dermatitíde je vhodné poradenie s dermatológom.

pleťové séra Olival

                   VITAMÍNOVÉ SÉRUM R2 PROFESSIONAL

Toto sérum som mala medzi prvými. Je to klasické dobré regeneračné sérum ak začínate pracovať na prvých vráskach. Vitamínové sérum R má veľmi dobré zloženie a kombináciu účinných látok ako je hyaluronová kyselina, resveratrol (veľmi silný antioxidant) a veľmi jemný retinol.

Pre koho je vhodné sérum R2 a ako sa používa – pleť, ktorá do rutiny potrebuje zaradiť starostlivosť proti prvým vráskam, alebo aj pleť, ktorú považujeme za zrelú, napríklad 45+. Používa sa len večer, a to najmä kvôli veľmi jemnej koncentrácii vitamínu A/retinyl palmitát. Retinyl palmitát je veľmi jemný retinolový derivát, vhodný aj pre citlivú pleť.  Ochrana proti slnku je nutnosťou. Môžete ho kombinovať s akýmkoľvek sérom z Olivalu okrem RA séra.

pleťové séra Olival                       PEPTIDOVÉ SÉRUM P PROFESSIONAL

Peptidové sérum P je jedno z mojich obľúbených sér na pleť. Obsahuje 2 druhy peptidov Matrixyl 3000 a Matrixyl Synthe´6. Sú to aminokyseliny, ktoré sú niečím ako stavebnou časťou našej pokožky. Ich úlohou je produkcia a stimulácia kolagénu, vyhladenie pleti a zjemnenie štruktúry pokožky.

Pre koho je určené a ako sa používa – pre ženu s viditeľnými známkami starnutia. Vrásky, slabšia pružnosť, a dehydratácia pokožky. Môžete ho používať ráno i večer, taktiež v kombinácii s inými sérami. Napríklad ráno peptidové sérum a večer RA retinolové sérum.

pleťové séra Olival

                       VITAMÍNOVÉ SÉRUM B3 PROFESSIONAL

Najnovšie sérum s niacinamidom 8% Sérum B3 má jednoduché a výborné zloženie pre pokožku s nedokonalosťami. Inak povedané, komedóny, zápaly, akné, ale aj nerovnomerná štruktúra pleti, pigmentácie a fliačky po akné. Je veľmi ľahké a kombinovateľné.

Pre koho je určené a ako sa používa – spomenula som vyššie. Upozorňujem, že k tomuto séru už existuje aj veľmi ľahký krém a Olival ho má i v kompletnej kazete. Používa sa ráno a večer, prípadne ráno B3 a večer pleťové sérum s vitamínom C či RA (retinol) sérum. Doporučuje sa dávať na vlhkú pleť, pre lepšiu viazanosť zložiek.

pleťové séra Olival

                                  OMEGA ELIXIR

Toto je môj veľmi obľúbený produkt. Používala som ho a kedykoľvek si ho rada navrátim. Omega elixir síce nie je sérum, ale je to olej z rady professional, ktorý sa používa najmä na noc ako posledný krok po kréme, alebo po sére. Má veľmi ľahučké zloženie, ktoré robí dobre ktorejkoľvek pleti vrátane každého stavu. Patrí k tým produktom z Olivalu, ktoré treba určite vyskúšať.

OLIVAL má niekoľko z týchto produktov v kazetách v kombinácii s ľahkými krémami

SET DC PROFESSIONAL – obsahuje kombináciu olejového odličovača a jemného gélového cleansera. Odporúčam skutočne každému typu a stavu pleti. Ide o veľmi šetrný typ dvojkrokového čistenia pleti. (v balení čelenka)

SET PROFESSIONAL 4H – kombinácia hydrotonika a hyalurónového séra (v kazete aj gua-sha kameň)

SET PROFESSIONAL C – kombinácia pleťového séra C a krému s vitamínom C (v kazete s masážnym valčekom)

SET PROFESSIONAL P – kombinácia peptidového séra a krému s peptidmi (v kazete s masážnym valčekom)

SET RA PROFESSIONAL – kombinácia retinolového séra s ochranou pleti spf30 (v kazete s maskou na noc)

SET B3 PROFESSIONAL – kombinácia B3 séra s B3 krémom (v kazete s masážnym valčekom) pleťové séra Olival

Na všetky produkty SET PROFESSIONAL P platí kód ELISKA10

Rada by som zdôraznila, že kombinovanie niekoľký sér môže byť aj hazardom s pokožkou. Väčšina žien sa stráca v množstve kozmetických produktov. Preto by základná rutina na deň i noc mala byť vyskladaná rozumne. Jednou z dôležitých vecí, je poznať svoju pleť! Vnímať ju a všímať si ju. Ja nehovorím o tom, že máte stráviť v kúpeľni hodiny. Ani ja to nerobím. Ale všimnúť si pocity a účinok po prípravkoch. Či necítite pnutie, či nevidíte začervenanie, či vás pleť neštípe. Koža má cca 12 funkcií. Všetky sú podieľajú na správnej činnosti organizmu. Preto jej venujte potrebnú starostlivosť.

Pleťové séra Olival sú mimoriadne funkčné pleťové prípravky za rozumnú cenu. Uvedomte si, že na to, aby ste dosiahli zlepšenie pleti, je málo používať jedno sérum. Základom je dobrá odličovacia a čistiaca rutina, hydratácia a zdravá kožná bariéra. Najprv sa musí poriešiť základ a až potom vrásky, pigmentácie či čistenie. Je to SYSTÉM. 

Uvítam ak mi napíšete váš najobľúbenejší produkt:)

 

Zdielajte s kamarátkou

Comments

  1. Dobrý deň. Ja by som mala na vás otázku. Môžem používať vo večernej rutine peptidy(olival) s retinalom,alebo ich používať zvlášť. Napr. Peptidy v jeden večer a retinal druhý večer. Len neviem či sa peptidy používajú na vlhkú,alebo suchú pleť. Moja večerná rutina-odlicenie,čistenie,toner,KH,peptidy,retinal a hydratačný krém. KH a peptidy by som povedala že sú podobnej konzistencie,také tekuté až do sliziku. Je moja večerná rutina správna?Ďakujem za odpoveď.

    • Dobrý deň Tatiana, prepáčte, dlhšie som nebola na blogu. Čiže odpoveď na Vašu otázku. Mohli by ste používať aj jeden večer, najprv peptidy a potom retinal, ale zjemníte pravdepodobne jeho účinok. Retinal by si mal používať niekoľkokrát do týždna, čiže aj striedať je možné. Ak retinal dobre znášate, tak si ho nechajte večer, a ráno zaraďte peptidy. Nemusia ísť na vlhkú pleť. A Vaša rutina je skvelá ale opäť aj kh tiež zjemní účinok retinalu. Ak máte citlivejšiu pleť, tak si ju tam nechajte. Naraz kh, potom peptidy a ešte retinal, je toho dosť veľa.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk