Maison Margiela je tip na neokukanú vôňu

Krásny deň žienky moje. Od leta mám doma jednu veľmi zaujímavú vôňu. Poznáte značku Maison Margiela? Nič komerčné, a rozhodne nie okukané.

MAISON MARGIELA

V lete som natočila nejaké videá pre Notino. Pri tejto príležitosti ma dvaja milí ľudia z ústredia Notina vzali do novej parfumérie v centre Brna. (keď tam niekedy zájdete, doprajte si čas na obhliadku.) Z tohto dňa existuje krátka reportáž Notino, ktorá vás prenesie do skutočne rozprávkového a pre ženu príťažlivého sveta.

Pri tejto príležitosti som spoznala niektoré značky, o ktorých som počula, ale nemala šancu poňuchať. Zastavili sme sa pri stojane s vôňami Replica od Maison Margiela. Nie je to jeho jediná edícia, ale rozhodne patrí k najpredávanejším. Hovoríme však o vôňach, ktoré nenosí každý, pretože sú nekonvenčné. 

maison margiela

MAISON MARGIELA REPLICA

Pokiaľ viem, tak táto značka sa u nás nepredáva v kamennej predajni. Buď to risknete cez eshop alebo si urobte výlet do Brna. Nachvíľku sa však zastavíme pre mene Maison Margiela a potom aj názvu „Replica“.

Martin Margiela (je Belgičan) založil v roku 1988 módny dom v Paríži. Ten nesie meno Maison Margiela. Sú to luxusné modely topánok, odevov, ručne šitých doplnkov a vôní, ktoré sú kreatívne a originálne. Práve kolekcia REPLICA (r.1994) sa vyznačuje ručne vyrábanými doplnkami inšpirovanými rôznymi kútmi sveta.

maison margiela
Maison Margiela Replika Sailing day

Kolekcia vôní Maison Margiela REPLICA je o spomienkach. Každá vaša spomienka sa spája s vôňami. Stalo sa vám, že ste náhodne zacítili vôňu, ktorá vám pripomenula nejaký veľmi príjemný zážitok? Môže to byť samozrejme aj naopak.

Kedysi som robila v parfumérii a naozaj som rada pomáhala ľuďom nájsť si ich vlastný osobný parfém. Nešlo mi o to, aby nosili to, čo bolo cítiť v celom meste. Mala som záujem na tom, aby mali originálnu vôňu, ktorá by ich charakterizovala. Pri čuchnutí si ku vôni sa mi vynára príbeh. Predstava miesta, ľudí, pachov. Veľmi inšpirujúce a chce to aj kus fantázie.

V tomto vianočnom období som bývala občas sklamaná, ak prišiel do predajne človek, ktorý chcel LEN kúpiť darček. Hocijaký. Hlavne, nech tá značka na vás vyskakuje z každej reklamy. Pre týchto ľudí bolo dôležité len to, aby tá značka bola známa. Je vám jasné, že ak je niečo mimoriadne populárne, tak je v tom aj obrovský budget, že? Viete, koľko úžasných parfumérskych značiek existuje? A vôbec o nich nemusíte vedieť. 

Výber vône nemá byť o tom, či ju nosí celé mesto alebo nie. Ani o tom, že ju má vaša kamoška. Vôňa je o vás. O vašej osobnosti. Vôňa vami presiakne skrz naskrz. A keď okolo niekoho prejdete, zanecháte omamnú stopu vás samej. 

MAISON MARGIELA REPLICA SAILING DAY

Vôbec nie je jednoduché vybrať si vôňe v kolekcii Replica. Povedala by som, že kľudne by som si ešte dovyberala ďalšie dve vône. Keď som stála pri stojane spomienkových vôní Replica, a skúšala jednu od druhej, rozhodla som sa, že by to chcelo niečo mimoriadne svieže. Pripomínajúce more, soľ, vietor. Taká mi chýbala.

maison margiela

SAILING DAY

Keď som priniesla Sailing Day domov, môj manžel si ju privlastnil. Doteraz ju má na poličke. Je v nej už len polovica, tak si ju nenápadne vezmem naspäť. Táto vôňa sa skutočne spája s letom. Alebo skôr so slnkom a morom. To nemusí byť nutne spojené s teplom. Ale má to v sebe toho slobodného ducha. Je osviežujúca, mierne slaná a voľná.

Je unisexová. Tak ako mnohé ďalšie v kolekcii Replica. Samotná Sailing Day je inšpirovaná plavbou okolo gréckeho ostrova Paros. Má jednoduchý flakón s bavlnenou etiketou. Som presvedčená, že je úplne jedno či vám sem napíšem jej zloženie. Stačí si zatvoriť oči a preniesť sa v duchu k poslednej dovolenke pri mori. A ak ste náhodou boli niekedy na lodi alebo plachetnici a zažili vietor vo vlasoch s vôňou soli, tak je to presne táto vôňa.

Ku každej vôni existuje aj vonná sviečka. Ku kúpe Replica som videla aj možnosť vybrať si 10ml parfém, čo je skvelá príležitosť skúsiť niektorú inú z kolekcie. Osobne ma zaujalo viac vôní. Lazy Sunday morning dokonale vystihuje víkendové rána. By the fireplace vonia ako praskajúce drevo v krbe. Neuveriteľná zhoda. Jazz Club vonia nebezpečne a sexy. Ako chlapík s vôňou tabaku a príťažlívého drevitého akordu v na jeho koži. 🙂

Odporúčam nahliadnuť v tomto období na Black Friday stránku. Možno tam nájdete svoje obľúbené kúsky. V mesiaci december plánujem ešte niekoľko videí na tému vôní, tak ma sledujte na sociálnych sieťach.

Krásny deň priatelia:)

eli

Zdielajte s kamarátkou

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk