TIP NA NAJLEPŠÍ MAKEUP NA MASTNÚ PLEŤ

Krásny deň žienky,

pevne verím, že vás bavím. Nie som vyznávač krátkych IG textov, asi to však inak nejde. Preto ak sa vám článok páči, zdieľajte ho s priateľkami. Navrchu i naspodku každého článku je ikonka facebooku, ktorou to pošlete na svoje nástenky a dáte šancu svojím známym spoznať nový blog. O témach, čo chcú všetky ženy vedieť.  Preto dnes obľúbená téma. Dávam „Tip na najlepší makeup pre mastnú pleť“.

makeup na mastnú pleť výber

Existuje ten najlepší makeup na mastnú pleť?

Asi by bolo vhodnejšie začať rozlíšením pojmov „mastná“ a „zmiešaná“ pleť. Majú k sebe blízko, ale sú tam drobné rozdiely. Ak si totiž vyberáte makeup na mastnú pleť, väčšinou sú fľaštičky pomenované na zmiešanú až mastnú pleť. Účinky makeupu sa však dajú „pritvrdiť“, rozumej „zosilniť“ pomocou báz či púdrov.

Zmiešaná pleť – klasická T-zóna. Vyskytuje sa najčastejšie, mastí sa viac alebo menej podľa ročného obdobia, stresu, životosprávy, hormonálnej nerovnováhy. Naozaj môže byť len jemne zmiešaná, ale aj viac. Líčka bývajú suché, preto ten pojem „T-zóna“.

Mastná pleť – pleť, ktorá sa skutočne často leskne, jej póry sú vplyvom zvýšenej mazotvorby rozšírené, je napohľad hrubšia, pôsobí sivo, bojuje s výskytom „čiernych bodiek“, či zápalov. Ráno pri dotyku cítiť tuk, makeup sa na povrchu pleť veľmi rýchlo leskne.

Catrice makeup na mastnú pleť

Nedávno som na svojom Instagrame urobila takú koláž makeupov podľa typu pleti. Skrátene som k nim hodila popis, ale zďaleka sa tam nezmestilo všetko. Pred pár mesiacmi som preto napísala prvý článok o makeupoch na suchú pleť. Dnes prišiel čas napísať článok na tému „makeup na mastnú pleť“.  Na nasledujúcich fotografiách uvidíte značky, ktoré som vyskúšala, a o ktorých som si vytvorila nejakú mienku. Niektoré sú viac vhodné pre pleť zmiešanú a niektoré i vyslovene na mastný typ pleti.

MAKEUP NA MASTNÚ PLEŤ, ktorý možno potrebujete vy, nemusí sedieť vašej kamoške. Môže a nemusí. V tom, ako bude držať alebo kryť, zohráva úlohu technika nanášania, podkladový fluid, či báza. Problém nie príliš vábne vyzerajúceho makeupu je v zlej technike. Aj preto sa časom opäť začnem venovať domácim školám líčenia, hoci možno budú pod iným menom. (mám niečo v hlave:) ).

Príklad: Veľmi populárny makeup s názvom Catrice HD liquid coverage je určený skôr zmiešanej a mastnej pleti. Mladá pleť ho ocení, pretože kryje a je mimoriadne trvácny. Na mastnej pleti drží dokonale. Ale baby s hrubším typom pleti, (taká pleť, čo nepôsobí jemne), si ho nemôžu dávať so štetcom, pretože riskujú ešte hrubšie vyzerajúci efekt. Ovšem môže to tak byť a nemusí. Je to len moja domnienka a skúsenosť, ak by ste tento problém mali. V takom prípade doporučujem navlhčiť beauty blender alebo plochú hubku a makeup votrieť do pleti.

Čo mám na mysli pod technikou? Že možno čosi robíš zle? 

Neviem. No, ak máš z nejakého dôvodu mastnú pleť, a máš aj makeup na mastnú pleť, a on si neplní svoje povinnosti (krytie, zmatnenie), ešte môže byť chyba v technike. Ja viem, makeup by mal byť urobený tak, že bude skvelo pôsobiť už len po nanesení prstami. Ale toto často krát nestačí. Preto možno vizážista dokáže urobiť makeup, ktorý drží 24 hodín a nie len pár. On totiž kombinuje.

makeup na mastnú pleť Dermacol

JE TO V TECHNIKE. ZA DOKONALÝM VÝSLEDKOM JE DOBRÁ TECHNIKA.

Takže makeup na mastnú pleť vylepšíte vždy pomocou pomocou pár bodov:

  • dôraz na zmatnenie alebo zjemnenie pórov dá BÁZA POD MAKEUP (Benefit pore minimizing, Catrice, Nyx na zmatnenie, pre zrelšiu pleť Matis s hyalurónkou)
  • vyššie krytie dosiahnete pomocou ŠTETCA alebo HUBKY (beauty blender, ktorý sa môže a nemusí navlhčiť)
  • pozor ak je pleť priveľmi hrubá, štetec neurobí pekný efekt, vyberte v tomto prípade hubku, alebo len prsty (hubka musí byť plochá, aby sa makeup dal vtierať)
  • dobrý fixačný púder – ak je makeup dosť zmatňujúci, stačí jemný fixačný púder (Dermacol, Pupa, Catrice, La Roche Posay (3farebný), Paese ryžový púder)

V tejto chvíli ma napadlo, že by bolo na mieste urobiť článok na tému púdrov, že? Téma ako vylepšiť makeup, ak sa vám hocičo nezdá, je už dávnejšie na blogu. Pozrite staršie články. 

Na týchto fotkách vidíte rôzne makeupy. Tie najsilnejšie či už krytím alebo trvácnosťou sú makeupy od Estée Lauder a Catrice. Napriek zaradeniu je Double wear od EL preferovaný aj u suchších typov pletí, ale tam doporučujem doplniť hydratačnú bázu. Makeup od Makeup Revolution Conceal and Define je opäť suchší a ťažší, s výbornou krycou schopnosťou, úplne vhodný pre mastnú pleť. Makeup od Naj Oleari je trvácny a vhodnejší pre zmiešanú až mastnú pleť. Na fotkách môžete vidieť ešte môj obľúbený Dermacol, ktorý je pomerne univerzálny a tiež ho znesie viac typov pletí. Revlon ma skutočne veľmi príjemne prekvapil. Taký univerzál pre každú žienku. Dokonca majú i verziu trvácneho typu pre suchú pleť.

Mladá baba s naozaj mastnou pleťou znesie naozaj silný resp. pevný či hrubší makeup na mastnú pleť. Ale pleť zrelá, ktorá trpí mastením, takýto druh makeupu neznesie, pretože už to nie je len o tom. Už je to i o vráskach. Príliš hutný makeup na mastnú pleť do tých vrások vlezie a pôsobí masívne ako omietka. Doporučujem radšej navrstviť jednotlivé kroky od bázy cez jemnejší zmatňujúci makeup a púder, ale v ľahších vrstvách. Treba možno hľadať najlepšiu cestu, ale kto hľadá, nájde.

Ozaj, aby som nezabudla na Black Friday dni. Tie sa blížia a tak si už dnes môžete premyslieť čo si chcete objednávať.

Krásny deň priatelia:)

 

Zdielajte s kamarátkou

Comments

  1. Super článok. Mám naozaj mastnú, hrubú ťažkú horšiu kožu so stopami po akné a musím zdôrazniť, že na takú fakt nesmie ísť catrice, revlon colorstay, Dermacol. Jednoducho nič ťažkopádne, lebo to pôsobí ešte ťažšie. Radšej staviť na kvalitný podklad a starostlivosť o pleť. Potom naozaj stačí aj ultra ľahký Bourjois.

    • Ďakujem pekne. Pri takýchto pletiach je to dosť na pováženie a osobnú konzultáciu, a naozaj sa ťažšie dáva do článku niečo, čo má pomôcť viacerým. Ale zase, ak si našla alebo si sa utvrdila, je to super. Prečítaj si článok o LumiSpa. Len doporučenie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk