Ako si vybrať očné tiene

Ako si vybrať očné tiene. Téma, ktorá je iste žiadaná.

Krásny deň dámy, ja verím, že táto téma je tá pravá na toto obdobie. Jar hrá farbami a to akosi láka investovať do parádnej sviežej palety. Veľa žien by mi povedalo toto: „ako si mám vybrať očné tiene?“ alebo „ja neviem aké si mi hodia“…atď.

Úvodom musím povedať, že to nie je jadrová fyzika. Chce to trošku precítenia odtieňov. V tomto článku vám dám tipy ako investovať do očných tieňov tak, aby sa stali vašimi obľúbenými. Techniku tu riešiť dnes nebudeme. Budeme sa zaoberať farebnosťou.

Tiež sa pokúsim zhrnúť základné body, ktoré je dobré dodržať pri výbere očných tieňov. Do tohto článku som si vybrala najmä palety od anglickej značky Barry M. Pretože som tu našla príjemné a hravé palety v práškovej i krémovej verzii. Tá krémová verzia bola neočakávaná, ale užívam si ju. Napodiv, celkom drží. očné tiene

PRAVIDLÁ, KTORÝCH BY SME SA MOHLI DRŽAŤ

Jedným z bodov, ktorých sa vieme držať je FARBA OČÍ.

KONTRAST je to, čo sa snažíme dosiahnuť. A to preto, aby naša farba očí vynikla. Aby zasvietila.

Teoreticky ide aj o to, aby ste nepoužívali úplne rovnakú farbu tieňov, akú máte farbu očí. Ale toto pravidlo nie je tak úplne celistvé. Napríklad modré oči. Kedysi bola móda používať modré tiene. Bez ohľadu na farbu očí ju nosili všetky ženy. Tie s modrými očami z nej, ale neprofitovali. Ich farba očí nesvietila.

Každá farba má množstvo odtieňov. Čiže aj modré oči môžu ísť do modrej farby. Ale nech je KONTRASTNÁ. Tmavomodrá, modrá s fialovým nádychom, sivomodrá, len nie typicky modrá) atď.

Pozrite si túto krémovú Mini Palette odtieň The Berries. Má krásny pigment. Na zelených očiach bude dokonalá. Na hnedých bude pôsobiť dramatickejšie, hoci použitie ružových tónov samostatne, bude príjemné. Modré oči s ňou budú tiež spokojné. Má v sebe červenší pigment tak pozor na to. 
očné tiene

Jeden z prirodzených spôsobov je REŠPEKTOVAŤ farby svojho tela, kože, vlasov atď. Všímať sú odtiene, odlesky, ktoré vaša koža odráža. Odtieň vlasov, drobné farebnosti v očiach…toto sú všetky dôležité veci, ktoré si skúste všimnúť. Čiastočne to napríklad súvisí aj s výberom oblečenia. Sú veci, v ktorých sa vážne cítite skvele a príťažlivo. A potom máte aj také oblečko, ktoré cítite, že nie je úplne pre vás ok. Za to môže odtieň.  Vaša pokožka bude vyzerať rozdielne v rôznych tónoch jednej farby.

MÁM POCIT, ŽE VYZERÁM V MOJICH TIEŇOCH UNAVENE

Tento pocit má mnoho žien. Je to väčšinou preto, lebo odtiene, ktoré si zvolili nie sú pre nich vhodné. Môžu im napríklad spôsobovať načervenalé oči. To evokuje únavu.

Tiene, ktoré obsahujú červené pigmenty môžu spôsobovať výzor červených unavených očí. Tento jav sa dá rozbiť napríklad tmavou hnedou ceruzkou nad línou rias.

Ak máte prirodzene načervenalé oči, lebo ich máte povedzme citlivé, alebo rýchlo zaslzené, všimnite si ako vyzeráte pri farbách, kde cítite červený pigment. Ako vyzeráte povedzme v sýtejšej ružovej, alebo teplej hnedej či tehlovohnedej. Skúste tieto odtiene vymeniť za neutrálnejšie hnedé. Béžová, vanilková, kávovo-hnedá či tmavohnedá. Ak fialová, tak skúste skôr fialovo-sivú. 

Kolegyňa blogerka napísala recenziu na jednu z paliet od Anastazie Beverly Hills. Prečítajte si, tá značka je veľmi populárna a krásna. Ja mám od nej len fixačný sprej.

Anastazia Beverly Hills

Všimnite si túto paletu s 9-timi tieňmi. Volá sa Barry M Nude&Neutral a je ladená opäť skôr v teplejších farbách aj keď niektoré sú povedzme neutrálne. Ide o výraznejšiu paletu, ktorú si vychutnajú najmä dámy so zelenými očami. Teoreticky i hnedé a najmenej si ich užijú modré. Ale ide viac o tie teplejšie farby. očné tiene

NECHCEM SI KUPOVAŤ CELÚ PALETU, VYUŽIJEM MAX DVE FARBY

Chápem vás. Tento pocit však máte len preto, lebo sa bojíte s tieňmi pracovať. Čo ak dosiahnete viac? Nemusíte z palety využiť hneď všetky odtiene naraz. Skúšajte použiť jednu na celé viečko. Skúste prípadne niečo svetlé a žiarivé použiť do vnútorných kútikov. Ak máte v palete niečo trblietavé, vezmite na prst a vtlačte do stredu viečka na už použitý základný tieň. Jednoducho povedané HRAJTE SA!

Existuje aj taká veľmi easy možnosť a to tieň v ceruzke. Ide o vysúvaciu tyčinku, ktorú si veľmi ľahko nanesiete aj ako tieň a aj ako rozjasňovač len do kútika oka. Pozrite sa so mnou opäť na Barry M Dazzle&Define metalickú ceruzku na oči. Vo vnútri si tri odtiene. Dokonalá hnedá s perleťou, zlatá a strieborná na rozjasnenie. Sú krémové a slušne držia. Využijú všetky farby očí, akurát treba prihliadnuť na to, že tu máme dve rozdielne farby. Studenú a teplú – striebornú a zlatú.

očné tieneočné tiene

Očné tiene mi nedržia, čo mám robiť? Sú nekvalitné?

Na to, či očné tiene budú držať alebo nie, vplýva aj premastenie vašej pleti. Niekoho očné viečka sú suché, a niekoho sú mastné. Niekto nepotrebuje žiadny primer pod očné tiene (podkladovú bázu) a niekto ho potrebuje vždy. Krémové tiene majú vždy menšiu výdrž ako tie práškové. Ich expirácia je taktiež oveľa viac obmedzená. Napriek tomu, ja sama milujem krémové tiene.

Jeden zo základných typov ako dosiahnuť vyššiu výdrž je postarať sa o pekný podklad na očnom viečku. Tak, ako si dávate makeup na tvár, tak nezabudnite aj na makeup alebo korektor na okolie očí. Zväčša máme v tejto partii tenšiu pokožku a to spôsobuje výraznejšie žilky, cievky atď. Aj tiene budú vyzerať úplne inak. očné tiene

Ja som odjakživa napojená na hnedé odtiene, v konečnom dôsledku nimi najviac líčim. Ukážem Vám ešte pár paliet. Táto je úplne skvelá a ako som tu už niekde povedala, drží, aj keď je krémová. Hodí sa všetkým farbám očí, pretože obsahuje neperleťové (okrem jedného) tóny hnedej.  Ten  svetlý  je  rozjasňujúci  a ľahko  perleťový. Potom je aj štipku teplejší hnedý tón, ale aj stredná a tmavá hnedá. Nedá sa o nej povedať, že je to studená paletka, ale je slušne využiteľná. Všetky odtiene dúhoviek:)

Mám strach používať bláznivé farby…

Všimnite si nasledujúcu paletku s jedným ostrejším ružovým. Volá sa Sweet Caramel. Je skutočne chutná. Má matné i vysoko perleťové odtiene. Prídu mi letné a žiarivé. Viem si ich predstaviť na modrých i zelených očiach. Ale tie perleťové a okrové, to by využila i hnedoočka.  očné tiene očné tiene

Jedna rada: farby vám prídu intenzívne. Rozumiem tomu. Na vašich očkách však vôbec takto vyzerať nemusia. Z každej farby sa dá využívať len také rozumné množstvo, aby to pôsobilo, že ste pekne a jemne nalíčená. A pritom sa zvýrazní vaša farba očí. Ja si myslím, že tieto tiene ešte uvidíte na mne v niektorom videu.

Ak máte doma takúto paletku, a možno i bláznivejšiu, skúste tento typ! Navlhčite zošikmený štetec, ktorý sa dá použiť na linku. Na navlhčený štetec naneste farbu, ktorú chcete. Urobte si tenkú linku tesne nad riasami. Špirála a hotovo.

Niekedy v budúcnosti by to chcelo sa povenovať štetcom, že? Možno niečo v zmysle, ktoré štetce a ako používať.

Majte sa krásne

eliška

 

 

Zdielajte s kamarátkou

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk