Nová parfuméria Notino v Brne mi vyrazila dych

Žienky moje nádherné, toto bude tak trošku iný článok. Nemohla som si pomôcť a natočila som v novej parfumérii Notino v Brne video reportáž. Čo som robila v Brne? Poviem vám:)

Parfuméria Notino v Brne mi vyrazila dych

Vážne. Milujem parfumérie. Pracovala som v nich roky a pre rôzne selektívne značky. YSL, Shiseido, Sisley, a úplne naposledy pre Guerlain. Nasávala som v nich tú voňavú atmosféru a s radosťou radila klientkam.

notinoS Notinom spolupracujem už dosť dlho. Mám s nimi skvelú a profesionálnu komunikáciu. Občas si niečo objednám. Nie je to tak dávno, čo si ma Notino vybralo ako vizážistku a zároveň blogerku na natáčanie. Tieto videá by sa mali objaviť na ich webe. Vycestovala som do Brna, kde Notino sídli, a kde bolo v roku 2004 založené.

Natáčanie dopadlo skvele. Potom ma Adriána (dievčina, s ktorou tri roky komunikum cez email) vzala do novej parfumérie Notino. Je priamo v centre, a je úchvatná. Z pár storiek som ich urobila celé more , a pospájala do videa. Nie je to totiž len tak obyčajná predajňa. Majú v nej technické vychytávky, ktoré vám pomôžu nájsť správny makeup z Lancôme alebo nájsť inšpiráciu na parfémy pomocou špeciálneho prístroja s názvom Air Parfum.

notinoAdriána je Slovenka, ktorá študovala v Brne a zostala tam. Je úžasné stretnúť človeka po rokoch veľmi sympatickej mailovej komunikácie. Nikdy predtým sme sa nevideli. Naživo to bolo skvelé. Okrem iného som sa zoznámila s niekoľkými úžasnými ľuďmi. 

NOTINO

Pýtala som sa ako funguje Notino. Rok 2020 bol bohatý na hejt. Na českých a slovenských sociálnych sieťach si pár ľudí zgustlo. Zaujala som k tomu neutrálne stanovisko, pretože ja sama som nikdy nemala problém s tovarom. A mám veľmi veľa známych, ktorí si bežne objednávajú tovar z Notina bez problémov. Žiaľ, ja sama som mala presne v tomto čase problém s hejtermi. Nepríjemný komentár nabaľuje ďalšie množstvo priam nechutných komentárov od ľudí, ktorí sú frustrovaní a niekde sa potrebujú vybiť. Takto funguje hejt a takto sa roznášajú nepravdivé informácie.

Notino predá každý deň viac ako 210 000 (77 MIO predaných produktov za rok 2021) kusov produktov. Všetko je to spotrebný tovar, preto sa niekedy môže stať že produkt nenaplní vaše očakávanie.  Na to však slúži reklamačné oddelenie. Zaujímavá informácia pre vás môže byť, že reklamácie tvoria len 0,5% celého objemu objednávok.  Domnievam sa, že za „zlý“ produkt môže byť zodpovedný aj samotný distribútor tej ktorej kozmetickej značky.

notinoVysvetlila by som pár vecí ohľade tovaru či tzv. „fejkov“. Aj k tejto téme smerovali moje otázky. A ich vysvetlenie mi dáva zmysel. My ľudia a možno osobitne naše dva národy (tento problém sa riešil len v ČR a SR) dokážu byť pekne nepríjemné. V iných krajinách tento problém nemajú. Momentálne Notino funguje v 27 krajinách. Notino ručí  za to, že na svojich stránkach nepredáva „fejky“.

Pri príjme sa kontroluje kvalita tovaru. Ak je tam niečo čo nie je v poriadku, tovar vracajú naspäť k distribútorovi. Pýtala som sa tiež na tú odlišnosť cien. Tu je však viac než logické, že pri objeme, ktorý Notino odoberie, môže s cenami veľmi dobre pracovať. Pomáhajú tomu hlavne aj priame kontrakty s centrálami najväčších kozmetických firiem a výrobcov (LVMH, Shiseido, COTY, Estée Lauder Companies, L´Oréal…)

Ak by som vlastnila parfumériu ja sama, musela by byť moja stratégia veľmi atraktívna, aby som ľudí dostala do svojho obchodu. Môj odber by bol totiž veľmi nízky, a tak ceny, ktoré by som dostala od distribútora by nemohli byť tak priaznivé. Objavila som na stránke Notino zaujímavú podstránku NA ROVINU. Sú tam zodpovedané viaceré otázky.

Teraz si niečo povedzme o samotnom Notine. 

Táto spoločnosť vznikla v roku 2004 doslova „v garáži“. Zakladateľ Michal Zámec začal s peniazmi, ktoré dostal k narodeninám. Postupne sa rozrastal. Dnes sú e-shopy v 27 krajinách a ešte nekončí. Sú najväčším e-shopom s kozmetikou a parfémami v Európe. Momentálne pre Notino pracuje viac ako 2000 zamestnancov a stále je to brnenská firma. Tovar expedujú v rýchlom čase.

notino

Súčasťou tohto článku je reportáž – video, ktoré si pozrite. 

V I D E O R E P O R T Á Ž

Je to preklik na Instagram, ale otvorí sa to aj niekomu, kto Instagram nemá založený. Je to 11 minútové video o návšteve najmodernejšej parfumérie v Brne. A sú tam tam úžasné veci, že by vás to vážne mohlo zaujímať.

Na eshope NOTINO môžete nájsť pomerne rozmanitý obsah. Už to však nie je len eshop. Na stránke nájdete rozmanitý obsah. Live vysielania, neustále akcie a darčeky k nákupom, i veľmi silný blog, kde i ja sama mám pár článkov. Na Notino blogu by čoskoro mal pribudnúť nový typ videí k jednotlivým článkom.

AKÉ ZNAČKY NÁJDETE NA NOTINO?

Nedávno som robila video a článok k pleťovým vodám. Spomínala som tam americkú značku Thayers. Veľmi príjemné a dostupné pleťové vody. Uxi Beauty je holandská značka, ktorá dbá na to, aby ľuďom poskytla funkčné a jednoduché produkty. Kiehl´s je už tiež súčasťou e-shopu. Mario Badescu, Revolution skincare, Vita Liberata, z vôní Novellista, Replica, atď. Tu nájdete všetky značky kozmetiky

Krásny deň dámy:)

Zdielajte s kamarátkou

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk